AfterDawn: IT-alan uutiset

GDC09: 3G-pelilatauksia tukeva Zeebo-pelikonsoli virallistettiin

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 24.3.2009 02:14 Kommentteja (3)

GDC09: 3G-pelilatauksia tukeva Zeebo-pelikonsoli virallistettiin Kerroimme viime marraskuussa teknologiayritys Tectoyn kehittämästä Zeebo-pelikonsolista. Eilen alkaneilla Game Developers Conference -messuilla laitteen olemassaolo vahvistettiin virallisesti ja samalla kerrottiin, että ensimmäiset Zeebot tulevat Brasiliassa myyntiin jo ensi kuussa.
Brasiliassa Zeebo kustantaa ihmisille noin 199 dollaria. Brasilian lisäksi konsolia on tarkoitus tuoda myyntiin myös Venäjälle, Kiinaan ja Intiaan. Näissä maissa konsolin hinnaksi on tulossa tänä vuonna 179 dollaria ja ensi vuonna hinnan on tarkoitus laskea 149 dollariin.

Vaikka konsoli ei olekaan mikään erityisen halpa, on kuluttajia tarkoitus houkutella sen omistajiksi edullisilla peleillä, joiden on tarkoitus maksaa vain 10-20 prosenttia enemmän kuin muille konsoleille myytävät piraattipelit.

Zeebon kaikki pelit siirretään konsoliin 3G-verkon kautta. Laitteessa on sisäänrakennettua flash-muistia gigatavun verran, jonne pelit tallennetaan. Yksittäisten pelien vaatima tallennustila pyörii 10-50 megatavun välillä, joten pelien lataamisessa menee aikaa parhaimmassa tapauksessa vain muutamia minuutteja.

Kuluttajille konsolin 3G-yhteyden ylitse tapahtuvat pelien ostamiset ovat ilmaisia, eikä kuluttajien tarvitse hankkia konsolia varten matkapuhelinliittymää. Konsolille on tarkoitus julkaista myöhemmin myös 3G-yhteyden WLAN-verkkoon jakava sovellus, jonka avulla kuluttajat pääsevät surffaamaan ilmaiseksi, kunhan taloudesta löytyy WLAN-verkkoja tukeva tietokone tai matkapuhelin.

Pelitaloista pelejä laitteelle kehittävät ainakin Capcom, Com2uS, Digital Chocolate, EA Mobile, Gameloft, Glu, Id Software, Machineworks Northwest LLC, Namco Networks ja THQ. Suurin osa laitteen peleistä on nähty aiemmin PC:llä, muilla pelikonsoleilla tai mobiililaitteilla, joten pelitarjonta koostuu pitkälti useista tutuista nimikkeistä.

Brasiliassa konsolin mukana seuraavat FIFA Soccer '09-, Need for Speed: Carbon-, Brain Challenge- ja Prey Evil -pelit. Näiden pelien lisäksi kuluttajat voivat ladata itselleen ilmaiseksi klassisen Quake-pelin. Muita laitteelle saatavia pelejä ovat mm. Crazy Taxi, Resident Evil 4, Tekken 2 ja Duke Nukem 3D.

Laitteen laskentatehosta huolehtii 528 MHz -kellotaajuudella toimiva ARM 11 -suoritin. Näytönohjaimen virkaa toimittaa puolestaan Qualcomm Adreno 130 -piiri, jonka avulla laitteesta saa ulos 640x480-resoluution grafiikkaa. Keskusmuistia laitteessa on yhteensä 160 megatavua. Konsoli on valmistajan mukaan todellinen virtapihi, sillä se kuluttaa sähköä ainoastaan watin verran.

Konsolin fyysiset mitat ovat 157x215,4x44 mm ja painoa laitteella on noin 900 grammaa. Videoulostulona toimii komposiittivideo ja audion puolelta ulostulona on 2xRCA. Muita liitäntöjä ovat kolme USB 2.0 -liitäntää esim. peliohjaimia varten sekä paikka SD-muistikortille.

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

124.3.2009 15:59

"Brasiliassa Zeebo kustantaa ihmisille noin 199 dollaria."
Olisikohan halvempaa jos mun kissa ostaisi sen ?

224.3.2009 16:24

kuvan ohjain on täysi kopio wiin classic ohjaimesta :\

Noh saapas nähdä mitä tästäkin tulee..

324.3.2009 21:48

Kaiken loisia sitä markkinoille suolletaankin. Tosin jos konsepti saadaan toimimaan, niin onhan tuo kiva kapine klassikoille pikkupeleille.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Sonyn PS4 täytti viisi vuotta – Katso täältä viettämäsi aika konsolin parissa! Sonyn PS4 täytti viisi vuotta – Katso täältä viettämäsi aika konsolin parissa! (17.12.2018 18:54)
Sonyn PlayStation 4 ilmestyi marraskuussa 2013, joten sen ilmestymisestä tuli hiljattain kuluneeksi viisi vuotta. Juhlistaakseen tapahtumaa Sony on luonut pelaajille mahdollisuuden tarkastella ....
Teslasta kaikkoaa johtajia – Apple ei olekaan enää hautausmaa? Teslasta kaikkoaa johtajia – Apple ei olekaan enää hautausmaa? (17.12.2018 18:30)
Vuonna 2015 Elon Musk kuvaili Applea Teslan "haustausmaaksi", jonne työpaikkaa vaihtavat lähinnä ne työntekijät, joilla ei ole Teslalla käyttöä tai tulevaisuudennäkymiä. Tuolloin Teslaan liittyvä ....
Huaweiltakin reikänäytöllä varustettu puhelin Huaweiltakin reikänäytöllä varustettu puhelin (17.12.2018 12:43)
Huawei esitteli Honor-brändillä alla markkinoitavaa View 20 -puhelinta viime viikolla. Erikoista siinä oli uudenlainen näyttö, jonka vasemaan yläkulmaan on puhkaistu pieni reikä etukameraa varten. ....
Apple tuottaa Jaska Jokusesta uutta sisältöä – Suoratoistopalvelu käynnistyy ensi vuonna Apple tuottaa Jaska Jokusesta uutta sisältöä – Suoratoistopalvelu käynnistyy ensi vuonna (17.12.2018 11:25)
Yhdysvaltalaisten sarjakuvien klassikkoihin kuuluva Tenavat on heräämässä uudelleen eloon, sillä Apple on hankkinut oikeudet uuden sisällön tuottamiseen. Lähitulevaisuudessa Jaska Jokusen ja ....
Kasvojentunnistuksessa puutteita Android-puhelimissa – 3D-malli riittää huijaukseen Kasvojentunnistuksessa puutteita Android-puhelimissa – 3D-malli riittää huijaukseen (17.12.2018 09:38)
Kasvojentunnistusalgoritmit ovat moninaisia ja niiden tietoturvakin vaihtelee paljon. Vanha kikka kasvojentunnistuksen huijaamiseen on näyttää kameran edessä tunnistetusta henkilöstä otettua ....
4 kommenttia

Uutisarkisto