AfterDawn: IT-alan uutiset

GDC09: 3G-pelilatauksia tukeva Zeebo-pelikonsoli virallistettiin

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 24.3.2009 02:14 Kommentteja (3)

GDC09: 3G-pelilatauksia tukeva Zeebo-pelikonsoli virallistettiin Kerroimme viime marraskuussa teknologiayritys Tectoyn kehittämästä Zeebo-pelikonsolista. Eilen alkaneilla Game Developers Conference -messuilla laitteen olemassaolo vahvistettiin virallisesti ja samalla kerrottiin, että ensimmäiset Zeebot tulevat Brasiliassa myyntiin jo ensi kuussa.
Brasiliassa Zeebo kustantaa ihmisille noin 199 dollaria. Brasilian lisäksi konsolia on tarkoitus tuoda myyntiin myös Venäjälle, Kiinaan ja Intiaan. Näissä maissa konsolin hinnaksi on tulossa tänä vuonna 179 dollaria ja ensi vuonna hinnan on tarkoitus laskea 149 dollariin.

Vaikka konsoli ei olekaan mikään erityisen halpa, on kuluttajia tarkoitus houkutella sen omistajiksi edullisilla peleillä, joiden on tarkoitus maksaa vain 10-20 prosenttia enemmän kuin muille konsoleille myytävät piraattipelit.

Zeebon kaikki pelit siirretään konsoliin 3G-verkon kautta. Laitteessa on sisäänrakennettua flash-muistia gigatavun verran, jonne pelit tallennetaan. Yksittäisten pelien vaatima tallennustila pyörii 10-50 megatavun välillä, joten pelien lataamisessa menee aikaa parhaimmassa tapauksessa vain muutamia minuutteja.

Kuluttajille konsolin 3G-yhteyden ylitse tapahtuvat pelien ostamiset ovat ilmaisia, eikä kuluttajien tarvitse hankkia konsolia varten matkapuhelinliittymää. Konsolille on tarkoitus julkaista myöhemmin myös 3G-yhteyden WLAN-verkkoon jakava sovellus, jonka avulla kuluttajat pääsevät surffaamaan ilmaiseksi, kunhan taloudesta löytyy WLAN-verkkoja tukeva tietokone tai matkapuhelin.

Pelitaloista pelejä laitteelle kehittävät ainakin Capcom, Com2uS, Digital Chocolate, EA Mobile, Gameloft, Glu, Id Software, Machineworks Northwest LLC, Namco Networks ja THQ. Suurin osa laitteen peleistä on nähty aiemmin PC:llä, muilla pelikonsoleilla tai mobiililaitteilla, joten pelitarjonta koostuu pitkälti useista tutuista nimikkeistä.

Brasiliassa konsolin mukana seuraavat FIFA Soccer '09-, Need for Speed: Carbon-, Brain Challenge- ja Prey Evil -pelit. Näiden pelien lisäksi kuluttajat voivat ladata itselleen ilmaiseksi klassisen Quake-pelin. Muita laitteelle saatavia pelejä ovat mm. Crazy Taxi, Resident Evil 4, Tekken 2 ja Duke Nukem 3D.

Laitteen laskentatehosta huolehtii 528 MHz -kellotaajuudella toimiva ARM 11 -suoritin. Näytönohjaimen virkaa toimittaa puolestaan Qualcomm Adreno 130 -piiri, jonka avulla laitteesta saa ulos 640x480-resoluution grafiikkaa. Keskusmuistia laitteessa on yhteensä 160 megatavua. Konsoli on valmistajan mukaan todellinen virtapihi, sillä se kuluttaa sähköä ainoastaan watin verran.

Konsolin fyysiset mitat ovat 157x215,4x44 mm ja painoa laitteella on noin 900 grammaa. Videoulostulona toimii komposiittivideo ja audion puolelta ulostulona on 2xRCA. Muita liitäntöjä ovat kolme USB 2.0 -liitäntää esim. peliohjaimia varten sekä paikka SD-muistikortille.

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

124.3.2009 15:59

"Brasiliassa Zeebo kustantaa ihmisille noin 199 dollaria."
Olisikohan halvempaa jos mun kissa ostaisi sen ?

224.3.2009 16:24

kuvan ohjain on täysi kopio wiin classic ohjaimesta :\

Noh saapas nähdä mitä tästäkin tulee..

324.3.2009 21:48

Kaiken loisia sitä markkinoille suolletaankin. Tosin jos konsepti saadaan toimimaan, niin onhan tuo kiva kapine klassikoille pikkupeleille.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla (19.7.2018 18:25)
HMD Global on esitellyt Kiinan markkinoille Nokia X5 -älypuhelimen, jolla pyritään vetoamaan tyylikästä ja edullista puhelinta etsivään kansanosaan. Nokai X5:n muotoilussa noudatetaan aiemmin ....
Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi (19.7.2018 18:13)
Googlen toimitusjohtaja Sundar Pichai tuntuu olevan hyvin järkyttynyt Euroopan komission eilen julkistamasta 4,3 miljardin euron sakosta. Komission mukaan Google on käyttänyt määräävää markkina-asemaa ....
1 kommentti
Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä (19.7.2018 18:08)
Yhdysvaltalainen lasivalmistaja Corning on ottanut uuden harppauksen älypuhelimien näyttöjen suojana käytettävissä Gorilla Glass -lasien kehityksessä. Yhtiö on esitellyt seuraajan nykyisissä ....
Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin (18.7.2018 20:02)
Samsung kehittää seitsemän tuumaista mobiililaitetta, jonka voisi taittaa keskeltä pienemmäksi – samaan tapaan kuin lompakon. Suunnitelmista uutisoi Wall Street Journal. Kyseessä olisi yksi ....
3 kommenttia
Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää (18.7.2018 17:27)
Toukokuussa Suomessa myyntiin tulleelle Honor 10 -älypuhelimelle on luvassa kaksi mainittavaa muutosta elokuun 3. päivä ilmestyvän päivityksen mukana. Honor 10:n omistajien saataville on ....
2 kommenttia

Uutisarkisto