AfterDawn: IT-alan uutiset

GDC09: 3G-pelilatauksia tukeva Zeebo-pelikonsoli virallistettiin

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 24.3.2009 02:14 Kommentteja (3)

GDC09: 3G-pelilatauksia tukeva Zeebo-pelikonsoli virallistettiin Kerroimme viime marraskuussa teknologiayritys Tectoyn kehittämästä Zeebo-pelikonsolista. Eilen alkaneilla Game Developers Conference -messuilla laitteen olemassaolo vahvistettiin virallisesti ja samalla kerrottiin, että ensimmäiset Zeebot tulevat Brasiliassa myyntiin jo ensi kuussa.
Brasiliassa Zeebo kustantaa ihmisille noin 199 dollaria. Brasilian lisäksi konsolia on tarkoitus tuoda myyntiin myös Venäjälle, Kiinaan ja Intiaan. Näissä maissa konsolin hinnaksi on tulossa tänä vuonna 179 dollaria ja ensi vuonna hinnan on tarkoitus laskea 149 dollariin.

Vaikka konsoli ei olekaan mikään erityisen halpa, on kuluttajia tarkoitus houkutella sen omistajiksi edullisilla peleillä, joiden on tarkoitus maksaa vain 10-20 prosenttia enemmän kuin muille konsoleille myytävät piraattipelit.

Zeebon kaikki pelit siirretään konsoliin 3G-verkon kautta. Laitteessa on sisäänrakennettua flash-muistia gigatavun verran, jonne pelit tallennetaan. Yksittäisten pelien vaatima tallennustila pyörii 10-50 megatavun välillä, joten pelien lataamisessa menee aikaa parhaimmassa tapauksessa vain muutamia minuutteja.

Kuluttajille konsolin 3G-yhteyden ylitse tapahtuvat pelien ostamiset ovat ilmaisia, eikä kuluttajien tarvitse hankkia konsolia varten matkapuhelinliittymää. Konsolille on tarkoitus julkaista myöhemmin myös 3G-yhteyden WLAN-verkkoon jakava sovellus, jonka avulla kuluttajat pääsevät surffaamaan ilmaiseksi, kunhan taloudesta löytyy WLAN-verkkoja tukeva tietokone tai matkapuhelin.

Pelitaloista pelejä laitteelle kehittävät ainakin Capcom, Com2uS, Digital Chocolate, EA Mobile, Gameloft, Glu, Id Software, Machineworks Northwest LLC, Namco Networks ja THQ. Suurin osa laitteen peleistä on nähty aiemmin PC:llä, muilla pelikonsoleilla tai mobiililaitteilla, joten pelitarjonta koostuu pitkälti useista tutuista nimikkeistä.

Brasiliassa konsolin mukana seuraavat FIFA Soccer '09-, Need for Speed: Carbon-, Brain Challenge- ja Prey Evil -pelit. Näiden pelien lisäksi kuluttajat voivat ladata itselleen ilmaiseksi klassisen Quake-pelin. Muita laitteelle saatavia pelejä ovat mm. Crazy Taxi, Resident Evil 4, Tekken 2 ja Duke Nukem 3D.

Laitteen laskentatehosta huolehtii 528 MHz -kellotaajuudella toimiva ARM 11 -suoritin. Näytönohjaimen virkaa toimittaa puolestaan Qualcomm Adreno 130 -piiri, jonka avulla laitteesta saa ulos 640x480-resoluution grafiikkaa. Keskusmuistia laitteessa on yhteensä 160 megatavua. Konsoli on valmistajan mukaan todellinen virtapihi, sillä se kuluttaa sähköä ainoastaan watin verran.

Konsolin fyysiset mitat ovat 157x215,4x44 mm ja painoa laitteella on noin 900 grammaa. Videoulostulona toimii komposiittivideo ja audion puolelta ulostulona on 2xRCA. Muita liitäntöjä ovat kolme USB 2.0 -liitäntää esim. peliohjaimia varten sekä paikka SD-muistikortille.

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

124.3.2009 15:59

"Brasiliassa Zeebo kustantaa ihmisille noin 199 dollaria."
Olisikohan halvempaa jos mun kissa ostaisi sen ?

224.3.2009 16:24

kuvan ohjain on täysi kopio wiin classic ohjaimesta :\

Noh saapas nähdä mitä tästäkin tulee..

324.3.2009 21:48

Kaiken loisia sitä markkinoille suolletaankin. Tosin jos konsepti saadaan toimimaan, niin onhan tuo kiva kapine klassikoille pikkupeleille.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Applen suoratoistopalvelu myöhästelee pahasti – Syynä yhtiön konservatiivisuus Applen suoratoistopalvelu myöhästelee pahasti – Syynä yhtiön konservatiivisuus (23.9.2018 12:19)
Apple on PR-kuvaltaan varsin liberaali yhtiö, mutta yhtiön sisäinen ohjenuora on kuitenkin melko konservatiivinen ja varovainen. Teknologiajätti esimerkiksi kieltäytyy levittämästä App Storessa ....
Magic Leap -lasit saivat vakuuttavan tukijan – Luvassa hyvää äänentoistoa? Magic Leap -lasit saivat vakuuttavan tukijan – Luvassa hyvää äänentoistoa? (22.9.2018 15:30)
Laadukkaista audiotuotteista tunnettu Sennheiser aloittaa yhteistyön vasta ensimmäisen kaupallisen tuotteensa julkaisseen Magic Leapin kanssa. Magic Leapin tuotekehitys on painottunut laajennettua ....
Piratismi ei tappanutkaan musiikkia – Kasvaa kovaa vauhtia Piratismi ei tappanutkaan musiikkia – Kasvaa kovaa vauhtia (22.9.2018 10:29)
Yhdysvaltojen musiikkiteollisuuden etujärjestö RIAA on julkaissut tilastotietoa millaisessa jamassa ala nykyisin on. Ala on ollut suurten muutosten kourissa, mutta se on kuitenkin päässyt kiinni ....
1 kommentti
iPhone XS purettiin osiin – Sisältä löytyi pieni yllätys iPhone XS purettiin osiin – Sisältä löytyi pieni yllätys (22.9.2018 09:09)
Uusien iPhonien tullessa markkinoille, tietyistä asioista on tullut perinteitä. Puhelimet tulevat myyntiin seuraavan viikon perjantaina, sitä ennen teknologiamediat julkaisevat laitearvostelunsa ....
Keskihintainen älypuhelin hakusessa? Tällaisia ominaisuuksia saa noin 200 eurolla Keskihintainen älypuhelin hakusessa? Tällaisia ominaisuuksia saa noin 200 eurolla (22.9.2018 08:52)
Tällä viikolla Samsungilta putkahti uusi Galaxy A7 -älypuhelin, mutta keskihintaisten puhelimien anti ei jäänyt siihen. Yhtiö nimittäin paljasti uudet J-sarjan Galaxyt, jotka hintansa puolesta ....

Uutisarkisto