AfterDawn: IT-alan uutiset

Toimilupia antenniverkon teräväpiirtolähetyksille nyt jaossa

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 18.3.2009 10:29 Kommentteja (4)

Toimilupia antenniverkon teräväpiirtolähetyksille nyt jaossa Teräväpiirtolähetysten saapuminen antenniverkkoon on jälleen edennyt hieman, kun valtioneuvosto ilmoitti laittavansa jakoon kaksi toimilupaa antenniverkon teräväpiirtolähetyksille.
Kyseiset toimiluvat koskevat koelähetyksiä ja ne ovat voimassa vuoden 2016 loppuun saakka. Molemmat kanavat on tarkoitus lähettää VHF-taajuuksilla (kanavanipuissa VHF1 ja VHF2), joten joissakin antenniverkon talouksissa tarvitaan teräväpiirtolähetysten katselua varten uuden digiboksin lisäksi myös uusi antenni.

"Nyt käynnistettävä teräväpiirtokokeilu on varsin merkittävä, koska toimiluvan mukaisen verkon on katettava vuoden 2011 loppuun mennessä 60 prosenttia Manner-Suomen väestöstä" kommentoi viestintäministeri Suvi Lindén valtioneuvoston tiedotteessa.

Lindén korostaa etteivät nykyiset digi-TV-lähetykset häviä uudistuksen myötä mihinkään, ja nykyisten digikanavien katseluun ei tule muutoksia teräväpiirtolähetysten takia.

Lupien hakuaika päättyy 8. toukokuuta, jonka jälkeen voidaan odotella tietoa luvan saajista ja mahdollisten lähetysten alkamisajankohdista.

Edellinen Seuraava  

4 kommenttia

118.3.2009 19:11

Vois tosta tollassen luvan ostaa ja pyörittää siellä Rick Astleyn Never Gonna Give You Upia 24/7. Ei sieltä parempaakaan tule.

218.3.2009 22:12

Suomihan käy jo ihan villiksi. Päätähän tällainen kehitysvauhti huimaa...

Hyvä juttuhan tämä on ja paljon parempi kuin "ei mitään".

319.3.2009 19:35

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Aunustico:
Suomihan käy jo ihan villiksi. Päätähän tällainen kehitysvauhti huimaa...

Hyvä juttuhan tämä on ja paljon parempi kuin "ei mitään".

En nyt kehitykseksi sanoisi. Kuitenkin tuon luvan hankkii joku Plus-TV ja veloittaa sen katsomisesta 30e/kuukausi.. Sen päivän haluan todella nähdä kun tänne Suomeen saadaan ilmaisia teräväpiirto -lähetyksiä.. (jotenkin epäilyttää että en näe)

420.3.2009 18:54

Lainaus:

En nyt kehitykseksi sanoisi. Kuitenkin tuon luvan hankkii joku Plus-TV ja veloittaa sen katsomisesta 30e/kuukausi.. Sen päivän haluan todella nähdä kun tänne Suomeen saadaan ilmaisia teräväpiirto -lähetyksiä.. (jotenkin epäilyttää että en näe)

Todennäköisesti näin tulee käymään koska plustv lähetti jokin aika sitten asiakkailleen kyselyn jossa kyseltiin kaikkea hd :sta. Mutta mikäs siinä, kyllä mä maxista ja discoverysta maksan sen 20e tällä hetkellä.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto