AfterDawn: IT-alan uutiset

Fox poistaa extrat vuokrattavista DVD-elokuvista

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 15.3.2009 13:51 Kommentteja (12)

Fox poistaa extrat vuokrattavista DVD-elokuvista

DVD- ja Blu-ray-julkaisuissa elokuvista ja TV-sarjoista on mahdollista valmistaa helposti useita erilaisia versioita, jotka eroavat toisistaan esim. extra-materiaalien tai kuvasuhteen osalta.
Yhdysvalloissa heikentyneen DVD-myynnin johdosta 20th Century Fox Home Entertainment aikoo nyt julkaista tietyistä uusista elokuvista "huonommat" versiot vuokrakäyttöön, jotta kuluttajat saataisiin ostamaan itselleen parempia DVD-versioita.

Tämän kuun lopulla Yhdysvalloissa DVD:llä julkaistavasta Slumdog Millionaire -elokuvasta laitetaan vuokraamoihin versiot, joista on poistettu kaikki extra-materiaalit. Elokuvan lisäksi vuokralevyiltä löytyy ainoastaan muiden elokuvien trailereita.

Kaupasta ostettavissa julkaisuissa nähdään puolestaan mm. poistettuja kohtauksia ja elokuvan tekijöiden kommenttiraitoja.

DVD-julkaisujen lisäksi vastaavaa nähdään myös Blu-ray-julkaisujen puolella. Marley & Me -elokuvan vuokraamoihin tarkoitettu Blu-ray-versio ei nimittäin sisällä lainkaan digital copy -ominaisuutta, eli vuokraelokuvaa ei voi kopioida suoraan esim. tietokoneelle tai kannettavalle mediasoittimelle. Kaupasta saatava Blu-ray-versio pitää digital copyn lisäksi sisällään myös elokuvan DVD-version.
Foxin vuokralle tulevista DVD-julkaisuista ainakin The Day the Earth Stood Still (Päivä jona maailma pysähtyi), The Wrestler (Painija), Notorious ja Bride Wars (Morsianten sota) kokevat jonkinlaisia poistoja extra-materiaalien osalta.

Fox ei voi kuitenkaan estää vuokraamoja hankkimasta parempia julkaisuja vuokrauskäyttöön, ja esim. Seattlessa toimiva Scarecrow Video on jo ilmoittanut, että yritys tulee hankkimaan paremmilla extroilla varustettuja julkaisuja vuokrakäyttöön. Näiden julkaisujen hankkiminen on kuitenkin vuokraamoille kalliimpaa, sillä ne pitää ostaa kuluttajahinnoin suoraan jälleenmyyjiltä.

Tällä hetkellä ei ole tietoa siitä, että onko extrojen poisto leviämässä myös Yhdysvaltojen ulkopuolelle vai onko kyseessä ainoastaan Yhdysvaltoihin kohdennettu kampanja.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

12 kommenttia

115.3.2009 13:58

Kattooko joku oikeesti noita extroja? >_>
Itse pidän niitä täysin turhina. Senkin tilan kun käyttäisivät itse elokuvan laadun parantamiseen

215.3.2009 14:08

Eipä juuri koskaan tule katsottua, ja jos tuleekin niin ne ovat muutenkin olleet ostettuja versioita. Viimeksi taisin katsella Alien Quadrilogyn extroja, tosin niitä katselinkin useamman tunnin.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 15.3.2009 @ 14:09

315.3.2009 14:46

Harvoin noita tulee tosiaan katseltua muuta kuin ehkä ihan pintapuolisesti ja nopeasti vilkaisemalla, eivät juuri koskaan mitään ihmeellisiä ja kiinnostavia juttuja sisällä, tuo Alien Quadtrilogy oli yksi harvoista poikkeuksista.

415.3.2009 14:54

Ite kyl extroja kattelen.Harvoin leffoja vuokraan.

515.3.2009 15:05

Harvoin noita extroja tulee katsottua lainkaan.

Taitaa Iron Man leffan lisukkeet olla ainoat, mitkä ole katsonut viimeisen vuoden aikana.

615.3.2009 15:30

Minulle tuo on oikeastaan vain parempi. Toivottavasti extrojen poistamisesta vapautuneet bitit käytetään itse elokuvan teknisen laadun parantamiseen, vaikka toiveajattelua tuokin on. Menee levytilaa vain hukkaan.

Mitä taas tulee niihin vuokraelokuvan polttajiin, niin luultavasti on vain parempi, että ne extrat on poistettu jo valmiiksi, kun lähtevät muutenkin pois. Kaksikerrolevyt kun ovat niin kalliita, että polttavat elokuvat tavalliselle DVD5 levylle eli siihen reilun 4 gigatavun kokoiselle.

Vähän ironinen juttu tämä Foxin tempaus :D

715.3.2009 17:17

Ite en paljoa extroista välitä, mutta kummiskit yleensä katson poistetut kohtaukset, ja joskus(jos on tylsää) kuuntlen kommenttiraidan

815.3.2009 19:53

Siis toimiiko tuo noin jenkeissä? Suomessa vuokraamot saa käyttää vain ja ainoastaan vuokra-versiota, jotka maksaa huomattavasti kuluttajahintoja enemmän. Jos kuluttaja ostaa 20e leffan niin vuokraamoille sama lätty kustantaa toistasataa euroa.

915.3.2009 22:34

En katso extroja koskaan. Paitsi joskus olen erehtynyt, oli turhaan mennyttä aikaa :)

Ehkä joidenkin liukujen "behind the scenes" on ihan asiallinen.

1016.3.2009 00:39

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nervuli:
Siis toimiiko tuo noin jenkeissä? Suomessa vuokraamot saa käyttää vain ja ainoastaan vuokra-versiota, jotka maksaa huomattavasti kuluttajahintoja enemmän. Jos kuluttaja ostaa 20e leffan niin vuokraamoille sama lätty kustantaa toistasataa euroa.
Toimii, Briteissä sama homma, eli vuokraamon _ei_ täydy maksaa mitään erillismaksuja vuokrattavaksi ostetuista leffoista, vaan ihan tavallinen anttilan-alelaarista-ostettu DVD voidaan vuokrata sellaisenaan, ilman mitään erityislisenssejä/maksuja.

1116.3.2009 21:46

Ehkä parhaat extrat mitä olen katsonu on Transformersin extart. Ainoat mitkä oikeasti kiinnosti ja oli kiinnostava katsoa.

1216.3.2009 22:19

Tällänen leffan lite versio ei olisi ollenkaan huono idean minun mielestäni.. jos leffojen hintoja hilattaisi vaikka alaspäin sitämukaa mukaa kuinka paljon leffoista poistetaan extroja. Leffan kuitenkin pitää olla vähintään samaa laatua kuin extrallisessakin versiossa.

Minä ainakin henkilökohtaisesti pitäisin siitä, että dvd-levy sisältää vain elokuvan. Sillon tällöin kun noita leffoja kopsaillu retailista dvd-5:selle, monesti leffa on mahtunut ilman mitään pakkausta levylle. Kun poistaa ylimääräiset ääniraidat, extrat ja valikot. Kaukosäätimissä kuitenkin on se subtitle-nappula josta tekstit saa päälle ilman valikko kahlausta.

:P

Ja kyllä joskus olen katsellut noita extrojakin.. mutta yleensä ovat olleet niin kovin tylsiä. Harvemmin tulee katsottua edes poistettuja kohtauksia, kun niitä harvemmin saa sovitettua suoraan elokuvaan mukaan. Tuntuu jotenkin typerältä katsoa irrallisia kohtauksia.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto