AfterDawn: IT-alan uutiset

Fox poistaa extrat vuokrattavista DVD-elokuvista

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 15.3.2009 13:51 Kommentteja (12)

Fox poistaa extrat vuokrattavista DVD-elokuvista DVD- ja Blu-ray-julkaisuissa elokuvista ja TV-sarjoista on mahdollista valmistaa helposti useita erilaisia versioita, jotka eroavat toisistaan esim. extra-materiaalien tai kuvasuhteen osalta.
Yhdysvalloissa heikentyneen DVD-myynnin johdosta 20th Century Fox Home Entertainment aikoo nyt julkaista tietyistä uusista elokuvista "huonommat" versiot vuokrakäyttöön, jotta kuluttajat saataisiin ostamaan itselleen parempia DVD-versioita.

Tämän kuun lopulla Yhdysvalloissa DVD:llä julkaistavasta Slumdog Millionaire -elokuvasta laitetaan vuokraamoihin versiot, joista on poistettu kaikki extra-materiaalit. Elokuvan lisäksi vuokralevyiltä löytyy ainoastaan muiden elokuvien trailereita.

Kaupasta ostettavissa julkaisuissa nähdään puolestaan mm. poistettuja kohtauksia ja elokuvan tekijöiden kommenttiraitoja.

DVD-julkaisujen lisäksi vastaavaa nähdään myös Blu-ray-julkaisujen puolella. Marley & Me -elokuvan vuokraamoihin tarkoitettu Blu-ray-versio ei nimittäin sisällä lainkaan digital copy -ominaisuutta, eli vuokraelokuvaa ei voi kopioida suoraan esim. tietokoneelle tai kannettavalle mediasoittimelle. Kaupasta saatava Blu-ray-versio pitää digital copyn lisäksi sisällään myös elokuvan DVD-version.

Foxin vuokralle tulevista DVD-julkaisuista ainakin The Day the Earth Stood Still (Päivä jona maailma pysähtyi), The Wrestler (Painija), Notorious ja Bride Wars (Morsianten sota) kokevat jonkinlaisia poistoja extra-materiaalien osalta.

Fox ei voi kuitenkaan estää vuokraamoja hankkimasta parempia julkaisuja vuokrauskäyttöön, ja esim. Seattlessa toimiva Scarecrow Video on jo ilmoittanut, että yritys tulee hankkimaan paremmilla extroilla varustettuja julkaisuja vuokrakäyttöön. Näiden julkaisujen hankkiminen on kuitenkin vuokraamoille kalliimpaa, sillä ne pitää ostaa kuluttajahinnoin suoraan jälleenmyyjiltä.

Tällä hetkellä ei ole tietoa siitä, että onko extrojen poisto leviämässä myös Yhdysvaltojen ulkopuolelle vai onko kyseessä ainoastaan Yhdysvaltoihin kohdennettu kampanja.

Edellinen Seuraava  

12 kommenttia

115.3.2009 13:58

Kattooko joku oikeesti noita extroja? >_>
Itse pidän niitä täysin turhina. Senkin tilan kun käyttäisivät itse elokuvan laadun parantamiseen

215.3.2009 14:08

Eipä juuri koskaan tule katsottua, ja jos tuleekin niin ne ovat muutenkin olleet ostettuja versioita. Viimeksi taisin katsella Alien Quadrilogyn extroja, tosin niitä katselinkin useamman tunnin.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 15.3.2009 @ 14:09

315.3.2009 14:46

Harvoin noita tulee tosiaan katseltua muuta kuin ehkä ihan pintapuolisesti ja nopeasti vilkaisemalla, eivät juuri koskaan mitään ihmeellisiä ja kiinnostavia juttuja sisällä, tuo Alien Quadtrilogy oli yksi harvoista poikkeuksista.

415.3.2009 14:54

Ite kyl extroja kattelen.Harvoin leffoja vuokraan.

515.3.2009 15:05

Harvoin noita extroja tulee katsottua lainkaan.

Taitaa Iron Man leffan lisukkeet olla ainoat, mitkä ole katsonut viimeisen vuoden aikana.

615.3.2009 15:30

Minulle tuo on oikeastaan vain parempi. Toivottavasti extrojen poistamisesta vapautuneet bitit käytetään itse elokuvan teknisen laadun parantamiseen, vaikka toiveajattelua tuokin on. Menee levytilaa vain hukkaan.

Mitä taas tulee niihin vuokraelokuvan polttajiin, niin luultavasti on vain parempi, että ne extrat on poistettu jo valmiiksi, kun lähtevät muutenkin pois. Kaksikerrolevyt kun ovat niin kalliita, että polttavat elokuvat tavalliselle DVD5 levylle eli siihen reilun 4 gigatavun kokoiselle.

Vähän ironinen juttu tämä Foxin tempaus :D

715.3.2009 17:17

Ite en paljoa extroista välitä, mutta kummiskit yleensä katson poistetut kohtaukset, ja joskus(jos on tylsää) kuuntlen kommenttiraidan

815.3.2009 19:53

Siis toimiiko tuo noin jenkeissä? Suomessa vuokraamot saa käyttää vain ja ainoastaan vuokra-versiota, jotka maksaa huomattavasti kuluttajahintoja enemmän. Jos kuluttaja ostaa 20e leffan niin vuokraamoille sama lätty kustantaa toistasataa euroa.

915.3.2009 22:34

En katso extroja koskaan. Paitsi joskus olen erehtynyt, oli turhaan mennyttä aikaa :)

Ehkä joidenkin liukujen "behind the scenes" on ihan asiallinen.

1016.3.2009 0:39

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nervuli:
Siis toimiiko tuo noin jenkeissä? Suomessa vuokraamot saa käyttää vain ja ainoastaan vuokra-versiota, jotka maksaa huomattavasti kuluttajahintoja enemmän. Jos kuluttaja ostaa 20e leffan niin vuokraamoille sama lätty kustantaa toistasataa euroa.
Toimii, Briteissä sama homma, eli vuokraamon _ei_ täydy maksaa mitään erillismaksuja vuokrattavaksi ostetuista leffoista, vaan ihan tavallinen anttilan-alelaarista-ostettu DVD voidaan vuokrata sellaisenaan, ilman mitään erityislisenssejä/maksuja.

1116.3.2009 21:46

Ehkä parhaat extrat mitä olen katsonu on Transformersin extart. Ainoat mitkä oikeasti kiinnosti ja oli kiinnostava katsoa.

1216.3.2009 22:19

Tällänen leffan lite versio ei olisi ollenkaan huono idean minun mielestäni.. jos leffojen hintoja hilattaisi vaikka alaspäin sitämukaa mukaa kuinka paljon leffoista poistetaan extroja. Leffan kuitenkin pitää olla vähintään samaa laatua kuin extrallisessakin versiossa.

Minä ainakin henkilökohtaisesti pitäisin siitä, että dvd-levy sisältää vain elokuvan. Sillon tällöin kun noita leffoja kopsaillu retailista dvd-5:selle, monesti leffa on mahtunut ilman mitään pakkausta levylle. Kun poistaa ylimääräiset ääniraidat, extrat ja valikot. Kaukosäätimissä kuitenkin on se subtitle-nappula josta tekstit saa päälle ilman valikko kahlausta.

:P

Ja kyllä joskus olen katsellut noita extrojakin.. mutta yleensä ovat olleet niin kovin tylsiä. Harvemmin tulee katsottua edes poistettuja kohtauksia, kun niitä harvemmin saa sovitettua suoraan elokuvaan mukaan. Tuntuu jotenkin typerältä katsoa irrallisia kohtauksia.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla (19.7.2018 18:25)
HMD Global on esitellyt Kiinan markkinoille Nokia X5 -älypuhelimen, jolla pyritään vetoamaan tyylikästä ja edullista puhelinta etsivään kansanosaan. Nokai X5:n muotoilussa noudatetaan aiemmin ....
3 kommenttia
Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi (19.7.2018 18:13)
Googlen toimitusjohtaja Sundar Pichai tuntuu olevan hyvin järkyttynyt Euroopan komission eilen julkistamasta 4,3 miljardin euron sakosta. Komission mukaan Google on käyttänyt määräävää markkina-asemaa ....
4 kommenttia
Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä (19.7.2018 18:08)
Yhdysvaltalainen lasivalmistaja Corning on ottanut uuden harppauksen älypuhelimien näyttöjen suojana käytettävissä Gorilla Glass -lasien kehityksessä. Yhtiö on esitellyt seuraajan nykyisissä ....
Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin (18.7.2018 20:02)
Samsung kehittää seitsemän tuumaista mobiililaitetta, jonka voisi taittaa keskeltä pienemmäksi – samaan tapaan kuin lompakon. Suunnitelmista uutisoi Wall Street Journal. Kyseessä olisi yksi ....
5 kommenttia
Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää (18.7.2018 17:27)
Toukokuussa Suomessa myyntiin tulleelle Honor 10 -älypuhelimelle on luvassa kaksi mainittavaa muutosta elokuun 3. päivä ilmestyvän päivityksen mukana. Honor 10:n omistajien saataville on ....
2 kommenttia

Uutisarkisto