AfterDawn: IT-alan uutiset

Yhdysvalloissa halutaan varoitukset P2P-ohjelmiin

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 11.3.2009 15:20 Kommentteja (8)

Yhdysvalloissa halutaan varoitukset P2P-ohjelmiin Vaikka P2P-ohjelmiin liittyvä negatiivinen uutisointi liittyy yleensä ohjelmilla tehtyihin tekijänoikeusloukkauksiin, voi P2P-ohjelmien käyttäminen aiheuttaa myös muita ongelmia. Yksi näistä ongelmista on luottamuksellisen tiedon erheellinen jakelu, jota voi tapahtua, kun väärin konfiguroitu P2P-ohjelmaa jakaa huomaamatta esim. yrityssalaisuuksia tai yksityisiä valokuvia kaikkien saataville.
Nyt Yhdysvalloissa halutaan puuttua tähän ongelmakohtaan uuden lakiesityksen avulla, joka pakottaisi tiedostojen jakamiseen tarkoitettujen P2P-ohjelmien tekijät noudattamaan tiettyjä käytäntöjä ohjelmiensa suhteen.

Ensimmäinen uudistus olisi se, että P2P-ohjelman pitäisi kertoa selvästi kuluttajille sen mahdollistavan tiedostojen jakamisen. Tämän ilmoituksen pitäisi tapahtua ohjelman asentamisen yhteydessä, jolloin kuluttaja voisi keskeyttää ohjelman asennuksen ilmoituksen yhteydessä, jos ajatus tietokoneella olevien tiedostojen jakamisesta ei miellytä.

Toinen uudistus liittyy jaettavien tiedostojen valitsemiseen. P2P-ohjelmien pitäisi nimittäin ilmoittaa selkeästi kuluttajille mitä tiedostoja ohjelma aikoo jakaa P2P-verkkoihin. Jos kuluttaja ei hyväksy näiden tiedostojen jakamista, ei P2P-ohjelma saisi ottaa yhteyttä P2P-verkkoon.

Kolmas uudistus tekisi puolestaan laittomaksi sellaisten P2P-ohjelmien kehittämisen, jotka yrittävät estää esim. ohjelman poistamisen koneelta tai sen sulkemisen.

Mahdollisen lakimuutoksen todellisten hyödyt voisivat kuitenkin jäädä olemattomiksi, koska vain harvoja tiedostojen vaihtoon tarkoitettuja P2P-ohjelmia kehitetään Yhdysvalloissa. Täten kuluttajat voisivat edelleen ladata internetistä useita P2P-ohjelmia, jotka eivät noudattaisi uutta lakia.

Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

111.3.2009 16:51

Lainaus:
Nyt Yhdysvalloissa halutaan puuttua tähän ongelmakohtaan uuden lakiesityksen avulla, joka pakottaisi tiedostojen jakamiseen tarkoitettujen P2P-ohjelmien tekijät noudattamaan tiettyjä käytäntöjä ohjelmiensa suhteen.

Mutta tämä koskee vain USAlaisia? Sillä eihän muualla maailmassa asuvien tarvitse tuota noudattaa? Eikä mitään "kauppasaartoa" voi sille ohjelmallekkaan laittaa sillä netistä saa mitä vaan.

211.3.2009 16:58

Kuinkakohan monen P2P-softan voi katsoa olevan tarpeeksi yhdysvaltalainen että sen voi haastaa oikeuteen yhdysvalloissa tämän lain rikkomisesta?

311.3.2009 20:36

P2P on hengenvaarallista, P2P aiheuttaa syöpää, P2P:n käyttäjät kuolevat nuorena. Näin se vaan menee...

411.3.2009 21:59

Siis tuo ilmoitushan menisi käyttöehtosopimuksen kanssa samaan roskaan, jota kukaan ei lue. Turha sääntö.

511.3.2009 23:06

Sinänsä harmittomalta kuulostava uudistus, mutta... Tämän lain nojalla voikin sitten helpommin haastaa ihmisiä oikeuteen, koska he suostuessaan "käyttöehtoihin" (joita eivät ole lukeneet) tiesivät varmasti mitä ja missä jakavat.

612.3.2009 12:48

Lainaus:
laittomaksi sellaisten P2P-ohjelmien kehittämisen, jotka yrittävät estää esim. ohjelman poistamisen koneelta tai sen sulkemisen
En tiedä millä sivustoilla sedät on liikkuneet mutta itse en ole törmännyt kuvausta vastaaviin ohjelmiin vuosien varrella

712.3.2009 16:12

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Demus:
Sinänsä harmittomalta kuulostava uudistus, mutta... Tämän lain nojalla voikin sitten helpommin haastaa ihmisiä oikeuteen, koska he suostuessaan "käyttöehtoihin" (joita eivät ole lukeneet) tiesivät varmasti mitä ja missä jakavat.
Naulan kantaan.

816.3.2009 23:06
Hybridi
Inactive

Mitä ihmettä?!?!? O_o Ei näin!

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto