AfterDawn: IT-alan uutiset

MPAA: RealNetworks tuhoaa todisteita

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 9.3.2009 22:27 Kommentteja (7)

MPAA: RealNetworks tuhoaa todisteita Viime vuonna DVD-elokuvien kopiointisuojauksien kiertäminen päätyi jälleen tapetille, kun RealNetworks julkaisi RealDVD-ohjelman, jonka avulla DVD-elokuvia voi varmuuskopioida tietokoneen kiintolevylle. Ohjelman laillisuudesta oli useita erilaisia tulkintoja, ja lopulta elokuvateollisuuden etuja Yhdysvalloissa puolustava MPAA (Motion Picture Association of America) ja RealNetworks päättivät ottaa toisistaan mittaa oikeudessa.
Oikeusjuttu on vielä kesken, mutta MPAA:n mukaan RealNetworks ei ole toiminut oikeudenkäynnin osalta reilusti, vaan yritys on tuhonnut oikeudenkäynnin kannalta tärkeitä asiakirjoja, jotta niitä ei käytettäisi todisteina oikeusjutussa. MPAA aikookin vaatia tuomarilta kieltoa RealNetworksille, jonka myötä yritys ei saisi tuhota asiaan liittyviä dokumentteja.

MPAA:n mukaan RealNetworks tiesi ennen ohjelman julkaisua, että ohjelman kauppaaminen voisi johtaa oikeustoimiin, joka tarkoittaisi MPAA:n tulkinnan mukaan RealNetworksin olleen tietoinen ohjelmansa laittomuudesta. MPAA:n edustajan mielestä tätä asiaa ei voida kuitenkaan enää osoittaa, koska RealNetworks on tuhonnut asiaan liittyviä asiakirjoja ja muuta materiaalia. MPAA:n kertomuksen mukaan RealNetworks on kertonut syyksi tiedostojen katoamisille mm. virustartunnat, jotka ovat tuhonneet ja vahingoittaneet tiedostoja.

RealNetworksin edustajan mukaan asia ole kuitenkaan näin, vaan yrityksellä on tallessa kaikki RealDVD-ohjelman kehitykseen liittyvät dokumentit ja tiedostot.

RealDVD-ohjelman laillisuuden puiminen jatkuu oikeudessa näillä näkymin ensi viikon maanantaina.

Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

19.3.2009 23:05

Aivan sama miten tuossa käy koska kaikki jotka haluavat tehdä varmuuskopiot ilman turhia "DRM" sotkuja tietävät mitkä ohjelmat tarvitaan. Eläköön Opensource: xvid, avisynth, virtualdub (mod) ja freeware HC Encoder DVDFab decrypter. Työkalut joilla jokainen itseään kunnioittava varmuuskopioija saa kyllä aikaan mediamuutoksensa niin isona kun pienenä tiedostona.

Real:i vaan rahasti toisten töillä koska katsomiseenhan ja pakkaamiseen tarvittiin heidän oma maksullinen ohjelma. Eli toisin sanoen toivottavasti häviää :D

210.3.2009 8:21

Haluat, että MPAA voittaa? Kannatan opensorsaa, mutta millään ilveellä toivoisi voittoa TO järjestöille.

Real halusi tarjota oman maksullisen vaihtoehdon markkinoille. Heillä on siihen oikeus ja moni oli varmasti halukas sitä käyttämään. Se mitä Real varmaan olisi voinut tarjota on yksi ohjelma sens sijaan että käyttäisi "xvid, avisynth, virtualdub (mod) ja freeware HC Encoder DVDFab decrypter.".

310.3.2009 13:55

Esitin vain ohjelmia ja koodekkeja ilmaisina vaihtoehtoina ja noita yksisovellus vaihtoehtoja jotka käyttävät kyseisiä ohjelmia on niille jotka karsastavat vaikeasti asetettavia yksitellen säädettäviä.

AutoGK, FairuseWizard, The FilmMachine, DVD Rebuilder. Ovat kokeilemisen arvoisia ILMAISIA.

Tarkennusta:
Jos otetaan asiasta sinun haluamasi "1click/1soft" niin olisit voinut tarkistaa asian DVDfab decrypter tekee juuri 1:1 kopion alkuperäisestä dvd:stä ILMAISEKSI ilman DRM sotkua. Eli sopii jokaiselle :) Sait hienosti irroitettua ohjelmistot aijemmasta viestistäni joka sai asian näyttämään vaikeampiselkoiselta kun se itseasiassa olikaan jossa vielä mainitsin (jokainen itseään kunnioittava).

Minä en todellakaan ole sanomassa että MPAA on kaikessa väärässä koska se ajaa etuja jotka tuntuvat minustakin vääriltä ajoittain. Ei kaikkea pidä saada ilmaiseksi mikä on yleinen asenne ja toisteen tekeleillä rahastaminen on vielä enemmän väärin. Tässähän purettiin toisen "suoja" ja laitettiin "oma tilalle" jotta saadaan rahastaa. Jos ihmiset ottaisivat selvää ilmaisista niin niitä on lähes poikkeuksetta.

Asenne täällä AD:ssa on ollut pitkään se että oli MPAA:n liittyvä uutinen mikä tahansa on se pahasta. Itse varmuuskopioin, vastustan lobbauksia, ja pyrin vaikuttamaan opensource vaihtoehtoihin. En vain mene massan mukana ja alistu yleiselle tasolle joka vallitsee koska p2p lapset haluavat kaiken ilmaiseksi.

Pahoittelen osaa OT-viesissäni.

410.3.2009 15:08

Katos vaan DVDFab on juuri mitä Real tarjoaa. Vielä kun tekis "lennossa" Xvid tai mkv pakkauksen. DVDFab on muuten päivittynyt tukemaan Blueray ja HD-DVD tuella (DVDFab HD Decrypter 5.2.3.2).

Lainaus:
Minä en todellakaan ole sanomassa että MPAA on kaikessa väärässä

Minä voin hymyssä suin sanoa, että MPAA on kaikessa väärässä.
Järjestö jonka ideologia on ehkä oikeuden mukainen, mutta menetelmät inkvisition raamatusta.
Lainaus:
Tässähän purettiin toisen "suoja" ja laitettiin "oma tilalle" jotta saadaan rahastaa.

Oma laitettiin tilalle siinä toivossa, että MPAA ei alkaisi kitisee, että toi purkaa suojaukset...ja että saadaa asiakkaat lukittua maksulliseen ohjelmaan.
Lainaus:
Jos ihmiset ottaisivat selvää ilmaisista niin niitä on lähes poikkeuksetta.

Ikävä kyllä suuri massa luulee vieläkin, että kallis on parempi kuin halpa/ilmainen. Jos edes vaivautuvat asiaa tutkimaan.

510.3.2009 20:22

Poistettu

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.11.2009 @ 23:49

616.3.2009 22:24
Hybridi
Inactive

RealNetworks, on se vaan niin p*ska :D ... toivottavasti häviää.. ;)

717.3.2009 18:48

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Hybridi:
RealNetworks, on se vaan niin p*ska :D ... toivottavasti häviää.. ;)

Eli valitset kahdesta "pahasta" mielummin MPAA:n? Outoa..

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto