AfterDawn: IT-alan uutiset

Ruotsin poliisi takavarikoi yhden Sunnydale-topsiten palvelimista

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 7.3.2009 17:53 Kommentteja (29)

Ruotsin poliisi takavarikoi yhden Sunnydale-topsiten palvelimista Warez-ryhmien iloinen arki koki pari viikkoa sitten ikävän kolauksen, kun Ruotsin poliisi teki ratsian tiloihin, joista löytyi yksi Sunnydale-nimisen topsite-palvelinryppään palvelimista.
Poliisin mukaan Sunnydale-topsite käsittää 10 palvelinta, joiden kiintolevyille on tallennettu yli 65 teratavun edestä tekijänoikeudella suojattua materiaalia, kuten elokuvia, ohjelmia ja TV-sarjojen jaksoja.

Poliisia jutun tutkimuksissa avusti tekijänoikeuksia Ruotsissa puolustava Antipiratbyrån, jonka palkkalistoille kuuluva juristi Henrik Pontén kiitti poliisia erinomaisesta työstä. Ponténin mukaan kyseessä oli Ruotsin historian suurin topsite-ratsia, jonka lisäksi ratsia nousee korkealle sijalle myös kansainvälisissä vertailuissa. Antipiratbyrånin tietojen mukaan poliisin takavarikoimalle palvelimelle oli tallennettu tietoa 16 000 elokuvan verran.

Ponténin mukaan lähes kaikki The Pirate Bayn avulla ladattavissa olevat tekijänoikeudella suojatut tiedostot ovat alun perin kotoisin Sunnydalen palvelimilta. TPB:n ylläpitäjä Peter Sunde kuitenkin kiisti tämän väitteen, koska TPB:lle torrent-tiedostoja on lähettänyt yli 800 000 ihmistä, joilla kaikilla ei ole luonnollisesti ollut pääsyä Sunnydalen palvelimille. Sunde piti kuitenkin mahdollisena sitä, että Sunnydalen tarjonnasta valtaosa on päätynyt lopulta myös TPB:n avulla ladattavaksi.

Pontén mukaan poliisi keskittyy seuraavaksi takavarikoitua palvelinta pyörittäneen henkilön tutkintaan ja Antipiratbyrån jatkaa puolestaan muiden topsite-palvelinten etsimistä.

Topsite-palvelimien avulla tekijänoikeudella suojatun materiaalin luvattomaan levittämiseen keskittyvät ryhmät voivat vaihdella keskenään tuotoksiaan. Tekijänoikeusjärjestöjen ja mediajättien epäonneksi topsite-palvelimien materiaalia päätyy kuitenkin usein jakoon myös P2P-verkkoihin ja piraattituotteita valmistavien tahojen haltuun, jonka takia tekijänoikeusjärjestöt yrittävät sulkea näitä topsite-palvelimia.

Edellinen Seuraava  

29 kommenttia

18.3.2009 4:49

Toivottavasti pojilla on kryptaukset kunnossa, niin poliisit jää nuolemaan näppejään :)

28.3.2009 7:01

Lainaus:
Antipiratbyrån’s involvement in this raid is questionable. In 2005 the police conducted an similar raid at Swedish ISP Bahnhof, only to be presented with evidence that Antipiratbyrån themselves had hired someone to plant copyright material. It turned out that the infiltrator was far from a passive observer. The infiltrator had transferred 68,000 files and went as far as buying hardware for the server to increase its storage capacity.

Antipiratbyrån was later sued for illegal trespassing and harassment because of these entrapment practices which are illegal in Sweden. Now, four years on and they are again involved in a similar raid, but whether they had any help from an insider this time is unknown. The exact role Antipiratbyrån played in this raid remains unclear, but it is likely that they tipped off the police about the location and existence of ‘Sunnydale.’

Only one of Sunnydale’s servers was seized, the location of the other servers remains unknown.
http://torrentfreak.com/large-pirate-top...-sweden-090306/

warez/scene ryhmät yleensä käyttävät parhaimpia kryptaus ja anonyymi ohjelmia ja ovat yleensäkin hyvin vaikeita löytää. Toki näitä ryhmiä on satoja ja sitä myötä tieto/taito on eri tasolla. Yleensä kiinni jääneet ovat olleet amatöörejä.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 8.3.2009 @ 07:03

38.3.2009 9:52

Sellaista räpeltämistä ja keksimistä on ollut koko näennäinen taistelu piratismia vastaan, että tämä voitto tuntuu tuntuu varmasti hienolta Ruotsin poliisissa ja Antipiratbyrånissa. Lopultakin ovat saaneet joitain oikeita rikollisia kiinni! Tällaisten törkeiden topsite-palvelimien ylläpitäjät joutavat pitkäksi aikaa linnaan. Tästä on hyvä jatkaa topsite metsästystä. Ehkä sieltä palvelimelta löytyy johtolankoja joilla löytyy lisää topsite-palvelimia ja henkilöitä warez-pyramidin huipulta. Kun poliisi ja tekijänoikeusjärjestöt ovat oikeiden rikollisten jäljillä, niin ne voi lopettaa haamujen ja tavallisten ihmisten kyttäämisen.

Kyllä on Piratebay-juttu sotkenut pahasti Afterdawnilaisten päätä, jos tällaiset rikollisetkin keräävät sympatiaa! Kannattaisiko viimeistään nyt katsoa peiliin?

48.3.2009 10:21

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Gilbertt:
Toivottavasti pojilla on kryptaukset kunnossa, niin poliisit jää nuolemaan näppejään :)

Tämä asia minua mietityttää. Kryptaus salasanan antamatta jättäminen voisi varmaan laskea tutkinnan estämiseksi ja rangaistavaksi teoksi. Tosin käsittääkseni syytettyä ei voi pakottaa "luomaan" todisteita itseään vastaan. Asiaan perehtyneet saa kernaasti korjata sanomaani.

58.3.2009 11:37

Lainaus:
Tämä asia minua mietityttää. Kryptaus salasanan antamatta jättäminen voisi varmaan laskea tutkinnan estämiseksi ja rangaistavaksi teoksi. Tosin käsittääkseni syytettyä ei voi pakottaa "luomaan" todisteita itseään vastaan. Asiaan perehtyneet saa kernaasti korjata sanomaani.
Taitaa olla pojilla salasana "unohtunut."

Lainaus:
Sellaista räpeltämistä ja keksimistä on ollut koko näennäinen taistelu piratismia vastaan, että tämä voitto tuntuu tuntuu varmasti hienolta Ruotsin poliisissa ja Antipiratbyrånissa. Lopultakin ovat saaneet joitain oikeita rikollisia kiinni! Tällaisten törkeiden topsite-palvelimien ylläpitäjät joutavat pitkäksi aikaa linnaan. Tästä on hyvä jatkaa topsite metsästystä. Ehkä sieltä palvelimelta löytyy johtolankoja joilla löytyy lisää topsite-palvelimia ja henkilöitä warez-pyramidin huipulta. Kun poliisi ja tekijänoikeusjärjestöt ovat oikeiden rikollisten jäljillä, niin ne voi lopettaa haamujen ja tavallisten ihmisten kyttäämisen.

Kyllä on Piratebay-juttu sotkenut pahasti Afterdawnilaisten päätä, jos tällaiset rikollisetkin keräävät sympatiaa! Kannattaisiko viimeistään nyt katsoa peiliin?
Piratebaytä ei kannata tähän sotkea sillä kyseessä on tyystin eri asia. Tässä uutisessahan palvelimet sisälsivät tekijänoikeudella suojattua materiaalia, mutta TPB:n jutussahan palvelimet eivät tietääkseni sisällä muuta kuin torrent-linkkejä, joka ei (vielä) ole laitonta. Eli TPB:n ylläpitäjiä kohtaan voikin ihan hyvin perustein osoittaa sympatiaa, jos siltä tuntuu, koska kyseessä on lakiteknisesti laillinen puuha (ainakin vielä). Uutisen tapauksessa taas kyse on SELVÄSTI laittomasta puuhasta. Tosin joillekin tämä näiden ero ei ole valjennut, jolloin sympatiaa osoitetaan sellaisillekin, jotka sitä eivät ansaitse. (eli juuri tämä uutisen tapaus)

68.3.2009 12:26

Topsite-palvelimien avulla tekijänoikeudella suojatun materiaalin luvattomaan levittämiseen keskittyvät ryhmät voivat vaihdella keskenään tuotoksiaan.

Jos tästä voi päätellä, että pääasiassa rajallisen porukan hyvin aktiivista toimintaa, niin en pidä kylläkään niin pahana. Eli siis jos tarkoituskaan ei ole ollut levittää kaikille.

Kaverini kuului joskus mp3 rinkiin ja sillä oli aivan käsittämättömät kokoelmat musiikkia. Se oli vain halpa harrastus kerätä sitä, mutta hävitti sitten kaiken ratsian pelossa (mitä ei koskaan tullut)

78.3.2009 13:25

Lainaus:
Tämä asia minua mietityttää. Kryptaus salasanan antamatta jättäminen voisi varmaan laskea tutkinnan estämiseksi ja rangaistavaksi teoksi. Tosin käsittääkseni syytettyä ei voi pakottaa "luomaan" todisteita itseään vastaan. Asiaan perehtyneet saa kernaasti korjata sanomaani.
näihän se on. Se on todella kinkkinen kysymys ja riippuu ihan asiaa miettivän henkilön maailmakatsomuksesta: to-tapauksissa kysyä voi, onko yritysten oikeudet tärkeämpiä kuin yksilön oikeudet.

Jos salasana "unohtuu" (eli valehdellaan tutkinnassa) ja toisin paljastuu, niin silloin asia voi kääntyä tutkinnan estämiseksi ja lisärangasituksia on tiedossa. Jos vedotaan tuohon "ei ole pakko kertoa" niin sitten se on paremminkin syytetylle annetun oikeuden käyttämistä ja silloin tiedon luovutusvelvollisuus pitää käsitellä muuten..

88.3.2009 15:32

Lainaus:
Jos salasana "unohtuu" (eli valehdellaan tutkinnassa) ja toisin paljastuu, niin silloin asia voi kääntyä tutkinnan estämiseksi ja lisärangasituksia on tiedossa.
Vosin vaikka veikata, että salasana on niin pitkä ja vaikea, että se on ollut jossain lapulla ylhäällä (tms.) js nyt tämä lappu sitten tietenkin on hävitetty. Ja näin salasana on sitten "unohtunut" ihan oikeasti. Ja kuinkas muuten on asian laita, onko valheenpaljastustestien tulokset oikeudessa pätevää aineistoa?

98.3.2009 16:13

Lainaus:
Vosin vaikka veikata, että salasana on niin pitkä ja vaikea, että se on ollut jossain lapulla ylhäällä (tms.) js nyt tämä lappu sitten tietenkin on hävitetty. Ja näin salasana on sitten "unohtunut" ihan oikeasti. Ja kuinkas muuten on asian laita, onko valheenpaljastustestien tulokset oikeudessa pätevää aineistoa?
Nojuu, silloin se on unohtunut.

Sitten voi ihmetellä, että miksi se lappu on hävitetty. Yleensä kryptausta käytetään suojaamaan tärkeitä tietoja jolloin ei voi kun ihmetellä sitä miksi tärkeiden asioiden salasana olisi laitettu sellaiseen paikkaan josta se voi hävitä.. No, kukin tyylillään joten "hukkaaminen" ei todista itsessään mitään: se antaa toki viitteitä siitä, että asioita pitää tonkia vähän reilummin jotta asiasta saadaan varmuus suuntaan tai toiseen.

Valheenpaljastus on yksi osa kokonaisuutta ja se yleensä auttaa hahmottamaan taphtumia ja se antaa tutkijalle vihjeitä siitä mitä voisi tutkia tarkemmin. Toki sitä voi käyttää todisteena mutta tuskin ketään tuomitaan sen yksittäin sen perusteella.

108.3.2009 16:28

Lainaus:
Yleensä kryptausta käytetään suojaamaan tärkeitä tietoja jolloin ei voi kun ihmetellä sitä miksi tärkeiden asioiden salasana olisi laitettu sellaiseen paikkaan josta se voi hävitä..
no voihan se olla vaikka jossain lukkojen takana, mihin pääse käsiksi vain sormenjälkitunnistimella tai jotain muuta sellaista. Ja ensinnäkin, "muistettavat" salasanat on kohtalaisen helppo murtaa, joten varmimmat salasanat on pakko kirjoittaa lapulle tms. Tosin tuo murtaminen saattaa olla laitonta, joten enpä tiedä... Tosin nyt taitaa mennä jo vähän pilkunviilauksen puolelle :D Anyway, on siinä työsarkaa syyttäjälle jos tuo salasanalla on suojattu.

118.3.2009 18:28

Muistutuksena kaikille, tuolta löytyy ohjeet kovalevyn kryptaamiseen http://keskustelu.afterdawn.com/thread_view.cfm/290990

128.3.2009 20:39

Lainaus:
Lainaus:
Ja ensinnäkin, "muistettavat" salasanat on kohtalaisen helppo murtaa, joten varmimmat salasanat on pakko kirjoittaa lapulle tms.
Ei pidä paikkaansa. Vaikka itsekään en käytä kuin kahdeksanmerkkistä, alfanumeerista salasanaa pidän sitä silti muistattavana sekä vahvana. Ja noissa piireissä ei tosiaan käytetä omaa syntymävuotta tai naapurin sukunimeä salasanana.

138.3.2009 21:54

Miten voit pitää kahdeksannumeroista alfanumeerista salasanaa helposti muistettavana??? Google ei paljon löytänyt, mutta oletan sen esimerkiksi olevan muotoa T%4gHw8R. Vai tarkoititko helpompaa?

Lainaus:
Vaikka itsekään en käytä kuin kahdeksanmerkkistä, alfanumeerista salasanaa pidän sitä silti muistattavana sekä vahvana. Ja noissa piireissä ei tosiaan käytetä omaa syntymävuotta tai naapurin sukunimeä salasanana.

Ja kaikki sanat mitkä löytyy sanakirjasta tai ovat niiden helppoja muunnelmia >>> helppo purkaa.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 8.3.2009 @ 21:58

148.3.2009 22:14

Lainaus:
Ja kaikki sanat mitkä löytyy sanakirjasta tai ovat niiden helppoja muunnelmia >>> helppo purkaa.
Pitää paikkansa, ja juuri tuollaista h0FRsd5n -tyyppistä tarkoitan.

158.3.2009 23:35

Lainaus:
Miten voit pitää kahdeksannumeroista alfanumeerista salasanaa helposti muistettavana??? Google ei paljon löytänyt, mutta oletan sen esimerkiksi olevan muotoa T%4gHw8R. Vai tarkoititko helpompaa?
Lainaus:
Vaikka itsekään en käytä kuin kahdeksanmerkkistä, alfanumeerista salasanaa pidän sitä silti muistattavana sekä vahvana. Ja noissa piireissä ei tosiaan käytetä omaa syntymävuotta tai naapurin sukunimeä salasanana.

Ja kaikki sanat mitkä löytyy sanakirjasta tai ovat niiden helppoja muunnelmia >>> helppo purkaa.
ei oo vaikee oppia ulkoa.. mulla on läppäri kryptattu 30 merkkisellä salasanalla joka ei tarkota mitään tyyliin jD9f%(fjsJFG80909fsgJHhkgg... aluks tietenkin tarvii paperin ettei unohdu, mutta kyllä se nykyään tulee helpommin muistista ku oma puhelin numero eikä oo enää missään ylhäällä :D

EDIT: emt kiinnostaako ketään mutta taisin ekan 2 viikon jälkeen hävittää paperin turhana eli ei todellakaan mahdoton oppia ja pysyy muistissa ku käynnistelee läppäriä ain välil
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 8.3.2009 @ 23:38

169.3.2009 0:23
Gubellini
Inactive

Lainaus:
mulla on läppäri kryptattu 30 merkkisellä salasanalla joka ei tarkota mitään tyyliin jD9f%(fjsJFG80909fsgJHhkgg...

Pistää miettimään, mitä herra mahtaa piilotella siellä?

179.3.2009 9:38

Lainaus:
Lainaus:
mulla on läppäri kryptattu 30 merkkisellä salasanalla joka ei tarkota mitään tyyliin jD9f%(fjsJFG80909fsgJHhkgg...

Pistää miettimään, mitä herra mahtaa piilotella siellä?
Pistää miettimään, miksi herraa mahtaa kiinnostaa?

189.3.2009 10:30

SuomiP on melko varmasti tekijänoikeusrikollinen (nettipiraatti), kuten suurin osa AD:n jäsenistä. Yleensä, jos on jotain salattavaa ja piiloteltavaa niin se liittyy aina rikolliseen toimintaan, kuten esim. vaikka tekijänoikeusrikoksiin eli waretus.

Siinä mielessä kovojen kryptaus on aika turhaa, että KRP kyllä saa kaikki tiedot internet operaattorilta, mitä nettipiraatti on warettanut koko elämänsä aikana. Ellei nettipiraatti ole käyttänyt salattua yhteyttä waretukseen, kuten VPN tai jokin muu anonyymi salattu yhteys. Kaikki nettiliikenne tiedot, kuten waretukset ja muut kun tallentuvat ja löytyvät internet operaattoreiden logi tiedostoista. Tiedot mitä on ladannut ja milloin, kuinka paljon on ladannut ja jakanut eli kaikki tiedot löytyvät internet operaattoreilta.

Viimeistään nyt kannattaisi, jokaisen nettipiraatin eli tekijänoikeusrikollisen lopettaa rikollinen toiminta, koska siitä jää kiinni ennemmin tai myöhemmin. Lisäksi tuhota ja hävittää kaikki laittomasti ladattu materiaali. Rikos ei kannatta ja siitä jää kiinni. Nettipiraattien kannattaa lukea alla oleva linkki.
http://www.antipiracy.fi/tietoakuluttaja...ytytkysymykset/

Lainaus:
Entä luvaton tiedostojenjako, mitä seurauksia siitä voi olla?
Luvaton teosten välittäminen, joka on omiaan aiheuttamaan huomattavaa haittaa oikeudenhaltijalle täyttää tekijänoikeusrikoksen tunnusmerkistön. Siitä voi seurata maksimissaan kahden vuoden vankeusrangaistus. Rangaistuksen lisäksi oikeudenloukkaajan maksettavaksi tulee hyvitys ja vahingonkorvaus, jotka voivat olla tuntuvia jos teoksia on jaettu paljon. Lisäksi poliisi voi asian tutkinnassa tehdä kotietsinnän ja takavarikoida tietokoneen.Seuraukset voivat olla sekä rikos- että siviilioikeudellisia. Maksimirangaistus tekijänoikeusrikoksesta on kaksi vuotta vankeutta ja tekijänoikeusrikkomuksesta sakko. Teknisten suojausten lain vastaisesta kiertämisestä ja kiertämiskeinojen tarjoamisesta rangaistus on maksimissaan yksi vuosi vankeutta.

Rikosoikeudellisen vastuun lisäksi oikeudenloukkaaja on velvollinen maksamaan oikeudenhaltijoille hyvitystä luvattomasta teosten käyttämisestä ja vahingonkorvausta. Hyvitysvelvollisuus ei edellytä huolimattomuutta vaan hyvitys tulee aina maksettavaksi loukkaajan tietoisuudesta riippumatta. Se on luonteeltaan käyttökorvaus ja vastaa sitä määrää, jolla teokset olisi saanut laillisesti käytettäväksi. Vahingonkorvausvelvollisuus edellyttää tahallisuutta tai huolimattomuutta. Lisäksi luvatta valmistetut teokset ja toiminnassa oikeudenloukkauksessa käytetyt apuvälineet, kuten tietokone ja cd-dvd levyt voidaan tuomita hävitettäviksi.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.3.2009 @ 11:20

199.3.2009 11:10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:
SuomiP on melko varmasti tekijänoikeusrikollinen (nettipiraatti), kuten suurin osa AD:n jäsenistä. Yleensä, jos on jotain salattavaa ja piiloteltavaa niin se liittyy aina rikolliseen toimintaan, kuten esim. vaikka tekijänoikeusrikoksiin eli waretus.
mun kryptattu kone on eeepc = ei sinne paljoo waree mahdu.. ihan periaatteesta kryptattu vaikka kovo on käytännössä tyhjä :DDDD
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.3.2009 @ 11:12

209.3.2009 11:46

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:
Teknisten suojausten lain vastaisesta kiertämisestä ja kiertämiskeinojen tarjoamisesta rangaistus on maksimissaan yksi vuosi vankeutta.
Kun ostan alkuperäisen kopiosuojatun musiikki cd-levyn ja kierrän kopiosuojauksen, jotta voin kuunnella musiikkia myös autossa, jos jään kiinni kyseisestä teosta voin saada maksimissaan yhden vuoden vankeutta. Kuvastaa kuinka sairas on nykyinen tekijänoikeuslaki. Tosin tuon lain valvominen on täysin mahdotonta, eikä kiinni voi jäädä ellei ilmianna itseään. Tekijänoikeslakihan hyödyttää vain ja ainoastaan isoja elokuva- ja musiikki yrityksiä.

nuppi tunnettuna antipiraattina lienee sitten olevan todella tyytyväinen tähän uutiseen...

Lainaus:
Tietoliikenteen ja tietotekniikan keskusliitto FiComin toimitusjohtajan Reijo Sventon mukaan suuret tuotantoyhtiöt ovat selvästi sanoneet, että Suomi suljetaan premium-sisältöjen jakelusta kokonaan, ellei piratismiongelmaa saada kuriin.
http://www.tietoviikko.fi/kaikki_uutiset...iikko/-09032009
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.3.2009 @ 12:10

219.3.2009 12:17

Hmm toi on kuitenki aika turhaa ,jos poliisi löytää 1 palvelimen muut katoo vähäks aikaa ja niitä tulee 50 lisää ,että kun ja jos poliisi löytää seuraavan vuoden päästä niitä on tullu jo useempi kymmenen lisää...kuulemma niitä sikiää melko lailla.

229.3.2009 15:21

Hassua, että jonkun mielestä kovon kryptaus ensimmäisenä viittaa laittomuuksiin, itselle tulee ensimmäisenä mieleen tietoturva ja yrityssalaisuuksien suojelu, varsinkin jos mukana kannettavasta läppäristä puhutaan.

Lainaus:
Kyllä on Piratebay-juttu sotkenut pahasti Afterdawnilaisten päätä, jos tällaiset rikollisetkin keräävät sympatiaa! Kannattaisiko viimeistään nyt katsoa peiliin?

Ottamatta nyt kantaa topsaitteihin tai torrentteihin, ei tietynlaisen laittomuuden ihailussakaan mielestäni välttämättä ole mitään väärää. En usko, että kenenkään mielestä jokainen laki Suomessa tai muissakaan maissa on täysin oikea. Lakia arvostelemalla tai jopa rikkomalla voi vaikkapa yrittää vaikuttaa muihin ihmisiin, jotta laki saataisiin joskus muutetuksi. Tietysti jokainen kantaa vastuun omista teoistaan, eli vastaa seurauksista, joita lain rikkomisesta seuraa.

239.3.2009 18:18

Lainaus:
Kun ostan alkuperäisen kopiosuojatun musiikki cd-levyn ja kierrän kopiosuojauksen, jotta voin kuunnella musiikkia myös autossa, jos jään kiinni kyseisestä teosta voin saada maksimissaan yhden vuoden vankeutta.

Kuinka vaikeaa on ymmärtää, että musiikki cd levyissä käytetyt kopiosuojaukset eivät täytä laissa mainittua vahvaa kopiosuojausta! Saat ihan vapaasti kopioisa levyäsi auto, mökki, yms, yms käyttöön. Kannattaa tutustua hieman lain sisältöön, ennen kuin tulee avautumaan...

249.3.2009 18:49

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti friis:

Kuinka vaikeaa on ymmärtää, että musiikki cd levyissä käytetyt kopiosuojaukset eivät täytä laissa mainittua vahvaa kopiosuojausta! Saat ihan vapaasti kopioisa levyäsi auto, mökki, yms, yms käyttöön. Kannattaa tutustua hieman lain sisältöön, ennen kuin tulee avautumaan...
Olisiko friisillä mahdollisuus antaa fakta linkki tietoa mutu tiedon sijaan. Ellei ole sun mutu tiedolla ei ole mitään merkitystä vain todistettavat fakta tiedot kelpaavat eikä mikään muu. Asiaa tarkemmin tutkiessa huomasin friisin olevan täysin tietämätön koko asiasta. Friis vain kertoo mikä hänen mutu tiedoillaan saataisi asian laita ehkä olla. Suosittelenkin friisiä sivistämään itseään oikeudessa vahvistettuilla fakta tiedoilla.

Lainaus:
Yksityiseen käyttöön kopioiminen on luvallista jatkossakin, kunhan se tapahtuu teknisiä suojauksia murtamatta. Se onko tekninen suojaus vahva vai heikko, sillä ei ole merkitystä, koska teknisen suojauksen murtaminen tai kiertaminen on aina laitonta.
http://www.turre.com/blog/?p=154

Kannattaa perehtyä asioihin ennen kuin alkaa mutu juttuja faktoina esittämään.

Lainaus:
kritiikittä soveltaen katselunestoista ei saa keskustella julkisesti, katselunestoa ei saa kiertää vaikka laki tämän nimenomaisesti sallii, ja vahingossa kiertäminen ei tee suojakeinosta tehotonta toisin kuin lain esitöissä sanotaan.
http://www.turre.com/blog/?p=179
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.3.2009 @ 19:27

259.3.2009 19:36

Lainaus:
Asiaa tarkemmin tutkiessa huomasin friisin olevan täysin tietämätön koko asiasta. Friis vain kertoo mikä hänen mutu tiedoillaan saataisi asian laita ehkä olla. Suosittelenkin friisiä sivistämään itseään oikeudessa vahvistettuilla fakta tiedoilla.

Aikamoista tekstiä.

http://www.antipiracy.fi/tietoakuluttaja...ytytkysymykset/
Lainaus:
Tehokkaita suojauksia ei voi kiertää vahingossa. Jos käytät yleisesti käytettyä musiikin kuuntelu- ja hallintaohjelmaa, ei kyseessä ole kielletty suojausten kierto. Suojausten kierto on rangaistavaa vain tahallisesti tai törkeästä tuottamuksesta tehtynä.

http://www.minedu.fi/OPM/Tekijaenoikeus/...iertaminen.html
Lainaus:
Tekninen suojaus ei ole laissa tarkoitettu tehokas tekninen suojaus silloin, jos se voidaan kiertää tai purkaa vahingossa.

Jos käyttäjän tietokoneohjelma purkaa suojauksen käyttäjän tietämättä, kyse ei ole rikkomuksesta, sillä purkaminen ei tällöin tapahdu tahallisesti tai törkeästä huolimattomuudesta. Rangaistavaa on vain tahallaan tai törkeästä huolimattomuudesta tapahtuva teknisen suojauksen kiertäminen.
Omistan useita kopiosuojattuja levyjä, osan niistä olen siirtänyt koneelleni/mp3 soittimeen tietämättä että ne sisältävät kopiosuojauksen... Esimerkiksi iTunes, Windows mediaplayer tai CDex ei vittuakaan välitä noista kopiosuojauksista...

las ballenas son el camino

269.3.2009 19:55

Friis on täysin unohtanut, että Hovioikeuden päätös on vahvistanut sen asian, että kopiosuojausten kiertäminen/murtaminen on aina laitonta olipa vahva tai heikko suojaus. OPM ja antipiracyn suosituksilla ei tällöin ole mitään merkitystä. Asia on käsitelty oikeudessa ja oikeus on päätynyt erinlaiseen ratkaisuun mitä muut ovat suositelleet.

http://www.turre.com/blog/?p=154

http://www.turre.com/blog/?p=179

Tekijänoikeudet ovat median digitalisoitumisen ja verkottumisen takia mielestäni selvässä murroksessa. Tekijänoikeuksia vaalivat yhtiöt ja järjestöt yrittävät parhaansa mukaan pysyä kehityksessä mukana, mutta "pelin" lopputulos alkaa näyttää yhä selvemmältä. Niin kauan kuin laki antaa tehokkaan suojan tekijänoikeuksille, sitä rikotaan surutta, koska se on niin helppoa ja kiinnijäämisen riski on olematon tai hyvin pieni. Teknologiat muuttuvat, ihmisten arvot muuttuvat, yhteiskunta muuttuu. Niin tulee tapahtumaan myös tekijänoikeuslaille ennemmin tai myöhemmin, tavalla tai toisella.

Koska viimeinkin hyväksyt oikeuden päätöksen tai voit olla hyväksymättä, mutta sillä ei ole loppujen lopuksi mitään merkitystä. Asia on loppuun käsitelty piste.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.3.2009 @ 20:05

279.3.2009 23:17

Näin toki saattaa olla, mutta harvemmin ne noita vankeusrangaistuksia silti antavat. Ehdollista korkeintaan jos sitäkään. Turhaa pelottelua vaan. Olisiko jollakin pistää linkkiä, jos joku suomalainen olisi saanut joskus vankeusrangaistuksen lataamisesta?

289.3.2009 23:40

Lainaus:
http://www.turre.com/blog/?p=154
Kannattaa perehtyä asioihin ennen kuin alkaa mutu juttuja faktoina esittämään.

Lainaus:
http://www.turre.com/blog/?p=179
ja edelleen puhun vain ja ainoastaan audio cd levyjen suojauksista. Eli noi sun linkit CSS suojausta käsitteleviin blogimerkintöihin ei ole millään tavalla relevantteja tämän keskustelun kannalta. CSS:llä ja Cd levyillä olevilla kopioestomenetelmillä ei ole mitään tekemistä keskenään...


Lainaus:
Friis on täysin unohtanut, että Hovioikeuden päätös on vahvistanut sen asian, että kopiosuojausten kiertäminen/murtaminen on aina laitonta olipa vahva tai heikko suojaus.

Mutta tällöinhän esimerkiksi iTunesin tai Mediaplayerin lataaminen ja käyttäminen olisi suomessa laitonta koska niillä pystyy kiertämään/murtamaan kopiosuojauksen...?

Lainaus:
4 § (14.10.2005/822)
Teknisen suojauksen kiertämiskeinorikos

Joka tekijänoikeuslain 50 b §:ssä säädetyn kiellon vastaisesti ja siten, että teko on omiaan aiheuttamaan huomattavaa haittaa tai vahinkoa, valmistaa tai tuo maahan yleisölle levittämistä varten, levittää yleisölle, myy, vuokraa, mainostaa myyntiä tai vuokrausta taikka pitää hallussa kaupallisessa tarkoituksessa sellaisia laitteita, tuotteita tai osia, jotka mahdollistavat suojatun teoksen suojana olevan tehokkaan teknisen toimenpiteen kiertämisen tai helpottavat sitä, taikka tarjoaa kiertämisen mahdollistavia tai sitä helpottavia palveluja, on tuomittava teknisen suojauksen kiertämiskeinorikoksesta sakkoon tai vankeuteen enintään yhdeksi vuodeksi.
Ja laissa nimenomaan puhutaan tehokkaasta teknisestä suojaamisesta.

Lainaus:
3 § (14.10.2005/822)
Teknisen suojauksen kiertäminen

Joka tekijänoikeuslain 50 a §:ssä säädetyn kiellon vastaisesti ja siten, että teko on omiaan aiheuttamaan huomattavaa haittaa tai vahinkoa, kiertää teoksen suojana olevan tehokkaan teknisen toimenpiteen, on tuomittava teknisen suojauksen kiertämisestä sakkoon tai vankeuteen enintään yhdeksi vuodeksi.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.3.2009 @ 23:56

las ballenas son el camino

2916.3.2009 22:49
Hybridi
Inactive

=,( (Sunnydale Palvelin) R.I.P.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto