AfterDawn: IT-alan uutiset

CeBIT09: ASUS Eee Stick -ohjaimet esillä

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 5.3.2009 15:42 Kommentteja (5)

CeBIT09: ASUS Eee Stick -ohjaimet esillä Miniläppäreistään nykyään parhaiten tunnettu ASUS esitteli viime vuonna Eee Stick -nimellä kulkevia ohjainlaitteita, jotka tuovan mieleen Wii-pelikonsolin Wiimote- ja Nunchuk-ohjaimet.
Eee Stick -ohjaimia ei ole kuitenkaan vielä näkynyt myynnissä, mutta tämänvuotisille CeBIT-messuille ASUS on sentään tuonut ohjaimia kaikkien halukkaiden testattaviksi.

Eee Stick -paketti pitää sisällään kaksi langatonta ohjainta (Activation- ja Navigation-ohjaimet) sekä langattoman USB-vastaanottimen, joka liitetään tietokoneeseen. Molemmat ohjaimet saavat energiansa kahdesta AA-patterista, ja kahden tavallisen AA-patterin pitäisi riittää jopa 72 tunnin jatkuviin pelisessioihin. Ohjaimet painavat tavallisten pattereiden kanssa 112 ja 114 grammaa.

Ohjaimien sisäänrakennetut liiketunnistimet tunnistavat Wiin peliohjainten tapaan erilaiset kallistukset, heilutukset ja osoittamisen, joten ohjaimien avulla voidaan simuloida erilaisia aktiviteetteja. ASUS sanoo ohjaimien olevan suunniteltu erityisesti pelikäyttöön, mutta ohjaimien pitäisi toimia myös hiiren korvikkeena, jolloin niitä voi käyttää esim. Powerpoint-esitysten ohjaamiseen.

Ohjaimien erilaisia käyttömahdollisuuksia pääsee testaamaan heti ostamisen jälkeen, sillä Eee Stick -paketin mukana toimitetaan joitain pelejä, jotka hyödyntävät kyseisiä ohjaimia. Engadgetin verkkosivuilta voi kurkata pelivideon, jossa ohjaimilla pelataan messujen tiimellyksessä.

Ohjaimesta on näillä näkymin tulossa myyntiin valkoiset ja mustat versiot, jonka lisäksi ASUS esitteli viime vuoden Computex-tapahtumassa punaisia ohjaimia.

Eee Stick -ohjaimien suositushinnasta tai julkaisuaikataulusta ei ole vielä tietoa. Lisää kuvia ohjaimista voi katsoa esim. Engadgetin galleriasta.

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

15.3.2009 17:54

Jos hinta ei ole paha niin voisi hommata sen jälkeen kun on päivittänyt tietokoneen... jota ei toisaiseksi tapahdu ihan heti.

25.3.2009 19:45

Voisi noi pelikäytössä olla ihan hyvät. Ainakin tietyntyyppisten pelien kanssa, kuten keilaus.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.3.2009 @ 19:45

35.3.2009 22:14

Wii-mote ja Nunchuk toimii IMO paremmin mitä tämä

45.3.2009 22:47

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti D00mer:
Wii-mote ja Nunchuk toimii IMO paremmin mitä tämä
Missäs oot päässy kokeilee jo, et noin tyrmäävän vastauksen pystyt antamaan?

Uutisesta:
Kai tässä haetaan tuota wiin synnyttämää markkinarakoa liiketunnistuksen saralla, jos vain isot pelitalot lähtisi mukaan olisi varsin mukava ostos tuollainen, kun tietokoneet on helppo liittää isoihin ruutuihin ja pelata sen kautta. Toivotaan että yleistyy tällainen, kun en itse jaksa sen takia ostaa wiitä että voi jotain pokemoneja tai muutamaa oikeasti hauskaa nintendo peliä pelata (wii sports ja muut partypelit)
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.3.2009 @ 22:51

56.3.2009 15:17

Lainaus:
kun en itse jaksa sen takia ostaa wiitä että voi jotain pokemoneja tai muutamaa oikeasti hauskaa nintendo peliä pelata (wii sports ja muut partypelit)

Jaa, kannattaisi ottaa selville wiin pelivalikoimaa, sillä wiille on muitakin "hyviä" pelejä kuin party pelit tai nintendon omat pelit, kuten red steel, the Conduit, Deadly Creatures, Metroid Prime 3: Corruption, No More Heroes, The House of the Dead: Overkill, madworld jne

Ja niitä pokemoneja ei tarvi pelata jos et tykkää, eikä pokemonien pelikonsoli versiot ole edes kokeilemisen arvoisia
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 6.3.2009 @ 15:20

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto