AfterDawn: IT-alan uutiset

Piraattitallenteiden maahantuojalle yli 6 600 euron lasku

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 3.3.2009 11:34 Kommentteja (5)

Piraattitallenteiden maahantuojalle yli 6 600 euron lasku Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry (TTVK) on julkaissut tiedotteen, jonka mukaan Kotkan käräjäoikeus tuomitsi helsinkiläisnaisen sakkorangaistukseen tekijänoikeusrikkomuksesta viime perjantaina. Käräjäoikeus velvoitti naisen maksamaan sakkoja, tekijänoikeuskorvauksia ja oikeudenkäyntikuluja yli 6600 euroa.
Nainen oli syytteiden mukaan tuonut viime vuoden alkupuolella omaan käyttöönsä Venäjältä useita kymmeniä piraattitallenteita. Näihin kuuluivat TTVK:n tiedotteen mukaan DVD- ja CD-levyt sekä mystisesti nimetyt MP3-tallenteet. Nainen ei saa kuitenkaan säilyttää näitä tuotteita, koska käräjäoikeus määräsi nämä piraattitallenteet hävitettäviksi.

TTVK:n mukaan piraattitallenteiden myyntiä ja maahantuontia valvotaan Suomessa hyvin, jonka seurauksena Suomessa ei juuri myydä piraattitallenteita. TTVK kiittää erityisesti tullia sen suorittamasta valvontatyöstä, jonka seurauksena kirjattiin viime vuonna 56 maahantuontia koskevaa tekijänoikeusrikkomusta. Tämän lisäksi tulli hoiti 375 tapausta, joissa matkustajat luovuttivat ulkomailta tuodut piraattitallenteet tullin tuhottaviksi.

TTVK taistelee Suomessa fyysisen piratismin ohella mm. tekijänoikeudella suojatun sisällön luvatonta nettijakelua vastaan.

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

13.3.2009 12:47

Hyvä hyvä!

...kopioitujen medioitten OSTAJIA pitääkin sakottaa.

23.3.2009 14:38

jep, ostajia pitää sakottaa, muttei niitä jotka sen varastaa.

33.3.2009 18:31

Mitä nyt tostaki oli hyötyä?? Mun mielestä jos on omaan käyttöön ostanut pari dvd:tä jostain ulkomailta ni ei siitä pitäs noin isoa juttua tulla. Vois vaikka esim. antaa varotuksen että se on laitonta blaablaa... ym. En mäkään muutama vuosi sitten tienny että ne oli jotain laittomia kopioita mitä ne siellä ulkomaan kaduilla myi. Ja kylhän se nyt on huomattavasti eri asia, jos tuo ulkomailta kymmenittäin tai jopa sadoittain samaa dvd:tä, kun tuo vaikka 3 eri dvd:tä omaa katselua varten :/.

Ja jos alkaa miettimään ni tää on aika pieni ongelma verrattuna esim. kehitysmaiden nälänhätään, liialliseen väestönkasvuun, saastumiseen,... ja lista jatkuu :|

45.3.2009 15:50

Aika EPÄOIKEUDENMUKAISTA,
mitä jos ei tiedä, että ne on piraattitallenteita?

55.3.2009 21:58
Hybridi
Inactive

Hyvä hyvä! Piraatintekijöitä tai ostajia ei tueta...

(P2Ptä ja Torrentteja tuetaan..) =)

Piraatintekijät saa rahaa, P2P ja Torrenteilla ei rahasteta.

Niin no mitä järkeä tässäkin jutussa oli vaikka oli tuossa kyllä useita kymmeniä piraatti tuotteita... =/

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.3.2009 @ 22:09

AMD Phenom(tm) 64 X3 8550 Triple-Core,Nvidia GeForce 9300GE 256mt,320Gt sata,3Gt DDR2 = HP Pavilion a6622sc Windows Vista

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto