AfterDawn: IT-alan uutiset

Syyttäjä haluaa The Pirate Bayn ylläpitäjille vankeusrangaistuksen

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 2.3.2009 21:22 Kommentteja (52)

Syyttäjä haluaa The Pirate Bayn ylläpitäjille vankeusrangaistuksen The Pirate Bay -palvelun (TPB) ylläpitäjiä vastaan käytävä oikeustaistelu jatkui tänään syyttäjä Håkan Roswallin loppuyhteenvedolla, jossa hän vaati The Pirate Bayn ylläpitäjille vuoden vankeustuomiota.
Roswallin aloitti puheenvuoronsa sanomalla kaikkien rikosten tapahtuneen Ruotsissa, jonka johdosta ylläpitäjät voidaan tuomita. Roswall sanoi TPB:n palvelinten sijainneen rikosten tekohetkellä Ruotsissa, ja lisäksi hän sanoi palvelinta käyttäneiden ihmisten rikkoneen lakia Ruotsissa, vaikka he olisivatkin ottaneet palvelimiin yhteyttä Ruotsin ulkopuolelta.

Roswallin mukaan TPB:tä ei voi myöskään laskea palveluntarjoajaksi, joten jutun suhteen ei tarvitse kuulla EU-tuomioistuimen kantaa asiaan. Puolustuksen asianajajat ovat kuitenkin toista mieltä tästä asiasta.

Roswall jatkoi seuraavaksi tekniikkaan liittyvien yksityiskohtien kertomisella. Roswallin mukaan oikeuden ei tarvitse ottaa kantaa BitTorrent-tekniikan laillisuuteen, vaan siihen mitä TPB:n ylläpitäjät tekivät kyseisellä tekniikalla. Roswall sanoi TPB:n trakkereiden olevan tärkeässä roolissa tekijänoikeusrikoksissa. Roswall mainitsi jutussa korkeimman oikeuden aiemman päätöksen, jonka mukaan keskustelufoorumia pyörittänyt henkilö voidaan tuomita tekijänoikeusrikoksista rangaistuksiin, jos foorumi on avustanut ihmisiä tekijänoikeusrikoksissa. Roswall haluaa saman päätöksen pätevän myös TPB:n oikeusjutussa.

Roswall sanoi kaikkien neljän syytetyn pyörittäneen TPB:tä. Fredrik Neij ja Gottfrid Svartholm kertoivat asian itse oikeudessa, ja Roswallin mukaan Peter Sunde ei ole pelkästään TPB:n mediavastaava, vaan hän on myös säätänyt TPB:n laitteita, jonka lisäksi hän kommunikoi mainoksia myyneen Daniel Odedin kanssa. Carl Lundström toimi Roswallin mukaan puolestaan sivuston taloudellisena tukena.

Roswall jatkoi raha-asioiden parissa, kun hän arveli TPB:ssa näkyneiden mainosten tuottaneen noin 11,6 miljoonaa kruunua. Tästä summasta ylläpitäjille olisi Roswallin mukaan päätynyt noin 5-10 miljoonaa kruunua. Svartholm mietti Roswallin selityksen jälleen ääneen, mihin nämä rahat oikein olivat sitten päätyneet, koska hän ei ollut tällaisia summia nähnyt.

Seuraavaksi Roswall vaati ylläpitäjille vankeusrangaistusta ja TPB:n palvelinten takavarikointia, jotta tekijänoikeusrikokset eivät jatkuisi. Svartholm oli yllättänyt lyhyestä vankeusrangaistuksesta, sillä hän odotti, että Roswall vaatisi ylläpitäjille ainakin kahden vuoden vankeusrangaistusta.

Roswallin jälkeen oman puheenvuoronsa käytti IFPI:n asianajaja Peter Danowsky, joka painotti ettei juttu liity tiedostojen jakamisen tekniikkaan, vaan tiedostojen jakamisella tehtyihin tekijänoikeusrikoksiin. Danowskyn mukaan tarkoitus on selvittää se, että ovatko ylläpitäjät rikkoneet lakia. Danowsky painotti, että maailmalla on muitakin samanlaisia sivustoja, mutta tämä oikeusjuttu käsittelee ainoastaan TPB:tä.

Danowsky jatkoi sanomalla, ettei TPB:tä voi verrata Googleen, koska Google tekee yhteistyötä tekijänoikeusjärjestöjen ja mediajättien kanssa estääkseen tekijänoikeusrikokset. TPB puolestaan vain pilkkaa Danowskyn mukaan tekijänoikeusjärjestöjä ja mediajättejä. Danowsky muistutti myös paikalla olevia tahoja siitä, että TPB:ltä löytyy paljon enemmän tekijänoikeusloukkauksia mahdollistavia torrent-tiedostoja kuin mitä syyttäjä on oikeusjutun aikana osoittanut.

Seuraavaksi Danowsky vertasi TPB:tä netissä toimiviin musiikin latauspalveluihin. Danowskyn mukaan TPB ei kuitenkaan peri käyttäjiltään maksua, jonka lisäksi TPB pitää mainostulot itsellään, eikä se jaa näitä mainostuloja levy-yhtiöille tai artisteille. Tämä toiminta on aiheuttanut levy-yhtiöille sekä taloudellisia että maineellisia vahinkoja, jotka TPB:n pitää Danowskyn mukaan korvata.

Tämän jälkeen Danowsky hyökkäsi jälleen mediaprofessori Roger Wallacen torstaisten lausuntojen kimppuun. Danowskyn mukaan levy-yhtiöiden johtajat osaavat arvioida luvattoman lataamisen aiheuttamat tappiot paremmin kuin osa-aikainen professori. Danowsky vertasi Wallacen kirjoitusten uskottavuutta lehtien pääkirjoituksiin, joten Danowskyn ja Wallacen välinen suhde ei näytä kovin lämpimältä.

Danowskyn mukaan musiikin luvaton verkkojakelu on yhtä haitallista kuin fyysinen piraattikopioiden kauppaaminen ja levittäminen.

Myös Danowsky vetosi puheessaan taloudellisiin asioihin, sillä hänen mukaansa TPB:n tarkoitus on tehdä rahaa sivuston pyörittämisellä.

Danowsky otti lyhyesti esiin myös Finreactorin jutun, jossa hän kertoi palvelua pyörittäneiden tahojen saaneen rangaistuksia.

Danowskyn jälkeen vuoroon tuli Antipiratbyrånin Henrik Pontén, joka puhui hyvin lyhyesti. Ponténin mukaan ylläpitäjät tiesivät palvelun toiminnan olevan lain vastaista, mutta he jatkoivat silti palvelun pyörittämistä. Myös Pontén sanoi TPB:n toiminnan olleen voittoa tavoittelevaa, koska TPB oli tehnyt voittoa mainostuloilla.

Pontén vaatii syyttäjän tavoin ylläpitäjille vankeusrangaistusta, jotta sivuston toiminta saadaan pysäytettyä ja uudet tekijänoikeusrikokset estettyä.

Ponténin mukaan poliisit eivät voi jahdata jokaista TPB:n avulla tekijänoikeusrikoksia tekevää henkilöä, jonka takia TPB:n ylläpitäjien pitää kantaa taloudellinen ja oikeudellinen vastuu tekijänoikeusrikoksista. Pontén sanoi kuitenkin, että TPB:n ylläpitäjät voivat pyytää rahaa myös palvelun käyttäjiltä, jotta tekijänoikeuskorvaukset saadaan maksettua.

Viimeisenä vuoroon tuli Hollywoodin elokuvastudioita edustava Monique Wadsted, joka sanoi TPB:n ylläpitäjien olevan pahempia rikollisia kuin ne henkilöt, jotka jakelevat TPB:n avulla luvatta tekijänoikeudella suojattua materiaalia, koska ylläpitäjät tekivät toiminnallaan rahaa, joista he eivät maksaneet osuuksia mediajäteille tai tekijänoikeusjärjestöille.

Tämän jälkeen Wadsted luetteli muita Pohjoismaissa käytyjä vastaavia oikeudenkäyntejä, joissa palvelun pyörittäjiä on rangaistu sen avulla tapahtuneista tekijänoikeusrikoksista. Wadstedin mukaan lait ovat pitkälti samat kaikissa Pohjoismaissa, joten myös TPB:n ylläpitäjiä pitäisi rangaista.

Wadsted sanoo kaikkien ylläpitäjien olevan syyllisiä, koska he kaikki tiesivät, että TPB:n avulla voidaan jaella tekijänoikeuksien rikkomista helpottavia torrent-tiedostoja.

Myös Wadsted haluaisi nähdä ylläpitäjät vankilassa, koska he ovat tehneet rikoksia, joiden avulla he ovat ansainneet rahaa. Wadsted pelkää lisäksi sivuston toiminnan jatkuvan normaalisti, jos ylläpitäjille ei tehdä selväksi toiminnan laittomuutta, jonka takia rangaistuksen pitäisi olla ankara.

Huomenna juttu jatkuu puolustuksen loppuyhteenvedoilla ja jos aikatauluihin ei tule ihmeempiä muutoksia, on oikeuskäsittelyn päätös edessä keskiviikkona.

Edellinen Seuraava  

52 kommenttia

12.3.2009 21:28
warlord22
Inactive

Just joo...

22.3.2009 21:34

Ai miten niin ei liity BitTorrent-tekniikka asiaan mitenkään?! Sehän on tämän koko keskustelun ydinasia.

EDIT: Ja niin joo, että jos olet käyttänyt TPB:tä laittomien juttujen latailuun, rikoit Ruotsin lakia. Just joo... :D

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 2.3.2009 @ 21:35

32.3.2009 21:35

Kirjoitusvirhe: Ruotissa, kolmannella rivillä.

42.3.2009 21:46

Lainaus:
...on oikeuskäsittelyn päätös edessä keskiviikkona.
Tuleeko myös tuomio keskiviikkona vai joudutaanko päätöstä odottamaan pidempään?

52.3.2009 21:56

Se miten jutussa käy sillä ei ole merkitystä, koska jompi kumpi ja todennaköisesti kumpikin osapuoli tulee valittamaan päätöksestä. Olipa alioikeuden päätös se mikä hyvänsä ja jutun käsittely siirtyy hovioikeuteen 2-3 vuoden päästä ja siitä jutun käsittely siirtyy korkeimpaan oikeuteen 3-5 vuoden päästä. Eli todellisia päätöksiä ennakkotapauksesta voidaan odotella noin 5 vuoden päästä, jolloin juttu on käsitelty korkeimmassa oikeudessa. Piratebayn ylläpitäjäthän ovat ilmoittaneet vievänsä asian korkeimpaan oikeuteen, jotta saadaan ennakkopäätös tapahtuipa alioikeuksissa mitä tahansa. Siihen asti piratebay jatkaa toimintaansa normaalisti ja kuten piratebayn ylläpitäjät ovat kertoneet serverit sijaitsevat ympäri maailman eri maissa ja ylläpitäjiä on monista eri maista. Eli nykyisten 4 ylläpitäjän vangitseminen tai servereiden takavarikointi Ruotsissa ei lopeta toimintaa eikä vaikuta TPB:n toimintaan millään lailla.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 2.3.2009 @ 21:59

62.3.2009 22:25

Lainaus:
TPB puolestaan vain pilkkaa Danowsky mukaan tekijänoikeusjärjestöjä ja mediajättejä
Tuossa on pieni virhe ja löysin myös toisenkin virheen juttua lukiessa mutta en enää jälkeenpäin selatessa.

72.3.2009 23:00

Lainaus:
Lainaus:
...on oikeuskäsittelyn päätös edessä keskiviikkona.
Tuleeko myös tuomio keskiviikkona vai joudutaanko päätöstä odottamaan pidempään?

ei se tohon ekaan lopu.. mennää korkeempaan ja taas korkeempaan oikeuteen luultavammin.

luultavammin 2 vuotta siihe menee että saadaa se lopullinen tuomio..
ja jos hyvin on hallussa nuo TO mafian lobbaukset niin sen tietää että häkki heilahtaa tai suuret korvaukset..

samaa lobbausta siis jotai nokia harrasti lex nokia laissa sekä TO mafia lex karpela laissa

Lainaus:
Roswall sanoi TPB:n trakkereiden olevan tärkeässä roolissa tekijänoikeusrikoksissa. Roswall mainitsi jutussa korkeimman oikeuden aiemman päätöksen, jonka mukaan keskustelufoorumia pyörittänyt henkilö voidaan tuomita tekijänoikeusrikoksista rangaistuksiin, jos foorumi on avustanut ihmisiä tekijänoikeusrikoksissa. Roswall haluaa saman päätöksen pätevän myös TPB:n oikeusjutussa.
AD yllläpito pitää foorumia jossa on mahdollista keskustella trakkereista. eli onko tuokin sitten täysin rangaistuskelpoista?
siis sisällytän kantani nyt noihin muutamiin kymmeniin tai satoihin triideihin trakkereista, torrenteista jne jne

paihoittelut yp:lle jos loukkasin tai toin taas poliittista kantaa keskusteluun
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 2.3.2009 @ 23:04

82.3.2009 23:03
masa92
Inactive

Mutta juttu ei vättämättä saa valituslupaa korkeimpaa oikeuteen ainakin jos Ruåtsin lait muistuttavat Suomen. Tosin luulisin että se kuitenkin saa, joten päätös saadaan vasta kun puolet tämänkin foorumin nykyisistä kävijöistä on jo haudan levossa :)

92.3.2009 23:17
Vincent90
Inactive

Lainaus:
Mutta juttu ei vättämättä saa valituslupaa korkeimpaa oikeuteen

Mielenkiinnosta vaan kysyn, että millä oikeudella valituslupa voidaan evätään ja minkälaisin perustein?

102.3.2009 23:52

Lainaus:
Lainaus:
Mutta juttu ei vättämättä saa valituslupaa korkeimpaa oikeuteen

Mielenkiinnosta vaan kysyn, että millä oikeudella valituslupa voidaan evätään ja minkälaisin perustein?

Jos tapausta ei jostain syystä pidetä ennakkotapauksena.

112.3.2009 23:59
masa92
Inactive

Lainaus:
Lainaus:
TPB puolestaan vain pilkkaa Danowsky mukaan tekijänoikeusjärjestöjä ja mediajättejä
Tuossa on pieni virhe ja löysin myös toisenkin virheen juttua lukiessa mutta en enää jälkeenpäin selatessa.
Lukasepas tpb yp:n lahettamat vastaukset to jattien pyynroihin poistaa torrenteja...

123.3.2009 0:06

Lainaus:
Danowskyn mukaan musiikin luvaton verkkojakelu on yhtä haitallista kuin fyysinen piraattikopioiden kauppaaminen ja levittäminen.
Kummassakohan tapauksessa rahat menevät järjestäytyneelle rikollisuudelle, jota pidän henkilökohtaisesti pahempana vaihtoehtona kuin muutamaa ruotsalaisheppua, joiden mainostulorahat ovat todennäköisesti menneet laitteiston ja liikenteen kustannuksiin?

133.3.2009 1:09

Lainaus:
Lainaus:
Danowskyn mukaan musiikin luvaton verkkojakelu on yhtä haitallista kuin fyysinen piraattikopioiden kauppaaminen ja levittäminen.
Kummassakohan tapauksessa rahat menevät järjestäytyneelle rikollisuudelle, jota pidän henkilökohtaisesti pahempana vaihtoehtona kuin muutamaa ruotsalaisheppua, joiden mainostulorahat ovat todennäköisesti menneet laitteiston ja liikenteen kustannuksiin?
Olen täysin samaa mieltä. Jos sattuisin lataamaan jonkun levyn, voisin siis ihan yhtä hyvin alkaa polttamaan ja myymään kopioita siitä, sehän ei pahentaisi asiaa Danowskyn mukaan...

Miksi syyttäjät pitävät niin pahana asiana sitä, että TPB on laittanut sivuilleen mainoksia? Olisiko tapaus ollut jotenkin erilainen jos mitään mainoksia ei olisikaan ollut?

143.3.2009 1:22

On aivan varmaa, että piratebay:n ylläpitäjät tullaan tuomitsemaan vankilaan ja miljoona korvaukset tulevat päälle. Lisäksi piratebay tullaan sulkemaan. Tapahtuuko se alioikeuksissa vai korkeimmassa oikeudessa aika näyttää. Tämä on kuitenkin piratebayn ja sen ylläpitäjien loppu ja muidenkin torrent sivustojen. Toivon todella, että Suomen tekijänoikeusjärjestöt tulevat laittamaan jokaisen suomalaisen trakkerin ylläpitäjän vankilaan ja miljoona korvaukset päälle. Sama koskee myös dc-hubien ylläpitäjiä. Tällä tavalla saadaan nopeasti ja helposti kotimaiset tekijänoikeusrikolliset sinne minne ne kuuluvat eli vankilaan ja lisäksi suljettua kaikki hubit ja trakkerit Suomesta.

Kehoittaisinkin kaikkia luovan työn tekijöitä ottamaan yhteyttä TTVK:lle ja vaatimaan asioita joita edellä kirjoittelin http://www.antipiracy.fi/ttvk/palaute/

Näin saamme tekijänoikeusrikollisuuden poistettua Suomesta nopeasti ja helposti.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 3.3.2009 @ 01:28

153.3.2009 2:03

Lainaus:
Kummassakohan tapauksessa rahat menevät järjestäytyneelle rikollisuudelle, jota pidän henkilökohtaisesti pahempana vaihtoehtona kuin muutamaa ruotsalaisheppua, joiden mainostulorahat ovat todennäköisesti menneet laitteiston ja liikenteen kustannuksiin?

Yep. Rahaa ei varmastikkaan ole muuhun juuri riittänyt, piratebaylla on jo melko raskas palvelinkapasiteetti. Luulen että piratebay vain muuttaa palvelimensä jonnekkin saarelle aluevesien ulkopuolelle ja toiminta jatkuu sieltä..

Lainaus:
On aivan varmaa, että piratebay:n ylläpitäjät tullaan tuomitsemaan vankilaan ja miljoona korvaukset tulevat päälle. Lisäksi piratebay tullaan sulkemaan. Tapahtuuko se alioikeuksissa vai korkeimmassa oikeudessa aika näyttää. Tämä on kuitenkin piratebayn ja sen ylläpitäjien loppu ja muidenkin torrent sivustojen. Toivon todella, että Suomen tekijänoikeusjärjestöt tulevat laittamaan jokaisen suomalaisen trakkerin ylläpitäjän vankilaan ja miljoona korvaukset päälle. Sama koskee myös dc-hubien ylläpitäjiä. Tällä tavalla saadaan nopeasti ja helposti kotimaiset tekijänoikeusrikolliset sinne minne ne kuuluvat eli vankilaan ja lisäksi suljettua kaikki hubit ja trakkerit Suomesta.

Kehoittaisinkin kaikkia luovan työn tekijöitä ottamaan yhteyttä TTVK:lle ja vaatimaan asioita joita edellä kirjoittelin http://www.antipiracy.fi/ttvk/palaute/

Näin saamme tekijänoikeusrikollisuuden poistettua Suomesta nopeasti ja helposti.

No jaa, vähän epäilen tuota..

Piratismin lopettaminen onnistuu vain internetin kaatamisella, joka ei itsessään ole enää mahdollistam, vaikka kuinka haluaisit.

Miten jaksat melkein joka uutiseen vetää tommoiset kommentit?

163.3.2009 5:40

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:
On aivan varmaa, että piratebay:n ylläpitäjät tullaan tuomitsemaan vankilaan ja miljoona korvaukset tulevat päälle. Lisäksi piratebay tullaan sulkemaan. Tapahtuuko se alioikeuksissa vai korkeimmassa oikeudessa aika näyttää. Tämä on kuitenkin piratebayn ja sen ylläpitäjien loppu ja muidenkin torrent sivustojen. Toivon todella, että Suomen tekijänoikeusjärjestöt tulevat laittamaan jokaisen suomalaisen trakkerin ylläpitäjän vankilaan ja miljoona korvaukset päälle. Sama koskee myös dc-hubien ylläpitäjiä. Tällä tavalla saadaan nopeasti ja helposti kotimaiset tekijänoikeusrikolliset sinne minne ne kuuluvat eli vankilaan ja lisäksi suljettua kaikki hubit ja trakkerit Suomesta.

Kehoittaisinkin kaikkia luovan työn tekijöitä ottamaan yhteyttä TTVK:lle ja vaatimaan asioita joita edellä kirjoittelin http://www.antipiracy.fi/ttvk/palaute/

Näin saamme tekijänoikeusrikollisuuden poistettua Suomesta nopeasti ja helposti.
"Warettajia" vankilaan asti?
Saisivat ensin nuo raiskaajat sinne niin hyvä.Mitä valiä jollain tiedostojen jakamisella.Itse tulen lisäämään latauksia 99% kun jouduin lomautuksille.

173.3.2009 7:58

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:
On aivan varmaa, että piratebay:n ylläpitäjät tullaan tuomitsemaan vankilaan ja miljoona korvaukset tulevat päälle. Lisäksi piratebay tullaan sulkemaan. Tapahtuuko se alioikeuksissa vai korkeimmassa oikeudessa aika näyttää. Tämä on kuitenkin piratebayn ja sen ylläpitäjien loppu ja muidenkin torrent sivustojen. Toivon todella, että Suomen tekijänoikeusjärjestöt tulevat laittamaan jokaisen suomalaisen trakkerin ylläpitäjän vankilaan ja miljoona korvaukset päälle. Sama koskee myös dc-hubien ylläpitäjiä. Tällä tavalla saadaan nopeasti ja helposti kotimaiset tekijänoikeusrikolliset sinne minne ne kuuluvat eli vankilaan ja lisäksi suljettua kaikki hubit ja trakkerit Suomesta.

Kehoittaisinkin kaikkia luovan työn tekijöitä ottamaan yhteyttä TTVK:lle ja vaatimaan asioita joita edellä kirjoittelin http://www.antipiracy.fi/ttvk/palaute/

Näin saamme tekijänoikeusrikollisuuden poistettua Suomesta nopeasti ja helposti.
Noo huh huh. Aika kovaa tekstiä latelet. Seuraavaksi varmasti perustelet miten yhden tiedoston lataaminen on verrannollinen yhteen murhaan tai raiskaukseen. Taposta tai murhastakaan ei joudu miljoonia maksamaan ja harvemmin pahoinpitelystä tai raiskauksesta joutuu vankilaan edes vuodeksi.

Keskitysleiri trakkerin ylläpitäjille, sitäkö olet hakemassa? Onko tämä TO-järjestöjen uusi uljas hanke? :P

183.3.2009 9:00

Nettipiraatit ovat rikollisia. Aina, kun nettipiraatit warettavat he rikkovat lakia. Suomen lain mukaan jo nykyisin pelkästä "warettamisesta" voi saada 2 vuotta vankeutta.

Nettipiraatti = rikollinen
"warettaminen" = rikollista toimintaa josta voi saada 2 vuotta vankeutta.

Ainoat henkilöt, joita tekijänoikeuslakien koventaminen ja esim. piratebayn oikeudenkäynti häiritsee, ovat nettipiraatit, koska heidän rikollinen laiton toiminta vaikeutuu ja siitä voi joutua vankilaan.

warettamista voi verrata siihen, että varastaa toisen uuden auton.

Ne, jotka uhoavat jatkavansa rikollista toimintaansa kannattaa muistaa, että kun käry käy tulee se todella kalliiksi ja voi joutua vankilaan. Rikollinen toiminta ei kannatta.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 3.3.2009 @ 09:09

193.3.2009 9:29

Niin, Warettamisesta saat kaksi vuotta kakkua mutta mites jos ajat autolla kännis jonkun yli niin tuomiot ovat lähes samat. En muista tarkalleen paljon ne olivat mutta melko helpolla siitä pääsi.

203.3.2009 10:06

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Vabix:
Niin, Warettamisesta saat kaksi vuotta kakkua mutta mites jos ajat autolla kännis jonkun yli niin tuomiot ovat lähes samat. En muista tarkalleen paljon ne olivat mutta melko helpolla siitä pääsi.

Raiskauksestakin, mutta jumalauta jos varastat 100k joltai valtiolta niin loppu elämäks linnaan vaan.

213.3.2009 10:18

Nuppi, kun kerran rinnastat warettamisen varstamiseen (mitä en itse hyväksy), perusteleppa jotenkin fiksusti miksi varkaudesta selviää paljon pienemmällä rangaistuksella? En ole kuullut kenestäkään joka joutuisi vankilaan kahdeksi vuodeksi naapurin auton viemisestä, saati cd-levyn varastamiesta kaupasta. Lisäksi oikeassa varkaudessa alkup. omistaja menettää tuotteensa/tavaransa/esineensä. Yhteiskunta on mätä paikka jos warettamista pidetään näin kovana rikoksena. Raiskaajatkin pääsee helpommalla.

223.3.2009 10:31

Ei tässä mikään ohi vielä ole ,jos TPB suljetaan ,sweduissa palaa autot sen kunniaksi( riehumisia siellä täällä jo kuulemma sovittu)..jos TPB voittaa sama juttu:D
prk kunnon anarkia on aina paikallaan!

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 3.3.2009 @ 10:33

233.3.2009 11:10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:
Nettipiraatit ovat rikollisia. Aina, kun nettipiraatit warettavat he rikkovat lakia. Suomen lain mukaan jo nykyisin pelkästä "warettamisesta" voi saada 2 vuotta vankeutta.

Nettipiraatti = rikollinen
"warettaminen" = rikollista toimintaa josta voi saada 2 vuotta vankeutta.

Ainoat henkilöt, joita tekijänoikeuslakien koventaminen ja esim. piratebayn oikeudenkäynti häiritsee, ovat nettipiraatit, koska heidän rikollinen laiton toiminta vaikeutuu ja siitä voi joutua vankilaan.

warettamista voi verrata siihen, että varastaa toisen uuden auton.

Ne, jotka uhoavat jatkavansa rikollista toimintaansa kannattaa muistaa, että kun käry käy tulee se todella kalliiksi ja voi joutua vankilaan. Rikollinen toiminta ei kannatta.
Juuri sinunlaistesi takia minun ääneni saa jos vain suinkin pääsee seuraavissa vaaleissa Suomen PiraattiPuolue. Pakko jotain kohtuullisuuden ja järjen rajaa tähänkin hommaan on saatava. Laki ja laki, mutta jos laillasi viittaat Lex Karpelaan senkin sisältö on yhtä paljon reikiä täynnä kuin tietyt juustolaadut ja jos eduskunta läpäisee vielä Lex Nokian ei Suomen laki enää edusta kansaa vaan jotain aivan muuta. Tämä on minun mielipiteeni.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 3.3.2009 @ 11:10

243.3.2009 12:07

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti SandboX:
Ei tässä mikään ohi vielä ole ,jos TPB suljetaan ,sweduissa palaa autot sen kunniaksi( riehumisia siellä täällä jo kuulemma sovittu)..jos TPB voittaa sama juttu:D
prk kunnon anarkia on aina paikallaan!

Niin, moneen otteeseen todettu että vain piloille hemmotellut hyvinvointivaltion kasvatit reoagoivat noin kun heiltä viedään epäterveellinen tikkari suusta. Eivät onnettomat edes ymmärrä milloin anarkia on oikeutettu, eli eivät ole sellaisessa maailmassa koskaan eläneet. Tervetuloa vaan esille sieltä pumpulin seasta! ;)

253.3.2009 12:08
Vincent90
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:
On aivan varmaa, että piratebay:n ylläpitäjät tullaan tuomitsemaan vankilaan ja miljoona korvaukset tulevat päälle. Lisäksi piratebay tullaan sulkemaan. Tapahtuuko se alioikeuksissa vai korkeimmassa oikeudessa aika näyttää. Tämä on kuitenkin piratebayn ja sen ylläpitäjien loppu ja muidenkin torrent sivustojen. Toivon todella, että Suomen tekijänoikeusjärjestöt tulevat laittamaan jokaisen suomalaisen trakkerin ylläpitäjän vankilaan ja miljoona korvaukset päälle. Sama koskee myös dc-hubien ylläpitäjiä. Tällä tavalla saadaan nopeasti ja helposti kotimaiset tekijänoikeusrikolliset sinne minne ne kuuluvat eli vankilaan ja lisäksi suljettua kaikki hubit ja trakkerit Suomesta.

Kehoittaisinkin kaikkia luovan työn tekijöitä ottamaan yhteyttä TTVK:lle ja vaatimaan asioita joita edellä kirjoittelin http://www.antipiracy.fi/ttvk/palaute/

Näin saamme tekijänoikeusrikollisuuden poistettua Suomesta nopeasti ja helposti.
ROFL! Päivän naurut. On se kiva kun täällä afterdawnissa käydessä alkaa niin hymyilyttämään. Varsinkin toi viimeinen on ihan täyttä paskaa. Tekijänoikeusrikollisuus ei mihinkään kaadu vaikka kaikki Suomen trakkerit ja hubit olisivat alhaalla. Ja eipä se TPB:kään alasajo mitään vaikuttaisi. Ja torrentin jälkeen tulee taas uutta tekniikkaa jne... Mutta pisteet siitä, että jaksat katsella maailmaa sinisin silmin.

263.3.2009 12:11

Lainaus:
Juuri sinunlaistesi takia minun ääneni saa jos vain suinkin pääsee seuraavissa vaaleissa Suomen PiraattiPuolue. Pakko jotain kohtuullisuuden ja järjen rajaa tähänkin hommaan on saatava. Laki ja laki, mutta jos laillasi viittaat Lex Karpelaan senkin sisältö on yhtä paljon reikiä täynnä kuin tietyt juustolaadut ja jos eduskunta läpäisee vielä Lex Nokian ei Suomen laki enää edusta kansaa vaan jotain aivan muuta. Tämä on minun mielipiteeni.

Juuri näin. > http://www.allekirjoita.fi/

Lainaus:
Kaksi kolmesta nuoresta lataa netistä luvattomia tiedostoja. Kyseessä on vääjäämättä yleistyvä kulttuurillinen ilmiö, jota vastaan taistelemisella vain heikennetään kansalaisten luottamusta lainsäädäntöön sekä rampautetaan tietoyhteiskuntaa.
Lainaus:
warettamista voi verrata siihen, että varastaa toisen uuden auton.

Käikkea sitä näkeekin. Hyvä idea, mutta yhdestä musiikkikappaleesta voi tehdä miljoonia kopioida, autosta ei.

Lainaus:
Ne, jotka uhoavat jatkavansa rikollista toimintaansa kannattaa muistaa, että kun käry käy tulee se todella kalliiksi ja voi joutua vankilaan. Rikollinen toiminta ei kannatta.

Kuuleppas.. jos jokainen "warettaja" Suomessa jäisi kiinni ja joutuisi linnaan, mitä siitä tulisi???

Lainaus:
Ei tässä mikään ohi vielä ole ,jos TPB suljetaan ,sweduissa palaa autot sen kunniaksi( riehumisia siellä täällä jo kuulemma sovittu)..jos TPB voittaa sama juttu:D
prk kunnon anarkia on aina paikallaan!

Missäspäin ruotsia tuommoiset? Taidan mennä itsekkin :D
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 3.3.2009 @ 12:13

273.3.2009 12:13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sendo_:
minun ääneni saa jos vain suinkin pääsee seuraavissa vaaleissa Suomen PiraattiPuolue.


Onneksi Suomessa on äänestysikäraja, se pitää huolen siitä ettei tuollaisella leikkipuolueella tule olemaan mitään käytännön merkitystä yhteiskunnassa. Ei edes piikkinä lihassa...;)

283.3.2009 12:15
Vincent90
Inactive

Lainaus:
Onneksi Suomessa on äänestysikäraja, se pitää huolen siitä ettei tuollaisella leikkipuolueella tule olemaan mitään käytännön merkitystä yhteiskunnassa.
No eipä ne muut puolueet yhtään sen kummempia ole.

293.3.2009 12:18

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sendo_:
minun ääneni saa jos vain suinkin pääsee seuraavissa vaaleissa Suomen PiraattiPuolue.


Onneksi Suomessa on äänestysikäraja, se pitää huolen siitä ettei tuollaisella leikkipuolueella tule olemaan mitään käytännön merkitystä yhteiskunnassa. Ei edes piikkinä lihassa...;)
Eikös se hallituskin ole jo aika leikkihallitus? ;D
Olisi ihan mukava että näkisi edes yhden piikkinä lihassa kun kaikki tällä hetkellä vaan myöntelee toisilleen. Sen saa sitten nähdä, saattaa olla että kyseinen puolue herättäisi 18-29 ikäisiä sieltä äänestämättömyydestä luukuille. Tulevaisuus sen sitten näyttää :)

303.3.2009 14:15

TPB jatkaa toimintaansa ,oli tuomio mikä hyvänsä ,johan ne ilmotti sen ennen oikeuden käynnin alkamista,sitä en tiiä onko näin ,mut jotain niillä on vielä takataskussa:)

313.3.2009 16:34

Onko itsellä netissä vikaa, en ole päässyt eilis illasta asti piratebay:n sivulle :S Pääseekö muut?

323.3.2009 16:42
masa92
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti flyornot:
Onko itsellä netissä vikaa, en ole päässyt eilis illasta asti piratebay:n sivulle :S Pääseekö muut?

lapsipornosuodatin iskee... Piratebayn saisi ehkä jotenkni ujutettua tuolle listalle, mutta varmaan 99% warettajista pystyy eston kiertämään. Mutta jos kehitellään esto, joka oikeasti toimii, niin voi kaikille tulla tukalat paikat.

333.3.2009 16:52

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sendo_:
minun ääneni saa jos vain suinkin pääsee seuraavissa vaaleissa Suomen PiraattiPuolue.


Onneksi Suomessa on äänestysikäraja, se pitää huolen siitä ettei tuollaisella leikkipuolueella tule olemaan mitään käytännön merkitystä yhteiskunnassa. Ei edes piikkinä lihassa...;)
Ruotsissa paikallinen Piratpartiet on noussut ainakin jäsenten määrässä vasemmistopuolueen ja vihreiden ohitse. Eri asia sit miten käy kun on vaalien aika, mutta todennäköisesti saa äänensä sellaisilta jotka eivät yleensä vaivaudu äänestämään.
Suomessa Piraattipuolue tarvitsee vielä ääniä päästäkseen edes puoluerekisteriin... No jostainhan heidänkin on lähdettävä liikkeelle...
Maailma muuttuu, ehkä olisi aika hallituksen ja eduskunnankin muuttua....

343.3.2009 18:16

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:
On aivan varmaa, että piratebay:n ylläpitäjät tullaan tuomitsemaan vankilaan ja miljoona korvaukset tulevat päälle. Lisäksi piratebay tullaan sulkemaan. Tapahtuuko se alioikeuksissa vai korkeimmassa oikeudessa aika näyttää. Tämä on kuitenkin piratebayn ja sen ylläpitäjien loppu ja muidenkin torrent sivustojen.
Taisit sitten löytää iltalehdestä ennustajien numerot ja päätit kysyä heidän mielipidettä asiaan..?


Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:
Toivon todella, että Suomen tekijänoikeusjärjestöt tulevat laittamaan jokaisen suomalaisen trakkerin ylläpitäjän vankilaan ja miljoona korvaukset päälle. Sama koskee myös dc-hubien ylläpitäjiä. Tällä tavalla saadaan nopeasti ja helposti kotimaiset tekijänoikeusrikolliset sinne minne ne kuuluvat eli vankilaan ja lisäksi suljettua kaikki hubit ja trakkerit Suomesta.
Jos se näin helppoa olisi miksi sitä ei ole aloitettu jo?


Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:
Kehoittaisinkin kaikkia luovan työn tekijöitä ottamaan yhteyttä TTVK:lle ja vaatimaan asioita joita edellä kirjoittelin http://www.antipiracy.fi/ttvk/palaute/


Mainosmiehiä, vai?

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:
Näin saamme tekijänoikeusrikollisuuden poistettua Suomesta nopeasti ja helposti.
Todellakin. Ajatellakkin jos se vain olisi mahdollista. Muttakun ei nyt vain ole.. Heitetään samantien näpistelijät, ylinopeutta ajavat sun muut huligaanit vankilaan. Ja vielä miljoona korvaukset päälle! Pitäsköhän ottaa uudelleen kuolemanrangaistus Suomessa käyttöön, ei meinaa rangaistukset olla niin kovia ku tarvis.

Kai asetut seuraaviin presidentin vaaleihin ehdolle, saisit ainaki mun äänen..

353.3.2009 19:04

Lainaus:
Lainaus:
Lainaus:
TPB puolestaan vain pilkkaa Danowsky mukaan tekijänoikeusjärjestöjä ja mediajättejä
Tuossa on pieni virhe ja löysin myös toisenkin virheen juttua lukiessa mutta en enää jälkeenpäin selatessa.
Lukasepas tpb yp:n lahettamat vastaukset to jattien pyynroihin poistaa torrenteja...
Vai olisiko kyse kirjoitusvirheestä?

363.3.2009 19:07
masa92
Inactive

Lainaus:
Lainaus:
Lainaus:
Lainaus:
TPB puolestaan vain pilkkaa Danowsky mukaan tekijänoikeusjärjestöjä ja mediajättejä
Tuossa on pieni virhe ja löysin myös toisenkin virheen juttua lukiessa mutta en enää jälkeenpäin selatessa.
Lukasepas tpb yp:n lahettamat vastaukset to jattien pyynroihin poistaa torrenteja...
Vai olisiko kyse kirjoitusvirheestä?
:D Aivan... Lukihäiriö iskee yön tunneilla.

373.3.2009 19:15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:
Nettipiraatit ovat rikollisia. Aina, kun nettipiraatit warettavat he rikkovat lakia. Suomen lain mukaan jo nykyisin pelkästä "warettamisesta" voi saada 2 vuotta vankeutta.

Nettipiraatti = rikollinen
"warettaminen" = rikollista toimintaa josta voi saada 2 vuotta vankeutta.

Ainoat henkilöt, joita tekijänoikeuslakien koventaminen ja esim. piratebayn oikeudenkäynti häiritsee, ovat nettipiraatit, koska heidän rikollinen laiton toiminta vaikeutuu ja siitä voi joutua vankilaan.

warettamista voi verrata siihen, että varastaa toisen uuden auton.

Ne, jotka uhoavat jatkavansa rikollista toimintaansa kannattaa muistaa, että kun käry käy tulee se todella kalliiksi ja voi joutua vankilaan. Rikollinen toiminta ei kannatta.

repesin
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:
On aivan varmaa, että piratebay:n ylläpitäjät tullaan tuomitsemaan vankilaan ja miljoona korvaukset tulevat päälle. Lisäksi piratebay tullaan sulkemaan. Tapahtuuko se alioikeuksissa vai korkeimmassa oikeudessa aika näyttää. Tämä on kuitenkin piratebayn ja sen ylläpitäjien loppu ja muidenkin torrent sivustojen. Toivon todella, että Suomen tekijänoikeusjärjestöt tulevat laittamaan jokaisen suomalaisen trakkerin ylläpitäjän vankilaan ja miljoona korvaukset päälle. Sama koskee myös dc-hubien ylläpitäjiä. Tällä tavalla saadaan nopeasti ja helposti kotimaiset tekijänoikeusrikolliset sinne minne ne kuuluvat eli vankilaan ja lisäksi suljettua kaikki hubit ja trakkerit Suomesta.

Kehoittaisinkin kaikkia luovan työn tekijöitä ottamaan yhteyttä TTVK:lle ja vaatimaan asioita joita edellä kirjoittelin http://www.antipiracy.fi/ttvk/palaute/

Näin saamme tekijänoikeusrikollisuuden poistettua Suomesta nopeasti ja helposti.

Tästä vielä pahemmin :D
Trolli? Pakko olla...
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 3.3.2009 @ 19:19

HTPC
Antec Fusion Black | Asus P5E-VM HDMI mATX | Intel C2D e2200 @ 3.0GHz + Scythe Ninja Mini | EVGA 8800GT 512MB | Muistia vitusti | Linux | Samsung 32" + ViewSonic 22" | Yamaha RX-V657 | Magnat Quantum 503

383.3.2009 20:43

Miten helvetissä muka musan/elokuvan lataamista voi verrata näpistykseen tai varkauteen? Ja yksi ladattu levy ei todellakaan tarkoita yhtä menetettyä levymyyntiä tuottajille. Ite ainakin lataan ja katon jotain mistä muuten en mitenkään maksaisi ja jos on rahanarvoista niin harkitsen vakavasti ostoa, joten piratismi on minun kohdallani vain plussaa tuottajille.
Sitten on tietysti kalliit ohjelmat..
Jos muistan oikein niin 3d studio max maksaa n. 3500e. Kuka helvetti semmosta rupeisi maksamaan ellei osaisi käyttää jo valmiiksi ohjelmaa? (varsinkaan opiskelija) Tokihan on kouluja, mutta niihinkään ei pääse pelkällä tahdonvoimalla tai edes rahalla. Eikö siis olisi helpompaa ladata ohjelma ja opetella käyttämään, ja kun osaa käyttää ja tietää, että tarvitsisi sitä töihin niin ostaisi sen.

Ja jos warettamista voisi lakiin verrata olisi tämä maksimissaan verrattavissa näpistykseen musiikin kohdalla ja varkauteen kalliiden ohjelmien kohdalla. (näpistyksestä tulee vain sakkoa ja menettää hyödykkeen ja varkaudesta muistaakseni mahdollisena sakko-vahingonkorvaus-1-6kk (ehdollista) vankeutta. Miten siis warettamisessa voi mahdolisesti olla kovemmat rangaistukset kuin näissä?

Muistan joskus täällä lukeneeni maailman parhaan tuoli esimerkin lataamisesta:

Ajatellaan, että olisit kävelyllä. Kävelet jonkun matkaa ja jalkasi ovat vähän väsyneet, näät edessäsi tuolin jossa istuminen maksaa 20e. Kävelet vähän matkaa ja näät samanlaisen tuolin johon saa istua ilmaiseksi. Kumpaan istut? No ilmaiseen tottakai, mutta jos ilmaista ei olisi olisitko siltikään maksanut naurettavaa 20e:tä, että olisit päässyt istumaan? Tuskinpa!

393.3.2009 21:35

Lainaus:
Kuuleppas.. jos jokainen "warettaja" Suomessa jäisi kiinni ja joutuisi linnaan, mitä siitä tulisi???

Varmaan isot LANit tai jotain muuta hauskaa :D

ystävällisin terveisin, jehu

403.3.2009 23:17

Viimeisimmän uutisen mukaan sweduista TPB:n adminit eivät tule saamaan minkäänlaista tuomiota,siitä yksinkertaisesta syystä että syyttäjät eivät pystyneet näyttämään yhtään "rikosta" tapahtuneeksi(tämä ilmeisesti adminien lakimiehen suusta)

Oikeus on näin ollen voittanut taas.

414.3.2009 13:41

Vankilassa:

Hei! kato uus kaveri, mennääs vähä jututtaa. :D

-- Moro. Uus tääl?
- Joo...
-- Paljons tuli kakkua?
- noh, alustavaksi 20v ja 100 000€ lasku.. :(
-- OHO! sä varmaa teit jotain tosi pahaa! :o
- Eh, latasin vaa pari leffaa ja biisiä netistä.. :(
-- Täh.. o_O

näin sitten tulevaisuudessa..
Tappajat, raiskaajat ja muut vastaavat 2 - 10v YAY!
Warettajat ja Piratismiä kannattavat +20v & 100k lasku YEAH!
(tässä vaiheessa vois lähtee CSI tunnari käyntii)
:DDD

425.3.2009 8:10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:
warettamista voi verrata siihen, että varastaa toisen uuden auton
Aijaa? Jos mä lataan vaikka leffan netistä niin se on kyllä ihan kopio, se ei miltään Warner Brosilta lähde tänne tulemaan.
Tarkista ne sun faktat vielä kerran wikipediasta ennen kun tuut selittämään tänne jotain.

435.3.2009 11:25

ttvk sivustoilla on upee määritelmä piratismille!! OVAT itsekkin huomanneet ettei lataaminen ole piratismia.. eli latailkaa ihan rauhassa.. ei tule syytettä mistään tai tuomiota ja jos tulee niin silloin ei toimita suomen lakien mukaan vaan teoston ja äkt sanomisien perusteella ja sehän ei ole laki suomessa (vai onko sittenkin??), ai niin kaikkihan muuttuu lex-nokian astuessa voimaan.

445.3.2009 19:57

No kyllä warettaminen on sillein pieni vauva, että joutuisi pitkäksi ajaksi vankilaan.Jos käy juomassa ja ajaa kännissä, niin saat vähemmän aikaa ja teet isomman vaivan.Kyl jotenkin balanssia sais löytyä.

459.3.2009 11:07

Warettaminen on varastamista ja se on rikollista toimintaa, josta voi saada 2 vuotta vankeutta.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Tekij%C3%A4noikeusloukkaus

Piratebaylle tulee käymään kuten finreactorille.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Finreactor

Nettipiraattien kannattaa lukea alla oleva linkki.
http://www.antipiracy.fi/tietoakuluttaja...ytytkysymykset/

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.3.2009 @ 11:13

469.3.2009 12:08

Kuten sanottu TPB:n syytteistä mitäään ei pystytty näyttämään toteen,jos se tulee näytön puutteista huolimatta,se on sit ns painostusta..mutta kuten sanottu kävi miten lystäs TPB jatkaa ,kuten he ovat jo itse ilmoittaneet.

479.3.2009 13:03

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti SandboX:
kävi miten lystäs TPB jatkaa ,kuten he ovat jo itse ilmoittaneet.

Ovat ilmeisesti "uhmaiässä" kuten valtaosa warettamisen kannattajista yleenä...:)

4810.3.2009 9:41

Enpä usko että kyse on uhma iästä vaan pitkästä suunnittelusta joka tapauksen varalle ,onhan pealvelimia mm . Venäjällä ,Belgiassa ja ties missä.

4910.3.2009 9:44

No en jaksa tästä enää keskustella,Japsukin tulee huomaamaan ,että TPB rullaa tuomion jälkeenkin:)

5010.3.2009 10:14

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Japsu1:

Ovat ilmeisesti "uhmaiässä" kuten valtaosa warettamisen kannattajista yleenä...:)

No missähän iässä vastustajat sitten mahtaa olla? Koska vastustamisessa ei ole mitään pointtia...

Lainaus:
Warettaminen on varastamista ja se on rikollista toimintaa, josta voi saada 2 vuotta vankeutta.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Tekij%C3%A4noikeusloukkaus

Piratebaylle tulee käymään kuten finreactorille.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Finreactor

Nettipiraattien kannattaa lukea alla oleva linkki.
http://www.antipiracy.fi/tietoakuluttaja...mykset/

Selitätkö vielä kerran miksi se on varastamista? Häviääkö se ladattu levy maagisesti sieltä kaupan hyllyltä jollon joku menettää jotain?
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 10.3.2009 @ 10:16

HTPC
Antec Fusion Black | Asus P5E-VM HDMI mATX | Intel C2D e2200 @ 3.0GHz + Scythe Ninja Mini | EVGA 8800GT 512MB | Muistia vitusti | Linux | Samsung 32" + ViewSonic 22" | Yamaha RX-V657 | Magnat Quantum 503

5110.3.2009 10:21

Vertaisverkkotekniikan osaaminen sinäänsä ei ole syy siihen, että Pirate Bay on maailman suurin mediajakelija. PB on ottanut vapaasti saatavissa olevan Bittorrent teknologian käyttöönsä ja pyörittää rikollista palveluaan sen avulla. Ei siinä sen suuremmasta "vertaisverkkotekniikan osaamisesta" ole kyse. Bittorrent on skaalautuvana protokollana todellinen neronleimaus, mutta Pirate Bayn väki ei ole sitä kehittänyt.

Syy Pirate Bayn suuruuteen on se, että Ruotsin hampaaton oikeusjärjestelmä ei ole pystynyt vuosikausiin puuttumaan PB:n törkeään ja kiistämättömään tekijänoikeusrikokseen, ja näin palvelu saanut pyöriä vuodesta toiseen ja on tullut tunnetuksi ympäri maailman. Koko oikeusprosessi tuntuu pyörivän teknisissä detaljeissa missä auttamattomasti vanhaa lakia yritetään soveltaa digitaaliseen ympäristöön. Tarkalleen PB syyllistyy avunantorikokseen helpottaen miljoonien tekijänoikeusrikkojien rikoksia. Ilman PB:tä he eivät pystyisi tekemään rikoksiaan nykyisessä mittakaavassa ilman vastaavan toisen palvelun apua.

Se, että on tosi kivaa ladata ilmaista laittomasti kopioitua musiikkia ja elokuvaa Pirate Baysta, ei tee siitä yhtään sen enempää laillista.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 10.3.2009 @ 10:22

5210.3.2009 12:56

Lainaus:
Ei siinä sen suuremmasta "vertaisverkkotekniikan osaamisesta" ole kyse. Bittorrent on skaalautuvana protokollana todellinen neronleimaus, mutta Pirate Bayn väki ei ole sitä kehittänyt.

Älä hätäile, kyllä ne pian sen salauksen siihen keksii.

Seuraavaksi meinaatte kaataa koko internetin, koska sitä käytetään laittomasti?

Lainaus:
Koko oikeusprosessi tuntuu pyörivän teknisissä detaljeissa missä auttamattomasti vanhaa lakia yritetään soveltaa digitaaliseen ympäristöön.
Laki on laki. Kyllähän tuota tekijänoikeuslakiakin yritetään soveltaa nykyaikaan, tämä ei kyllä näytä tuottavan tuloksia.

Lainaus:
Selitätkö vielä kerran miksi se on varastamista? Häviääkö se ladattu levy maagisesti sieltä kaupan hyllyltä jollon joku menettää jotain?

Selitä nyt tuo.

Power corrupts

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto