AfterDawn: IT-alan uutiset

HelMet-kirjastosta voi lainata Blu-ray-elokuvia ja konsolipelejä

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 2.3.2009 23:58 Kommentteja (5)

HelMet-kirjastosta voi lainata Blu-ray-elokuvia ja konsolipelejä Vaikka kirjastojen pääasiallisena tarkoituksena on kirjojen lainaaminen, on useista kirjastoista saanut lainattua jo vuosien ajan myös muuta viihdettä, kuten DVD-elokuvia ja musiikki-CD:eitä.
Nyt viihteen tarjonta on laajentunut ainakin yhdessä kirjastossa huomattavasti, sillä HelMet-kirjasto (Helsinki Metropolitan Area Libraries) lainaa ihmisille nykyään myös Blu-ray-elokuvia ja konsolipelejä.

Kirjaston tarjonta Blu-ray-elokuvien osalta kattaa yli 30 nimikettä ja pelikonsolien pelejä löytyy puolestaan alle kymmenen kappaletta (pelejä löytyy Xbox 360-, PlayStation 3- ja Wii-konsoleille). Pelien vähäiseen tarjontaan tulee parannusta kevään aikana, kun pelien toimittajat kilpailutetaan.

Blu-ray-elokuvien valikoima paranee myös jatkossa, mutta mitään räjähdysmäistä kasvua ei tarjontaan ole luvassa. Informaatikko Anna-Maija Mäki-Fränti Helsingin kaupunginkirjastosta kertoi Vartti.fi-verkkojulkaisulle, että kirjastoihin hankitaan yleensä ensisijaisesti elokuvan DVD-julkaisu ja mahdollinen Blu-ray-julkaisu vasta tämän jälkeen. Blu-ray-tarjontaa laajennetaan elokuvaklassikoilla, joiden uskotaan olevan näyttäviä uudessa formaatissa.

Mäki-Fräntiä huolestuttaa Blu-ray-elokuvien kestäminen lainaajien käsittelyssä, jonka takia esim. lastenelokuvien Blu-ray-julkaisuja ei ole juuri kirjastoon hankittu. Jos vanhemmalle kohderyhmälle tarkoitetut Blu-ray-elokuvat kestävät normaalia käyttöä, tulee tarjolle myös perheen pienemmille tarkoitettuja Blu-ray-elokuvia.

Blu-ray-elokuvien ja konsolipelien vakiokorvaushinnat ovat katoamis- ja vahingoittumistapauksissa aikuisten aineiston osalta 42 euroa per tuote ja lasten aineiston osalta puolestaan 17 euroa per tuote. Blu-ray-elokuvien ja konsolipelien laina-aika on seitsemän vuorokautta ja samanaikaisesti lainassa voi olla viisi Blu-ray-elokuvaa ja viisi konsolipeliä.

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

13.3.2009 0:09
tuhero
Inactive

Mikäs näis uutisis on ku viimepäivinä on ihan just uutisen tultua etusivulta linkit uutiseen vieny johki ihan väärään uutiseen? Tässäkin äsken linkin avaus vei uutiseen iPhonen eurooppaan tulosta ( http://fin.afterdawn.com/uutiset/arkisto/11750.cfm ), nyt toimii mut muutaman minuutin bugas. urlissa näytti olevan vain sen verta eroa että iPhone uutisen numero oli 11750 ja tän helmet uutisen numero oli 17150

23.3.2009 9:01
Potti5
Inactive

Lainaus:
Mäki-Fräntiä huolestuttaa Blu-ray-elokuvien kestäminen lainaajien käsittelyssä

Eikös blu-rayt pitäny olla kymmenen kertaa kestävempiä kuin dvdeet? Ainakin youtubesta löytyy useitakin videoita joissa hangataan levyä terävillä esineillä eikä siihen tule jälkeäkään.

33.3.2009 9:27

Olihan näitä jo marraskuussa ;P muistaakseni 17 blurayta löyty helmetillä sillon

43.3.2009 16:01

Lainaus:
Lainaus:
Mäki-Fräntiä huolestuttaa Blu-ray-elokuvien kestäminen lainaajien käsittelyssä

Eikös blu-rayt pitäny olla kymmenen kertaa kestävempiä kuin dvdeet? Ainakin youtubesta löytyy useitakin videoita joissa hangataan levyä terävillä esineillä eikä siihen tule jälkeäkään.
Niin, onhan blu-rayn data-pinta huomattavasti tiheämmin täytetty kuin dvd:n en sitte sietokyvystä tiedä, saattaa olla juuri näin ^^

55.3.2009 22:19
Hybridi
Inactive

Hyvä, kyllä mun mielestä kaikkien kirjastojen pitäisi laajentaa lainaus valikoimaa niin että voisi lainata DVD ja Blu-Ray -levyjä sekä konsoli- ja tietokonepelejä.

Ei olla enää vanhalla ajalla, kirjastot nykyaikaan, kiitos.

(Minua kun ei kirjat kiinosta :D olen käynyt kirjastossa vain ilmaisen internetin takia, vaikka on kotona tämä yhteys ja joskus lainasin sarjakuvia, en ole korttia käyttänyt sen jälkeen kun sinne tuli myöhästymismaksuja... :DDD)

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto