AfterDawn: IT-alan uutiset

HelMet-kirjastosta voi lainata Blu-ray-elokuvia ja konsolipelejä

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 2.3.2009 23:58 Kommentteja (5)

HelMet-kirjastosta voi lainata Blu-ray-elokuvia ja konsolipelejä Vaikka kirjastojen pääasiallisena tarkoituksena on kirjojen lainaaminen, on useista kirjastoista saanut lainattua jo vuosien ajan myös muuta viihdettä, kuten DVD-elokuvia ja musiikki-CD:eitä.
Nyt viihteen tarjonta on laajentunut ainakin yhdessä kirjastossa huomattavasti, sillä HelMet-kirjasto (Helsinki Metropolitan Area Libraries) lainaa ihmisille nykyään myös Blu-ray-elokuvia ja konsolipelejä.

Kirjaston tarjonta Blu-ray-elokuvien osalta kattaa yli 30 nimikettä ja pelikonsolien pelejä löytyy puolestaan alle kymmenen kappaletta (pelejä löytyy Xbox 360-, PlayStation 3- ja Wii-konsoleille). Pelien vähäiseen tarjontaan tulee parannusta kevään aikana, kun pelien toimittajat kilpailutetaan.

Blu-ray-elokuvien valikoima paranee myös jatkossa, mutta mitään räjähdysmäistä kasvua ei tarjontaan ole luvassa. Informaatikko Anna-Maija Mäki-Fränti Helsingin kaupunginkirjastosta kertoi Vartti.fi-verkkojulkaisulle, että kirjastoihin hankitaan yleensä ensisijaisesti elokuvan DVD-julkaisu ja mahdollinen Blu-ray-julkaisu vasta tämän jälkeen. Blu-ray-tarjontaa laajennetaan elokuvaklassikoilla, joiden uskotaan olevan näyttäviä uudessa formaatissa.

Mäki-Fräntiä huolestuttaa Blu-ray-elokuvien kestäminen lainaajien käsittelyssä, jonka takia esim. lastenelokuvien Blu-ray-julkaisuja ei ole juuri kirjastoon hankittu. Jos vanhemmalle kohderyhmälle tarkoitetut Blu-ray-elokuvat kestävät normaalia käyttöä, tulee tarjolle myös perheen pienemmille tarkoitettuja Blu-ray-elokuvia.

Blu-ray-elokuvien ja konsolipelien vakiokorvaushinnat ovat katoamis- ja vahingoittumistapauksissa aikuisten aineiston osalta 42 euroa per tuote ja lasten aineiston osalta puolestaan 17 euroa per tuote. Blu-ray-elokuvien ja konsolipelien laina-aika on seitsemän vuorokautta ja samanaikaisesti lainassa voi olla viisi Blu-ray-elokuvaa ja viisi konsolipeliä.

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

13.3.2009 0:09
tuhero
Inactive

Mikäs näis uutisis on ku viimepäivinä on ihan just uutisen tultua etusivulta linkit uutiseen vieny johki ihan väärään uutiseen? Tässäkin äsken linkin avaus vei uutiseen iPhonen eurooppaan tulosta ( http://fin.afterdawn.com/uutiset/arkisto/11750.cfm ), nyt toimii mut muutaman minuutin bugas. urlissa näytti olevan vain sen verta eroa että iPhone uutisen numero oli 11750 ja tän helmet uutisen numero oli 17150

23.3.2009 9:01
Potti5
Inactive

Lainaus:
Mäki-Fräntiä huolestuttaa Blu-ray-elokuvien kestäminen lainaajien käsittelyssä

Eikös blu-rayt pitäny olla kymmenen kertaa kestävempiä kuin dvdeet? Ainakin youtubesta löytyy useitakin videoita joissa hangataan levyä terävillä esineillä eikä siihen tule jälkeäkään.

33.3.2009 9:27

Olihan näitä jo marraskuussa ;P muistaakseni 17 blurayta löyty helmetillä sillon

43.3.2009 16:01

Lainaus:
Lainaus:
Mäki-Fräntiä huolestuttaa Blu-ray-elokuvien kestäminen lainaajien käsittelyssä

Eikös blu-rayt pitäny olla kymmenen kertaa kestävempiä kuin dvdeet? Ainakin youtubesta löytyy useitakin videoita joissa hangataan levyä terävillä esineillä eikä siihen tule jälkeäkään.
Niin, onhan blu-rayn data-pinta huomattavasti tiheämmin täytetty kuin dvd:n en sitte sietokyvystä tiedä, saattaa olla juuri näin ^^

55.3.2009 22:19
Hybridi
Inactive

Hyvä, kyllä mun mielestä kaikkien kirjastojen pitäisi laajentaa lainaus valikoimaa niin että voisi lainata DVD ja Blu-Ray -levyjä sekä konsoli- ja tietokonepelejä.

Ei olla enää vanhalla ajalla, kirjastot nykyaikaan, kiitos.

(Minua kun ei kirjat kiinosta :D olen käynyt kirjastossa vain ilmaisen internetin takia, vaikka on kotona tämä yhteys ja joskus lainasin sarjakuvia, en ole korttia käyttänyt sen jälkeen kun sinne tuli myöhästymismaksuja... :DDD)

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Amazon aikoo tuoda kassattoman kauppansa Eurooppaan Amazon aikoo tuoda kassattoman kauppansa Eurooppaan (12.12.2018 13:40)
Amazon aikoo avata Lontooseen Amazon Go -ruokakaupan, kertoo The Telegraph. Toteutuessaan se olisi ensimmäinen Amazon Go -kauppa Yhdysvaltojen ulkopuolella. Yhdysvalloissa liikkeitä on seitsemän kappaletta. ....
Pettymys iltapäivälehdille – Amazonin verkkokauppa ei tulekaan Pohjoismaihin Pettymys iltapäivälehdille – Amazonin verkkokauppa ei tulekaan Pohjoismaihin (12.12.2018 12:49)
Amazon Web Services kertoi tänään Tukholmassa järjestetyssä lehdistötilaisuudessa pilvipalveluliiketoiminnan uuden alueen Ruotsissa. Uuden alueen myötä Amazon Web Services pystyy tarjoamaan ....
Kiinalaiset eivät ehkä olekaan piilottanut vakoilupiirejä elektroniikkaan Kiinalaiset eivät ehkä olekaan piilottanut vakoilupiirejä elektroniikkaan (12.12.2018 10:23)
Bloomberg julkaisi tänä syksynä ison paljastusuutisen, jossa uutistoimisto väitti kiinalaisten vakoilevan teknologiayrityksiä Super Micronin kehittämiin palvelinemolevyihin piilotettujen vakoilupiirien ....
Puma nostalgisoi kompuutterikengillä – Puettavaa teknologiaa kokeiltiin jo 80-luvulla Puma nostalgisoi kompuutterikengillä – Puettavaa teknologiaa kokeiltiin jo 80-luvulla (12.12.2018 09:49)
Päälle puettava teknologia on elänyt kultakautta viimeiset vuodet, mutta trendinä se ei ole mitenkään uusi. Puma yrittää tuoda vanhat hyvät ajat mieliin julkaisemalla uudelleen "maailman ensimmäiset ....
Firefox päivittyi – Parantaa suorituskykyä ja välilehtien hallintaa Firefox päivittyi – Parantaa suorituskykyä ja välilehtien hallintaa (12.12.2018 09:08)
Mozilla on julkaissut Firefox-selaimestaan uuden version, v64.0:n. Mitään erityisen suurta uusi versio ei sisällä, vaan kyseessä on lähinnä pieniin parannuksiin keskittyvä julkaisu. Selaimen ....

Uutisarkisto