AfterDawn: IT-alan uutiset

Testissä television katselua helpottava TVkaista-palvelu

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 1.3.2009 00:00 Kommentteja (18)

Testissä television katselua helpottava TVkaista-palvelu Suomessa digitaalisille TV-lähetyksille asetettiin kovat ennakko-odotukset, kun kuluttajille luvattiin digitaalisten TV-lähetysten mahdollistavan mm. interaktiiviset TV-palvelut. Vaikka digisiirtymä ei lopulta tuonutkaan kuluttajille mitään mullistavia uudistuksia, on se helpottanut erityisesti TV-ohjelmien tallentamista.
Markkinoilta löytyykin nykyään monenlaisia tallentavia digibokseja, joiden avulla TV-ohjelmien seuraaminen helpottuu huomattavasti, kun halutut ohjelmat voi tallentaa muutaman napin painalluksella. Valitettavasti tallentavissa digibokseissa on omat rajoituksensa mm. tallennuskapasiteetissa ja tallennettavien kanavien määrissä, jonka vuoksi tietyissä tilanteissa tulee toivottua, että taloudesta löytyisi useampi tallentava digiboksi.

Vuonna 2006 ensimmäisen kerran avattu TVkaista-palvelu ratkaisee osan niistä ongelmista, joita tallentavien digiboksien kanssa voi ilmaantua, joten allekirjoittanut päätti aktiivisena TV:n ystävänä tutustua TVkaistan toimintaan parin viikon mittaisella testijaksolla.
TVkaista on internetin kautta käytettävä Digi-TV-ohjelmia nauhoittava tallennuslaite, jonka erottaa tavallisista tallentavista digibokseista sen toimintalogiikka. TVkaistassa kuluttaja ei valitse tallennettavia ohjelmia, vaan hän valitsee ne kanavat, joilta hän haluaa ohjelmat tallentaa. TVkaista tallentaa tämän jälkeen automaattisesti kaikki kyseisten kanavien ohjelmat ja tallennukset säilyvät palvelussa kahden viikon ajan.

TVkaistalla voi tallentaa antenniverkossa näkyviä ilmaiskanavia, eli YLE TV1-, YLE TV2-, YLE FST-, YLE Teema-, MTV3-, Nelonen-, JIM-, Sub-, Urheilukanava-, The Voice- ja Liv-kanavia.
Kaikkien ohjelmien automaattinen tallennus tuo monia hyötyjä television katseluun. Ensimmäinen näistä on lisääntyvä vapaa-aika, jota kertyy, kun jokaista ohjelmaa ei tarvitse laittaa erikseen tallentumaan. Kuluttajat voivat siis keskittyä TVkaistan avulla pelkkään ohjelmien katseluun. Toinen hyöty on riippumattomuus lähetysten aikatauluista, jonka myötä ohjelmien alkamis- tai loppumisajankohtien siirtymiset eivät enää haittaa ajastusten tekemisiä. Täten TV-sarjojen loppuratkaisut eivät jää näkemättä sen takia, että SM-liigan jatkoaika venytti loppuillan aikataulua 10 minuuttia.

Kolmas hyöty on mahdollisuus jälkiviisauteen eli mahdollisuus tutustua ohjelmiin, joita ei ollut alun perin tarkoitus katsella tai nauhoittaa. Täten työkaverin kehuman uutuussarjan viihdyttävyys on helppo tarkistaa jälkikäteen. Neljäs hyöty on useamman kanavan samanaikainen tallentaminen, jonka avulla kaikki samaan aikaan tulevat ohjelmat saa varmasti talteen toisin kuin monissa tallentavissa digibokseissa, joissa nauhoitettavien kanavien määrä on yleensä rajoitettu virittimien takia 2-4 kanavaan.TVkaistassa on kuitenkin omat rajoituksensa, jonka takia TVkaista ei välttämättä kelpaa talouden ainoaksi TV-ratkaisuksi. Ensimmäinen näistä on live-katselun puuttuminen, eli parhaillaan näkyvää ohjelmaa ei voi katsella TVkaistan kautta, vaan kuluttajan on odotettava ohjelman loppumiseen saakka, jonka jälkeen ohjelman katselun voi aloittaa. Täten esim. suoraa Idols-finaalia ei voi seurata suorana TVkaistan kautta.

TVkaista ei myöskään tarjoa toistaiseksi kuin ilmaisia antenniverkon kanavia, joten esim. maksukanavien tallennus ei onnistu TVkaistan avulla.

Joillekin myös kahden viikon tallennusaika saattaa olla liian lyhyt. TVkaistan ohjelmia voi kuitenkin siirtää talteen TVkaistan omaan varastoon tai vaihtoehtoisesti ohjelmat voi ladata talteen esim. tietokoneelle. Nämä operaatiot eivät kuitenkaan tapahdu automaattisesti, vaan käyttäjän on itse huolehdittava tallenteiden pidempiaikaisesta säilömisestä.


Itse tallennusten katseluun TVkaista tarjoaa useita erilaisia ratkaisuja. Kuluttajat voivat joko ladata ohjelmia itselleen internet-selaimen avulla tai vaihtoehtoisesti suoratoistaa eli streamata niitä TVkaistan palvelimilta mediasoittimen avulla. Ohjelmien katsominen tai lataaminen onnistuu helposti palvelussa olevan ohjelmaoppaan kautta, joka näyttää valkoisella tallennetut ohjelmat ja harmaalla tulevat ohjelmat (PlayStation 3 -pelikonsolia ja iPhonea varten palvelu tarjoaa omat käyttöliittymät, joissa ohjelmaopas ei näytä ruudulla samanaikaisesti yhtä paljon ohjelmia kuin selainversiossa).


Ohjelmaoppaalla voi myös etsiä helposti kaikki saman ohjelman jaksot, jonka lisäksi ohjelmista saa digiboksien tavoin esiin lyhyet kuvaukset niiden sisällöstä.

Ladattavissa tiedostoissa vaihtoehtoihin lukeutuvat alkuperäisen Transport Stream -tiedoston lisäksi iPodeille, PSP:lle ja tietyille matkapuhelimille tarkoitetut MP4-tiedostot sekä internet-selaimen Flash-laajennokselle tarkoitetut FLV- ja MP4-tiedostot.

Suoratoistona vaihtoehtoina ovat VLC-mediasoittimen, PlayStation 3 -pelikonsolin sekä iPhone-matkapuhelimen ja iPod touch -mediasoittimen kanssa yhteensopivat streamit.Kuluttajien ei siis tarvitse itse tehdä Transport Stream -tiedostoista eri laitteille yhteensopivia tiedostoja, vaan TVkaista tarjoaa nämä valmiina. Täten tietokoneen omistaminen ei ole pakollista TVkaistan käyttämistä varten, vaan katseluun voi käyttää esim. 3G-yhteydellä varustettua iPhonea. Tämän myötä mökkireissuilla voi katsella helposti päivän uutislähetykset, kunhan mökki on esim. 3G- tai @450-verkon ulottuvilla ja käytössä on matkapuhelin tai kannettava tietokone.

Samalla käyttäjätunnuksella voi kirjautua palveluun useammalta eri laitteelta, joten TV-ohjelmia voi katsella samanaikaisesti esim. työhuoneen tietokoneelta ja olohuoneen PS3:lta.

Tiedonsiirtonopeudet TVkaistan palvelimilta kotiin päin olivat ainakin testipäivien aikana riittävän nopeat, sillä rajoittavaksi tekijäksi muodostui käytössä olleen laajakaistan tiedonsiirtonopeus.


Myöskään 8 Mbps -tiedonsiirtonopeudella toimivassa suoratoistossa ei esiintynyt ongelmia nopean laajakaistayhteyden kanssa. Palvelussa ei myöskään esiintynyt ainuttakaan käyttökatkoa testijakson aikana.Palvelun käyttö onnistuu luonnollisesti myös hitaammilla yhteyksillä, jolloin tiedostot kannattaa tietokoneella katseltaessa joko ladata kokonaisuudessaan koneelle ennen katselua tai vaihtoehtoisesti käyttää palvelun tarjoamia Flash-soittimia videoiden katseluun.

Tarjolla oleva Flash-soitin on monilta osin erittäin käytännöllinen, sillä Ylen irtotekstityksiä käyttävissä ohjelmissa tekstit saa tarvittaessa piilotettua pois ruudulta.

Tämän lisäksi Flash-soitin osaa näyttää kelauskohdista pienen esikatselukuvan, jonka helpottaa huomattavasti oikean kohdan löytämistä tallenteesta (tai kaupallisten tiedotteiden välttämistä).


Aivan täydellinen palvelu ei ole, vaan TVkaistan käyttöliittymässä esiintyy muutamia erikoisuuksia. Yksi näistä on tallennusten näkyminen useampaan kertaan tallennelistalla. Esimerkiksi lauantaina lähetty Monk-sarjan jakso näkyi listalla kolmeen otteeseen, joista ensimmäisen avaaminen antoi ruudulle ainoastaan virheilmoituksen. Kaksi jälkimmäistä linkkiä kyllä toimivat, mutta jos tallenteilla oli jotain eroa (esim. ääniraitojen tai tekstitysten osalta), ei näiden ero tule ainakaan selväksi ohjelmaoppaasta.Toinen hieman ikävä asia on tallenteiden muuntamisessa kestävä aika, jota ei ilmoiteta palvelun käyttäjille. Listoilla näkyy siis esim. Flash-yhteensopivia videoita selatessa ohjelmia, joita ei ole kuitenkaan vielä muutettu oikeaan formaattiin. Tällaisen linkin avaaminen näyttää palvelun käyttäjälle ilmoituksen asiasta videon muodossa, mutta parempi ratkaisu olisi se, että videot ilmaantuisivat ohjelmalistaukseen vasta siinä vaiheessa, kun ne ovat varmasti katsottavissa.
Kokonaisuutena TV-kaista on erinomainen palvelu varsinkin suomalaisten TV-kanavien suurkuluttajille, joille kaikkien kanavien jatkuva tallentuminen tuo helpotusta elämään. Palvelusta voi olla iloa myös ulkomailla eläville ihmisille, jotka pääsevät TVkaistan avulla käsiksi Suomessa näytettäviin TV-ohjelmiin.

TVkaistan 12 kuukauden tilausjaksolle tulee hintaa 98 euroa, jolloin TVkaistan käyttö maksaa hieman yli 8 euroa kuukaudessa, joten hintansa puolesta sopii lähes jokaisen kuluttajan kukkarolle.

Aivan kaikille palvelu ei sovi teknisten asioiden takia, sillä esim. TVkaistan tallenteiden katselu kodin television kautta vaatii hieman ylimääräistä tietotaitoa ja sopivat laitteet, mutta tekniikan tunteville ihmisille TVkaistaa voi suositella lämpimästi.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

18 kommenttia

11.3.2009 13:37

Ihan hyvä arvostelu. Tosiasiahan on se, että esim. tämän tv-kaistan käyttö on monimutkaisempaa kuin tallentavan digiboxin käyttö ja siitä pitäisi vielä maksaa kuukausimaksua :)

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 1.3.2009 @ 13:38

21.3.2009 15:22

Olen käyttänyt TV-kaistaa pöytäkoneeltani ja miniläppärilläni syyskuusta sekä yhden megan yhteydellä että pro:lla. Mikään ei voi olla helpompaa. Firman asiakaspalvelu on aivan loistava. Kun olen jotakin kysynyt, ystävällinen vastaus on tullut pikapikaa riippumatta kellonajasta. Olen aivan myyty TV-kaistalle. Oikeastaan en ymmärrä kuinka joku voi olla vielä ilman TV-kaistaa.
Jos jotakin toiveita olisi, niin varastoon haluaisin laittaa enemmän kuin 10 ohjelma kerrallaan.

Muut toiminnot ovatkin seniorille haastavia. Kuinka saada poltettua ohjelmia DVD:lle PC:ssäni, kuinka katsoa TV-kaistaa Nokian kommussa etc. Olen saanut ohjeita, mutta luulenpa, etten niistä selviä.

31.3.2009 22:57

Olen ollut tvkaistan asiakkaana viime keväästä alkaen. Pakko yhtyä mielipiteeseen siitä, että käyttö on vaivatonta ja kaistaongelmia harvemmin tulee vastaan, vaikka käytänkin palvelun maksimiasetuksia. Testihetkeen on näköjään osunut hieman huono ajankohta, sillä nuo duplikaattikopiot näin ensimmäistä kertaa juuri eilen illalla. Sitä ennen ongelmia on ollut vain siinä, että joitain ohjelmia ei ole tullut näkyville ollenkaan. Tämä on tosin kyllä erittäin harvinaista.

Pari isoa miinusta tulee kuitenkin mieleen. Ensinnäkin tvkaista TS-streamissa on näkynyt jonkin verran katkomista, joka on tietenkin vaikuttanut katseluelämykseen heikennyksenä. Toinen puute on jo mainittu maksukanavien puute. Ja tätä aukkoa ei täytä myöskään kilpailijan tarjoama on demand-"videovuokraamo". Tällä hetkellä pidän kyllä puutteistaan ja ongelmistaan huolimatta tvkaistaa kiistattomana markkinajohtajana helppokäyttöisyytensä vuoksi. Odottelen kyllä kovin, että eräs kilpailija palauttaisi oman tuotteensa takaisin myyntiin, sillä siellä kanavavalikoimaa on huomattavasti enemmän.

42.3.2009 11:05

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jake1912:
Ihan hyvä arvostelu. Tosiasiahan on se, että esim. tämän tv-kaistan käyttö on monimutkaisempaa kuin tallentavan digiboxin käyttö ja siitä pitäisi vielä maksaa kuukausimaksua :)
Olen käyttänyt TV-Kaistaa nyt vuoden tietokoneiltani kotona Saksassa ja työmatkoilla kymmenistä hotellihuoneissa ympäri Eurooppaa. Joulukuusta lähtien olen voinut käyttää palvelua myös suoraan televisiooni kytketyn IPTV-digiboxin kautta. Boxin sain TV-Kaistalta ilmaiseksi jatkettuani tilaustani kahdella vuodella, mutta sen voi myös varsin edullisesti ostaa mikäli ei halua näin pitkää tilausta etukäteen maksaa.

Mielestäni tämä kuukausimaksu on sekä edullinen että täysin puolustettavissa. Voin ulkosuomalaisena katsoa suomalaista televisiota täysin aikatauluista ja alkuperäisistä lähetysajoista riippumatta. Omassa tapauksessani asian tekee entistä tärkeämmäksi se, että asun maassa jossa kaikki ulkomaalaiset ohjelmat ja elokuvat dubataan tekstityksen asemasta. TV-Kaistan avulla näen (ja kuulen) sarjoista ja elokuvista alkuperäiset versiot, kun täkäläisessä televisiossa joutuisin kuuntelemaan esim. Eddie Murphyn mongertavan saksaksi, äänen ja huulten liikkeiden ollessa aina ainakin vähän eriaikaisia.

En yksinkertaisesti keksi miten voisin täällä suomalaista televisiota ilman kuukausimaksua katsoa? YLE:n Areena-palvelussa ja muidenkin suomalaisten kanavien netti-tv-palveluissa ohjelmat on useimmin rajattu näkyviksi vain Suomessa, jolloin ohjelman nähdäkseen pitäisi kikkailla anonyymillä suomalaisella proxyllä. Sitä paitsi mainitut netti-tv:t eivät sisällä kanavien koko ohjelmistoa, kun taas TV-Kaistassa voin katsoa kaikki ohjelmat.

Larry Laffer
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 2.3.2009 @ 11:06

52.3.2009 14:33

Hyvä arvostelu, itse olen ainakin tyytyväinen palveluun. ollut jo kuukauden aijan käytössä.

62.3.2009 15:57

Kieltämättä loistava palvelu. Olen käyttänyt TVkaistaa nyt noin 4kk enkä pois vaihtaisi. Olenpa huomannut, että aika pieni tarve nykyään katsoa televisiota "livenä". Aikataulut saa sopimaan paljon paremmin yhteen kun saa katsoa TV:stä tulleita ohjelmia silloin kuin haluaa, ilman että pitää miettiä mitä sieltä tulee ja mihin aikaan.

"Toinen hieman ikävä asia on tallenteiden muuntamisessa kestävä aika, jota ei ilmoiteta palvelun käyttäjille. Listoilla näkyy siis esim. Flash-yhteensopivia videoita selatessa ohjelmia, joita ei ole kuitenkaan vielä muutettu oikeaan formaattiin."

Toivottavasti kaikki on huomannut, että 8mbs laatuiset videot ovat katsottavissa heti lähetyksen jälkeen. Niitä kun ei käsitellä vaan on siinä muodossa missä tallennettu.

72.3.2009 18:20

Nyt alkoi ko. palvelu kiinnostamaan. Millaisella laadulla nuita ohjelmia voi koneeltaan sitten katsella? Häviääkö perinteisen tv-lähetyksen laadulle? Missä formaatissa ladatut videot ovat?

82.3.2009 19:09

Lainaus:
Millaisella laadulla nuita ohjelmia voi koneeltaan sitten katsella? Häviääkö perinteisen tv-lähetyksen laadulle? Missä formaatissa ladatut videot ovat?

Videoita voi ladata itselleen esim. transport stream-, mp4- ja flv-formaateissa. Transport stream -tiedosto on identtinen alkuperäisen lähetyksen kanssa eli kuvanlaatu pitäisi olla täysin sama kuin antenniverkon digilähetyksiä kotona digiboksilla katsellessa. MP4-tiedostoissa 2 mbps -mallissa videokoodekki on H.264 (resoluutio on 480x270) ja audio koodekki on AAC.

Kaikki formaatit toistuvat esim. VLC-mediasoittimella tai sopivien koodekkien ja splittereiden avulla ihan Windows Media Playerissäkin. MP4-tiedostoja voi toistaa myös esim. Xbox 360:lla, kunhan ne siirtää tietokoneelta USB-muistitikulle, jonka laittaa sitten konsoliin kiinni.

92.3.2009 23:16

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti trpasauna:
Nyt alkoi ko. palvelu kiinnostamaan. Millaisella laadulla nuita ohjelmia voi koneeltaan sitten katsella? Häviääkö perinteisen tv-lähetyksen laadulle? Missä formaatissa ladatut videot ovat?
Itse "naatiskelen" TV-Kaistan tarjoamasta Suomen televisiosta nykyään IPTV-digiboxin kautta plasmatelkkarista. Kuvan laatu on ilmiömäisen hyvä (HDMI-liitäntä digiboxista telkkariin), äänet dolbynä kotiteatteriin. Ei sitten pienintäkään valittamista.

Larry

102.3.2009 23:33
lmfmis
Inactive

Käyttänyt TVkaistaa muutaman kuukauden.

Ei voi sanoa kui että tällaisen TV:n kuulu olla.

Miksei YLE tarjoaisi tätä lupamaksua vastaan?

113.3.2009 12:51

TV-Kaista on aivan loistava palvelu, kokemus vain parani kun otin PS3:n käyttöön. Voisiko joku heittää kokemuksia tuon IPTV-digiboxin käyttömukavuudesta?

123.3.2009 13:32

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti lmfmis:
Käyttänyt TVkaistaa muutaman kuukauden.

Ei voi sanoa kui että tällaisen TV:n kuulu olla.

Miksei YLE tarjoaisi tätä lupamaksua vastaan?
Niinhän se varmaan haluaisi, muttei ole vielä kyennyt mitään vastaavaa toteuttamaan. Tv- kaistan käyttö edellyttää käyttöehtojen mukaan tvlupaa, mutta kukas sitä valvoo. YLE ja muut ahdistelevatkin Tv-kaistaa, koska se yhtiöiden mukaan syö heidän leipäänsä.

133.3.2009 15:11

TV-kaistallahan näkyy YLE:n kanavien lisäksi myös mainosrahoitteiset, joten YLE ei edes riittäisi tarjoamaan samaa.

Minusta TV-kaistassa hinta on erittäin hyvässä suhteessa siihen mitä saa. Enää ei tule adrenaliinipiikkiä kuntosalilla kun muistaa, ettei ajastanutkaan digiboksiin lempparisarjaa tai kun aukaisee telkan kesken mielenkiintoisen ohjelman tai kuulee sellaisesta vasta seuraavana päivänä. Iloitsen jo etukäteen, että ensi kesän USA:n matkalla miniläppärin kanssa katselen kotoisat uutiset sopivaan aikaan. Useimmissa hotelleissa on nykyään maksuton wifi.

145.3.2009 06:59

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jake1912:
Ihan hyvä arvostelu. Tosiasiahan on se, että esim. tämän tv-kaistan käyttö on monimutkaisempaa kuin tallentavan digiboxin käyttö ja siitä pitäisi vielä maksaa kuukausimaksua :)
Kun laitteet ovat viritetty käyttökuntoon, niin tämän käyttö on vähintään yhtä helppoa kuin digiboxin.

PS3-toisto on perseestä. Varmaan noin yksi kymmenestä toistuu loppuun asti. Tämä on TVkaistan poikien tiedossa, ja vika on kuulema enemmänkin Sonylla, kuin TVkaistalla.

TVkaistan yhteyshän on 10Gbit, jonka tarjoaa MegaTuutti. Sama jamppa on myös kytköksissä TVkaistaan. 100-megasella yhteydellä pääkaupunkiseudulle noita streameja latailee 5-7mb/s, joka ei ole yhtään huono =)

155.3.2009 11:32

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti kata13:
Muut toiminnot ovatkin seniorille haastavia. Kuinka saada poltettua ohjelmia DVD:lle PC:ssäni, kuinka katsoa TV-kaistaa Nokian kommussa etc. Olen saanut ohjeita, mutta luulenpa, etten niistä selviä.
DVB-tallenteiden (jollaisia siis myös TVkaistan TS-muotoiset videot ovat) käsittelyyn löydät vinkkejä esim. tästä artikkelista:

http://fin.afterdawn.com/artikkelit/arki...kasittelyyn.cfm

165.3.2009 12:05

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti hkblue:
TV-Kaista on aivan loistava palvelu, kokemus vain parani kun otin PS3:n käyttöön. Voisiko joku heittää kokemuksia tuon IPTV-digiboxin käyttömukavuudesta?
Sain oman TV-Kaista IPTV-digiboxini pari viikkoa ennen joulua kylkiäisenä kahden vuoden tilauksesta. Tähän mennessä ei ole kuin hyvää sanottavaa.

Boxin kytkeminen suoraan laatikosta telkkariin ja kotiteatterilaitteistoon vei ehkä 2-3 minuuttia. Virta laitteeseen, ja automaattinen asennusohjelma hoiti loput. Itse tarvitsi vain syöttää TV-Kaistan käyttis ja salasana. Ensi hetkestä alkaen on boxi toiminut moitteettomasti: kuva tulee teräväpiirtona ruudulle, Logitechin universaali kaukosäädin oppi laitteen heti ja käyttää sitä erinomaisesti.

Vaikka minulla on nopea yhteys (50 megainen VDSL), oli alussa pieniä ongelmia kuvan pätkimisen kanssa jos samanaikaisesti tietokone lataili jotain maximinopeudella. Asia toki hoituu helposti, tarvitsi vain rukata routerin asetuksia priorisoimaan boxia, antamaan enemmän kaistaa boxille ja vähemmän lataukselle.

Näin ulkosuomalaisena minun on pakko todeta että TV-Kaistan liittymä boxeineen on ehkä paras hankintani tällä vuosituhannella.

Vapaapäivä, ulkona sataa. Taidan istahtaa sohvalle ja katsoa toissalauantaisen MTV3:n myöhäisleffan "Kingdom of Heaven". Se on niin helppoa: laitteisiin virta, ohjelmalistalta lauantai 21. helmikuuta ja kanavaksi MTV3, sitten ohjelmalistauksesta kyseinen leffa. Jos sade loppuu, tallenna sen suosikkeihin ja katson vaikka viikonloppuna loput.

Larry

176.3.2009 12:39

Kieltämättä loistava palvelu. Olen käyttänyt TVkaistaa nyt noin 4kk enkä pois vaihtaisi. Tosi upeeta että ulkomailla asuessa voi näin vaivattomasti seurata Suomen tv-ohjelmia. Kuten tuossa aiemmin jo kerrottiin tallennuksien viiveessä on toisinaan ongelmia ja se on hieman häirinnyt kun saa odotella pitkään ennenkuin ohjelma näkyy. Asiakaspalvelu on ollut erittäin nopeaa ja tehokasta kun jostain häiriöstä kyselee, suosittelen lämpimästi.

Eläkeläinen Espanjasta

187.3.2009 22:31

Esim. näin lauatai-iltaisin 8megan versio tuntuu olevan aika tukossa, tökkii kuin mikäkin vaikka kaistaa riittäisi käyttäjän puolelta.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto