AfterDawn: IT-alan uutiset

Amazon taipui, Kindle ei lue kaikkia kirjoja ääneen

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 28.2.2009 15:19 Kommentteja (8)

Amazon taipui, Kindle ei lue kaikkia kirjoja ääneen Amazon julkaisi muutama viikko sitten uudistetun Kindle 2 -laitteen, joka kelpaa mm. e-kirjojen lukemiseen. Laitteen yksi suurimmista uudistuksista aiempaan Kindle-laitteeseen verrattuna on sen äänikirjaominaisuus, joka osaa lukea tavalliset e-kirjat ääneen sisäänrakennetun kaiuttimen tai kuulokeulostulon kautta.
Kyseinen uudistus ei kuitenkaan miellyttänyt kirjojen julkaisijoita ja kirjailijoita, jotka sanovat ettei Kindlellä ole oikeutta lukea heidän kirjojaan ääneen. Kirjailijat ja julkaisijat pelkäävät Kindle 2:n laskevan tavallisten äänikirjojen suosiota, koska Kindle 2 voi muuttaa minkä tahansa e-kirjan äänikirjaksi.

Amazon kertoi aiemmin oman tulkintansa Kindle 2:n äänikirjaominaisuudesta, jonka mukaan laite noudattaa Yhdysvaltojen lakeja, joten e-kirjojen lukeminen ääneen laitteen avulla on täysin sallittua.

Nyt yritys on kuitenkin ilmoittanut muokkaavansa Kindle 2:n toiminnallisuutta siten, että kirjailija ja julkaisijat voivat itse päättää voiko laite lukea tiettyjä kirjoja ääneen.

Amazonilla uskotaan edelleen Kindle 2:n äänikirjaominaisuuden kasvattavan äänikirjojen myyntiä, kun ihmiset huomaavat Kindle 2:sta käyttäessä niiden käytännöllisyyden, mutta yrityksen mukaan lopullinen päätös pitää olla kirjan tekijöillä ja kustantajilla.

Äänikirjat ovat Yhdysvalloissa todella suosittuja, sillä niitä myytiin vuonna 2007 yli miljardin dollarin edestä. Äänikirjat ovat myös tavallisia kirjoja ja e-kirjoja kalliimpia, jolloin kustantajat ja kirjailijat saavat paremmat voitot äänikirjojen myynneistä.

Uudistus saattaa osoittautua erittäin ikäväksi erityisesti sokeille ja heikkonäköisille ihmisille, joille Kindle 2:n äänikirjaominaisuus on tuonut valtavan määrän uusia kuunneltavia kirjoja.

Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

128.2.2009 16:06

Saako tässä itsekkään enää lukea ääneen tekstiä? Mikä tätä maailmaa vaivaa. Tuohan on erittäin hyödyllinen laite joillekkin. Kohta varmaan kirjailijat antavat ohjeet kirjakauppohin ja kirjaa myydään vain tietynlaisen pärstäkertoimen omaaville asiakkaille.

228.2.2009 17:38

jep jep... Kohta pitää maksaa lisenssimaksua 500€ vuodessa että kirjoihin saa äänet kuulumaan. Mutta niinhän tuo menee raha määrään suunnan ja kuluttajat tahdin.

328.2.2009 20:24

Onpa typerää. Itse kuuntelen melko paljon äänikirjoja, eikä niitä voi todellakaan korvata mikään ebookeja lukeva puhesyntetisaattori.

41.3.2009 0:10

Jostain syystä en yhtään ihmettele että ääni-kirjat on USA:ssa suosittuja. Jos osaat lukea, olet nero :D

Aiheeseen liittyen tosiaan ihmettelen tätä ihmeellistä vääntämistä ja kääntämistä jos joku menettää rahojaan. Tietokone syrjäytti kirjoituskoneen, jos silloin olisi itkemällä ja valittamalla saatu tietokoneen kirjoitusominaisuus poistettua, missäs oltaisiin nyt. No ilman tietokoneita ja ilman Afterdawnia :P. Vanha tekniikka jyrätään aina. Nyhtäkää rahaa silloin kun vielä pystytte.

51.3.2009 0:31

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sendo_:
Jostain syystä en yhtään ihmettele että ääni-kirjat on USA:ssa suosittuja. Jos osaat lukea, olet nero :D

Aiheeseen liittyen tosiaan ihmettelen tätä ihmeellistä vääntämistä ja kääntämistä jos joku menettää rahojaan. Tietokone syrjäytti kirjoituskoneen, jos silloin olisi itkemällä ja valittamalla saatu tietokoneen kirjoitusominaisuus poistettua, missäs oltaisiin nyt. No ilman tietokoneita ja ilman Afterdawnia :P. Vanha tekniikka jyrätään aina. Nyhtäkää rahaa silloin kun vielä pystytte.

Jaa-a, itse ainakin tosi usein kuuntelen porukoiden puhumista youtubesta, esim theamazingatheistin kaikki 600 videota katoin/kuuntelin jsn viikossa :E Muutenkin tykkään kuunnella hmm..

61.3.2009 9:43
berethiel
Inactive

Nykyään kaikki ajattelevat omaa ahteriaan ja sen pidemmälle ei pystytä näkemään. Ekä siinä nyt mitään kummallista ole jos haluaa tienata itselleen rahaa, mutta siinä jo mennään metsään, kun omaa etuaan tavoitellessa kielletään muita yrittämästä tienata. No vaikuttaahan se omiin tuloihin jos kilpailu lisääntyy. Silti tällä hetkellä näyttää vhvasti siltä, että rikkaat haluavat enemmän ja rikastuvat ja köyhät köyhtyy. En nyt tarkoita, että kaikilla pitäisi olla saman verran, mutta ei sekään ole oikein, että ihmisoikeuksien kustannuksella rikkaat keräävät rahaa. Kohta niiltä jotka eivät käytä turhia hyödykkeitä aletaan perimään jotakin korvausta, koska firmat menettävät näiden yhteiskunnan loisten vuoksi huomattavan summan rahaa. Esimerkiksi elokuvien katselemattomuus maksu.. Tai vielä parempi. Tekijänoikeusrikosten tekemättömyysmaksu. Siinähän nuo TO firmat menettävät huomattavia summia jos ihmisiä ei voida haastaa oikeuteen ja nyhtää heiltä miljoonia.

72.3.2009 11:52

Kai sen tekstin voisi ajaa PC:ssä johonkin puhesyntikkaan ja tallettaa sitten vaikka mp3-muodossa muistikortille tai levylle, jos äänikirjan haluaa?
Eiköhän tuottajien vain kannattaisi keskittyä myymään edes se yksi kappale kirjaa (musiikkia, elokuvaa, ..) jokaiselle asiakkaalle, eikä yrittää kupata aina lisää rahaa jokaisesta formaattimuunnoksesta sun muista. Alkaa noiden mediayhtiöiden maine olla sellainen, että ihmiset mieluumin warettavat jo ihan periaatteesta kuin maksavat tuotteista enää senttiäkään.

82.3.2009 22:56

Poistettu

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.11.2009 @ 23:39

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Nokialla on jälleen käsissään palava lautta – Uusi muistio vuoti julki Nokialla on jälleen käsissään palava lautta – Uusi muistio vuoti julki (21.2.2018 14:25)
Vuoden 2011 helmikuussa kävi hassusti, kun Nokian toimitusjohtajaksi juuri valitun Stephen Elopin laatima palava lautta -muistio vuoti julkisuuteen. Yhtiön sisäiseen viestintään tarkoitetussa ....
Tutkimus osoitti – Spotify jakaa rahaa artisteille epäreilulla tavalla Tutkimus osoitti – Spotify jakaa rahaa artisteille epäreilulla tavalla (21.2.2018 13:02)
Spotifyn liiketoimintamalli ja yhtiön maksamat korvaukset artisteille ovat olleet kuuma puheenaihe jo useita vuosia. Anssi Kela nosti asian julkisuuteen jo vuonna 2011. Yhdysvalloissa isot artistit ....
1 kommentti
Android P:n esittely pian käsillä? Koodilisäykset paljastavat uutta tietoa Android P:n esittely pian käsillä? Koodilisäykset paljastavat uutta tietoa (21.2.2018 12:18)
Google esitteli monena vuotena uuden Android version kesällä Google I/O:ssa, mutta parin viime vuoden aikana hakukonejätti on siirtynyt uuteen rytmiin, jossa se paljastaa tulevan käyttöjärjestelmän ....
Hinta kolminkertaistui lyhyessä ajassa – Apple etsii itselleen nyt kaivoskumppania Hinta kolminkertaistui lyhyessä ajassa – Apple etsii itselleen nyt kaivoskumppania (21.2.2018 10:34)
Apple on tullut tunnetuksi erityisesti siitä, että sen tavoitteena on luoda hyvin pitkälle vertikaalisesti integroituja tuotteita. Yhtiön tavoitteena on siis hallita itse mahdollisimman pitkälle ....
Ostaisitko Spotify-kuulokkeet tai -kaiuttimen? Sellaiset voivat olla tuloillaan Ostaisitko Spotify-kuulokkeet tai -kaiuttimen? Sellaiset voivat olla tuloillaan (21.2.2018 10:04)
Verkkosivusto Musicallyn havaitsemien työpaikkailmoitusten perusteella on virinnyt spekulaatioita Spotifyn salaisesta laitekehityshankkeesta. Ruotsalainen suoratoistopalvelu hakee riveihinsä ....

Uutisarkisto