Amazon taipui, Kindle ei lue kaikkia kirjoja ääneen

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 28.2.2009 15:19 Kommentteja (8)

Amazon taipui, Kindle ei lue kaikkia kirjoja ääneen Amazon julkaisi muutama viikko sitten uudistetun Kindle 2 -laitteen, joka kelpaa mm. e-kirjojen lukemiseen. Laitteen yksi suurimmista uudistuksista aiempaan Kindle-laitteeseen verrattuna on sen äänikirjaominaisuus, joka osaa lukea tavalliset e-kirjat ääneen sisäänrakennetun kaiuttimen tai kuulokeulostulon kautta.
Kyseinen uudistus ei kuitenkaan miellyttänyt kirjojen julkaisijoita ja kirjailijoita, jotka sanovat ettei Kindlellä ole oikeutta lukea heidän kirjojaan ääneen. Kirjailijat ja julkaisijat pelkäävät Kindle 2:n laskevan tavallisten äänikirjojen suosiota, koska Kindle 2 voi muuttaa minkä tahansa e-kirjan äänikirjaksi.

Amazon kertoi aiemmin oman tulkintansa Kindle 2:n äänikirjaominaisuudesta, jonka mukaan laite noudattaa Yhdysvaltojen lakeja, joten e-kirjojen lukeminen ääneen laitteen avulla on täysin sallittua.Nyt yritys on kuitenkin ilmoittanut muokkaavansa Kindle 2:n toiminnallisuutta siten, että kirjailija ja julkaisijat voivat itse päättää voiko laite lukea tiettyjä kirjoja ääneen.

Amazonilla uskotaan edelleen Kindle 2:n äänikirjaominaisuuden kasvattavan äänikirjojen myyntiä, kun ihmiset huomaavat Kindle 2:sta käyttäessä niiden käytännöllisyyden, mutta yrityksen mukaan lopullinen päätös pitää olla kirjan tekijöillä ja kustantajilla.

Äänikirjat ovat Yhdysvalloissa todella suosittuja, sillä niitä myytiin vuonna 2007 yli miljardin dollarin edestä. Äänikirjat ovat myös tavallisia kirjoja ja e-kirjoja kalliimpia, jolloin kustantajat ja kirjailijat saavat paremmat voitot äänikirjojen myynneistä.

Uudistus saattaa osoittautua erittäin ikäväksi erityisesti sokeille ja heikkonäköisille ihmisille, joille Kindle 2:n äänikirjaominaisuus on tuonut valtavan määrän uusia kuunneltavia kirjoja.

Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

128.2.2009 16:06

Saako tässä itsekkään enää lukea ääneen tekstiä? Mikä tätä maailmaa vaivaa. Tuohan on erittäin hyödyllinen laite joillekkin. Kohta varmaan kirjailijat antavat ohjeet kirjakauppohin ja kirjaa myydään vain tietynlaisen pärstäkertoimen omaaville asiakkaille.

228.2.2009 17:38

jep jep... Kohta pitää maksaa lisenssimaksua 500€ vuodessa että kirjoihin saa äänet kuulumaan. Mutta niinhän tuo menee raha määrään suunnan ja kuluttajat tahdin.

328.2.2009 20:24

Onpa typerää. Itse kuuntelen melko paljon äänikirjoja, eikä niitä voi todellakaan korvata mikään ebookeja lukeva puhesyntetisaattori.

41.3.2009 00:10
Sendo_
Inactive

Jostain syystä en yhtään ihmettele että ääni-kirjat on USA:ssa suosittuja. Jos osaat lukea, olet nero :D

Aiheeseen liittyen tosiaan ihmettelen tätä ihmeellistä vääntämistä ja kääntämistä jos joku menettää rahojaan. Tietokone syrjäytti kirjoituskoneen, jos silloin olisi itkemällä ja valittamalla saatu tietokoneen kirjoitusominaisuus poistettua, missäs oltaisiin nyt. No ilman tietokoneita ja ilman Afterdawnia :P. Vanha tekniikka jyrätään aina. Nyhtäkää rahaa silloin kun vielä pystytte.

51.3.2009 00:31

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sendo_:
Jostain syystä en yhtään ihmettele että ääni-kirjat on USA:ssa suosittuja. Jos osaat lukea, olet nero :D

Aiheeseen liittyen tosiaan ihmettelen tätä ihmeellistä vääntämistä ja kääntämistä jos joku menettää rahojaan. Tietokone syrjäytti kirjoituskoneen, jos silloin olisi itkemällä ja valittamalla saatu tietokoneen kirjoitusominaisuus poistettua, missäs oltaisiin nyt. No ilman tietokoneita ja ilman Afterdawnia :P. Vanha tekniikka jyrätään aina. Nyhtäkää rahaa silloin kun vielä pystytte.

Jaa-a, itse ainakin tosi usein kuuntelen porukoiden puhumista youtubesta, esim theamazingatheistin kaikki 600 videota katoin/kuuntelin jsn viikossa :E Muutenkin tykkään kuunnella hmm..

61.3.2009 09:43
berethiel
Inactive

Nykyään kaikki ajattelevat omaa ahteriaan ja sen pidemmälle ei pystytä näkemään. Ekä siinä nyt mitään kummallista ole jos haluaa tienata itselleen rahaa, mutta siinä jo mennään metsään, kun omaa etuaan tavoitellessa kielletään muita yrittämästä tienata. No vaikuttaahan se omiin tuloihin jos kilpailu lisääntyy. Silti tällä hetkellä näyttää vhvasti siltä, että rikkaat haluavat enemmän ja rikastuvat ja köyhät köyhtyy. En nyt tarkoita, että kaikilla pitäisi olla saman verran, mutta ei sekään ole oikein, että ihmisoikeuksien kustannuksella rikkaat keräävät rahaa. Kohta niiltä jotka eivät käytä turhia hyödykkeitä aletaan perimään jotakin korvausta, koska firmat menettävät näiden yhteiskunnan loisten vuoksi huomattavan summan rahaa. Esimerkiksi elokuvien katselemattomuus maksu.. Tai vielä parempi. Tekijänoikeusrikosten tekemättömyysmaksu. Siinähän nuo TO firmat menettävät huomattavia summia jos ihmisiä ei voida haastaa oikeuteen ja nyhtää heiltä miljoonia.

72.3.2009 11:52

Kai sen tekstin voisi ajaa PC:ssä johonkin puhesyntikkaan ja tallettaa sitten vaikka mp3-muodossa muistikortille tai levylle, jos äänikirjan haluaa?
Eiköhän tuottajien vain kannattaisi keskittyä myymään edes se yksi kappale kirjaa (musiikkia, elokuvaa, ..) jokaiselle asiakkaalle, eikä yrittää kupata aina lisää rahaa jokaisesta formaattimuunnoksesta sun muista. Alkaa noiden mediayhtiöiden maine olla sellainen, että ihmiset mieluumin warettavat jo ihan periaatteesta kuin maksavat tuotteista enää senttiäkään.

82.3.2009 22:56

Poistettu

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.11.2009 @ 23:39

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Opas: Näin teet Youtube-videosta yksityisen / piilotetun Opas: Näin teet Youtube-videosta yksityisen / piilotetun (13.11.2019 19:15)
Olet tehnyt kenties YouTube-videon koulun harjoitustyönä tai vaikkapa työprojektiin liittyen? Et haluaisi kuitenkaan videota koko maailman ihmeteltäväksi? Onneksi YouTube-videon voi piilottaa ....
Apple paljasti 16 tuuman MacBook Pron – Herkut maksavat käytetyn auton verran Apple paljasti 16 tuuman MacBook Pron – Herkut maksavat käytetyn auton verran (13.11.2019 18:04)
Apple on tänään esitellyt ammattikäyttäjien pitkään ja hartaasti odottaman 16 tuuman mallin MacBook Pro -kannettavasta. Ostaja saa tuutin täydeltä tekniikkaa, mutta halvaksi se ei tule. Ostajalla ....
Opas: Näin poistat Steam-pelit tietokoneelta Opas: Näin poistat Steam-pelit tietokoneelta (13.11.2019 17:35)
Onko tietokoneesi kovalevyltä loppumassa tila? Onko sinulla pelejä Steam-kokoelmasta joita et ole pelannut aikoihin? Tässä on nopea ja yksityiskohtainen opas, jota seuraamalla voit poistaa ....
Yllättävä tulos suomalaisten asenteista – Joka viides vaihtaa 5G:hen vasta kun on pakko Yllättävä tulos suomalaisten asenteista – Joka viides vaihtaa 5G:hen vasta kun on pakko (13.11.2019 17:14)
Asiantuntijapalveluita tuottavan Deloitten tekemän tutkimuksen mukaan suomalaiset eivät olisi erityisen kiinnostuneita uudesta 5G-verkkoteknologiasta. Suomessa ensimmäiset kaupalliset 5G-verkot ....
2 kommenttia
Päivän diili: Razer Basilisk pelihiiri nyt 25 euroa sekä kolme muuta pelihiirtä tarjouksessa Päivän diili: Razer Basilisk pelihiiri nyt 25 euroa sekä kolme muuta pelihiirtä tarjouksessa (13.11.2019 16:40)
Jos olet etsimässä uutta pelihiirtä ja siinä samalla haluat säästää jonkin verran rahaa, niin tällä viikolla Gigantilta löytyy neljä kappaletta oikein mainiota tarjousta. Razer Basilisk hinta ....

Uutisarkisto