AfterDawn: IT-alan uutiset

Taiwanilaislähteet: Nokia etsii jo kumppaneita miniläppärinsä valmistukseen

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 27.2.2009 23:44 Kommentteja (5)

Taiwanilaislähteet: Nokia etsii jo kumppaneita miniläppärinsä valmistukseen Taiwanilaisen DigiTimes-verkkolehden mukaan maassa toimivien läppärivalmistajien edustajat ovat vahvistaneet lehdelle aiemmin tällä viikolla alkaneet huhut siitä, että kännykkäjätti olisi aloittamassa omien miniläppäreiden tuotannon.
Lehden saamien tietojen mukaan on vielä epäselvää aikooko Nokia käyttää tulevissa kannettavissa Intelin Atom -alustaa vai Qualcommin Snapdragon -alustaa. Kaksi johtavaa taiwanilaista elektroniikan sopimusvalmistajaa, Compal ja Foxconn, valmistavat molempiin alustoihin pohjautuvia tuotteita.

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

128.2.2009 18:56
Toivottavasti Atom
Vahvistamaton

Itse toivoisin Atom:ia (+ Ion) ja käyttöjärjestelmää, johon voisi asentaa "oikeita" PC-ohjelmia (poislukien raskaimmat pelit). Lisäksi olisi mukavaa, jos mukana olisivat samat langattomat yhteydet kuin puhelimissakin (myös FM-lähetin).

Jos kannettavaan tulisi Arm-suoritin, niin silloin hinnan pitäisi olla erittäin alhainen tai ainakin alhaisempi kuin älypuhelimilla yleensä. Yleensähän hinta laskee koon kasvaessa, jos tehoja ei tule selvästi lisää.

Vielähän ei edes tiedetä, että tuleeko Nokialta oikeasti mitään miniläppäriä mutta onhan silti kuitenkin mielenkiintoista spekuloida asialla.

228.2.2009 19:06

Loistavaa! Saadaan sittenki Nokia minarit kehiin. Tiukkoi kilpailijoit sillä ainakin on, Asus ja muut kumppanit. Saas nähdä et onkos vuonna 2015 oikein oma pöytäkone. Se olis komiaa, sais vanha Nokian näyttö pömpelistä kaverin. Tosin saisis sitten tehä nyo minarit kunnolla, tohon bisnekseen ei kantsi lähteä mukaan jos joka kolmas kone on ns.maanantai kappale, kuten puhelimet ovat olleet. Ohjelmisto puolella ainakin kantsii kääntyä suosiolla Linuxin puoleen, mitään winukoita en ainakaan itse Nokialaiseen edes ota. Eli Ubuntu kehiin ja vaiks feisty käyttö liittymäks, niin johan xp poijjaat helisee... Muistia reilusti, kovo tilaa ainaski 250 gigaa ja viel tupla ytiminen atomi koneeseen (luulis sellasenki osaavan Intelin jätkät pyöräyttää), tai ties vaiks AMD:ltä tulis µAthlon 512Kt välimuistilla (tollast ei ainakaan vielä tietääkseni ole). Juu mut vähä levis tääkin kommentti, eli tervetullut juttu Noksulta jos vaan saavat masiinat toimimaan vakaasti, luotettavaati ja käyttäjä ystävällisesti (ei ihmisiä saa kiusata vaikka olisivatkin tottuneet kuraiseen Windows maailmaan, ei, se ei ole railua!).

31.3.2009 12:08
_MiCe_
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti _kooma_:
Loistavaa! Saadaan sittenki Nokia minarit kehiin. Tiukkoi kilpailijoit sillä ainakin on, Asus ja muut kumppanit. Saas nähdä et onkos vuonna 2015 oikein oma pöytäkone. Se olis komiaa, sais vanha Nokian näyttö pömpelistä kaverin. Tosin saisis sitten tehä nyo minarit kunnolla, tohon bisnekseen ei kantsi lähteä mukaan jos joka kolmas kone on ns.maanantai kappale, kuten puhelimet ovat olleet. Ohjelmisto puolella ainakin kantsii kääntyä suosiolla Linuxin puoleen, mitään winukoita en ainakaan itse Nokialaiseen edes ota. Eli Ubuntu kehiin ja vaiks feisty käyttö liittymäks, niin johan xp poijjaat helisee... Muistia reilusti, kovo tilaa ainaski 250 gigaa ja viel tupla ytiminen atomi koneeseen (luulis sellasenki osaavan Intelin jätkät pyöräyttää), tai ties vaiks AMD:ltä tulis µAthlon 512Kt välimuistilla (tollast ei ainakaan vielä tietääkseni ole). Juu mut vähä levis tääkin kommentti, eli tervetullut juttu Noksulta jos vaan saavat masiinat toimimaan vakaasti, luotettavaati ja käyttäjä ystävällisesti (ei ihmisiä saa kiusata vaikka olisivatkin tottuneet kuraiseen Windows maailmaan, ei, se ei ole railua!).

bitch u talk too much...

41.3.2009 18:47

Kyllähän täällä saa kirjottaa vaikka romaanin aiheeseen liittyen, jos haluaa! Mielestäni tuo kooman teksti ei ole lainkaan liian pitkä.
Kirjoittaahan täällä pitääkin!


Hp Pavilion dv6
Samsung S5230 Star

52.3.2009 13:26

huippua.

Jään kyllä odottamaan innolla.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto