AfterDawn: IT-alan uutiset

DNA:lta uusia HD-kanavia

Kirjoittaja Matti Vähäkainu (Google+) @ 27.2.2009 15:02 Kommentteja (3)

DNA:lta uusia HD-kanavia DNA lisää teräväpiirtotarjontaa ensi viikosta alkaen kaapeliverkossaan. Ensi viikon maanantaina aloittaa neljä uutta HD-kanavaa Canal+:n ja Viasatin -kanavapaketeissa. Lisäksi myyntiin tulevat Cable Ready HD -teräväpiirtoboksit.
DNA:n teräväpiirtotarjonta triplaantuu, kun Nelonen HD:n ja Voom HD:n seuraksi liittyy Canal+ Film HD, Canal+ Sport HD, TV1000 HD ja MTVN HD. Teräväpiirtokanavien lisäys ei vaikuta kanavapakettejen hintaan, mutta Canal+ Sport HD tulee erillistilattavaksi 5,90 euron kuukausihintaan.

"HD-lähetyksen kuvatarkkuus on jopa viisi kertaa suurempi kuin digi-tv-lähetyksen. Etenkin urheilu ja elokuvat pääsevät suurissa taulutelevisioissa HD-laatuisina oikeuksiinsa", kertoo DNA:n yksikönpäällikkö Mikko Saarentaus tiedotteessa. "Kaapelitelevisioverkko on suuren kapasiteettinsa ansiosta erinomainen HD-lähetysten tarjontaan ja HD-kanavien lukumäärä kaapelissamme kasvaakin tänä vuonna merkittävästi."

Uusien teräväpiirtokanavien lisäksi DNA:lla on suunnittella lisätä kevään aikana vielä lisää HD-kanavia.

DNA Marketit alkavat myydä ja vuokrata Cable Ready HD -laitteita, joiden avulla kaapelitelevision teräväpiirtokanavat saadaan näkyviin. Kaikille HD Ready- ja Full HD -sertifioidun television omistajille löytyy ratkaisu DNA:lta. DNA Marketeissa on myytävänä HD-digibokseja ja vuokrattavana CA-moduuleja Cable Ready HD -televisioihin.

DNA, kuten muutkin suomen kaapelioperaattorit, käyttää korttilinkitystä, joka tarkoittaa, että katselukortti on rajoitettu yhteen tiettyyn digiboksiin.

Lisää tietoa HD-tarjonnasta löydät ylläpitämästämme Suomessa näkyvien HD-kanavien listasta.

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

127.2.2009 20:31

Olisi kyllä hienoa, jos tulisi myös aidosti valittavaksi yksittäin ja järkevään hintaan ne kanavat, jotka asiakas itse haluaa.

"No meillä olisi tässä tarjouksessa tämä dna Tripla, saat x määrän kanavia..."

...mutta entä kun ei kiinnosta, vaan haluan maksaa vain niistä, joita haluan katsoa? Mielestäni aivan älytöntä, etten voi päättää mitä ostan. Luulisin, että sama ongelma koskee monia; olisi halua ottaa jokin/joitakin kanavia, mutta kaikkien mukana tungetaan 10-20 kpl roskaa, jolloin hintakin jää niille parille kanavalle, joita haluaa katsella, ärsyttävän suureksi.

EDIT: Tämä ei tietenkään ole _pelkästään_ operaattorista kiinni, mutta osittain myös on. Myös kanavatarjoaja haluaa myydä useita kanaviaan, eikä välttämättä mahdollista näiden yksittäistilausta.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 27.2.2009 @ 20:33

228.2.2009 13:26

Ainakin toi Nelonen HD näkyy ilmaiseksi kaikilla. Itselläni on asennettuna toi TV:eesen. Itselläni ei tarvinnut ostaa erillistä boxia, kun on toi Sonyn 40W4500 TV, jossa on sisäänrakennettu HD-viritin. :P

Kuvanlaatu on kyllä parempi perinteisiin lähetyksiin verrattuna. Ei erot kuitenkaan mitään todella älyttömiä ole. Johtuu varmaan toistaiseksi huonosta datavirrasta millä lähettävät lähetyksiä. Blu-ray leffojen laatu on kuitenkin todella paljon parempi, onhan siinä tarkkuuskin kovempi. HD-lähetykset 768p tai 768i ja Blu-ray 1080p.

Mutta on kyllä toistaiseksi tuo kanava tarjonta niin surkea että ei tulisi mieleenkään hommata tuollaisia roskakanavia. Muutenkin kaikki kanavat muuttuvat hiljalleen HD kanaviksi, niin miksi maksaa roskasta. Taas yrittävät kaupata roskaa ihmisille. Nostaisivat kanavien tasoa, niin voisi edes harkita. Kanavien taso on niin surkea tänä päivänä ettemme katso TV-lähetyksiä käytännössä ollenkaan. Lähinnä leffoja levyiltä. Korkeintaan uutiset tulee katsottua TV 1 ja 2:selta. Toivotaan että taso rupeaisi nousemaan enemmän.

Itsekkin toivon että tulis nuo tilattavat kanavat käyttöön, että vois valita mitä kanavia näkyy. Jättäisin pois 70%. :P

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 28.2.2009 @ 13:33

32.3.2009 14:54

Mahtaako noissa tämänhetkisissä lähetyksissä olla kiusana vain tuo korttilinkitys vai onko jotain HDCP-systeemejä ja käytössä?

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto