AfterDawn: IT-alan uutiset

Myp2p.eu-sivusto voitti C More Entertainmentin oikeudessa

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 24.2.2009 15:55 Kommentteja (2)

Myp2p.eu-sivusto voitti C More Entertainmentin oikeudessa Suomessa paremmin CANAL+-kanavistaan tunnettu C More Entertainment on kokenut oikeustappion Hollannissa Myp2p.eu-sivustolle, jonka jakelemien ohjeiden ja linkkien avulla on mahdollista katsoa ilmaiseksi monia normaalisti maksullisia urheilutapahtumia, kuten C More Entertainmentin kanavilla näkyneitä Englannin Valioliigan, Elitserienin ja SM-liigan otteluita.
Myp2p.eu-sivusto ei siis jaa tekijänoikeudella suojattua materiaalia, mutta se tarjoaa linkkejä, joiden avulla esim. P2P-tekniikkaa hyödyntävien Sopcast- ja PPStream-ohjelmien käyttäjät pääsevät käsiksi Live-lähetyksiin.

P2P-pohjaista TV-ohjelmien jakelua on todella hankala estää, jonka takia C More Entertainment yritti saada oikeudelta päätöksen, joka olisi kieltänyt näiden linkkien jakamisen Myp2p.eu-sivustolla. Oikeus ei kuitenkaan nähnyt linkkien jakamisessa mitään väärää, jonka johdosta Myp2p.eu voi jatkaa aiempaa toimintaansa. C More Entertainment joutuu oikeustappion myötä maksamaan vastapuolen oikeuskulut.

C More Entertainmentin lisäksi otteluiden luvaton katselu internetin avulla on nostanut verenpainetta mm. Englannin Valioliigaa pyörittävän organisaation johtajissa, jotka pelkäävät luvattoman katselun vähentävän lähetysoikeuksien myynneistä tulevia tuloja. Samaisesta syystä Englannin Valioliiga haastoi YouTuben oikeuteen vuoden 2007 keväällä.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

124.2.2009 17:49

Hyvä näin, näkee tämänkin päivän Lyon - Barca ottelun sieltä, kun eivät sitä televisiosta näytä. Muutenkin futisfanina on tullut katseltua erittäin monta peliä suorana lähteyksenä tuolta, yleensä jopa ihan hyvällä kuvanlaadulla.

En tajua miksei Canal, tai joku muu, myy TV-pakettejaan joustavammin. Siis niin, että minun ei tarvitsisi maksaa leffa tai TV-sarja -kanavista, puhumattakaan mistään muusta roskasta, kun haluan katsoa vain ja ainoastaan jalkapalloa ja muuta urheilua. Ei luulisi olevan mikään ylivoimainen haaste nykypäivänä.

Tai tarjoaisivat edes kohtuuhintaisen nettipalvelun, josta näkee pelit luotettavalla ja hyvällä streamilla, selostuksella tai ilman. Voisin ihan hyvin maksaa vaikkapa 5€/ottelu, jos se näkyisi 1000kbps streamilla reaaliajassa - ihan tänne Suomeen asti. Ei olisi varmaan tätäkään mahdotonta toteuttaa... Mutta tosiaan: taistelkaa vaan tuulimyllyjä vastaan; eihän noita sivuja ole varmaan toistasataa enempää - tällä hetkellä.

Edittinä sen verran, että Canal, yllättävää kyllä, näyttää Serie A:n pelejä livenä netissä, juurikin 5e kpl. Vielä kun saisivat sen Valioliigan/La ligan -kin ottelut sinne samaan: Serie A kun tuppaa olla välillä aika kuollutta.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24.2.2009 @ 18:00


214.4.2009 12:31

Canalin koko paketti maksaa 29.90 Eur/kk, pelkät Canalin urheilukanavat 24.90 Eur/kk. Tilaisin urheilukanavat hintaan 15 Eur/kk, mutta tuo 25 Euroa pelkistä urheilukanavista on mielestäni vi**uilua kuluttajalle, joten tyydyn myp2p:n tarjontaan, joka on kuvanlaadullisesti keskinkertaista tai jopa huonoa, mutta laajuudeltaan voittamaton. Mistään muualta en olisi luultavasti saanut katsella esim. Kiinan korisliigaa, krikettiä, Aussien jalkapalloliigaa tai edes koripallon euroliigaa.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto