AfterDawn: IT-alan uutiset

Kasaa konepaketti - automaattisesti

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 20.2.2009 14:04 Kommentteja (45)

Kasaa konepaketti - automaattisesti Pientä taustaa.. Viime kesänä pienen tylsyyden saattelemana virittelimme laitevertailumme tilastodatan pohjalta erinäköisiä "beta"-projekteja ja yksi näistä projekteista saatiin aikoinaan siihen pisteeseen, että se kehdattiin jopa julkistaakin, tosin pienimuotoisesti forumeidemme kautta. Hiljattain tuo projekti palasi pitkästä aikaa mieleen ja päätimme koodata projektin hieman toimivampaan muotoon.
Tältä pohjalta syntyi siis tilastodataa ja teknisiä ominaisuuksia hyväksikäyttävä Konepaketti -palvelu. Sivu tutkii edellisen viikon suosituimmat tuotteet laitevertailussamme ja kasaa niistä, tiettyjen sääntöjen pohjalta kolme eri PC-pakettia -- yhden kuhunkin hintaryhmään ("budjettikone", "peruskone" ja "superkone").

Ajatus on, että käyttäjät, jotka haluavat kasata itse oman PC:nsä, saisivat jonkinlaisen "aloituspisteen" projektilleen -- valmiin nipun osia, jotka ovat suosittuja käyttäjiemme keskuudessa, yhdisteltynä siten, että osat olisivat (ainakin pääpiirteissään) yhteensopivia toistensa kanssa.

Huomautamme vielä, että paketit eivät siis pohjaudu mihinkään ammattilaismielipiteeseen, vaan pohjautuvat puhtaasti automaattiseen kasauslogiikkaan, jossa voi olla erinäköisiä ongelmia. Aina ennen lopullista ostopäätöstä, suosittelemme että "varmistut" konepakettisi järkevyydestä kysymällä aiheesta esim. keskustelualueillamme.

Kokeile palvelua täällä:

Ehdotuksia uudeksi tietokoneeksi

Mielipiteet, kommentit ja kehitysideat ovat tervetulleita, kuten aina :-)

Edellinen Seuraava  

45 kommenttia

120.2.2009 14:10

Öö, miksi tuossa superkoneessa ehdotetaan muistiksi SDRAM-muistia :D

Joo, taitaa olla tuossa kasauslogiikassa vähän häikkää.

220.2.2009 14:14

Oletettavasti suosituimpien muistien listalla se on tällä hetkellä kalleinta, siksi :-) Kuten sanottu, tuo rakentuu ihan täysin automaattisesti eikä "ajattele" sitä, ovatko valinnat aina loogisia vai eivät. Esim. tuo pikkunäppis näppäimistövalintana superkoneeseen on hieman lystikäs sekin :-)

Mutta kuten sanottu, antakaa feedbackia ja yleensäkin ajatusta siitä, onko tällaiselle palvelulle edes mitään tarvetta, niin tiedetään mitä tehdä :-)

320.2.2009 14:18

Tämä olisikin aika mahtava kun sais hyvin/paremmin/tarkemmin toimimaan osien suhteen kuten ensimmäisessä viestissä muisteista kerrottiin KOSKA uusia "tietokone 1000 € lla" tai vastaavaa topiccii syntyy kuin sieniä sateella.. ei pahalla niiden kirjoittajia kohtaan mutta niitä on sikana ja voisivat katella edellisiä topicceja :) eli avuksi varmasti tämä palvelu tulee

420.2.2009 14:22

Juu, siis "sääntöjä" voidaan lisätä helpohkosti tuohon, eli jos siellä tulee jotain "einäin*facepalm*"-tilanteita tai ideoita, miten noita pitäisi rajata ("ainoastaan DDR2 tai DDR3-muistia superkoneeseen" tms?), niin heittäkää ideoita ja yritetään lisätä niitä tuohon.

Nyt tuo siis osaa jo valita mm. emon sen perusteella mikä graffakortti(-liitäntä) ja prossu(-socket) on valittuna kullekin ryhmälle. Näppiksissä rajataan PS/2:t pois, jos emossa ei ole PS2-liitintä, jne. Mutta mm. muistien sopivuus, oikeat nopeudet, jne ovat vielä pitkälti "säkällä" valittuja.

Ja tosiaan, tuo miksi tietyt komponentit on valittu, pohjautuu mm. laitevertailussa tuotteiden suosioon, joka nykyisillä kävijämäärillä on jo ihan hyvä indikaattori siitä, mitkä tuotteet ovat "hot" :-)

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.2.2009 @ 14:26

520.2.2009 14:34

Vähän tuohon vielä yhteisöllisyyttä mukaan niin hyvää tulee. Pelkkä peukku alaskin auttaa jo pitkälti karsimaan hölmöt osat pois.

620.2.2009 14:43

Woouu.. sehän on nyt nopea :P

Tosiaan tuo peruskone on edelleen ihan OK, mutta superkoneeksi tuo ehdottaa edelleen aika villejä yhdistelmiä. Esimerkiksi tuo Logitech diNovo Mini näppäimistö on varmasti hinnaltaan ja teknologialtaan uusinta osaamista mutta tuskin kukaan sellaista muuhun kuin HTPC:hen ajattelee ostavansa. Hyvä pohja tieten tuosta lähetä tehomyllyä kasaamaan.

Ja toisekseen, mielestäni Intel Core i7 920 ja Asus Maximus Extreme ovat aika ei toimiva yhdistelmä, prosessori kun vaatii LGA1366 kannan eikä LGA775 kantaa.

720.2.2009 14:55

Ehdottaisin, että näppis ja hiiri jätettäs kokonaan pois. Nää on niitä laitteita jossa oma tottumus on isossa osassa. Sitten kans semmonen, että toi vois tarjota alasveto valikkona paria eri vaihtoehtoa ja sitten ne jotka tietää vähä enemmän voi vaihtaa niitä ja jotenki tallentaa sen ja tuo ottaisi huomioon myös sen jos yhtä osaa on suositeltu tällä tavalla paljon niin et tulisi oletus osaksi.

Edittiä viel sen verran, että olis hyvä jos olis valmiiksi kerrottu kuinka monta gigaa sitä muistia kannattaa olla eli kuinka monta kampaa tarvii. Oletukset vois olla vaikka budjettiin 1 giga, perus 2 gigaa ja superiin 4 gigaa. ja varsinkin kahteen vikaan laittaisin kitit oletukseksi enkä yksittäisiä kampoja.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.2.2009 @ 14:58

820.2.2009 15:09

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Quiote:
Ja toisekseen, mielestäni Intel Core i7 920 ja Asus Maximus Extreme ovat aika ei toimiva yhdistelmä, prosessori kun vaatii LGA1366 kannan eikä LGA775 kantaa.
D'oh, ei näköjään emojen ja prossujen spekseissä ollut Socket B/LGA1366:sta ollenkaan. Eli pitää päivitellä noita emolevyjen ja prossujen speksejä oikeisiin socketeihin, että toi ongelma korjautuu. Hyvä nappaus, kiitos.

Muistien suhteen pitää tuo emolevyjen muistivalinta yrittää ensi viikolla "vapauttaa", kun nuo viime vuonna yleistyneet DDR2/DDR3-hybridit eivät uppoa tuohon nykysysteemiin mitenkään.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti klanh:
Ehdottaisin, että näppis ja hiiri jätettäs kokonaan pois.
Tuo on itse asiassa aika hyvä idea. Nämä kuitenkin monelta löytyvät jo ennestäänkin. Toisaalta voivat ne auttaa ihan noobia hahmottamaan kokonaishintaa, kun ne siinä mukana ovat.. Tiedä sitten kumpi on parempi vaihtoehto -- mitään valintanappeja en aio tuohon lisätä, koska idea oli tehdä juurikin ihan supersimppeli perussivu, joka ei vaadi ajattelua :-) Pähkäilen tuohon jotain..

920.2.2009 15:15

Olisiko mahdottoman vaikea pisteyttää kaikki osat (niiltä osin, millä on merkitystä kunkin komponentin kohdalla) esim. laskentatehon, tehonkulutuksen, äänekkyyden ja tietysti hinnan perusteella, vaikka asteikolla 1-5, ja jos joku sitten haluaisi ehdotettuun lähtökohtaan "lisää pelitehoa", "hiljaisemman -" tai "halvemman koneen", ohjelma voisi ehdottaa seuraavaa parempia/huonmpia pisteitä tässä asiassa saanutta osaa? Esim. "peruskone", mutta "halvempi" ja "vähemmän pelitehoa" tiputtaisi HD 4870-mallisen näyttiksen 4850-malliseksi. Tai ehkä listaisi paremmuusjärjestyksessä enemmänkin vaihtoehtoisia osia?

Hmm, laskentatehossa 5 porrasta ei kyllä pitkälle riittäisi, pitäisi varmaan käyttää jotain 3DMark tai vast. scoreja. Hinnastahan paremmuusjärjestyksen saa suoraan... Taitaa se kokonaisuus kyllä aika hankalaksi mennä...

Tai ehkä joku painotus käyttäjältä: haluaisin koneen jossa peliteho "4", laskentateho "3", äänekkyys "ei merkitystä", hinta max. "ei merkitystä" (EUR). Jolloin tuloksena tulisi halvin ko. ominaisuudet täyttävä paketti + lista seuraavaksi paremmista osista.
Vanhojen osien pisteitä pitäisi tosin aina säätää, kun uutta tehokkaampaa tulee markkinoille, jos pisteytys on relatiivinen. Absoluuttinen pisteytys voisi olla vaivattomampi - "1000 pistettä saa prossu joka julkaistaan vuonna 2100", paras nykyprossu 10 pistettä.

No, nämä nyt nopeasti mieleen tulevia heittoja ajatuksia herättämään, jos joku oikeasti tuollaista suositusrobottia jaksaisi alkaa kehittelemään.

Jaa, "supersimppeli" malli, mainittiinkin edellistä kirjoitettaessa.
Näppis ja hiiri, samoin ehkä optinen asema, voisivat olla listattuna välisumman jälkeen, etteivät unohdu, mutta eivät häiritse vertailua.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.2.2009 @ 15:18

1020.2.2009 15:20

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti wipe2000:
Olisiko mahdottoman vaikea pisteyttää kaikki osat (niiltä osin, millä on merkitystä kunkin komponentin kohdalla) esim. laskentatehon, tehonkulutuksen, äänekkyyden ja tietysti hinnan perusteella, vaikka asteikolla 1-5, ja jos joku sitten haluaisi ehdotettuun lähtökohtaan "lisää pelitehoa", "hiljaisemman -" tai "halvemman koneen", ohjelma voisi ehdottaa seuraavaa parempia/huonmpia pisteitä tässä asiassa saanutta osaa? Esim. "peruskone", mutta "halvempi" ja "vähemmän pelitehoa" tiputtaisi HD 4870-mallisen näyttiksen 4850-malliseksi. Tai ehkä listaisi paremmuusjärjestyksessä enemmänkin vaihtoehtoisia osia?

Hmm, laskentatehossa 5 porrasta ei kyllä pitkälle riittäisi, pitäisi varmaan käyttää jotain 3DMark tai vast. scoreja. Hinnastahan paremmuusjärjestyksen saa suoraan... Taitaa se kokonaisuus kyllä aika hankalaksi mennä...

Tai ehkä joku painotus käyttäjältä: haluaisin koneen jossa peliteho "4", laskentateho "3", äänekkyys "ei merkitystä", hinta max. "ei merkitystä" (EUR). Jolloin tuloksena tulisi halvin ko. ominaisuudet täyttävä paketti + lista seuraavaksi paremmista osista.
Vanhojen osien pisteitä pitäisi tosin aina säätää, kun uutta tehokkaampaa tulee markkinoille, jos pisteytys on relatiivinen. Absoluuttinen pisteytys voisi olla vaivattomampi - "1000 pistettä saa prossu joka julkaistaan vuonna 2100", paras nykyprossu 10 pistettä.

No, nämä nyt nopeasti mieleen tulevia heittoja ajatuksia herättämään, jos joku oikeasti tuollaista suositusrobottia jaksaisi alkaa kehittelemään.
Tuontyylinen voisi jonkinlaisena itsenäisenä palveluna toimia tosi hyvinkin -- tämän virityksen suhteen tuo IMO tekisi suht yksinkertaisesta palvelusta turhan sekavan monelle aloittelevalle käyttäjälle.

Noiden härveleiden pisteyttäminen toistensa suhteen on ihan käsittämättömän iso homma, mutta ihan pirun hauskoja juttujahan tuolla voisi tehdä :-)

Lainaus:
Näppis ja hiiri, samoin ehkä optinen asema, voisivat olla listattuna välisumman jälkeen, etteivät unohdu, mutta eivät häiritse vertailua.
Jep, ajattelin kokeilla tuota noin.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.2.2009 @ 15:24

1120.2.2009 15:23

En tiedä oliko mainittu jo mutta osien yhteensopivuus muiden osien kanssa olisi hyvä kun vähän tyhmän näköistä kun ehdottaa esim "superkoneen" muistiksi juurikin tuota SDRAM:in kun ei edes käy emoonkaan mitä ehdotetaan.

1220.2.2009 15:26

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti yaht:
En tiedä oliko mainittu jo mutta osien yhteensopivuus muiden osien kanssa olisi hyvä kun vähän tyhmän näköistä kun ehdottaa esim "superkoneen" muistiksi juurikin tuota SDRAM:in kun ei edes käy emoonkaan mitä ehdotetaan.
Mainittu on joo. Prossun, emon ja graffakortin suhteen yhteensopivuus tarkistetaan jo, ainakin ihan perustasolla, mutta muistien suhteen ei vielä. Jos tuolle tuntuu löytyvän kiinnostusta/käyttäjiä(?), niin alan ensi viikolla hieromaan noita muistien, jne yhteensopivuuksia tuonne kuntoon.

1320.2.2009 15:27

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti klanh:
Ehdottaisin, että näppis ja hiiri jätettäs kokonaan pois.
Tuo on itse asiassa aika hyvä idea. Nämä kuitenkin monelta löytyvät jo ennestäänkin. Toisaalta voivat ne auttaa ihan noobia hahmottamaan kokonaishintaa, kun ne siinä mukana ovat.. Tiedä sitten kumpi on parempi vaihtoehto -- mitään valintanappeja en aio tuohon lisätä, koska idea oli tehdä juurikin ihan supersimppeli perussivu, joka ei vaadi ajattelua :-) Pähkäilen tuohon jotain..

Olisiko hyvä idea jättää noi hiiri ja näppis pois ja kirjoittaa johonkin väliin huomautus siitä, että ko. osat eivät sisälly ehdotukseen? Sitten lisäksi pienet hintatiedot parin mallin osalta (+linkit hiirten ja näppisten laitevertailuun). Ei pitäisi mennä liian monimutkaiseksi :)

1420.2.2009 15:50

Näppis ja hiiri on ihan hyvä olla mukana, mutta jos oletuksena vain langalliset olisivat mukana? Kuitenkin suurelle osalle se oletusarvoinen vaihtoehto ja langattoman haluaja voisi vetovalikosta top-10 (tai miten tuon nyt sitten toteutaisikin) osien joukosta semmoisen kaivaa. Samalla vältyttäisiin tuommoisilta langattomilta special "ohjaimilta".

1520.2.2009 17:07

heh heh... Kertoo hieman kuinka paljon on tekniikasta jäänyt jälkeen kun budjettikone on yli puolet tehokkaampi kuin oma kone. No mutta kaipa tätä voisi joku kerta päivitellä.

Mutta itse ohjelmasta voisi sanoa että vaikka tuo ei anna täysin järkeviä koneita (muisti, näppäimistöt...jne) niin tuo kyllä auttaa uuden koneen kasauksessa huomattavasti.

1620.2.2009 18:00

Hinta

minusta hinta toimii hyvin ostanko vai en juttuna ja monet kaupat listaa esim eri prossut halvin esin ja lopussa kallein

tuo super pc:een määritelmä on outo koska esim oma PC on perus kone jossa vesi jäähy ja mikä on toiselle tehokas on toiselle nuha pumppu

1720.2.2009 19:00

Toimivana tämä olisi mahtava, nyt pikemminkin vain naurattaa.

1820.2.2009 19:05

Nyt on hieman muokattu tuota listaa, eli hiiri & näppis on nyt eriytetty kaikissa listoissa välisumman jälkeen. Samalla tuo LGA1366-ongelma on nyt korjattu. Muistien yhteensopivuus on vielä ilman tarkistuksia.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti CoB92:
Toimivana tämä olisi mahtava, nyt pikemminkin vain naurattaa.
Parannusideoita taisin nimenomaan toivoa.. Eli, mitäs korjataan ja miten?

1920.2.2009 19:22
Vincent90
Inactive

Omasta mielestäni tuo toimii juuri niin kuin sen pitääkin. Eli siitä saa sen "aloituspisteen." Esimerkiksi sellaisille, jotka nyt eivät kauheasti prossujen ja näyttisten kehitystä seuraa, tämä on aivan loistava! Siitä saa vähän vinkkiä, mitkä on tämän hetken "kuumimpia" tuotteita ja sen jälkeen voi hioa paketin kuntoon :)

2020.2.2009 19:28
hengaut
Inactive

Mainitussa Sonata III:ssa, 65€ ei ole mukana poweria tässä hinnassa jotenka kone jäisi ilman virtaa. Lisäksi optinen asema(DVD/BR) olisi mukava lisä? Varmaan myös "superkoneeseen" laitetaan vähän enemmän muistia kuin 1Gt ;) Entäpä käyttis, jos maksullista ajattelee?

2120.2.2009 20:03

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti hengaut:
Mainitussa Sonata III:ssa, 65€ ei ole mukana poweria tässä hinnassa jotenka kone jäisi ilman virtaa.
Okei, tuossa on syynä se, että jonkun kaupan case-ilman-poweria on "täggäytynyt" caseen, jossa pitäisi olla poweri. Tuota tapahtuu toisinaan, tuotteita on laitevertailussa 14,000 ja kauppojen hinnastorivejä noin 3 miljoonaa, joten homma on pakko ajaa pitkälti automaattisesti ja automaattiset "matchaykset" häröilevät aika usein jos nimi on pitkälti samankaltainen (emolevyissä joskus rasittavuuteen asti...) ja noita joudutaan usein korjailemaan käsipelillä jälkikäteen.

Lainaus:
Lisäksi optinen asema(DVD/BR) olisi mukava lisä?
Ideana oli tehdä tuosta "pohja", jota voi sitten laajentaa. Ainahan voi saivarrella, että pitäisi olla ulkoista kovalevyä, näyttöä, muistikortinlukijaa, usb-liitäntäistä tuuletinta ja firewiren kautta toimivaa kahvinkeitintä peruspaketissa. Päätettiin, että tuo systeemi luo "peruspaketin" ja kunkin paketin alareunassa on linkki, josta voi sitten jatkojalostaa omannäköisensä paketin.

Lainaus:
Varmaan myös "superkoneeseen" laitetaan vähän enemmän muistia kuin 1Gt ;)
Tuo korjataan ensi viikolla, kuten myös muistien tyypin oikein yhdistäminen valittuun emolevyyn.

Lainaus:
Entäpä käyttis, jos maksullista ajattelee?
Kts. ylempää, kohta DVD/BR...

Painotan vielä, että tämä nyt on tällainen 2 päivässä kokoonraavittu viritys, jonka rakensin viime kesänä kun olin hankkimassa tuttavalleni konepakettia. Eli kehitysvaraa on, voitaneen luokitella "rankasti beta"-leimalla varustetuksi. Joten, palaute on tervetullutta ja jos tuolle oikeasti löytyy tarvetta, tuota tullaan kehittämään isommalla kädellä jatkossa.

2220.2.2009 21:28

Aika rujoa laittaa automaattisysteemi, jonka toimivuus on kyseenalaistettava. Mieluummin valitsette joukostanne, tai uudeksi henkilöstöksi jonkun tasapainottelemaan nuo koneet järkeviksi.

2320.2.2009 21:30

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti FrostRose:
Aika rujoa laittaa automaattisysteemi, jonka toimivuus on kyseenalaistettava. Mieluummin valitsette joukostanne, tai uudeksi henkilöstöksi jonkun tasapainottelemaan nuo koneet järkeviksi.
Mitäs hauskaa siinä olisi, se olisi silloin jonkun yhden henkilön subjektiivinen näkemys?

Ideana siis on luoda systeemi, joka koostuu noin 200,000 ihmisen mielenkiinnosta eri komponentteihin ja kasata niistä kolme "aloituspakettia". Eli siis nimenomaan logiikka tuossa on se, että toi lista elää jatkuvasti, automaattisesti, pohjautuen siihen mikä on laitevertailussa suosittua juuri sillä hetkellä ja toisaalta sen päivän hintoihin laitevertailussa mukanaolevissa kaupoissa.

Ja eihän tuota pakko ole käyttää :-) Ajatus vain on, että tuosta hieman enemmän kuin kaksi päivää koodaamalla ja palautteen perusteella kehittämällä voisi ehkä, EHKÄ saada sellaisen, että se palvelisi hyvänä aloituspisteenä näihin miljooniin "Mikä kone, budjetti X euroa?"-ketjuihin.

Ja gurut, kertokaa nyt, mikä esim. "budjettikoneessa" ja "peruskoneessa" on vialla nyt, niin osaamme hieroa algoritmeja eteenpäin?
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.2.2009 @ 21:36

2420.2.2009 21:38

Lainaus:
Lainaus postauksesta dRD:(I hate titles) 20.2.2009 21:30

Mitäs hauskaa siinä olisi, se olisi silloin jonkun yhden henkilön subjektiivinen näkemys? Ideana on luoda systeemi, joka koostuu noin 200,000 ihmisen mielenkiinnosta eri komponentteihin ja kasata niistä kolme pakettia.
eikö silloin laskukaavassa voisi painottaa arvostelujen määrää ja arvostelussa annettuja arvosanoja. Jos oikein kehittynyttä olisi, niin tekisi vielä foorumi searchin kerran päivässä komponentista, ja tekisi threadin aktiivisuuden/postausten määrästä laskua. Laskenta saa olla hidasta jos se kerran menee näin "nopeaan toimintaan".

edit1:

Esimerkkinä parannuksista voisi varmaan laittaa muistien (massa sekä keskus) tai näytönohjaimien kohdalle kertoimen montako palikkaa kutakin voisi olla. Ylimääräisiin komponentteihin voisi lisätä näytön ja kuulokkeet/kaijuttimet.

edit2:

Ainiin meinasi ihan unohtua, missä läppärit?
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.2.2009 @ 21:53

2520.2.2009 21:47

Lainaus:
Lainaus:
Lainaus postauksesta dRD:(I hate titles) 20.2.2009 21:30

Mitäs hauskaa siinä olisi, se olisi silloin jonkun yhden henkilön subjektiivinen näkemys? Ideana on luoda systeemi, joka koostuu noin 200,000 ihmisen mielenkiinnosta eri komponentteihin ja kasata niistä kolme pakettia.
eikö silloin laskukaavassa voisi painottaa arvostelujen määrää ja arvostelussa annettuja arvosanoja. Jos oikein kehittynyttä olisi, niin tekisi vielä foorumi searchin kerran päivässä komponentista, ja tekisi threadin aktiivisuuden/postausten määrästä laskua. Laskenta saa olla hidasta jos se kerran menee näin "nopeaan toimintaan".
Joo, siis arvostelut on tarkoitus ottaa mukaan tuohon laskukaavaan. Kuten sanottu, tuo on nyt noin 2 työpäivän räpellyksen tulos, alunperin ideana kokeilla tehdä jotain hieman oudompaa tuolla datamäärällä mitä laitevertailusta päivittäin kertyy. Eli ideoita, ideoita, ideoita.. :-) Uskon, että tuosta saadaan tehtyä "hyvä", kunhan vain saadaan aina palautetta, jos jotain pitäisi parantaa -- ja miten pitäisi parantaa (kuitenkaan monimutkaistamatta systeemiä, en halua yhtään valintanappia tms tuohon).

2620.2.2009 22:14
Vincent90
Inactive

Kannattaa myös muistaa, ettei se kallein ole suinkaan paras. Eli, että kyllä siellä "supertietokone" paketissakin voi niitä halvempia osia olla, hinta ei saa olla itseisarvo.

Tai sitten tohon peruspaketin ja superpaketin väliin vielä jotain... Siihen jää vähän aukkoa.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.2.2009 @ 22:17

2721.2.2009 4:05
tuhero
Inactive

Missä on "Rakenna oma konepakettisi tämän listan pohjalta" -painike heille, ketkä EIVÄT halua pakettiin mukaan näppistä ja hiirtä?

EDIT: Ja tosiaan, kuten aiemmin mainittiin niin peruskoneen ja superkoneen väliin mahtuu hyvin jonkinlainen välimalli, vaikka "pelikone"? :)
Siinä on kumminkin 1200e eroa hinnassa.

EDIT2: Ja koska ette halua sivulle mitään ylimääräisiä valintanappeja, niin laittakaa "Rakenna oma konepakettisi tämän listan pohjalta" -painikkeen rinnalle(/tilalle?) "Lisää kriteereitä" -naviska jonka taakse rakennat samantyylisen jatkosivun, missä voisi lisätä kriteereitä paketille, ja paketti päivitettäisiin lisättyjen kriteerien perusteella?
Jatkosivun mahdollisuuksia esimerkiksi:

* Ei optista asemaa (tai asemien määrä / mahdollisesti blu-ray asema)
* Muistin määrä
* Näytönohjainten määrä (0 = integroitu näytönohjain)
* Kotelon koko (HTPC-kotelo - mATX tai ATX emolle tarkoitettu)

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21.2.2009 @ 05:45

2821.2.2009 11:48

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Vincent90:
Kannattaa myös muistaa, ettei se kallein ole suinkaan paras. Eli, että kyllä siellä "supertietokone" paketissakin voi niitä halvempia osia olla, hinta ei saa olla itseisarvo.
Joskus totta (esim. kovalevyissä, joissa kotikonetta kasattaessa ei ole hirveästi järkeä, edes "superkoneeseen", kasata mitään UW-SCSI / 15,000rpm RAIDia :-), mutta aika pitkälti prosessorien ja näytönohjainten suhteen se menee nykyisin juurikin niin, että kallein == paras/tehokkain (ei siis hintalaatusuhteeltaan, vaan absoluuttisesti). Ja noiden kahden elementin osuus hinnasta tuppaa olemaan "superpaketissakin" aika ratkaiseva.

Lainaus:
Tai sitten tohon peruspaketin ja superpaketin väliin vielä jotain... Siihen jää vähän aukkoa.
Juu, kun keksis tuon kriteerin, nythän nuo kasataan niin, että budjettikoneeseen otetaan N suosituimman elementin listalta aina halvimmat (keskenään yhteensopivat) palat, peruskoneeseen vain yksinkertaisesti kunkin tuoteryhmän kaikkein suosituin tuote (joka kuvastaa lähes aina hinta/laatu-suhteeltaan parasta tuotetta, johtuen laitevertailun kävijämääristä) ja kalleimpaan pakettiin samalla logiikalla kuin tuo halvin paketti, mutta kääntäen.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tuhero:
Missä on "Rakenna oma konepakettisi tämän listan pohjalta" -painike heille, ketkä EIVÄT halua pakettiin mukaan näppistä ja hiirtä?
Oletko painanut sitä nappia?-) Sen jälkeen tulevassa listassa on ruksi kunkin tuotteen kohdalla, josta sen saa pois, eli tuo erillislinkki "säästäisi" tasan kaksi klikkausta ja toisaalta taas tekisi systeemistä aavistuksen verran sekavamman (jota siis nimenomaan pyritään välttämään -- sellaisen "pakettikasaajan" rakentaminen, jossa kysytään ziljoona asiaa ja muodostetaan niistä paketti, koodaaminen on suht triviaali projekti, mutta ongelma useinkin verkkopalveluissa on se, että keskivertokäyttäjä nimenomaan _EI_ halua valita mitään, vaan haluaa "valmista ja heti").

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tuhero:
Ja tosiaan, kuten aiemmin mainittiin niin peruskoneen ja superkoneen väliin mahtuu hyvin jonkinlainen välimalli, vaikka "pelikone"? :) Siinä on kumminkin 1200e eroa hinnassa.
Samaa mieltä, hirveän vaikea vain keksiä ne rajauskriteerit. Pitäisikö prossun ja graffakortin olla kuitenkin "paras", mutta tinkiä hinnan suhteen esim. emolevystä, kotelosta, muistista ja kovalevyistä ja valita niihin vain "suosituin, ei kallein"?

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tuhero:
Ja koska ette halua sivulle mitään ylimääräisiä valintanappeja, niin laittakaa "Rakenna oma konepakettisi tämän listan pohjalta" -painikkeen rinnalle(/tilalle?) "Lisää kriteereitä" -naviska jonka taakse rakennat samantyylisen jatkosivun, missä voisi lisätä kriteereitä paketille, ja paketti päivitettäisiin lisättyjen kriteerien perusteella?
Juu, tuollainen voidaan kasata, no prob, mutta se olisi IMO ihan erillinen palvelu tuosta nykyisestä, ja suunnattu ihan eri kohderyhmälle. Ajattelin, että jos tuon nykyisen "kaikki tapahtuu automaattisesti ja osat ovat yhteensopivia" -projektin saisi oikeasti toimivaksi, niin sitten voisi viritellä jotain dropdown-hirviötä hardcore-jengille, joka tietää jo ennestään mitä haluaa =)

2921.2.2009 18:01

http://fin.afterdawn.com/laitteet/kasaa_konepaketti.cfm#superkone

Superkoneessa on kyllä erikoinen muistiratkaisu. Saa kyllä olla melkoinen taikuri jos SDRAM-kamman saa kiinni tuohon Rampage II:n :D

3021.2.2009 22:45
Vincent90
Inactive

Lainaus:
Samaa mieltä, hirveän vaikea vain keksiä ne rajauskriteerit. Pitäisikö prossun ja graffakortin olla kuitenkin "paras", mutta tinkiä hinnan suhteen esim. emolevystä, kotelosta, muistista ja kovalevyistä ja valita niihin vain "suosituin, ei kallein"?
Jep. Tää olis yks vaihtoehto. Esim. Ihan turha sinne koneeseen mitään 200€ muisteja on pistää kun normaalit 80€ muistit pelittää ihan yhtä hyvin.

3121.2.2009 23:35

Lainaus:
Jep. Tää olis yks vaihtoehto. Esim. Ihan turha sinne koneeseen mitään 200€ muisteja on pistää kun normaalit 80€ muistit pelittää ihan yhtä hyvin.
Olen samaa mieltä itellä oli Corsairin huippu Corsair XMS2 DOMINATOR PC2-8888 muistit makso muistaakseni 280€

sitten ne kyrvähti takuu vaihto kesti niin kauan että ostin A-Datan 2G DDR2 setin 40€ myin kaverille "uudet" corsairit pois ja olen tyytyväisenä käyttänyt 8kk 40€ halpis muisteja ei mitään ongelmaa ei ne kellotu mut 40€ en odottanutkaan

3221.2.2009 23:49

Poistettu

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.11.2009 @ 23:39

3322.2.2009 15:44

Lainaus:
Lainaus:
Jep. Tää olis yks vaihtoehto. Esim. Ihan turha sinne koneeseen mitään 200€ muisteja on pistää kun normaalit 80€ muistit pelittää ihan yhtä hyvin.
Olen samaa mieltä itellä oli Corsairin huippu Corsair XMS2 DOMINATOR PC2-8888 muistit makso muistaakseni 280€

sitten ne kyrvähti takuu vaihto kesti niin kauan että ostin A-Datan 2G DDR2 setin 40€ myin kaverille "uudet" corsairit pois ja olen tyytyväisenä käyttänyt 8kk 40€ halpis muisteja ei mitään ongelmaa ei ne kellotu mut 40€ en odottanutkaan
Mulla ois myytävänä yks näppis. Siitä löytyy välimerkit, suosittelen lämpimästi.

Mutta asiaan. Ideana konepaketin kasaaja on loistava. Itekkin kyselin noin viikon verran kaikennäkösillä palstoilla tätä nykyistä konetta.

3422.2.2009 16:17
tuhero
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti vonhertz:
Lainaus:
Lainaus:
Jep. Tää olis yks vaihtoehto. Esim. Ihan turha sinne koneeseen mitään 200€ muisteja on pistää kun normaalit 80€ muistit pelittää ihan yhtä hyvin.
Olen samaa mieltä itellä oli Corsairin huippu Corsair XMS2 DOMINATOR PC2-8888 muistit makso muistaakseni 280€

sitten ne kyrvähti takuu vaihto kesti niin kauan että ostin A-Datan 2G DDR2 setin 40€ myin kaverille "uudet" corsairit pois ja olen tyytyväisenä käyttänyt 8kk 40€ halpis muisteja ei mitään ongelmaa ei ne kellotu mut 40€ en odottanutkaan
Mulla ois myytävänä yks näppis. Siitä löytyy välimerkit, suosittelen lämpimästi.

Mutta asiaan. Ideana konepaketin kasaaja on loistava. Itekkin kyselin noin viikon verran kaikennäkösillä palstoilla tätä nykyistä konetta.
Joskus olen lukenut että sokarilla on joku lukihäiriö tms vastaava joka hankaloittaa mm. välimerkkein ja oikean kirjoitusasun löytämistä huomattavasti, joten tuosta on kait turha huomautella. Mutta asiaan.


Miten olisi jos sen puuttuvan hintaluokan koneen kasaisi vaikka parin kk välein (tai aina kun huomattavia hinnanalennuksia/uusia osia tulee saataville) muutama aktiivinen sivuston käyttäjä ja heidän ehdotustensa perusteella sitten katsottaisiin minkälainen paketti olisi suosituin setti?

Se kasattava konehan olisi luonnollisesti ~1000e kone joka pyörittää pelejä mahdollisimman kustannustehokkaasti, näitähän tuolla keskusteluissa kysellään vähän väliä.


Tai jos sekin kone rakennetaan automaattisesti, niin eikö hyviä kriteereitä olisi esimerkiksi:
- hyvät tähdet
- suosittu
- hinta (ei varmasti se kallein, varmaan hintahaarukan puolesta välistä?)
- uusi tuote?


Itse ainakin pyrin aina itselle/kavereille/tutuille konetta kasatessani kasaamaan sen mahdollisimman uusista, keskihintaisista ja hyviä käyttkökokemuksia sekä arvosteluja keränneistä tuotteista. Varmaan kyllä vaikea yhdistää nuo kaikki kriteerit toimimaan yhtä aikaa, mutta... :D

3522.2.2009 21:32

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti zipzap:
mutta tuntuu heti kättelyssä joiltain unohtuvat koko idean ydin. Se on vain 'suurinpiirtein ehdotus'' Kaikki alkavat heti purnaamaan osien hinnoista, puuttuvasta ominaisuudesta siihen ja siihen hintaan, mikä on järkevintä jne. Ei tuollainen olekaan tarkoitettu niille, jotka jo osaavat pakettinsa kasata. Kunhan nyt suurinpiirtein näkee, missä mennään...
Noniin, ymmärsihän siellä taas joku vaihteeksi sen, mitä tässä haettiin takaa :-) Eli tuo on lyhykäisyydessään koko projektin idea.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tuhero:
Tai jos sekin kone rakennetaan automaattisesti, niin eikö hyviä kriteereitä olisi esimerkiksi:
- hyvät tähdet
- suosittu
- hinta (ei varmasti se kallein, varmaan hintahaarukan puolesta välistä?)
- uusi tuote?
Automaattinen se tulee olemaan, sehän nimenomaan ideana onkin, että kokeillaan rakentaa pohjapaketti automaattisesti, näin elämäntapakoodaajan näkökulmasta paljon hauskempaa. Muutenhan koko hommassa ei olisi mitään mielenkiintoista, se olisi vain "jees, kirjotettiin tällanen artikkeli tällä viikolla ja päätettiin siinä kirjoittaessa, että tää on nyt se kovin s*itti. Tää o hyvä." -juttu, joka julkaistaisiin määräajoin ja se siitä. Blah. Kovin 1980-lukua -- ja noita on maailma pullollaan, jokainen kansainvälinen hw-sivusto julkaisee tuollaisia muutaman viikon välein ;-)

Kokeilen pyöritellä tässä aina ajan salliessa noita algoja vähän ja katsella, millaisella ruuvauksella saisi automaagisesti tuon "noin tonnin"-koneen kasattua järkevimmin.

PS. Olettehan muuten huomanneet, että listahan elää joka ikinen päivä, jos/kun hinnastot ja suosituimpien komponenttien listat elävät..

Petteri Pyyny (pyyny@twitter)
Webmaster
http://AfterDawn.com/

3622.2.2009 21:52

Olen pahoillani mutta en lukenut kaikkia kommentteja, mutta ylimmästä paketista puuttuu ainakin kotelo kokonaan ja jos vistaa aikoo käyttää niin tuo 1gb muistia ei riitä kyllä mihinkään, että 2gb saisi kyllä olla.. mielipide asioita nämä seuraavat tietenkin mutta jos kyseessä budjetti kone niin miksi siihen laittaisi noin kalliin powerin kun halvemmatkin (esim. modecom) hoitavat saman homman..

tai supertietokoneessa näppäimistönä on joku mini langaton ja hiirenä langaton vain 800dpi hiiri joten ei TOD hyvät.. mutta pienellä viilaamisella voisi olla hyväkin palvelu.. mielestäni saisi vaan mahdollisesti olla niin että saisit itse valita muutamasta paketista vaikka prosessorin mukaan että minkä haluaisit. kun prosessori valittu niin järjestelmä tarjoaisi sille sopivat osat.. edellinen tietenkin toimii vain budjetti koneessa mutta jotain vastaavaa kaipaisin.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 22.2.2009 @ 22:09

3723.2.2009 2:20

Kuten R2D2 eiku dRD kirjoitti tosta zipzap komestista niin toi on sinnepäin PC kasaaminen osista on kuin ostaisi autoo toinen haluu aluvanteet toinen ei

Lainaus:
mielipide asioita nämä seuraavat tietenkin mutta jos kyseessä budjetti kone niin miksi siihen laittaisi noin kalliin powerin kun halvemmatkin (esim. modecom) hoitavat saman homman..

kun ite ostin uuden PC niin ostin 1KW powerin monet piti sitä Overkillinä

nyt kun 4870 X2 hinasta lähti reilu 100€ pois ja punta romahti niin ostin hetken mieli johteesta toisen X2 nyt kun oli\on hyvä poweri niin mun ei tarvinut laittaa toinen kortti kiini

jos olisin ostanut 600w powerin mitä kaikki suositteli niin nyt se olis lentänyt pois ja olisin joutunut ostaa myös uuden powerin eli säästin rahaa

3823.2.2009 10:27

Lainaus:

kun ite ostin uuden PC niin ostin 1KW powerin monet piti sitä Overkillinä

nyt kun 4870 X2 hinasta lähti reilu 100€ pois ja punta romahti niin ostin hetken mieli johteesta toisen X2 nyt kun oli\on hyvä poweri niin mun ei tarvinut laittaa toinen kortti kiini

jos olisin ostanut 600w powerin mitä kaikki suositteli niin nyt se olis lentänyt pois ja olisin joutunut ostaa myös uuden powerin eli säästin rahaa

on toki noinkin mutta tollaseen budjetti koneeseen nyt ei paljoa yleensä tuollaisia ohjaimia osteta, ja esimerkiksi 8600gt pyörii hyvin modecomin 350w powerilla.. enemmänkin tarkoitin powerin merkkiä tossa kohtaa.. vaikka moni tuota modecomia dissaa (tottahan se saattaa heikompi olla kuin kalliimmat, tai sitten ei) mutta itsellä ollut nyt reilu vuoden tuollainen kapistus koneessa joka päällä noin 15h/d ja hytin kestänyt tähän asti.. ja takuut ovat samanlaiset ku kalliimmissa, hintaahan tuolla on se joku 20€ ja tuolla vaihdolla koneesta lähtis nopeesti se 20€ "turhaa" pois ja sen lisämuistin tilalle, mutta niinku sanoin asia mielipide ja niinkuin sanoit tuo antaa vaan osviittaa.. monelle koneen hamuilijalle antaa vähän tietoa hinta politiikasta ettei turhaan kyselis koneen osia ja oikeasti ole edes ostamassa..;)
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 23.2.2009 @ 10:29

3923.2.2009 15:38

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jupsu:
on toki noinkin mutta tollaseen budjetti koneeseen nyt ei paljoa yleensä tuollaisia ohjaimia osteta, ja esimerkiksi 8600gt pyörii hyvin modecomin 350w powerilla.. enemmänkin tarkoitin powerin merkkiä tossa kohtaa.. vaikka moni tuota modecomia dissaa (tottahan se saattaa heikompi olla kuin kalliimmat, tai sitten ei) mutta itsellä ollut nyt reilu vuoden tuollainen kapistus koneessa joka päällä noin 15h/d ja hytin kestänyt tähän asti.. ja takuut ovat samanlaiset ku kalliimmissa, hintaahan tuolla on se joku 20€ ja tuolla vaihdolla koneesta lähtis nopeesti se 20€ "turhaa" pois ja sen lisämuistin tilalle, mutta niinku sanoin asia mielipide ja niinkuin sanoit tuo antaa vaan osviittaa.. monelle koneen hamuilijalle antaa vähän tietoa hinta politiikasta ettei turhaan kyselis koneen osia ja oikeasti ole edes ostamassa..;)
Mutta modecom ei nyt vaan satu olemaan käyttäjien suosiossa, mihin tämä systeemi perustuu. ;)

Antec P180B, Asus P5K, Intel Q9550 @ 3.6GHz, Ati HD 6950, WD 320GB&2TB, Samsung 2x1TB&750Gt, 8192Mb DDR2 800MHz, Creative X-FI Platinium, Sennheiser HD-555, Behringer Truth B2030 Aktiivit, M-Audio Fast Track Pro.

4024.2.2009 21:51

Täytyy sanoa et supertietokone on kaukana tuosta viimeisestä paketista.Eikä vaadi isoa sijoitusta.
Oisko aika päivittää tuotevertailuun LGA1366 kamoja...

Tässä ehdotukseni kun saatte tuote vertailun ensin päivitettyä:
Emolevy voisi olla Gigabyte UD5 tai joku Extreme malli LGA1366.
Prosessori tietenkin i7-920.
Näytönohjain GTX295 tai kaksi.
Kunnon 6GB kit DDR3 muistia esim:A-data tai Corsair
SSD-kiintolevy 150GB tai Velociraptor 150GB kiintolevy+CaviarBlack 640GB-1TB.
Prossucuuleri Noctua tai CoolerMaster V8 LGA1366.
Enermax 625W tai CoolerMaster 850W poweri tai vaikka Corsair 1000W
Joku hyvin ilmastoitu/tilava kotelo esin Antec Twelve Hundred tai Coolermaster HAF932 tai Antec P182B.
BluRay DVD-asema kaikilla herkuilla.Ainoaksi asemaksi.
G11-15 näppis ja G5-9 hiiri.
5.1 kaijutin sarja.
Beng tai Asus 24-tuuma näyttö.

Siinä olisi oikea tehotietokone kohtuuden rajoissa niille joilla ei raha ole ongelma.

4124.2.2009 22:10

Lainaus:
esimerkiksi 8600gt pyörii hyvin modecomin 350w
joo mut jos haluu pelata muutakuin miinaharvaa niin 8600gt + 350W powerilla ei tee mitään omassa kannetavassakin on tehokampi näytön ohjain

en halu että lähetään väittelemmän mikä on tehokas ja mikä ei

4228.2.2009 0:43

eka katselmus oli oikein tyydyttävä

433.3.2009 0:43

hienoa kun superkoneessa on tollainen mediakotelo johon ei käy ATX emo :PPP ja kuitenkin atx emo jota pakettiin suositellaan.

4424.1.2010 11:54

onko tämä kuopattu kokonaan? Ainakin linkki päätyy 404 sivulle.

4525.3.2010 22:09

no eihän tuo edes toimi jotain rähmää se siinä mulle ehotti! =D

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto