AfterDawn: IT-alan uutiset

Tekijänoikeusjärjestöt perustelivat TPB-korvausvaatimuksia

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 19.2.2009 00:24 Kommentteja (39)

Tekijänoikeusjärjestöt perustelivat TPB-korvausvaatimuksia The Pirate Bay -palvelun (TPB) ylläpitäjiä vastaan käytävän oikeustaistelun kolmas päivä kului pitkälti siihen, että tekijänoikeusjärjestöt ja mediajätit perustelivat oikeudelle suuria korvausvaatimuksia.
Äänitealan etuja kansainvälisesti puolustavan IFPI:n lakihenkilö Peter Danowsky sanoi IFPI:n korvausvaatimusten tulevan suoraan siitä rahasummasta, jonka TPB olisi joutunut maksamaan, jos se olisi lisensoinut järjestöltä kansainvälisen jakeluoikeuden kappaleisiin, joita TPB:tä käyttävät henkilöt jakelevat keskenään.

Poikkeuksena IFPI mainitsee The Beatlesin musiikin, josta pyydettävä lisensointimaksu on kerrottu kymmenellä, koska netistä ei voi ladata laillisesti The Beatlesin tuotantoa. Tämän kymmenellä kertominen kohdistuu myös sellaiseen musiikkiin, jota TPB:n käyttäjät ovat jaelleet toisilleen ennen kyseisen musiikkikappaleen tai albumin virallista julkaisua.

Danowsky ei myöskään usko ylläpitäjien aiemmin esittämiä väitteitä heidän rahattomuudesta. Danowskyn mukaan TPB:tä voi verrata järjestäytyneeseen rikollisuuteen, jonka avulla on tehty runsaasti voittoa. Peter Sunde kommentoi tilannetta Twitter-sivuston kautta sanomalla, että jos hänellä todella olisi paljon rahaa, olisi joku varastanut ne häneltä.

Sonyn edustaja huomautti puolestaan TPB:n käytännöstä olla poistamatta torrent-tiedostoja, joiden avulla on mahdollista jaella luvatta tekijänoikeudella suojattua sisältöä. Tämän lisäksi hän mainitsi myös ylläpitäjien solvaavat vastaukset, joita Sony oli saanut yrityksen esittämiin poistopyyntöihin. Sonyn mukaan TPB on aiheuttanut vahinkoa yrityksen maineelle, jonka lisäksi korvauksia vaaditaan menetetyistä myynneistä.

Elokuva- ja peliteollisuutta jutussa edustava Antipiratbyrån perusteli tekijänoikeusjärjestön hakemia korvauksia samoilla perusteilla kuin IFPI. Antipiratbyrånin Henrik Pontén sanoi summan kuitenkin kaksinkertaistuneen, koska sen edustamien yritysten maine on kärsinyt TPB:n toimien takia.

Pontén puhui ns. goodwill-tappioista, joita oli tullut mm. siitä, että elokuvien lataamisen mahdollistaneita torrent-tiedostoja oli näytetty surffaajille samalla sivulla seksipalveluja mainostavien mainosbannereiden kanssa.

Hollywoodin elokuvajättejä edustanut Monique Wadsted kertoi puolestaan esim. Prison Break -sarjan (Pako) jaksojen lataamisen mahdollistaneiden torrent-tiedostojen olleen jaossa TPB:ssä ennen näiden jaksojen virallista ensiesitystä, jonka takia korvausvaatimukset olivat tavallisia lisensointimaksuja korkeampia. Tämän lisäksi Wadstedin edustamien tahojen korvausvaatimuksia nostivat DRM-suojauksien puuttumiset jaossa olleista mediatiedostoista.

Päivän lopuksi ylläpitäjien asianajajat aloittivat oman urakkansa. Ylläpitäjien asianajajat olivat yhtä mieltä siitä, että TPB ei riko lakeja, vaan mahdolliset tekijänoikeusrikokset tapahtuvat palvelua käyttävien tahojen välillä. Asianajajat painottivat myös sitä, etteivät ylläpitäjät ole kannustaneet ihmisiä tekijänoikeusrikoksiin.

Fredrik Neijin asianajaja kertoi mm. etteivät TPB:n sivustolla näkyneet latausmäärät pitäneet paikkaansa ohjelmointivirheen takia, jonka johdosta kyseisiä numeroarvoja ei tulisi käyttää todisteena. Lisäksi asianajaja tähdensi, että TPB:ltä löytyviä torrent-tiedostoja voi ladata myös muilta palvelimilta.

Carl Lundströmin asianajaja vetosi puolestaan sähköistä kaupankäyntiä koskevaan EU-direktiiviin, joka poistaa informaatiopalveluita tarjoavilta tahoilta vastuun palveluiden kautta siirrettävästä sisällöstä.

Gottfrid Svartholmin asianajaja jatkoi myös samalla linjalla toteamalla, että TPB:stä löytyvät torrent-tiedostot ovat palvelua käyttävien henkilöiden luomia, eivätkä ne ole täten TPB:n vastuulla.

Torstaina tapauksen käsittely jatkuu puolustuksen puheenvuoroilla.

Edellinen Seuraava  

39 kommenttia

119.2.2009 0:31

ei mee läpi nämä vaatimukset....ihan vaan siks koska niissä ei ole järkeä eikä piratebay ole edelleenkään mitään laitonta tehnyt.

Ja vaikka meniskin niin mitäs sitten, ei PB:n pojilla rahaa oo kuitenkaan niin ei saa kukaan mitään rahoja sillonkaan.

219.2.2009 0:44

Joo siinähä pyytävät.. traksulla ei oo ollu yhtään laitonta tiedostoa koskaan ja jos tuomari ja kaikki muut mulkut siellä oikeudessa osaavat hommasa ja ei oo ottanu lahjuksia ni sundeli ja muut heebot voittaa

319.2.2009 7:19

Siinä puhui 2 warettajaa. Muistan joskus netistä katsoneeni että nuo tyypit tienaavat jo yli 4 miljoonaa pelkistä mainosten pitämisestä sivuilla joten tuskin he mitään köyhiä ovat

419.2.2009 7:45

Siinä puhui 1 kateellinen. Pirate Bayn ylläpitäminen ei ole mitään ihan halpaa. En tosin kiellä, etteikö jostain olisi järjestynyt kavereille kohtuullista korvausta. On kuitenkin väärin väittää, että mainostulot olisi suoraan kavereiden ansiotuloa.

519.2.2009 8:34

Korvauksista puhuessa olisi hyvä mainita mistä se on korvausta, onko se vahingonkorvausta vai kohtuullista hyvitystä.

Niin voisi hieman arvioida syvemmin mm. tieteellisten tutkimusten näkökulmasta.

619.2.2009 9:36
Herlokki
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jusunakki:
ei mee läpi nämä vaatimukset....ihan vaan siks koska niissä ei ole järkeä eikä piratebay ole edelleenkään mitään laitonta tehnyt.
Korvausvaatimus on aina aiheeton ,jos mitään vahnkoa ei ole aiheutettu, ja pb ei ole mielestäsi mitään väärää IFPI edustamille artisteille tehnyt? Luvattomasti vaan taivaasta pöllähtelee kappaleita sinne sinunkin utorrenttiin?
Sinulla on sitten merkillinen torrentohjelma, kun et torrentlinkkejä tarvitse, vai olisiko sittenkin semmonen jippo, että sinä saattaisit joutua etsimään torrentlinkkisi muualta pelin warettaaksesi, jos pb suljettaisiin? Joten mitäpä olet mieltä, onko niillä torrentlinkeillä mitä pb levittelee jotain tekemistä näiden IFPI:n vaatimusten kanssa, vai etkö joutuisikaan etsimään torrentlinkkiä muualta ladataksesi torrentilla musiikkikipaleen?

719.2.2009 9:57

Lainaus:
Korvausvaatimus on aina aiheeton ,jos mitään vahnkoa ei ole aiheutettu, ja pb ei ole mielestäsi mitään väärää IFPI edustamille artisteille tehnyt? Luvattomasti vaan taivaasta pöllähtelee kappaleita sinne sinunkin utorrenttiin?
Sinulla on sitten merkillinen torrentohjelma, kun et torrentlinkkejä tarvitse, vai olisiko sittenkin semmonen jippo, että sinä saattaisit joutua etsimään torrentlinkkisi muualta pelin warettaaksesi, jos pb suljettaisiin? Joten mitäpä olet mieltä, onko niillä torrentlinkeillä mitä pb levittelee jotain tekemistä näiden IFPI:n vaatimusten kanssa, vai etkö joutuisikaan etsimään torrentlinkkiä muualta ladataksesi torrentilla musiikkikipaleen?
Meikäläisen mielestä Pirate Bay on ainakin tuottanu rahaa näille yhtiöille. Itsekin olen musiikkia ja leffoja ostanut huomattavasti enemmän kun olen ensin saanut selville että onko tuote ostettava vai täysi susi.

Tekijänoikeus-lobbaajien pitäisi maksaa TPB:lle korvauksia ilmaisesta mainonnasta ja kulutuksen lisäämisestä.

819.2.2009 10:06

Lainaus:
Joten mitäpä olet mieltä, onko niillä torrentlinkeillä mitä pb levittelee jotain tekemistä näiden IFPI:n vaatimusten kanssa, vai etkö joutuisikaan etsimään torrentlinkkiä muualta ladataksesi torrentilla musiikkikipaleen?

Mutta eikä PB edelleenkin tarjoa vain sen "ilmoitustaulun", jonne kuka vaan saa kirjoitella linkkejä? Eli TPB:n ylläpito ei käsittääkseni näitä linkkejä sivuilleen laittele.

Ihan kokeeksi kirjoitin Googleen hakusanaksi "Britney Spears torrent" ja tuloksia näyttää tulevan n. 2 miljoonaa, joista ainakin pari ensimmäistä sivua näytti mahdollistavan ko. rouvan musiikin lataamisen muutamalla klikkauksella (mm. juuri Pirate Bayn, mutta myös monen muun tarjoaman linkin avulla). Eikö Googlekin nyt sitten avusta tekijänoikeusrikkomuksessa?

En sinänsä yritä puolustella TPB:n olemassaoloa, voin rehellisesti sanoa, etten (ainakaan toistaiseksi) käytä sen palveluja kuin ehkä kokellakseni satunnaisesti, mistä on kyse ja missä mennään, mutta eiköhän pohjoismaisessa oikeudessa pitäisi olla kyse lakien tulkinnasta, kieltääkö laki jonkun teon vai ei. Ja jos se kieltää sen joltakin, niin kai se kieltää sen sitten kaikilta?

Lainaus:
IFPI:n lakihenkilö... sanoi... korvausvaatimusten tulevan suoraan siitä rahasummasta, jonka TPB olisi joutunut maksamaan, jos se olisi lisensoinut järjestöltä kansainvälisen jakeluoikeuden kappaleisiin, joita TPB:tä käyttävät henkilöt jakelevat keskenään.

Mielestäni hassu perustelu korvausmäärille, kun TPB ei edelleenkään ole se, joka musiikkia jakaa, vaan ainoastaan kertoo, mistä sitä voi ladata.

Lainaus:
Sonyn mukaan TPB on aiheuttanut vahinkoa yrityksen maineelle, jonka lisäksi korvauksia vaaditaan menetetyistä myynneistä.

Eiköhän Sony ole oman maineensa tahraamisen hoitanut kaikkien niiden silmissä, jotka vaikkapa rootkiteistä ovat koskaan kuulleet...
Ja siinä hommassa ainakin mentiin laittomuuksien puolelle, minkä minusta todistaa mm. se, että Sony joutui maksamaan korvauksia monille. No, ehkä siellä ajatellaan, että roisto roiston tuntee?
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 19.2.2009 @ 10:23

919.2.2009 10:20

Levy-yhtiöt ovat niin ajastaan jälkeenjääneitä ja pyytävät yksittäisistä kappaleista aivan järjetöntä hintaa. Voisivat kääntää katseensa itseensä eikä Piratebayhin.

1019.2.2009 10:58

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ddarud:
Levy-yhtiöt ovat niin ajastaan jälkeenjääneitä ja pyytävät yksittäisistä kappaleista aivan järjetöntä hintaa. Voisivat kääntää katseensa itseensä eikä Piratebayhin.

Juu, eihän se tietysti ole kiva että jotkut räkänokat Ruotsista tekevät tuhat kertaa paremmin sen mitä levy- ja elokuvayhtiöitten olisi pitänyt tehdä jo 10 vuotta sitten, eli saattaa tuotteensa järkevällä tavalla saatavaksi netin kautta. Selvästikin tämä nöyryytys vaatii sen että joku pitää haastaa oikeuteen, olivat he sitten rikkoneet lakia tai ei.

Yhtiöiden olisi tosiaan aika hyväksyä kylmä totuus, tietotekniikan edistyminen on aiheuttanut täydellisen muutoksen siinä miten helposti ääntä ja kuvaa voidaan välittää henkilöltä toiselle, ja takaisin ei ole palaamista. Jokainen firma voi nyt päättää haluavatko he jämähtää paikalleen surkuttelemaan sitä miten ennen asiat olivat paremmin, syyttäen omia asiakkaitaan siitä että nämä juudaat haluavat käyttää sitä teknologiaa joka heille sopii parhaiten, vai olisiko syytä alkaa miettimään miten he itse voisivat kenties rahallisesti hyötyä tästä uudesta teknologiasta.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 19.2.2009 @ 10:59

1119.2.2009 10:58

Lainaus:

Korvausvaatimus on aina aiheeton ,jos mitään vahnkoa ei ole aiheutettu, ja pb ei ole mielestäsi mitään väärää IFPI edustamille artisteille tehnyt? Luvattomasti vaan taivaasta pöllähtelee kappaleita sinne sinunkin utorrenttiin?
Sinulla on sitten merkillinen torrentohjelma, kun et torrentlinkkejä tarvitse, vai olisiko sittenkin semmonen jippo, että sinä saattaisit joutua etsimään torrentlinkkisi muualta pelin warettaaksesi, jos pb suljettaisiin? Joten mitäpä olet mieltä, onko niillä torrentlinkeillä mitä pb levittelee jotain tekemistä näiden IFPI:n vaatimusten kanssa, vai etkö joutuisikaan etsimään torrentlinkkiä muualta ladataksesi torrentilla musiikkikipaleen?

Ei ole edelleenkään PB syyllinen. Ihan sama mistä ne torrentit pöllähtelee, niissä ei ole mitään laitonta, vain muutama rivi tekstiä jolla saa yhteyden niihin "rikollisiin" jotka tiedostoja jakavat. Tuskin on rikollista jos kerrot jollekkin ihmiselle katuosoitteen jossa mahdollisesti asuu rikollinen.

1219.2.2009 11:00

Lainaus:

Ei ole edelleenkään PB syyllinen. Ihan sama mistä ne torrentit pöllähtelee, niissä ei ole mitään laitonta, vain muutama rivi tekstiä jolla saa yhteyden niihin "rikollisiin" jotka tiedostoja jakavat. Tuskin on rikollista jos kerrot jollekkin ihmiselle katuosoitteen jossa mahdollisesti asuu rikollinen.
Piti kai laittaa se perinteinen
Quoted for Truth :D

1319.2.2009 11:12

Lainaus:
Poikkeuksena IFPI mainitsee The Beatlesin musiikin, josta pyydettävä lisensointimaksu on kerrottu kymmenellä, koska netistä ei voi ladata laillisesti The Beatlesin tuotantoa.

Tämä ei mene jakeluun. TO:sien omistajat eivät anna myydä kappaleita laillisesti, niin totta kai ihmiset lataa ne "laittomasti". Kehtaavatkin kutsua PB:n väkeä rikollisiksi.

Lainaus:
Lainaus:
Sonyn mukaan TPB on aiheuttanut vahinkoa yrityksen maineelle, jonka lisäksi korvauksia vaaditaan menetetyistä myynneistä.

Eiköhän Sony ole oman maineensa tahraamisen hoitanut kaikkien niiden silmissä, jotka vaikkapa rootkiteistä ovat koskaan kuulleet...
Ja siinä hommassa ainakin mentiin laittomuuksien puolelle, minkä minusta todistaa mm. se, että Sony joutui maksamaan korvauksia monille. No, ehkä siellä ajatellaan, että roisto roiston tuntee?

Erittäin hyvin sanottu

1419.2.2009 11:20

TPB on ihmisoikeuksien puolustaja ja nykypäivän Robin Hood. Ahneet oikeuteen haastajat yrittävät vain saada omaan kukkaroon rahaa. Teosto maksu on samanlaista rahastamista. Kai täytyy keksiä joku maksu/vero, jolla saa omaa kukkaroa ruokittua. Joku tekee "hyväntekeväisyyttä", niin joku tulee ja yrittää viedä kunnian sekä rahat. Niille pitäisi antaa rahaa, jotka auttavat muita, ja niiltä ottaa, joka yrittää viedä toisilta. Tää maailma on pahasti mädäntynyt vuosien saatossa.

Niin kuin Rammstein - Amerika -laulussa sanotaan: "We're all living in Amerika". Toisin sanoen tyhmyys ja ahneus valloittaa meidät.

1519.2.2009 11:53

Hmmm...mielenkiintoisia kommentteja mm sony:lta ja kumpp. Heidän lausunnoistaan saa sellaisen kuvan että kaikki torrentit ovat laittomia. Torrent on linkki ei virallinen tiedosto. Olisi hauskaa kuulla mitä he sanovat itse torrenteista.

Toivottavasti oikeusvoittaa sillä kohtaa että PB olisi syytön. Tosin tietysti siellä on niitä torrentteja mutta ne eivät kyllä ole PB vika jos siellä jaetaan laitonta matskua, vaan jakajien, tämän täystyisi sony:n ja kumpp ymmärtää.

Korvauksista sen verran aika älyttömiä ovat, ihan kuin jokaikinen lataaja sen ostaisi kaupasta sikahinnalla..järkikäteen hei. No näiltä hepuilta se näyttää puuttuvan. Olisikohan heille mahdollista saada se jälkikäteen? Tottahan toki se laiton materiaali täytyisi saada pois, käyttäjät sen laittomuuden tekee ei PB.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 19.2.2009 @ 11:54

1619.2.2009 11:53

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti kirkanen:
TPB on ihmisoikeuksien puolustaja ja nykypäivän Robin Hood.

Hyvinvointivaltion turhautuneet lapsetko tarvitsevat ihmisoikeuksien puolustajaa?
Lainaus:

Niille pitäisi antaa rahaa, jotka auttavat muita, ja niiltä ottaa, joka yrittää viedä toisilta.

Ihan hyvä ja ylevä periaate. Eli annetaan vaikka Punaiselle ristille tai Pelastusarmeijalle mutta miten tämä liittyy meneillä olevaan keskusteluun?

Lainaus:
tyhmyys ja ahneus valloittaa meidät.

Niin, eikö se ole juuri sitä kun kaikki pitäisi saada aina ilmaiseksi eikä toisen omaisuutta kunnioiteta.

1719.2.2009 11:55

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti kirkanen:
TPB on ihmisoikeuksien puolustaja ja nykypäivän Robin Hood.

Hyvinvointivaltion turhautuneet lapsetko tarvitsevat ihmisoikeuksien puolustajaa?
Lainaus:

Niille pitäisi antaa rahaa, jotka auttavat muita, ja niiltä ottaa, joka yrittää viedä toisilta.

Ihan hyvä ja ylevä periaate. Eli annetaan vaikka Punaiselle ristille tai Pelastusarmeijalle mutta miten tämä liittyy meneillä olevaan keskusteluun?

Lainaus:
tyhmyys ja ahneus valloittaa meidät.

Niin, eikö se ole juuri sitä kun kaikki pitäisi saada aina ilmaiseksi eikä toisen omaisuutta kunnioiteta.

Aivan ja sitten firmat saavat tehdä mitä haluavat niinkö? idioottimaista ajatella näin, mutta firmojen/TEosto järjestöjen pitäisi ajatella myös niitä muita koska aina kaikki eivät ole valmiita maksamaan. Ahneus on se suurin syy ei köyhyys.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 19.2.2009 @ 11:58

1819.2.2009 12:07

Jos PB:n miehet nyt joutuisivatkin ja pystyisivätkin korvaamaan tuon kaiken niin meneekö ne rahat sitten niille artisteille ja muille joille se kuuluu? Enpä usko!

1919.2.2009 12:30

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:
Aivan ja sitten firmat saavat tehdä mitä haluavat niinkö?

Lakien ja demokraattisen päätösvallan mukaisesti kyllä. Jos tästä koituu vahinkoa tai kärsimyksiä kansalasille niin lakeja pitää pyrkiä muuttamaan. Ei siinä lapsellisia piraattilippuja heiluttamalla vielä saada paljoakaan aikaiseksi. Toki mielipiteensä saa esittää ja sitähän porukka tällä foorumilla kyllä kiitettävästi tekee vaikka perustelut ovatkin aika kliseisiä ja vanhoja kuluneita hokemia täynnä. ;)

Lainaus:
pitäisi ajatella myös niitä muita koska aina kaikki eivät ole valmiita maksamaan.

Sitten vaan suu suppua myöten ja kulutetaan vähemmän jos ei olla valmiita siitä maksamaan. Leipää kuitenkin riittää kaikille ja sirkushuveista voi aina hieman tinkiä jos tiukkaa tekee.;)

Lainaus:
Ahneus on se suurin syy ei köyhyys.

Niin, sinähän sen itse sanot. Eli suurin osa laittomista latauksista tapahtuu ahneuden ja kärsimättömän "kaikkiminullehetijailmaiseksi" ajatusmallin innoittamana. Ja lisäksi suuri osa lataajista lataa enemmän kuin ikinä ehtii kuluttaa. Eikö se ole myös ahneutta? ;)

2019.2.2009 12:43

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Mata:
meneekö ne rahat sitten niille artisteille ja muille joille se kuuluu? Enpä usko!

Se kenelle rahat kuuluu on täysin osapuolten välinen juttu jossa
sovelletaan vapaan markkinatalouden ehtoja, hyvässä ja pahassa.
Se ei todellakaan ole meidän päätettävissä kuinka rahat jaetaan. Haikailetko kenties jonkinlaisen totalitäärisen kommunismiaatteen perään?;)

Takavuosina kutsuttiin viheraatteeseen liian ideologisesti ja epärealistisesti suhtautuvia "viherpiipertäjiksi". Nyt on Batman-kaapua heiluttaen noussut esille uusi ja uljas "bittipiipertäjien" joukko joka samalla tavalla istuu pilven reunalla ja haaveilee "paremmasta maailmasta". =)

2119.2.2009 13:03

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Mata:
meneekö ne rahat sitten niille artisteille ja muille joille se kuuluu? Enpä usko!

Se kenelle rahat kuuluu on täysin osapuolten välinen juttu jossa
sovelletaan vapaan markkinatalouden ehtoja, hyvässä ja pahassa.
Se ei todellakaan ole meidän päätettävissä kuinka rahat jaetaan. Haikailetko kenties jonkinlaisen totalitäärisen kommunismiaatteen perään?;)

Takavuosina kutsuttiin viheraatteeseen liian ideologisesti ja epärealistisesti suhtautuvia "viherpiipertäjiksi". Nyt on Batman-kaapua heiluttaen noussut esille uusi ja uljas "bittipiipertäjien" joukko joka samalla tavalla istuu pilven reunalla ja haaveilee "paremmasta maailmasta". =)
Aivan ja teosto herrat hyppivät riemusta. Artistit eivät näe sitä rahaa/korvausta joka on tulossa PB:ltä (jos katsotaan syylliseksi) tai jos saa se on promillen osia. Itse kannatan PB voittoa koska jos torrent on laiton silloin pitää lopetaa kaikki linkit, esim: www,mtv3.fi jne tai jos se verrataan hakupalveluun niin silloin google jne. Laittomuuden tekee käyttäjät ei PB sanoo japsu mitä tahansa :-p, torrent-linkki ei ole laiton eikä torrent-palvelukaan vaan se käyttäjä siellä pc:n kotipuolessa.

Pikkuisen karrikoitu mutta totta. Tätähän ne teosto-herrat haluavat netti pois ja vanhat oravannahat käyttöön.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 19.2.2009 @ 13:05

2219.2.2009 14:17

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jusunakki:
ei mee läpi nämä vaatimukset....ihan vaan siks koska niissä ei ole järkeä eikä piratebay ole edelleenkään mitään laitonta tehnyt.
Korvausvaatimus on aina aiheeton ,jos mitään vahnkoa ei ole aiheutettu, ja pb ei ole mielestäsi mitään väärää IFPI edustamille artisteille tehnyt? Luvattomasti vaan taivaasta pöllähtelee kappaleita sinne sinunkin utorrenttiin?
Sinulla on sitten merkillinen torrentohjelma, kun et torrentlinkkejä tarvitse, vai olisiko sittenkin semmonen jippo, että sinä saattaisit joutua etsimään torrentlinkkisi muualta pelin warettaaksesi, jos pb suljettaisiin? Joten mitäpä olet mieltä, onko niillä torrentlinkeillä mitä pb levittelee jotain tekemistä näiden IFPI:n vaatimusten kanssa, vai etkö joutuisikaan etsimään torrentlinkkiä muualta ladataksesi torrentilla musiikkikipaleen?
Taidankin vetää Eniron oikeuteen, he tarjoavat julkisesti puhelinluetteloa jossa on rikollisten puhelinnumeroita, joita käyttämällä rikolliset voivat soitella toisilleen ja sopia vaikkapa huumekaupoista.

Hitto, he jopa MYYVÄT näitä rikoksentekovälineitä!
Röyhkeimmät tarjoavat vielä rikollista puhelinpalvelua ja ottavat hintaa JOKAISESTA HAUSTA!

2319.2.2009 14:56

Lainaus:
Aivan ja teosto herrat hyppivät riemusta. Artistit eivät näe sitä rahaa/korvausta joka on tulossa PB:ltä (jos katsotaan syylliseksi) tai jos saa se on promillen osia. ...
Ja tämä faktana esitetty väite perustuu mihin? Tähänkään keskusteluun ei selvästikkään ole osallistunut ketään jolla olisi pienintäkään tekemistä teoston ja heidän rahapolitiikkansa kanssa...
Itseänikin kyllä häiritsee to-firmojen tapa kerätä kasettimaksuja tms. veroja aivan oman pään mukaan, vaikka cd-levyni olisi täynnä lomakuvia ja "oikeus" kerätä teostomaksuja myös artistien osalta, joita eivät itse edusta.

2419.2.2009 14:56

Japsu1 kirjoitti:

Lainaus:
Lakien ja demokraattisen päätösvallan mukaisesti kyllä. Jos tästä koituu vahinkoa tai kärsimyksiä kansalasille niin lakeja pitää pyrkiä muuttamaan. Ei siinä lapsellisia piraattilippuja heiluttamalla vielä saada paljoakaan aikaiseksi.
Eikös "nykynuoriso" pyrikin vaikuttamaan lakien muuttamiseen, esim. juuri tekijänoikeuksien kohdalla? Ruotsissa on jo piraattipuolue (nimi on kieltämättä vähän lapsellinen) ja Suomeenkin sellaista moni haluaisi. Toisaalta, eikö toimintamalli ennenkin ole asioiden nopeuttamiseksi ollut barrikadeille nousu, mieluummin kuin (ainakaan täysin) lain mukaan toimiminen?

Sekin on syytä muistaa, että yritysten valtaa tehdä mitä tahtovat on jo katsottu jouduttuvan valtion toimesta valvomaan mm. kuluttajaviranomaisten virkoja perustamalla. Vaikkapa monien nettimusiikkikauppojen, esim. Applen iTunesin, toimintaan on monissa maissa jouduttu viranomaisten toimesta puuttumaan mieluumminkin yleisen oikeudenmukaisuuden kuin suoraan jonkun lain perusteella. Isomman oikeus siis jyrää helposti vähimntään lain hengen, ja kalliilla palkatuilla aivoilla keksitään kilpaa porsaanreikiä ja laillisuuden rajamailla olevia keinoja yrityksen edun, ei kansalaisten edun ajamiseksi.
Lakien muuttaminen on yleensä hyvin hidasta, varsinkin kun vastassa on rahakkaita mediajättejä, ja jopa hallituksia, joiden maan taloudellinen etu on ajaa tiukkaa tekijänoikeuspolitiikkaa.

Eli ei lain noudattaminenkaan automaattisesti ole aina "reilua",
Ja yritysten päätöksissähän ei yleensä ole mitään demokratiaa.
Siksi itse näen, ainakin jollain tasolla, tietynlaisen Robin Hood -hengen ihan oikeaksi tavaksi toimia.
Mites siellä, onko Japsun maailmassa satujen Robin Hood terroristi vai kunnon kansalainen, joka lopussa palkitaan oikein kuninkaan toimesta?

Tästä "hetimullekaikkinyt"-hengestä olen kyllä paljolti samaa mieltä, monet (ehkä eniten juuri nuoret) tuntuvat kuvittelevan, että heille pitäisi kaikki tulla eteen ilmaiseksi, niin asunnot, ruuat kuin viihdekin. Siitä näkisin itse olevan kiittäminen lähinnä tämän maan (entisissä) päättäjissä, jotka ovat ansiokkaasti tehneet päätöksiä niin työttömien, juoppojen kuin vaikka maahanmuuttajienkin "palkitsemisesta", etteivät vaan tekisi mitään korvausten eteen. Lisäksi pohjoismaissa tuntuu olevan edelleenkin vallalla tämä käsittämätön holhoamisen tarve, ettei vastuuta omien asioiden hoidosta vaan joutuisi kansalainen itse ottamaan.

Lainaus:
Takavuosina kutsuttiin viheraatteeseen liian ideologisesti ja epärealistisesti suhtautuvia "viherpiipertäjiksi".

Ja nyt puhutaan heidän ajatuksistaan presidenttien suulla Yhdysvalloissa asti!?

--

Vaikkei suoraan laitonta aineistoa (käsittääkseni) olekaan Pirate Bayn palvelimilta jaettu, TPB:n kohdalla kyllä kieltämättä tulee mieleen vähintäänkin yllyttäminen lain rikkomiseen, sen verran uhoavia ovat ainakin julkisuuteen nousseet lausunnot siellä suunnassa olleet. Myöskään edes aivan varmasti laittomaksi tiedettyyn materiaaliin osoittavia linkkejä ei ylläpidon toimesta ole haluttu poistaa, ilmeisesti ihan periaatteesta.
Mieluummin siellä siis mielestäni laittomaankin jakamiseen on yllytetty, kuin pyydetty olemaan jakamatta. Mutta täyttääkö se rikoksen tai rikkomuksen rajan Ruotsin lain mukaan, senhän oikeus nyt juuri saa ratkaista. Se asia ei meidän ihmettelystämme muuttne.

2519.2.2009 15:12

Lainaus:
Lainaus:
Aivan ja teosto herrat hyppivät riemusta. Artistit eivät näe sitä rahaa/korvausta joka on tulossa PB:ltä (jos katsotaan syylliseksi) tai jos saa se on promillen osia. ...
Ja tämä faktana esitetty väite perustuu mihin? Tähänkään keskusteluun ei selvästikkään ole osallistunut ketään jolla olisi pienintäkään tekemistä teoston ja heidän rahapolitiikkansa kanssa...
Itseänikin kyllä häiritsee to-firmojen tapa kerätä kasettimaksuja tms. veroja aivan oman pään mukaan, vaikka cd-levyni olisi täynnä lomakuvia ja "oikeus" kerätä teostomaksuja myös artistien osalta, joita eivät itse edusta.
Faktahan on se että artisti/kirjailija/taiteilija yms joka todellisuudessa on tehnyt musan/kirjan etc niin hän/he eivät saa kuin pienen osan teosto-maksuista. Kyllä suurimman osan ottaa levy-yhtiö. Itse ostan musan jos mahdollista suoraan artistien kotisivuilta (lue indie) jne. Totta kai kuten sanoit PB voidaan syyttää vain yllyutyksestä. Sama pätee esim: bensan tuottajiin osta superbensaa autosi kulkee kovempaa (yllytys ylinopeuteen)... nojoo eiköhön pointti tullut selväksi.

2619.2.2009 15:36

Lainaus:
Faktahan on se että artisti/kirjailija/taiteilija yms joka todellisuudessa on tehnyt musan/kirjan etc niin hän/he eivät saa kuin pienen osan teosto-maksuista. Kyllä suurimman osan ottaa levy-yhtiö.

Näinhän se on, mutta totuuden nimissä, myös suurimmat kulut koituvat nykymallilla levy-yhtiöille, jotka käsittääkseni tyypillisesti maksavat kaikki tekemiseen liittyvät "sivukulut". Harvan artistin tuotos on valmis suoraan autotallisssa talletettavaksi vaikka kotitietokoneella ja eikun prässäämään CD:tä?

Ajatteletko muuten samalla lailla vaikkapa tietokoneen osia ostaessasi? Jonkun emolevyn valmistus Kiinassa maksaa alle kympin, mutta paha firma, joka siihen lopulta iskee pahvit ja logonsa päälle, ei anna siitä loppuasiakkaan maksamasta satasesta kokoonpanotyöläisellä varmaan kuin senttejä. Eikä edes levyn suunittelijalle. Taitaa olla vielä pienempi prosentti kuin artisteille(?).

2719.2.2009 15:50
masa92
Inactive

Huomaa näistäkin keskusteluista, kuin myös piraattipoukaman toimittamista kirjeista TO-lafkoille, että suurin osa piratismin kannattajista ovat jämähtäneet sinne uhmaikäisen lapsen tasolle; KAIKKINYTHETITÄNNETAIMÄALANITKEÄJAHUUTAA!!!.

Esim. Kun Sony tai M$ lähettää suht. asiallisen kirjeen piratebaylle, ja pyyttä, että he poistaisivat palvelustaan torrentin, jonka avulla voidaan ladata luvattomasti heidän musiikkian/ohjelmia/pelejä jne. niin piratebayn ylläpitäjien on mahdotonta vastata asiallisesti, vaan vastaus on tyyliä: hähää vitun pellet, mitäs ootte monikansallisia yrityksiä. Ei ole meidän vastuussa mitä meidän palvelussa jaetaan, joten painukaan sinne rahan maailmaan, saatana idiootit tms.

Viestit kertovat karun totuuden: ylläpitäjät eivät voi ottaa vastuuta teoistaan, vaan haukkuvat muita...

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 19.2.2009 @ 16:01

2819.2.2009 16:49

No niin, johan keskustelun taso parani kun vähän sohaisi ampiaispesää. Kyllästytti vaan katsella kun toinen toisensa perään vuodatti sitä samaa liturgiaa.;)

Kiitos varsinkin wipe2000:lle ansiokkaasta ja tasapuolisesta kommentoinnista.=)

Lainaus:

Eikös "nykynuoriso" pyrikin vaikuttamaan lakien muuttamiseen, esim. juuri tekijänoikeuksien kohdalla?

Myönnän että suuri joukko tekee tätä työtä aivan "oikeaoppisesti" ja demokraattisesti.
Lainaus:

Toisaalta, eikö toimintamalli ennenkin ole asioiden nopeuttamiseksi ollut barrikadeille nousu, mieluummin kuin (ainakaan täysin) lain mukaan toimiminen?

Myönnän myös tämän, ainoa mikä tässä häiritsee on se että barrikaadeille nousu pitäisi olla se äärimmäinen keino silloin kun muut tiet on kuljettu loppuun (tästähän oli kyse myös Robin Hoodin kohdalla vaikka siinä oli tosin kyse fiktiosta).
Pohjoismaisissa hyvinvointivaltioissa tällainen toiminta saa lähinnä surkuhupaisia piirteitä kun iso joukko turhautuneita nuoria näkee näin raadollisen asian sen arvoiseksi että sen vuoksi kannattaa ja pitää lähteä likkeelle torvet soiden ja lippujen liehuessa, aivan kuin maailmassa ei olisi tärkeämpiä ongelmia ratkaistavaksi.

Joten joudun tuosta vetämään sen johtopäätöksen että tämä joukkko elää niin pumpuliin käärittynä suojassa että ainoa mikä uhkaa heidän hyvinvointiaan on nämä tekijänoikeusjärjestöt ja suuret mediakonsernit jotka ahneuksissaan yrittävät nakertaa pumpulitäkkiin reikää. Joten nyt on sitten pakko nousta barrikaadeille? ;)

2919.2.2009 16:55

Lainaus:
Tämän lisäksi Wadstedin edustamien tahojen korvausvaatimuksia nostivat DRM-suojauksien puuttumiset jaossa olleista mediatiedostoista.


Jotkut kusipäät eivät vaan ikinä opi. Ei kai nuo oikeasti luule, että ihmiset ostaa jotain DRM-sontaa. Okei, myönnettävä on, itse olen kerran sortunut ostamaan musiikkikappaleen DRM-suojattuna ja siihen yhteen ainoaan kertaan se myös jää. Tuo kappale soi kyllä alkuun ihan hienosti, mutta muutaman päivän kuluttua WMP ilmoitti vaan että ei voi toistaa tiedostoa. Noh, kappaleen myyneen kaupan sivustolla oli ohjeet, miten korjata tilanne. Kuunteluoikeus piti vissiin varmistaa uudelleen tai jotain vastaavaa. Meni muutama päivä ja taas sama homma. Eli nyt on DRM-scheissekin tullut koettua ihan käytännössä. Onneksi kerkesin tuon polttaa levylle ja muuntaa sitten mp3:ksi.
Lainaus:

Poikkeuksena IFPI mainitsee The Beatlesin musiikin, josta pyydettävä lisensointimaksu on kerrottu kymmenellä, koska netistä ei voi ladata laillisesti The Beatlesin tuotantoa.

No tästä nyt ei voi ainakaan Pirate Baytä syyttää. Se on Beatlesin oma häviö, jos eivät anna myydä musiikkiaan netissä.

Aiheeseen liittyen, koska PB:tä syytetään siksi, että sillä on jotain tekemistä netistä saatavien laittomien kopioiden lataamisessa, miksei esim Mora Of Swedeniä ole vielä haastettu oikeuteen. Moraa käytetään helpon saatavuutensa ansiosta yleisimmin puukotustapauksissa, mikäli uskomme Wikipediaa ja miksi emme uskoisi...
Ihan samalla tavalla kuin Piratebaytä voidaan käyttää laittomuuksiin, myös Mora-puukkoa voidaan käyttää laittomuuksiin.

3019.2.2009 17:03
masa92
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti teme565:
Aiheeseen liittyen, koska PB:tä syytetään siksi, että sillä on jotain tekemistä netistä saatavien laittomien kopioiden lataamisessa, miksei esim Mora Of Swedeniä ole vielä haastettu oikeuteen. Moraa käytetään helpon saatavuutensa ansiosta yleisimmin puukotustapauksissa, mikäli uskomme Wikipediaa ja miksi emme uskoisi...
Ihan samalla tavalla kuin Piratebaytä voidaan käyttää laittomuuksiin, myös Mora-puukkoa voidaan käyttää laittomuuksiin.

Eroa onkin siinä, että on mahdotonta saada kaikki tekijänoikeuksien rikkojia kiinni, mutta on todella helppo napata säilöön puukottajat. Ja näissä länsimaisissa yhteiskunnissa kun vallitsee se käsitys, että kun tapahtuu rikos, on pakko saada joku tuomiolle, olipa se kuka tahansa. Tässä tapauksessa se on TPB. Jos juttu ratkaistaan jopa korkeinta oikeutta myöten IFPIn & Co hyväksi, tulee tästä varmaan suuri ennakkopäätös, mihin monissa muissa haasteissa voidaan vedota. Tosin maiden lait eroavat toisistaan, mutta TO-laissa on paljon yhtäläisyyksiä, kaikki säädetty kolikon mukaan. Kenellä rahaa, se määrää...

Valheellisia arvailuja jo vuodesta 2007

3119.2.2009 18:20

" Kenellä rahaa, se määrää..."

Usassa se oli muistaakseni näin , Corporate law. Täällä on puhuttu juuri PB:n olevan syyllinen mutta mihin? Tosin pojilla on todellakin raflaava kielenkäyttö. Itse kritisoin juuri sitä että eihän se torrent ole laiton tai itse torrenttien pitopaikka. Edelleen perään kuulutan käyttäjiltä vastuuta en pitäjiltä. Sama juttu (tai samankaltainen) olisi se että syytetään alkoa siitä että se mahdollistaa kännissä ajamisen. TPB:n vika ei ole todellakaan se että käyttäjät ne torrentit laittaa.

3219.2.2009 19:19

-

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 8.7.2014 @ 00:13

3319.2.2009 19:20

Lainaus:
Näinhän se on, mutta totuuden nimissä, myös suurimmat kulut koituvat nykymallilla levy-yhtiöille, jotka käsittääkseni tyypillisesti maksavat kaikki tekemiseen liittyvät "sivukulut". Harvan artistin tuotos on valmis suoraan autotallisssa talletettavaksi vaikka kotitietokoneella ja eikun prässäämään CD:tä?

Riippuu ihan onko kyse levy-yhtiön rahanhimossa luomasta "artistista" jolle levy-yhtiö syöttää valmiina kappaleet vai onko kyseessä ihan oikea bändi joka hoitaa kappaleiden sävellyksen, sanoitukset jne. ihan itse, levy-yhtiön studioon saatetaan mennä äänittämään itse levy. Bändeille kyllä loppupeleissä paljon järkevämpää ja rahaa tulee omaan ei levy-yhtiön taskuun paljon paljon enemmän.
Esimerkkinä (nimeä en nyt ala mainitsemaan) maailmanmaineeseen kohonnut suomalainen bändi joka hoitaa itse kaiken muun, levy-yhtiö toimii vain levyjen jakelijana.
Ja aivan varmasti ovat saaneet vähintään kohtuullisen korvauksen elämäntyöstään, ilman että ahne levy-yhtiö vetäisi suurimman osan tuloista välistä itselleen. Ja todettakoon että omistan mm. kyseisen bändin lähes koko tuotannon ihan laillisesti ostettuina cd-levyinä.


Ja mitä tulee TPB:n oikeudenkäyntiin, mediamafian on vaan hyväksyttävä tosiasiat ja siirryttävä tälle vuosituhannelle. Omaa mainettaan vaan pilaavat jatkuvasti naurettavilla oikeudenkäynneillä, oli lopputulos sitten mikä tahansa.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 19.2.2009 @ 19:22

3419.2.2009 21:54

Tätä samaa paskaa on nyt jauhettu 10 vuotta,enkä koko aikana ole todellisten musiikin tekijöiden juurikaan nähnyt rahojaan kinuvan,ainoastaan noiden usan juutalais järjestöjen.(RIAA 70 % juutalais omistuksessa jne..)

3519.2.2009 22:01
masa92
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti SandboX:
Tätä samaa paskaa on nyt jauhettu 10 vuotta,enkä koko aikana ole todellisten musiikin tekijöiden juurikaan nähnyt rahojaan kinuvan,ainoastaan noiden usan juutalais järjestöjen.(RIAA 70 % juutalais omistuksessa jne..)
Toivottavasti kommentisi on sarkasmia tms. koska se vielä tästä puuttuisi, että täällä käydään rasistisesti kokonaisen kansakunnan kimppuun.

Mutta syy siihen, miksi RIAA kinuaa rahaa, on se, että SE omistaa KAIKKI artistiensa tekijänoikeudet. Siis artisti ei niitä omista, vaan on myynyt ne RIAA:lle. Tämä on tosin mahdollista vain Jenkeissä, täällä Euroopassa näin ei ole. Piratebay rikkoo siis RIAA:n omistamia tekijänoikeuksia, ei artistien.

3619.2.2009 22:09
berethiel
Inactive

Mutta kävi miten kävi, niin laiton lataaminen/tallentaminen ei koskaan lopu. Ennen se tapahtui c-kasetilta - c-kasetille. Siitä sitten siirryttiin c-kasetilta cd:lle ja siitä cd:ltä cd:lle ja cd:tä kovalevylle ja nykyään sitten ihan minne vain. Suurin rikollinen taisi olla aikoinaan kirjasto. Se jakoi aktiivisille "lataajille" niitä teoksia ja kaikki oli tallennettuna omalle "palvelimelle". Eli tämä kopioiminen ei tule koskaan loppumaan, ellei ihminen sitten keksi tuhota maailmaa, joka sekin on jo hyvällä mallillaan. Ja sitten toiseksi.. Itse ostelen heräte ostoksina musiikkia ja videoita, mutta ne ovat aina niitä halpistarjouksia. Ja niitä en kovin montaa kertaa vuodessa ostele. Oli lataamine nsitten laitonta tai ei, niin suurimmalla osalla taitaa levyihin kulutettu summa pysyä suhteellisen samana.

3719.2.2009 23:50

Poistettu

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.11.2009 @ 23:41

3819.2.2009 23:53
masa92
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti zipzap:
Tuomitaanko minut TO-rikoksesta, jos olen ladannut tuhat torrenttia?

Ei tietenkään jos olet pelkät linkit ladannut. Mutta jos olet tiedostot jossakin BT ohjelmassa avannut, ja ladannut laittoman sisällön ja jäät kiinni, niin sitten tuomitaan.

3921.2.2009 1:30

RIAA:han se kimppuum käyjä on tässä tpauksessa ja muut ahneet
"i'm still here,and fuck the rest " järjestöt, jotka tosiaan luulevat
menettävänsä huomattavasti enemmän kuin sitä tekevät ,sen kertoo elokuvissa kävijöiden ja musiikin myynti määrät,mut eihän niille mikään riitä..

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla (19.7.2018 18:25)
HMD Global on esitellyt Kiinan markkinoille Nokia X5 -älypuhelimen, jolla pyritään vetoamaan tyylikästä ja edullista puhelinta etsivään kansanosaan. Nokai X5:n muotoilussa noudatetaan aiemmin ....
3 kommenttia
Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi (19.7.2018 18:13)
Googlen toimitusjohtaja Sundar Pichai tuntuu olevan hyvin järkyttynyt Euroopan komission eilen julkistamasta 4,3 miljardin euron sakosta. Komission mukaan Google on käyttänyt määräävää markkina-asemaa ....
8 kommenttia
Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä (19.7.2018 18:08)
Yhdysvaltalainen lasivalmistaja Corning on ottanut uuden harppauksen älypuhelimien näyttöjen suojana käytettävissä Gorilla Glass -lasien kehityksessä. Yhtiö on esitellyt seuraajan nykyisissä ....
Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin (18.7.2018 20:02)
Samsung kehittää seitsemän tuumaista mobiililaitetta, jonka voisi taittaa keskeltä pienemmäksi – samaan tapaan kuin lompakon. Suunnitelmista uutisoi Wall Street Journal. Kyseessä olisi yksi ....
5 kommenttia
Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää (18.7.2018 17:27)
Toukokuussa Suomessa myyntiin tulleelle Honor 10 -älypuhelimelle on luvassa kaksi mainittavaa muutosta elokuun 3. päivä ilmestyvän päivityksen mukana. Honor 10:n omistajien saataville on ....
2 kommenttia

Uutisarkisto