AfterDawn: IT-alan uutiset

SoundExchange ei päässyt sopuun kaikkien nettiradioiden kanssa

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 18.2.2009 22:03

SoundExchange ei päässyt sopuun kaikkien nettiradioiden kanssa Yhdysvalloissa jo pitkään jatkunut taistelu nettiradioiden tekijänoikeuskorvauksista ei ole päättynyt vieläkään, vaikka SoundExchange onnistuikin maanantaina pääsemään sopuun korvauksista monia tavallisia radioasemia edustavan NAB:in (National Association of Broadcasters) kanssa.
Uuden sopimuksen myötä nettiradiot maksavat korvauksia tänä vuonna jokaisesta kappaleesta 1,5 dollaria per tuhat kuulijaa. 100 000 kuulijaa keräävä nettiradio joutuu siis pulittamaan korvauksia 150 dollaria per soitettu kappale. Seuraavien vuosien aikana korvaukset nousevat hiljalleen ja vuonna 2015 korvauksia täytyy pulittaa 2,5 dollaria per tuhat kuulijaa. NAB:in edustamien radioasemien lisäksi sama tarjous on avoinna kaikille halukkaille tahoille.

SoundExchange ei kuitenkaan päässyt vielä sopuun esim. uskonnollisia nettiradioita puolustavan etujärjestön kanssa, jonka lisäksi neuvottelut ovat vielä kesken useiden ainoastaan internetissä toimivien radioasemien kuten Pandoran kanssa. Pandoran edustajan mukaan mahdollisesta sopimusta ei ole vielä mitään kerrottavaa.

Viime lokakuussa Yhdysvaltojen senaatti hyväksyi HR7084-nimellä kulkeneen ehdotuksen, jonka myötä nettiradioilla oli helmikuun 15. päivään asti aikaa neuvotella tarvittavat tekijänoikeussopimukset tekijänoikeusjärjestöjen kanssa.

Aikarajan ylittyminen ei ole ainakaan toistaiseksi tuonut mitään seuraamuksia asioista neuvotteleville tahoille.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto