AfterDawn: IT-alan uutiset

ESA: Pelien luvaton lataus yleistä Italiassa ja Espanjassa

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 18.2.2009 12:45 Kommentteja (6)

ESA: Pelien luvaton lataus yleistä Italiassa ja Espanjassa Pelialan etuja Yhdysvalloissa puolustava ESA (The Entertainment Software Association) on julkaissut tietoja tutkimuksesta, jonka mukaan pelien luvaton lataaminen on yleistä Euroopassa.
IIPA:n (The International Intellectual Property Alliance) teettämässä tutkimuksessa selvitettiin 13 eri pelin luvattomia latauksia viime vuoden joulukuussa. Yhteensä näitä pelejä ladattiin luvattomasti yli 6,4 miljoonaa kertaa. Lataukset eivät kuitenkaan jakautuneet tasaisesti näiden pelien kohdalla, vaan kahta suosituinta peliä ladattiin yhteensä 4,7 miljoonaa kertaa.

Eniten luvatonta latausta harrastettiin Italiassa ja Espanjassa. Italian osuus kaikista luvattomista latauksista oli 17 prosenttia ja Espanjan vastaava lukema oli 15,1 prosenttia. Täten Italiassa ja Espanjassa ladattiin luvatta yhteensä yli kaksi miljoonaa peliä viime joulukuussa, jos tutkimuksen mittaukset pitävät paikkansa. Näiden maiden perässä tulivat Ranska (7,9 prosenttia), Saksa (6,9 prosenttia) ja Puola (6,1 prosenttia).

Maiden lisäksi ESA julkaisi listan niistä internet-operaattoreista, joiden asiakkaat suorittavat eniten luvattomia latauksia. Tämän listan kärkipaikan nappasi itselleen Telecom Italia, jonka kautta tehtiin 11,6 prosenttia luvattomista latauksista. Toisen sijalle nousi Telefonica de Espana (7,8 prosenttia) ja kolmannelle France Telecom (3,9 prosenttia).

ESA:n toimitusjohtaja Michael D. Gallagher sanoi tällaisen piratismin tuhoavan työpaikkoja, johon monilla mailla ei ole varaa näinä taloudellisen ahdingon aikoina. Gallagherin mukaan vastuuta välttelevien maiden on ymmärrettävä, että tällainen toiminta aiheuttaa pysyvää vahinkoa koko alalle.

Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

118.2.2009 15:28

Tää o taas tämmönen "Eihän? / Eikai?" uutinen :D Ihmisil tylsää ku tämmösiä tutkii

218.2.2009 17:20

Lainaus:
Ihmisil tylsää ku tämmösiä tutkii
Ei vaan haluu helppoa rahaa kuinkahan monta Professoria tutkii suomessa jotain jonnin joutavaa kovalla palkalla tälläkin hetkellä

eikä saa unohtaa niitä kadun varsi kallupin tekijöitä mitä varsinki hesan keskustassa on

318.2.2009 18:18

Lainaus:
kärkipaikan nappasi itselleen Telecom Italia, jonka kautta tehtiin 11,6 prosenttia luvattomista latauksista

Millä vitulla ne tuonki selvitti?!?
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 18.2.2009 @ 18:19

418.2.2009 18:29

Lainaus:
Lainaus:
kärkipaikan nappasi itselleen Telecom Italia, jonka kautta tehtiin 11,6 prosenttia luvattomista latauksista

Millä vitulla ne tuonki selvitti?!?

Istuivat porukalla iltaa paikallises baarissa ja miettivät sopivia lukuja :) Iha perus meininki tälläsis

518.2.2009 20:00

Lainaus:
Millä vitulla ne tuonki selvitti?!?

Todennäköisesti ne ovat keränneet luvattomien lataajien IP-osoitteet talteen, jonka jälkeen on selvitetty minkä operaattorin osoiteavaruuteen kyseiset IP-osoitteet kuuluvat.

618.2.2009 22:08

^ kuinkahan he ovat erotelleet lailliset ja laittomat lataukset toisistaan =/

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto