AfterDawn: IT-alan uutiset

Finnkino avaa uusia 3D-elokuvasaleja

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 13.2.2009 13:27 Kommentteja (14)

Finnkino avaa uusia 3D-elokuvasaleja 3D-elokuvasalien määrä kasvaa Suomessa helmi-maalikuun välisenä aikana merkittävästi, kun Finnkino avaa kymmenen uutta 3D-elokuvasalia. 3D-elokuvia voi katsella pian Turun, Jyväskylän, Oulun, Lahden ja Tampereen Finnkino-pisteissä.
Tänään 3D-näytökset aloitetaan Turussa ja Jyväskylässä, kun Walt Disneyn Bolt-elokuva saa Suomen ensi-iltansa sekä tavallisena esityksenä että 3D-versiona. Tampere, Oulu ja Lahti liittyvät mukaan noin kuukauden viiveellä. Boltin ensi-iltaa voi katsella 3D-versiona myös Helsingin Tennispalatsissa, jonka sali 1 sisältää nykyään 3D-kaluston.

Boltin lisäksi esitetään Suomessa tämän vuoden aikana useita 3D-elokuvia, joihin lukeutuvat ainakin Monsters vs. Aliens (Möröt vastaan muukalaiset), Scar, Coraline, Ice Age III, G-force, Up (Up - kohti korkeuksia), Christmas Carol, Avatar ja Planet 51.

3D-elokuvasalien määrä on kasvanut Suomessa nopeasti, sillä ensimmäiset suurelle yleisölle tarkoitetut 3D-elokuvanäytökset aloitettiin vasta viime kesänä Bio Rexin toimesta. 3D-elokuvien näyttämistä varten on elokuvateattereiden esityslaitteita jouduttu uusimaan, eikä tämä ole aivan ilmaista elokuvateattereille, mutta Finnkinon markkinointijohtaja Reijo Jämesin mukaan asiakkaille pitää tarjota parasta mahdollista tekniikkaa. "Finnkino haluaa toimia tiennäyttäjänä ja edetä 3D-aallossa kansainvälisessä tahdissa, parasta saatavilla olevaa teknologiaa hyödyntäen".

3D-elokuvien yleistyminen on kuitenkin herättänyt pelkoa siitä, että 3D-kikkailun myötä elokuvat muuttuvat pelkiksi tehostefilmeiksi ilman sen syvällisempää tarkoitusta. Finnkinolla ei kuitenkaan pelätä tätä ilmiötä. "Luonnollisesti tekniikka ei ole itsetarkoitus vaan väline yhä huikeampien elokuvaelämyksien takana" muistuttaa Jämes.

Edellinen Seuraava  

14 kommenttia

113.2.2009 13:32

Lainaus:
3D-elokuvien yleistyminen on kuitenkin herättänyt pelkoa siitä, että 3D-kikkailun myötä elokuvat muuttuvat pelkiksi tehostefilmeiksi ilman sen syvällisempää tarkoitusta. Finnkinolla ei kuitenkaan pelätä tätä ilmiötä. "Luonnollisesti tekniikka ei ole itsetarkoitus vaan väline yhä huikeampien elokuvaelämyksien takana" muistuttaa Jämes.

Veikkaan vahvasti että alkupään 3d-elokuvat ovat nimenomaan efektikikkailua, mutta en usko elokuvien muuttuvan pelkästään kikkailuksi.

213.2.2009 13:46

Niimpä kikkailua ovat, lasit päähän ja silleen....eli kuten vanha pc-peli turok aikanaan. Eipä innosta. Hesassa oli muistaakseni sattunut pieni episodikin juuri 3-d ellussa oli tullut juuri näitten 3d-lasien käytön takian epilepsiakohtaus. Valot ja efektit kuulemma juuri aiheúttaneet sen. No tiedähäntä itseä ei juurikaan kiinnosta. Tavallinen dvd/HD riittää meikälaiselle.

313.2.2009 14:56

Kysymys kuuluukin: Kannattaako epileptikon mennä katsomaan elokuvaa, jossa on vahvoja valo- ym. tehosteita? Ongelmia tulee varmasti. Pystyisi olettamaan että erilaisia huonovointisuus kohtauksia tulee muillakin. Ja lapsilla luultavimmin pelkotiloja. :S

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 13.2.2009 @ 14:56

413.2.2009 15:38

Kävin katsomassa Boltin pressin ennakkonäytöksessä ja voin kertoa että se on ainakin sa#*anan hyvä, eikä tokellakaan ole pelkkää efektikikkailua. 3D-versiota en ole nähnyt, mutta 2D ainakin vakuutti!

513.2.2009 15:58

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Shagrath_:
Kysymys kuuluukin: Kannattaako epileptikon mennä katsomaan elokuvaa, jossa on vahvoja valo- ym. tehosteita? Ongelmia tulee varmasti. Pystyisi olettamaan että erilaisia huonovointisuus kohtauksia tulee muillakin. Ja lapsilla luultavimmin pelkotiloja. :S
Niin luulisi. Mutta kuinkahan monelle ihmiselle sanotaan se kun menee sinne teatteriin ? että kyseinen elokuva saattaa aiheuttaa ongelmia. Tavallinen ellu ei ylleensä aiheutaa juuri ko tilanteita tai oikeammin vähemmän kuin 3d ellu.

613.2.2009 16:28
tuhero
Inactive

Eiköhän se juonen katoaminen ja efekteillä kikkailu alkanut jo monen monta vuotta sitten.

713.2.2009 16:43

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tuhero:
Eiköhän se juonen katoaminen ja efekteillä kikkailu alkanut jo monen monta vuotta sitten.
Ittekin kattellu näitä hollywood juttuja siihen malliin että monesti ei tunnu olevan loppu edes selvillä vielä kun leffaa jo kuvataan ja sittenkin tehdään vielä kolme eri lopetusta ja valitaan se mikä menee parhaiten yleisöön läpi, transfomers oli esim sellainen leffa että ei siitä jääny ittelle käteen kun se että on varmaan laikka punasen aväännetty efektiä mutta siinäpä se sitten...

813.2.2009 17:37

Ice Age III ja Avatar leffoja odotan........... pentele tulis jo

913.2.2009 22:42

Loistavaa että tulee turkuunkin. Eipä tarvitse raahautua vantaalle pelkän ice age 3:n vuoksi.

1014.2.2009 12:37

Minkälainen on hintaero 2D ja 3D:n välillä? Meinaan, että ei kovin houkuta mennä kattomaan Ice age III:sta maksamalla lipuista 20€.

1114.2.2009 15:35

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti xenico:
Minkälainen on hintaero 2D ja 3D:n välillä? Meinaan, että ei kovin houkuta mennä kattomaan Ice age III:sta maksamalla lipuista 20€.

Jyväskylän teatterissa tavallinen bolt 10€ ja 3d versio 11,5€.

1217.2.2009 20:03
Hybridi
Inactive

Aijai! Vielä kun uudistaisi täälläkin kalustot, kaikki elokuvateatterit sais päivittää ja kylien elokuvateatterit voisi sulkea... =)

1312.7.2009 13:55

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti xenico:
Minkälainen on hintaero 2D ja 3D:n välillä? Meinaan, että ei kovin houkuta mennä kattomaan Ice age III:sta maksamalla lipuista 20€.

Kyllä eron todellakin huomaa kun kyseessä on aito 3D, luultavasti jossain leffan kohdassa pistät kädet eteesi, kun tammenterho tms. näyttää lentävän naamaan.

Eivät kuusamoon 3D teatteria kyhää :(
Eipä tulisi kyllä käytettyäkään kun on vieläkin 2v vanha ilmaislippu käyttämättömänä latikonpohjalla, pitää kyllä silti joskus tuo 3D käydä tarkastamassa.

1412.7.2009 19:05

Lainaus:
Minkälainen on hintaero 2D ja 3D:n välillä? Meinaan, että ei kovin houkuta mennä kattomaan Ice age III:sta maksamalla lipuista 20€.
vaikka onkin 1\2 vuotta vanha topic

Niin WOW kävin juuri katsomnassa Ice age III 3D Helsinkin Tennispalatsissa 1 huoneessa tietenkään kaikki kohtaukset ei ole 3D mut ne mitkä on niin se on yksikertaisesti hienon näköistä turha tästä on jupista menkää ite katsomaan niin huomaatte
Lainaus:
Loistavaa että tulee turkuunkin. Eipä tarvitse raahautua vantaalle pelkän ice age 3:n vuoksi.


tosin leffa teattereissa on eroja matkamaan keskipisteeseen 3D kävin katsomassa Vantaan Flamingossa kun leffa salia \ tekniikka vertaa Tennispalatsin ykkös huoneeseen niin ero onkuin yöllä ja paivällä Tennispalatsin eduksi

eli jos joku käy katsomassa Jyväskylän ym perus leffa teatterissa jonkun 3D leffan ei välttämättä saa samaa 3D kokemusta kuin saisi Tennispalatsin 1 huoneessa

monet antaa negatiivisia kommentteja vaikka ei ole edes käynyt kunnon 3D teatterissa ja jotkut vaan ei pidä mut se on niiden ongelma

jossittelu on aina jossittelua ja skeptikko on aina skeptikko minä ainakin nautin koko rahan edestä

tänä vuonna olen 10 kertaa käynyt leffassa jos 3 oli \ on koko rahan arvoisia

Ica Age III 3D

Transformer II

Terminator 4

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto