AfterDawn: IT-alan uutiset

Tanskassa kaikki operaattorit blokkaavat The Pirate Bayn

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 6.2.2009 17:05 Kommentteja (9)

Tanskassa kaikki operaattorit blokkaavat The Pirate Bayn The Pirate Bayn (TPB) vastaiset toimet ovat jatkuneet Tanskassa, jossa paikallinen oikeuslaitos on todennut, että kaikkien tanskalaisten internet-operaattoreiden on estettävä asiakkaidensa pääsy TPB:n sivustolle.
Monet tanskalaiset ovat luonnollisesti tyrmistyneet tästä päätöksestä. Näiden henkilöiden onneksi myös muutamat paikalliset internet-operaattorit ovat ilmoittaneet hakevansa asian tiimoilta valituslupaa korkeimmasta oikeudesta. Aiemmin valituslupaa on hakenut Tele2, jonka lisäksi mukana ovat nyt Telia, Telenor ja TDC, joista viimeksi mainittu esti omien asiakkaiden pääsyn TPB:n sivustolle jo viime kuussa.

Dagens Nyheter -lehden haastattelussa (Googlen käännös) Telian lakimies Jens Ottosen sanoi, ettei TPB-sivustolla vierailu riko mitään lakeja, jonka takia operaattoreiden ei tarvitse estää asiakkaidensa pääsyä kyseiselle sivustolle. Ottosenin mukaan esto on järjetön, koska saman periaatteen mukaan operaattoreiden täytyisi estää asiakkaidensa pääsy mm. YouTube-, Myspace- ja Google-sivustoille.

Tanskalaisten operaattoreiden nimipalvelimilla suorittama TPB-esto ei myöskään ole kovinkaan tehokas, koska sen voi kiertää esim. välityspalvelimien avulla. Tekijänoikeusjärjestöille kyseessä on kuitenkin tärkeä moraalinen voitto, koska oikeuden päätös osoittaa sivuston olevan Tanskassa lain vastainen.

Edellinen Seuraava  

9 kommenttia

16.2.2009 17:19

"On jotain mätää tanskanmaalla." (Shakespeare, Hamlet)

26.2.2009 17:22

Onkohan Tanskassa kuultu vielä Euroopan ihmisoikeussopimuksesta taikka ihmisoikeuksista ?

Niiden mukaan sitä, jota asia koskee on kuultava ennen päätöstä. Piratebayltä ei olla kysytty yhtään mitään koko oikeusprosessissa. Tuomiovirhe.

36.2.2009 17:48

näin tulee käymää lähiaikoina suomessakin.
tuo TO mafian lobbaus taitaa olla aika kovaa toimintaa nykysin.

46.2.2009 18:03

Kaatuu korkeimmassa oikeudessa tietenkin. Perusteena juurikin se, että samalla logiikalla Google yms. pitäisi blokata.

56.2.2009 23:05
SotaOrava
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti horgh:
Kaatuu korkeimmassa oikeudessa tietenkin. Perusteena juurikin se, että samalla logiikalla Google yms. pitäisi blokata.
Mistä ihmeestä tämä aivan uskomaton luottamus tulee korkeimpaan oikeuteen? Oikei, yleensä siellä jopa ajatellaan järjellä asioita ja mahdollisesti vähän huonommin lobbaus tehoaa, mutta miettikääs mitäpäs jos sieltäkin tulee samanlainen päätös? Seuraava aste taitaa olla ihmisoikeustuomio istuin... sitten voi sanoa vaan että viimeistä viedään. Tietääkö muuten onko nuo blogit dns blokkeja vai jotain kovempia viritelmiä?

67.2.2009 3:55
Hybridi
Inactive

Aijai... toivottavasti Suomessa ei käy koskaan näin... =(

77.2.2009 13:39

Jos ihminen osaa warettaa, osaa luultavasti käyttää jotain muutakin kuin TPB:tä tai välityspalvelinta.

87.2.2009 22:02

Hello Denmark users.

If you can´t use TPB. Use ninja proxy to change ip and you can use TPB then. :) Ninja proxy.

94.3.2009 13:37

Yksi sanoo yhtä
"Telian lakimies Jens Ottosen sanoi, ettei TPB-sivustolla vierailu riko mitään lakeja..."
ja toinen toista
"...koska oikeuden päätös osoittaa sivuston olevan Tanskassa lain vastainen."

Ja Eu-direktiivin mukaan operaattori ei ole vastuussa sisällöstä ...

Tuo operaattorien valituslupien haku korkeimmasta oikeudesta kertoo jo jotain - Siellä tulkitaan lopulta vain voimassaolevia lakeja ja tuota EU-direktiiviä, ja kun vastakkain ovat vielä kansalliset operaattorit ja Amerikkalainen IFPI niin ihmettelenpä jos tuo blokkaus saa korkeimman oikeuden siunauksen ...

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto