AfterDawn: IT-alan uutiset

Laajakaistavero ja lataajien henkilötietojen luovutus suunnitteilla Britanniaan

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 30.1.2009 11:15 Kommentteja (11)

Laajakaistavero ja lataajien henkilötietojen luovutus suunnitteilla Britanniaan Tämän viikon maanantaina kerroimme huhuista, joiden mukaan viestintäministeri lordi Carter olisi ehdottamassa maahan laajakaistaveroa, joka korvaisi luvattoman lataamisen tuottamat tulonmenetykset elokuva- ja musiikkiteollisuudelle.
Nyt nämä huhut ovat osoittautuneet osittain todeksi, kun Carterin ehdotus laajakaistaverosta pääsi mukaan Britannian omaan tietoyhteiskuntaohjelmaan. Carter ehdottaa veron suuruudeksi vuosittain 20 puntaa eli noin 22 euroa. Veron avulla on tarkoitus pyörittää järjestöä, jonka tavoitteena on parantaa kommunikaatiota internet-operaattoreiden ja mediateollisuuden välillä.

Tähän kommunikointiin kuuluu myös luvatonta lataamista harrastavien kuluttajien henkilötietojen välittäminen eteenpäin, jos tekijänoikeusjärjestöt ja mediajätit saavat oikeuslaitokselta tähän luvan. Käytännössä toiminta vastannee esim. Suomessa jo käytössä olevaa menetelmää, jossa tekijänoikeusjärjestöt voivat saada oikeuden suostumuksella haltuunsa tekijänoikeudella suojattua sisältöä luvatta jakavien ihmisten henkilötietoja näiden internet-operaattoreilta.

Operaattorien tekemä varoitusviestien uudelleenohjaus näyttää myös tulevan pakolliseksi aiempien huhujen mukaisesti.

Muita ohjelman tietoyhteiskuntaan tuomia muutoksia ovat mm. laajakaistan muuttaminen perusoikeudeksi vuoteen 2012 mennessä. Täten jokaisen Britanniassa asuvan kuluttajan pitäisi olla ainakin 2 Mbps laajakaistayhteyden ulottuvilla vuonna 2012.

Edellinen Seuraava  

11 kommenttia

130.1.2009 11:39

Uskomatonta. Pakkovero joka osoitetaan yksityisille yrityksille? Tuollainen vero ei edistä mitään yhteiskunnallista hyvää vaan lihottaa vinyylisikojen ihraa. Näillä näkymin pitkä poliittinen ura tiedossa kyseiselle ministerille?

230.1.2009 12:44

Tosiaakin, mitä saadaan 'veron' vastineeksi? Poistuuko intrenet kyttäys kokonaan? Saako kuluttaja jatkaa internetissä tiedostojen jakamista rauhassa? Höpö höpö, RIAA, BPI ja TVKK tulevat kyttäämään ihmisten nettikäyttäytymistä samalla tavalla ja vielä entistä tehokkaammin. Kopiointioikeuksien haltijat saavat vain enemmän rahoitusta ihmisten kyttäykseen tällä. Ja samalla kuluttaja maksaa moninkertaisesti tälle kusetusjärjestelmään.

330.1.2009 13:33

Jo Orson sen sanoi aikoinaan :)

430.1.2009 23:45

Laajakaistavero ei tee laittoman materiaalin lataamista/levittämistä lailliseksi vaan se on korvaus to-mafialle tuulesta temmatuista menetyksistä. Eli laajakaistaveron jälkeenkin ihmisiä tullaan haastamaan oikeuteen to-materiaalin lataamisesta/levittämisestä. Tällä saadaan näppärästi tupla korvaukset/maksut yhteiskunnalta.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 31.1.2009 @ 02:39

531.1.2009 1:29

Jotenkin arvasin että tässä käy näin. Pian musiikkiyhtiöt tienaavat enemmän oikeusjutuilla ja ihme korvauksilla kuin musiikilla.

631.1.2009 12:10

Toisaalta, viihdeteollisuus menettäisi perusteensa haastaa ihmisiä oikeuteen, "menetykset" kun on korvattu jo etukäteen. Ja eikö ihmisillä sitten olisi lupa ladata niin paljon mediaa kuin ikinä kehtaavat? Korvaukset kun on jo maksettu. Tuon mallin perusteella on helppo päätellä mihin kyseisen kaltainen vero läpi mennessään johtaisi. Veroa korotettaisiin vähintään vuosittain, viihdeteollisuuden kärsimää vääryyttä kun on vaikea laskea etukäteen edes suurin piirtein.

731.1.2009 23:21

Poistettu

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.11.2009 @ 23:35

81.2.2009 10:51

Jees. Jokaisessa meissä asuu pieni stasi ( tai gestapo ). Mikään ei ole hauskempaa, kuin urkkia ihmisiä. Suomen lainsäätäjien ja teoston "suojelumaksujen" kerääjien kekseliäisyyden tietäen voi vaan aavistaa, mitä tulemaan pitää...

94.2.2009 0:07

Lainaus:
Uskomatonta. Pakkovero joka osoitetaan yksityisille yrityksille? Tuollainen vero ei edistä mitään yhteiskunnallista hyvää vaan lihottaa vinyylisikojen ihraa. Näillä näkymin pitkä poliittinen ura tiedossa kyseiselle ministerille?
suomessa tuo toimii TEOSTO nimellä

104.2.2009 8:36

Lainaus:
Lainaus:
Uskomatonta. Pakkovero joka osoitetaan yksityisille yrityksille? Tuollainen vero ei edistä mitään yhteiskunnallista hyvää vaan lihottaa vinyylisikojen ihraa. Näillä näkymin pitkä poliittinen ura tiedossa kyseiselle ministerille?
suomessa tuo toimii TEOSTO nimellä

Tosin Teosto ei vielä kuittaa jokaisesta laajakaistaliittymästä siivua, eikä Teosto ole yritys. ;) Anyway, point taken.

114.2.2009 18:16

Lainaus:
Jos jossain keksitään uusi vero, se tulee Suomeenkin.

Elokuviin ja musiikkin myös vero, sillä oletuksena ostaja kopio niitä ystvävilleen. Puhelinliittymävero myös, sillä voi lähettää laitonta materiaalia. Postimaksuunkin To-vero...

Mitä ihmeen jumalia nuo tekijänoikeusjärjestöt ovat? Oikeudenmukaisuus, lainkuuliaisuus, sanavapaus, yksiyisyyden salaisuus jne perusasiat ovat TO-lakien alapuolella. Jokainen ihminen on jo moninverroin veloitettu noista ennenkin ja lisää tulee. Onko mikään muuu asia noin paljon päällekkäin maksatettu.
Kaikki ovat lainrikkojia ja korvauksen maksajia näillä perusteilla.
suomi on vero maa

On niissä veroissakin hyvää tulee uusitaan teitä ja korjataan katu valoja ym ym

mutta Secure Rom -> DVD leffojen kopio suojaus -> CD kopio suojaus -> kasetti maksu (CD\DVD) -> ym lisääntyvät verot media tavarasta ajavat ihmiset kapinaan

esim minulla on FAR CRY 2 ostettu versio kuitti ja kaikki mut ei toiminut Secure rom paskan takia lähetin s-posti vastaus oli kokeile myöhemmin uudelleen kokeilin 3 eri päivän aikana 15 kertaa ja paskat sitten latasin piraatin ja käytin ostetun DVD numero koodia toimii 100%

aivan sama juttu auto DVD soitin ei toisto aitoja DVD leffoja kopio suojaus paskan takia sitten vielä tosta verotetaan ja tuon pitäisi kannustaa ostamaan DVD kaupasta


Teoston ja hallituksen pitäis lukea Aku Ankan tasku kirja 156 jossa iso Ankka valvoo tarina jossa Roopen ahneus ajaa Ankkalinna kapinasta kaaokseen vaikka tuo on tarina niin siinä tosi perä noin voi käydä


Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Huaweiltakin reikänäytöllä varustettu puhelin Huaweiltakin reikänäytöllä varustettu puhelin (17.12.2018 12:43)
Huawei esitteli Honor-brändillä alla markkinoitavaa View 20 -puhelinta viime viikolla. Erikoista siinä oli uudenlainen näyttö, jonka vasemaan yläkulmaan on puhkaistu pieni reikä etukameraa varten. ....
Apple tuottaa Jaska Jokusesta uutta sisältöä – Suoratoistopalvelu käynnistyy ensi vuonna Apple tuottaa Jaska Jokusesta uutta sisältöä – Suoratoistopalvelu käynnistyy ensi vuonna (17.12.2018 11:25)
Yhdysvaltalaisten sarjakuvien klassikkoihin kuuluva Tenavat on heräämässä uudelleen eloon, sillä Apple on hankkinut oikeudet uuden sisällön tuottamiseen. Lähitulevaisuudessa Jaska Jokusen ja ....
Kasvojentunnistuksessa puutteita Android-puhelimissa – 3D-malli riittää huijaukseen Kasvojentunnistuksessa puutteita Android-puhelimissa – 3D-malli riittää huijaukseen (17.12.2018 09:38)
Kasvojentunnistusalgoritmit ovat moninaisia ja niiden tietoturvakin vaihtelee paljon. Vanha kikka kasvojentunnistuksen huijaamiseen on näyttää kameran edessä tunnistetusta henkilöstä otettua ....
3 kommenttia
Jailbreak-harrastukselle kolaus – Cydiaa ajetaan alas Jailbreak-harrastukselle kolaus – Cydiaa ajetaan alas (17.12.2018 09:08)
iPhonen taipaleen alkuvuosina jailbreaking oli suosittu harrastus, jolla tavoiteltiin etupäässä Apple asettamien rajoitteiden kiertämistä. Harrastuksen suuri voimanlähde oli epävirallinen Cydia-sovell....
Facebookin bugi paljasti miljoonien privaattikuvat Facebookin bugi paljasti miljoonien privaattikuvat (16.12.2018 18:21)
Facebook on julkaissut virallisessa kehittäjäblogissa tietoja bugista, joka on johtanut luvattomaan pääsyyn miljoonien käyttäjien kuvien privaattikuviin. Ongelma on paljastunut sovelluksen ....
2 kommenttia

Uutisarkisto