AfterDawn: IT-alan uutiset

Edustajainhuone hylkäsi jenkkien digisiirtymän venyttämisen

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 28.1.2009 23:29

Edustajainhuone hylkäsi jenkkien digisiirtymän venyttämisen Yhdysvalloissa jo lähes varmana pidetty digisiirtymän venytys kesäkuulle on saanut kovan takaiskun, kun ehdotus ei saanut tarvittavaa kannatusta edustajainhuoneessa. Täten senaatin maanantaina hyväksymä digisiirtymän venytys ei astu voimaan, vaan analogisten antenniverkon TV-lähetysten loppu näyttää tulevan jo helmikuun 17. päivä, kuten alun perin oli suunniteltu.
Ehdotuksen hyväksyminen sellaisenaan olisi vaatinut vähintään 290 kongressiedustajan tuen, mutta ehdotuksen puolesta äänesti 258 edustajaa. Ehdotusta vastaan olivat erityisesti monet republikaanisen puolueen edustajat. Republikaanien Joe Barton pitää viivästystä tarpeettomana, jonka lisäksi hän haluaa analogisten lähetysten vapauttamat kaistat käyttöön mahdollisimman pian.

Pähkäily digisiirtymän venyttämisestä ei ole kuitenkaan vielä ohi, sillä asiasta keskustellaan edustajainhuoneessa uudestaan todennäköisesti ensi viikolla. Ehdotukseen tehtävien muutosten jälkeen asiasta voidaan äänestää uudelleen, joten digisiirtymän venyminen Yhdysvalloissa on edelleen mahdollista.

Nielsen Media Researchin arvioiden mukaan Yhdysvalloissa oli viime viikolla noin 6,5 miljoonaa antenniverkon kautta televisiota katsovaa kotitaloutta, joissa ei vielä ole digi-TV-lähetysten katsomista varten tarvittavaa digisovitinta. Kansalaiset ovat saaneet valtiolta 40 dollarin alennuskuponkeja digisovittimien hankkimiseen, mutta hankkeeseen varatut varat loppuivat kesken, jonka johdosta ainakin miljoona ihmistä on vielä ilman omaa alennuskuponkia. Senaatti on jo alustavasti hyväksynyt 650 miljoonan dollarin lisärahoituksen näille alennuskupongeille, joten alennuskuponkeja pitäisi jatkossa riittää kaikille kotitalouksille.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Chromen seuraava versio ratkaisee netin ärsyttävimmän ongelman Chromen seuraava versio ratkaisee netin ärsyttävimmän ongelman (23.3.2018 11:36)
Automaattisesti toistuvat ja ääntä sisältävät videot ovat olleet aivan liian kauan nettikäyttäjien kiusana, mutta nyt tämä ongelma ratkeaa vihdoin. Google aikoo nimittäin estää Chrome-selaimensa ....
Applella kova uho – Mobiilipelien ja konsolipelien raja hälvenee Applella kova uho – Mobiilipelien ja konsolipelien raja hälvenee (23.3.2018 10:55)
Mobiililaitteiden suorituskyvyn nopeaa kasvua on markkinoitu kovilla mainoslauseilla – jo viitisen vuotta puhuttiin kuinka laskentateho yltää konsoleiden tasolle. Teknisesti mobiilipelit ovat ....
OnePlus 6 -spekulaatiot yltyvät – Tätä se pitää sisällään OnePlus 6 -spekulaatiot yltyvät – Tätä se pitää sisällään (23.3.2018 10:14)
Kevätaurinko ja föhntuuli alkaa hiljalleen lämmittää Suomea, mikä tarkoittaa luonnollisesti sitä että OnePlussan uuden puhelimen esittelyä ei tarvitse odotella enää kovin pitkää aikaa. Niinpä ....
Kopterit saapuvat rakennustyömaille – Komatsu aikoo käyttää koneiden etäohjaukseen Kopterit saapuvat rakennustyömaille – Komatsu aikoo käyttää koneiden etäohjaukseen (23.3.2018 09:58)
Suurelle yleisölle lennokit ovat tuttuja näyttävien, lintuperspektiivistä kuvattujen videoiden kautta, mutta miehittämättömille lennokeille on kysyntää muuallakin. DJI on keskittynyt tähän asti ....
Telian jääkiekon Liiga-lähetykset näkyvät vuosikymmenen vanhalla teknologialla Telian jääkiekon Liiga-lähetykset näkyvät vuosikymmenen vanhalla teknologialla (22.3.2018 21:20)
Monikansallinen teleoperaattori Telia osti jääkiekon Liigan (ent. SM-liiga) jakeluoikeudet hiljattain, ja on kertonut viimeisen viikon aikana maltillisesti tulevista kanavista tapahtumien seuraamiseen. ....
1 kommentti

Uutisarkisto