AfterDawn: IT-alan uutiset

Oscar-piraattien leviäminen nettiin hidastui

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 26.1.2009 16:48 Kommentteja (1)

Oscar-piraattien leviäminen nettiin hidastui Viime vuonna Waxy.org-sivusto julkaisi tietoja siitä, kuinka nopeasti Oscar-ehdokkuuden saaneet elokuvat leviävät luvattomaan nettijakeluun. Nyt Waxy.org on julkaissut päivitetyn listan, jossa mukana ovat uudet Oscar-ehdokkaat, ja tilastojen valossa luvattomien kopioiden ilmaantuminen hidastui uusien ehdokkaiden osalta.
Mediaaniarvo luvattoman kopion ilmaantumiseen venyi uusien Oscar-ehdokkaiden kohdalla 11 päivään, kun viime vuonna vastaava mediaani oli 5 päivää. Ainoa Oscar-ehdokas, josta ei ole levitetty luvatonta kopiota on listan mukaan Rachel Getting Married. Muista Oscar-ehdokkaista on Changeling-elokuvaa (Vaihdokas) lukuun ottamatta saatavilla ainakin DVD Screener -julkaisu, joten vaikka vauhti on hidastunut, ovat saatavissa olevat julkaisut edelleen kuvanlaadun osalta hyviä.

Listan koostaneen Andy Baion mukaan vauhdin hidastuminen johtui siitä, että tällä kertaa Oscar-ehdokkaina on paljon elokuvia, jotka eivät olleet varsinaisia kassamagneetteja, eivätkä ne täten kiinnosta luvattomia levittäjiä yhtä paljon. Tämän lisäksi elokuvateattereissa luvattomasti kuvattujen kopioiden määrässä tapahtui laskua, joka pidensi samalla ensimmäisten luvattomien kopioiden ilmaantumiseen kulunutta aikaa.

Tarkemmat tiedot vuosien 2003-2009 Oscar-ehdokkaiden ilmaantumisesta luvattomaan nettijakeluun voi tarkistaa Baion tekemästä taulukosta, jota pääsee katselemaan täältä.

Oscar-palkintojen saajat paljastetaan tänä vuonna helmikuun 22. päivä.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

126.1.2009 17:01

Mielestäni pitäisi lailla säätää, että varsinkin Oscar ehdokkaiden pitäisi olla saatavilla nopeasti p2p-verkoista.

Ruotsin Piraatti puolue jos saisi valtaa EU vaaleissa kesällä....
http://www.piratpartiet.se/storlek

Kasvu on huikea:
http://www.piratpartiet.se/partiet/medlemsstatistik

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto