AfterDawn: IT-alan uutiset

OiNK-jakelijoille rangaistukseksi yhteiskuntapalvelua

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 24.1.2009 15:15 Kommentteja (7)

OiNK-jakelijoille rangaistukseksi yhteiskuntapalvelua Viime vuonna käynnistynyt oikeustaistelu OiNK-sivuston käyttäjiä vastaan on nyt saatu päätökseen, ja neljä tekijänoikeusrikoksista tuomittua henkilöä ovat saaneet Britanniassa rangaistukseksi yhteiskuntapalvelua.
Kaikkia neljää henkilöä syytettiin ainoastaan yhden CD-levyn luvattomasta jakelusta, mutta tuomittujen saamat rangaistukset vaihtelivat silti huomattavasti. Steven Diprosen tuomioksi tuli 180 tuntia yhteiskuntapalvelua ja 378 punnan eli noin 395 euron lasku oikeudenkäyntikuluista. Michael Myers välttyi yhteiskuntapalvelulta, mutta sakkoja hän joutuu maksamaan 500 punnan eli noin 523 euron edestä. Mark Tugwellin rangaistukseksi tuli 100 tuntia yhteiskuntapalvelua ja 378 punnan lasku oikeudenkäyntikuluista. James Garnerin osalta yhteiskuntapalvelua täytyy suorittaa 50 tuntia ja oikeudenkäyntikuluja tuli maksettavaksi 378 puntaa.

Tuomitut olivat jakaneet OiNK-sivuston avulla musiikkia, jota ei oltu vielä virallisesti julkaistu myyntiin. Syyttäjän mukaan tämä aiheutti selvää taloudellista vahinkoa musiikkiteollisuudelle ja tuomari yhtyikin syyttäjän näkemykseen.

OiNK-sivustoon liittyvät oikeusjutut eivät kuitenkaan ole vielä ohitse, vaan sivustoa pyörittäneen Alan Ellisin ja yhden sivuston käyttäjän osalta oikeusjutut ovat yhä kesken. Näillä näkymin näiden juttujen käsittely jatkuu maaliskuussa.

Britannian ja Hollannin poliisit sulkivat OiNK-sivuston vuoden 2007 lokakuussa. Sivustosta viranomaisille ilmoituksen tekivät äänitealan kansainvälisenä etujärjestönä toimiva International Federation of the Phonographic Industry (IFPI) ja musiikkiteollisuuden etuja Britanniassa puolustava British Phonographic Industry (BPI).

Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

124.1.2009 17:04

Kyllä jäi ihan suu auki että näinkö helpolla pääsi. Jenkeissä tuo tuomio olisi ollut 180 päivää vankeutta + $500k sakkoja.

224.1.2009 17:08

Joha ne palveli yhteisöö jakamalla oinkis.. :D

324.1.2009 18:07

Jostain syystä luen aina tuon Phonographic väärin =/

Tosiaan aika helpolla pääsivät.

424.1.2009 18:33

Tuohon tietyn maailman älyttömyyteen nähden helpolla pääsivät juu. Mutta.. tuollaiset tuomiot alkavat olla kohtuullisia, jos kyse tosiaan oli vain yhestä kappaleesta. (100 tuntia yhdyskuntapalvelua.. reilu 2vk motiivitonta 'työtä' *oP )

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25.1.2009 @ 17:04

524.1.2009 20:18

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jiiksi:
Tosiaan aika helpolla pääsivät.
Täällä on totuttu jo tohon Amerikan tyyliin että 7 kappaletta tietää miljoonan dollarin laskua maksettavaks.. Ei, ei näin..

Siis toihan on ihan kohtuullista verrattuna näihin ihailtaviin Amerikan esimerkkeihin.

Nojoo kohtuuhelpolla noi kummiski pääsi mutta ei ne sentään mihkään sähkötuoliin ois joutunu kuten Ameriikassa.

CD levyllä n. 13-17 kappaletta joka ois tienny amerikassa pyöreesti ~1 950 000 - 2 550 000 dollarin jättipottia. Amerikka se ihailtu oikeusmaa.

Just kuulin radiosta kuinka Guantanamo Bayn vankileiri lopetetaan kun se muka pilaa Amerikan "oikeusmaan" maineen. Eikö nää 7 kappaletta, miljoona dollaria -oikeusjutut tai "Haastetaanpas kuolleita naisia, tulostimia ja 90-vuotiaita isoäitejä oikeuteen" sitten pilaa sitä??

Meni vähän ohi aiheen mutta menköön..

EDIT: typo
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25.1.2009 @ 15:20

624.1.2009 22:28

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jiiksi:
Tosiaan aika helpolla pääsivät.
Täällä on totuttu jo tohon Amerikan tyyliin että 7 kappaletta tietää miljoonan dollarin laskua maksettavaks.. Ei, ei näin..

Siis toihan on ihan kohtuullista verrattuna näihin ihailtaviin Amerikan esimerkkeihin.

Nojoo kohtuuhelpolla noi kummiski pääsi mutta ei ne sentään mihkään sähkötuoliin ois joutunu kuten Ameriikassa.

CD levyllä n. 13-17 kappaletta joka ois tienny amerikassa pyöreesti ~1 950 000 - 2 550 000 dollarin jättipottia. Amerikka se ihailtu oikeusmaa.

Just kuulin radiosta kuinka Guantamo Bayn vankilan lopettamista suunnitellaan kun se muka pilaa Amerikan "oikeusmaan" maineen. Eikö nää 7 kappaletta, miljoona dollaria -oikeusjutut tai "Haastetaanpas kuolleita naisia, tulostimia ja 90-vuotiaita isoäitejä oikeuteen" sitten pilaa sitä??

Meni vähän ohi aiheen mutta menköön..


Amerikassa kaikki on suurta :D Euroopassa pääsee vähä helpommalla ku kaikki ei oo suurta :D

725.1.2009 9:46
Grazzzz
Inactive

Tässä puhutaan YHDYSKUNTApalvelusta, ei yhteiskunta.
Särähti vaan silmään..
T: palkattomassa työssä käyvä :innocent:

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto