AfterDawn: IT-alan uutiset

TVkaistan kiusaaminen jatkuu

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 22.1.2009 12:48 Kommentteja (11)

TVkaistan kiusaaminen jatkuu Toimintansa aikana ulkopuolisesta häirinnästä kärsinyt TVkaista on jälleen ongelmissa, kun tekijänoikeusjärjestöt ja TV-toimijat ilmoittivat vaativansa TVkaista-palvelun lopettamista.
Tekijänoikeusjärjestöjen ja TV-toimijoiden mukaan internetin kautta TV-ohjelmien katsomisen mahdollistava TVkaista harjoittaa laitonta televisio-ohjelmien uudelleenlähetystä. Uudelleenlähetykseksi katsotaan TVkaistan toiminta, jossa palvelu nauhoittaa kaikkien ilmaisten TV-kanavien ohjelmat automaattisesti, ja mahdollistaa niiden katselun useilla eri laite- ja ohjelmistoalustoilla. Asiakkaiden ei siis tarvitse itse valita nauhoitettavia ohjelmia, vaan he voivat valita katsottavan ohjelman suoraan viimeisen kahden viikon ohjelmatarjonnasta.

"Huomenna torstaina meiltä lähtee yhteinen kirje TVkaistalle. Siinä vaadimme sitä lopettamaan laittoman toimintansa" kertoi MTV Oy:n toimitusjohtaja Pekka Karhuvaara eilen ITviikolle. "Ne ottavat fyrkat meidän ohjelmista. Me emme voi sallia sitä. Olemme valmiita menemään vaikka oikeuteen oikeuksiemme puolesta" lisäsi Karhuvaara.

TVkaista ei ole vielä kommentoinut tekijänoikeusjärjestöjen ja TV-toimijoiden vaatimusta, mutta luultavasti yritys ei tule hylkäämään tuhansia maksavia asiakkaita pelkän painostuksen perusteella, joten odotettavissa lienee oikeustaistelu, jossa selvitellään TVkaistan toiminnan laillisuutta.

Saunalahden tuotejohtaja Panu Lehti kertoi ITviikolle ymmärtävänsä ristiriidan ulkomaille tapahtuvien lähetysten osalta. TVkaistan avulla kotimaassa lähetettäviä ohjelmia voi nimittäin katsella myös ulkomailla, mutta TV-toimijoiden sopimukset kattavat ainoastaan Suomessa tapahtuvat lähetykset. Lehti ei kuitenkaan näe ongelmia Suomessa tapahtuvan nettijakelun osalta, koska kuluttajat voivat tarvittaessa rakentaa itse TVkaistan kaltaisen palvelun. "Kuka tahansa voi ostaa Linux-palvelimen ja ladata siihen netistä ilmaisen ohjelmiston, jolla kaikki ohjelmat tallennetaan. Tallennustilakaan ei paljoa maksa. Tallennetut ohjelmat voi sitten ohjata verkon kautta itselleen minne vain. Tässä ei ole mitään laitonta. Miten tämä muuttuu laittomaksi, jos joku tekee sen palveluna?" kommentoi Lehti ITviikolle.

Edellinen Seuraava  

11 kommenttia

122.1.2009 13:35

Eihän se sinällään ole ihme että firmoja ahdistaa tuollainen, suurin osa tarjonnasta on uusintoja. Mtv3 maxi on hieno esimerkki, maksan jopa erikseen kanavasta joka lähettää jotain suomalaista pokeri iltamaa 8tta kertaa uusintana haha...no muilta kanavilta en silti saa ufc:tä...

222.1.2009 14:03

Ettei vaan saunalahden puollustus johdu siitä, että niiden saunavisio palvelu on käytännössä aika samanlainen kuin tämä...

322.1.2009 14:58

Lopettasivat uusinnat prkl... 3 osa suomen tellusta uusintoja ni ei mikää ihme et ihmiset waree ja nii edespäo

422.1.2009 15:39

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti SuomiP:
Ettei vaan saunalahden puollustus johdu siitä, että niiden saunavisio palvelu on käytännössä aika samanlainen kuin tämä...

Aika samanlainen, mutta juridisesti se toimii niin, ettei tv-yhtiöt voi kun sadatella ja väännellä käsiään. Saunavisiossa käyttäjä valitsee mitkä ohjelmat tallennetaan, jonka jälkeen saunalahden päässä palvelin tallentaa vain ne ohjelmat, joita käyttäjät ovat valinneet. Vaikuttaa pieneltä erolta, mutta koska palvelin ei tallenna kaikkia ohjelmia vaan niitä joita jotkut haluavat, Suomen lain mukaan toiminta onkin laillista.

522.1.2009 20:14

Toivotaan ettei TVkaista lopeta, todella kätevä palvelu, mitä on itse tullut käytettyä noitten 2 viikon testiaikoina

622.1.2009 21:12

"Kuka tahansa voi ostaa Linux-palvelimen ja ladata siihen netistä ilmaisen ohjelmiston, jolla kaikki ohjelmat tallennetaan. Tallennustilakaan ei paljoa maksa. Tallennetut ohjelmat voi sitten ohjata verkon kautta itselleen minne vain. Tässä ei ole mitään laitonta."

Noh, kysymys siis tästä: jos kerran tämän voi tehdä näin, niin mitenkäs suosittelette, että temppu tehdään. Eli mistä palvelin, mikä softa, paljonkohan maksaisi?

722.1.2009 22:46

Lainaus:
Eihän se sinällään ole ihme että firmoja ahdistaa tuollainen, suurin osa tarjonnasta on uusintoja. Mtv3 maxi on hieno esimerkki, maksan jopa erikseen kanavasta joka lähettää jotain suomalaista pokeri iltamaa 8tta kertaa uusintana haha...no muilta kanavilta en silti saa ufc:tä...
Mistä maksukanavalta tulee ufc:tä? Vai tarkoitatko ufc:llä tuf:ia?

822.1.2009 23:41

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Tommipel:
"Kuka tahansa voi ostaa Linux-palvelimen ja ladata siihen netistä ilmaisen ohjelmiston, jolla kaikki ohjelmat tallennetaan. Tallennustilakaan ei paljoa maksa. Tallennetut ohjelmat voi sitten ohjata verkon kautta itselleen minne vain. Tässä ei ole mitään laitonta."

Noh, kysymys siis tästä: jos kerran tämän voi tehdä näin, niin mitenkäs suosittelette, että temppu tehdään. Eli mistä palvelin, mikä softa, paljonkohan maksaisi?
No esim VLC:llä onnistuu streami, mutta esim. windows puolella olen käyttänyt dvbvieweriä, sillä onnistuu sekä tallennus että stream.
Jos haluaa pyhittää tuolle kokonaisen koneen, VDR (http://linux.fi/index.php/VDR) soveltuu myös hyvin tuohon kaikkeen.
Mitä hintaan tulee, dvbviewer maksaa 15e, VLC ei mitään, VDR ei mitään, serveriksi riittää käytännössä mikä hyvänsä kaupasta ostettu tietokone. Virittimiä tarvitset yhden / kanavanippu, suosittelen myös yhtä kovalevyä / nippu.

Lähiverkossa ei nopeudesta tule ongelmaa, mutta jos ulos meinaat streamata niin upload kaistaa pitää toki löytyä.

925.1.2009 23:07

Siitähän tässä ainakin aikoinaan oli puraa, kun tv-kaista tallensi nuo ohjelman heidän yhdelle palvelimelleen, ja multistreamasi ne sitten eteenpäin käyttäjille. No, nyt palvelu väittää kauppaavansa jokaiselle erillisen tallentavan palvelun= he tallentavat ohjelmat monta kertaa.

No tässähän nyt ei olisi siis ei niin mitään järkeä, sillä tuohan olisi suoranaista kovalevyn tuhlausta. En sitten tiedä että toimiiko kyseinen palvelu todella näin.

Sen verran vielä että on kyllä enemmän kuin hyvä palvelu, ehkäpä jopa paras suomalaisten kehittämä nettipalvelu. Tuolta saa flv filut nopeaa katselua varten, ja pakkaamattomat ts tiedostot arkistoimista varten. 10+ !!!

1026.1.2009 20:05

"Kuka tahansa voi ostaa Linux-palvelimen ja ladata siihen netistä ilmaisen ohjelmiston, jolla kaikki ohjelmat tallennetaan. Tallennustilakaan ei paljoa maksa. Tallennetut ohjelmat voi sitten ohjata verkon kautta itselleen minne vain. Tässä ei ole mitään laitonta. Miten tämä muuttuu laittomaksi, jos joku tekee sen palveluna?"

Lyhyt vastaus Panu Lehden kysymykseen: Tulit juuri kuvailleeksi yksityisen käytön ja liiketoiminnan (lue: vapaan ja luvanvaraisen) rajaa.

1128.1.2009 19:32

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ahti2009:
"Kuka tahansa voi ostaa Linux-palvelimen ja ladata siihen netistä ilmaisen ohjelmiston, jolla kaikki ohjelmat tallennetaan. Tallennustilakaan ei paljoa maksa. Tallennetut ohjelmat voi sitten ohjata verkon kautta itselleen minne vain. Tässä ei ole mitään laitonta. Miten tämä muuttuu laittomaksi, jos joku tekee sen palveluna?"

Lyhyt vastaus Panu Lehden kysymykseen: Tulit juuri kuvailleeksi yksityisen käytön ja liiketoiminnan (lue: vapaan ja luvanvaraisen) rajaa.

Kyllähän digiboksejakin myydään ja valmistetaan kaupallisesti.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

IBM: Kaikki salaukset murtuvat viiden vuoden päästä - Vaihda salaustapaa jo nyt! IBM: Kaikki salaukset murtuvat viiden vuoden päästä - "Vaihda salaustapaa jo nyt!" (22.5.2018 10:19)
Tietotekniikan kehitys, etenkin kvanttitietokoneiden kehitys, tekee nykyisin käytössä olevista salaustekniikoista turvattomia jo viiden vuoden sisällä, varoittaa IBM:n johtaja.
Suomalainen firma Nokian kännykkäbrändin takana on nyt yli miljardin arvoinen Suomalainen firma Nokian kännykkäbrändin takana on nyt yli miljardin arvoinen (21.5.2018 16:30)
HMD Global, Suomessa pääkonttoriaan pitävä yhtiö, joka omistaa lisenssit Nokian kännykkämerkkiin, on nyt virallisesti yli miljardin dollarin arvoinen yritys. Sekä peruspuhelimia että Android-pohjaisia ....
Opas: Näin poistat yläreunan kolon OnePlus 6 -puhelimesta Opas: Näin poistat yläreunan kolon OnePlus 6 -puhelimesta (21.5.2018 16:11)
OnePlus 6 sisältää aivan koko etualan peittävän näytön, jossa aivan yläreunassa on kameralle varattu musta lovi/kolo. Onneksi tuon loven saa halutessaan pois - oppaassamme kerromme miten.
4 kommenttia
Kumpi on parempi, OnePlus 6 vai Huawei Honor 10? Kumpi on parempi, OnePlus 6 vai Huawei Honor 10? (20.5.2018 14:05)
Erityisesti Suomessa viimeisten vuosien aikana suosiota ovat nostaneet kaksi älypuhelinfirmaa. Molemmat ovat Kiinasta, ja molemmat haastavat erityisesti Samsungin halvemmilla hinnoilla. Nämä ....
3 kommenttia
OnePlus 6 ensimmäisessä nopeustestissä, päihittää iPhone X:n ja muut kilpailijat OnePlus 6 ensimmäisessä nopeustestissä, päihittää iPhone X:n ja muut kilpailijat (18.5.2018 19:36)
OnePlus esitteli tällä viikolla uuden huippupuhelimen, joka kantaa odotetusti nimeä OnePlus 6. Kiinalaisyhtiö on perinteisesti tuonut huipputason tekniikkaa keskihintaluokan puhelimiin. Vaikka ....
10 kommenttia

Uutisarkisto