AfterDawn: IT-alan uutiset

TVkaistan kiusaaminen jatkuu

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 22.1.2009 12:48 Kommentteja (11)

TVkaistan kiusaaminen jatkuu Toimintansa aikana ulkopuolisesta häirinnästä kärsinyt TVkaista on jälleen ongelmissa, kun tekijänoikeusjärjestöt ja TV-toimijat ilmoittivat vaativansa TVkaista-palvelun lopettamista.
Tekijänoikeusjärjestöjen ja TV-toimijoiden mukaan internetin kautta TV-ohjelmien katsomisen mahdollistava TVkaista harjoittaa laitonta televisio-ohjelmien uudelleenlähetystä. Uudelleenlähetykseksi katsotaan TVkaistan toiminta, jossa palvelu nauhoittaa kaikkien ilmaisten TV-kanavien ohjelmat automaattisesti, ja mahdollistaa niiden katselun useilla eri laite- ja ohjelmistoalustoilla. Asiakkaiden ei siis tarvitse itse valita nauhoitettavia ohjelmia, vaan he voivat valita katsottavan ohjelman suoraan viimeisen kahden viikon ohjelmatarjonnasta.

"Huomenna torstaina meiltä lähtee yhteinen kirje TVkaistalle. Siinä vaadimme sitä lopettamaan laittoman toimintansa" kertoi MTV Oy:n toimitusjohtaja Pekka Karhuvaara eilen ITviikolle. "Ne ottavat fyrkat meidän ohjelmista. Me emme voi sallia sitä. Olemme valmiita menemään vaikka oikeuteen oikeuksiemme puolesta" lisäsi Karhuvaara.

TVkaista ei ole vielä kommentoinut tekijänoikeusjärjestöjen ja TV-toimijoiden vaatimusta, mutta luultavasti yritys ei tule hylkäämään tuhansia maksavia asiakkaita pelkän painostuksen perusteella, joten odotettavissa lienee oikeustaistelu, jossa selvitellään TVkaistan toiminnan laillisuutta.

Saunalahden tuotejohtaja Panu Lehti kertoi ITviikolle ymmärtävänsä ristiriidan ulkomaille tapahtuvien lähetysten osalta. TVkaistan avulla kotimaassa lähetettäviä ohjelmia voi nimittäin katsella myös ulkomailla, mutta TV-toimijoiden sopimukset kattavat ainoastaan Suomessa tapahtuvat lähetykset. Lehti ei kuitenkaan näe ongelmia Suomessa tapahtuvan nettijakelun osalta, koska kuluttajat voivat tarvittaessa rakentaa itse TVkaistan kaltaisen palvelun. "Kuka tahansa voi ostaa Linux-palvelimen ja ladata siihen netistä ilmaisen ohjelmiston, jolla kaikki ohjelmat tallennetaan. Tallennustilakaan ei paljoa maksa. Tallennetut ohjelmat voi sitten ohjata verkon kautta itselleen minne vain. Tässä ei ole mitään laitonta. Miten tämä muuttuu laittomaksi, jos joku tekee sen palveluna?" kommentoi Lehti ITviikolle.

Edellinen Seuraava  

11 kommenttia

122.1.2009 13:35

Eihän se sinällään ole ihme että firmoja ahdistaa tuollainen, suurin osa tarjonnasta on uusintoja. Mtv3 maxi on hieno esimerkki, maksan jopa erikseen kanavasta joka lähettää jotain suomalaista pokeri iltamaa 8tta kertaa uusintana haha...no muilta kanavilta en silti saa ufc:tä...

222.1.2009 14:03

Ettei vaan saunalahden puollustus johdu siitä, että niiden saunavisio palvelu on käytännössä aika samanlainen kuin tämä...

322.1.2009 14:58

Lopettasivat uusinnat prkl... 3 osa suomen tellusta uusintoja ni ei mikää ihme et ihmiset waree ja nii edespäo

422.1.2009 15:39

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti SuomiP:
Ettei vaan saunalahden puollustus johdu siitä, että niiden saunavisio palvelu on käytännössä aika samanlainen kuin tämä...

Aika samanlainen, mutta juridisesti se toimii niin, ettei tv-yhtiöt voi kun sadatella ja väännellä käsiään. Saunavisiossa käyttäjä valitsee mitkä ohjelmat tallennetaan, jonka jälkeen saunalahden päässä palvelin tallentaa vain ne ohjelmat, joita käyttäjät ovat valinneet. Vaikuttaa pieneltä erolta, mutta koska palvelin ei tallenna kaikkia ohjelmia vaan niitä joita jotkut haluavat, Suomen lain mukaan toiminta onkin laillista.

522.1.2009 20:14

Toivotaan ettei TVkaista lopeta, todella kätevä palvelu, mitä on itse tullut käytettyä noitten 2 viikon testiaikoina

622.1.2009 21:12

"Kuka tahansa voi ostaa Linux-palvelimen ja ladata siihen netistä ilmaisen ohjelmiston, jolla kaikki ohjelmat tallennetaan. Tallennustilakaan ei paljoa maksa. Tallennetut ohjelmat voi sitten ohjata verkon kautta itselleen minne vain. Tässä ei ole mitään laitonta."

Noh, kysymys siis tästä: jos kerran tämän voi tehdä näin, niin mitenkäs suosittelette, että temppu tehdään. Eli mistä palvelin, mikä softa, paljonkohan maksaisi?

722.1.2009 22:46

Lainaus:
Eihän se sinällään ole ihme että firmoja ahdistaa tuollainen, suurin osa tarjonnasta on uusintoja. Mtv3 maxi on hieno esimerkki, maksan jopa erikseen kanavasta joka lähettää jotain suomalaista pokeri iltamaa 8tta kertaa uusintana haha...no muilta kanavilta en silti saa ufc:tä...
Mistä maksukanavalta tulee ufc:tä? Vai tarkoitatko ufc:llä tuf:ia?

822.1.2009 23:41

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Tommipel:
"Kuka tahansa voi ostaa Linux-palvelimen ja ladata siihen netistä ilmaisen ohjelmiston, jolla kaikki ohjelmat tallennetaan. Tallennustilakaan ei paljoa maksa. Tallennetut ohjelmat voi sitten ohjata verkon kautta itselleen minne vain. Tässä ei ole mitään laitonta."

Noh, kysymys siis tästä: jos kerran tämän voi tehdä näin, niin mitenkäs suosittelette, että temppu tehdään. Eli mistä palvelin, mikä softa, paljonkohan maksaisi?
No esim VLC:llä onnistuu streami, mutta esim. windows puolella olen käyttänyt dvbvieweriä, sillä onnistuu sekä tallennus että stream.
Jos haluaa pyhittää tuolle kokonaisen koneen, VDR (http://linux.fi/index.php/VDR) soveltuu myös hyvin tuohon kaikkeen.
Mitä hintaan tulee, dvbviewer maksaa 15e, VLC ei mitään, VDR ei mitään, serveriksi riittää käytännössä mikä hyvänsä kaupasta ostettu tietokone. Virittimiä tarvitset yhden / kanavanippu, suosittelen myös yhtä kovalevyä / nippu.

Lähiverkossa ei nopeudesta tule ongelmaa, mutta jos ulos meinaat streamata niin upload kaistaa pitää toki löytyä.

925.1.2009 23:07

Siitähän tässä ainakin aikoinaan oli puraa, kun tv-kaista tallensi nuo ohjelman heidän yhdelle palvelimelleen, ja multistreamasi ne sitten eteenpäin käyttäjille. No, nyt palvelu väittää kauppaavansa jokaiselle erillisen tallentavan palvelun= he tallentavat ohjelmat monta kertaa.

No tässähän nyt ei olisi siis ei niin mitään järkeä, sillä tuohan olisi suoranaista kovalevyn tuhlausta. En sitten tiedä että toimiiko kyseinen palvelu todella näin.

Sen verran vielä että on kyllä enemmän kuin hyvä palvelu, ehkäpä jopa paras suomalaisten kehittämä nettipalvelu. Tuolta saa flv filut nopeaa katselua varten, ja pakkaamattomat ts tiedostot arkistoimista varten. 10+ !!!

1026.1.2009 20:05

"Kuka tahansa voi ostaa Linux-palvelimen ja ladata siihen netistä ilmaisen ohjelmiston, jolla kaikki ohjelmat tallennetaan. Tallennustilakaan ei paljoa maksa. Tallennetut ohjelmat voi sitten ohjata verkon kautta itselleen minne vain. Tässä ei ole mitään laitonta. Miten tämä muuttuu laittomaksi, jos joku tekee sen palveluna?"

Lyhyt vastaus Panu Lehden kysymykseen: Tulit juuri kuvailleeksi yksityisen käytön ja liiketoiminnan (lue: vapaan ja luvanvaraisen) rajaa.

1128.1.2009 19:32

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ahti2009:
"Kuka tahansa voi ostaa Linux-palvelimen ja ladata siihen netistä ilmaisen ohjelmiston, jolla kaikki ohjelmat tallennetaan. Tallennustilakaan ei paljoa maksa. Tallennetut ohjelmat voi sitten ohjata verkon kautta itselleen minne vain. Tässä ei ole mitään laitonta. Miten tämä muuttuu laittomaksi, jos joku tekee sen palveluna?"

Lyhyt vastaus Panu Lehden kysymykseen: Tulit juuri kuvailleeksi yksityisen käytön ja liiketoiminnan (lue: vapaan ja luvanvaraisen) rajaa.

Kyllähän digiboksejakin myydään ja valmistetaan kaupallisesti.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

WhatsAppin jättänyt perustaja sijoitti kymmeniä miljoonia kilpailevaan viestisovellukseen WhatsAppin jättänyt perustaja sijoitti kymmeniä miljoonia kilpailevaan viestisovellukseen (22.2.2018 22:20)
WhatsApp on maailman suosituin viestisovellus, jonka käyttäjämäärissä lähelle pääsee vain toinen yli miljardin käyttäjän viestin, Facebook Messenger. Molemmat omistaa tietysti Facebook, joka ....
Bloomberg: Apple uudistaa AirPods-kuulokkeita parilla tärkeällä ominaisuudella Bloomberg: Apple uudistaa AirPods-kuulokkeita parilla tärkeällä ominaisuudella (22.2.2018 21:15)
Applen viime vuoden iPhone-julkaisut toivat merkittäviä uudistuksia yhtiön älypuhelinlinjastoon. Monille iPhone X:n näyttö ja käyttöliittymäuudistukset olivat merkittävin uudistus vuosikausiin, ....
1 kommentti
Amazon kasvattaa kassattomien Amazon Go -kauppojen määrää Amazon kasvattaa kassattomien Amazon Go -kauppojen määrää (22.2.2018 20:10)
Amazon kertoi pari vuotta sitten visiosta, jossa elintarvikekaupassa käyvän asiakkaan ei tarvitsisi jonottaa kassalla lainkaan, vaan voisi kävellä tuotteet valittuaan suoraan ovesta ulos. Amazon ....
Android Oreo -päivitykset lähtivät käyntiin Galaxy S8:lle Android Oreo -päivitykset lähtivät käyntiin Galaxy S8:lle (22.2.2018 18:56)
Samsung sai aiemmin tässä kuussa vihdoin julkaistua Android 8.0 Oreo -päivityksen viime vuoden Galaxy S -lippulaivapuhelimelleen. Galaxy S8:n omistajat joutuivat kuitenkin pian pettymään, sillä ....
uTorrentista löytyi vakava haavoittuvuus – Lataa päivitys täältä uTorrentista löytyi vakava haavoittuvuus – Lataa päivitys täältä (22.2.2018 15:38)
BitTorrentin kehittämästä suositusta uTorrent-asiakasohjelmasta on löytynyt vakavia haavoittuvuuksia. Googlella työskentelevä tietoturvatutkija Tavis Ormandy havaitsi ohjelmissa olevien ....

Uutisarkisto