AfterDawn: IT-alan uutiset

TDC esti tanskalaisten pääsyn The Pirate Baylle

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 20.1.2009 13:06 Kommentteja (9)

TDC esti tanskalaisten pääsyn The Pirate Baylle Tanskalaisten kuluttajien pääsy The Pirate Bay -sivustolle (TPB) on jälleen vaikeutunut, kun maan suurin internet-operaattori TDC päätti estää asiakkaidensa pääsyn TPB:n tarjontaan. TDC ryhtyi toimiin vapaaehtoisesti, joten kyseessä ei ole lainsäädännön pakottama toimi.
Parhaillaan Tanskan korkein oikeus miettii sitä, että annetaanko internet-operaattori Tele2:lle valituslupa marraskuussa tulleesta tuomiosta, jonka seurauksena Tele2 määrättiin estämään asiakkaidensa pääsy TPB:n palvelimille. Jos korkein oikeus ei anna valituslupaa Tele2:lle, jää marraskuun tuomio lainvoimaiseksi. Tällöin kaikki tanskalaiset internet-operaattorit seuraavat todennäköisesti TDC:n jalanjälkiä ja estävät asiakkaidensa pääsyn TPB:n palvelimille.

TDC:n ennakointi asian suhteen saattaa kuitenkin tehdä yritykselle hallaa, jos Tele2 saa valitusluvan korkeimmalta oikeudelta ja onnistuu vielä purkamaan alempien oikeusasteiden langettamat pääsykiellot. Tällöin TDC on estänyt turhaan asiakkaidensa pääsyn TPB:n palvelimille, ja tämä ei välttämättä miellytä niitä tanskalaisia, jotka vierailevat mielellään TPB:n sivuilla.

TDC:n asiakkaat pääsevät jatkossakin käsiksi TPB:n tarjoamaan materiaalin esim. käyttämällä välityspalvelimia. Varsinaisia P2P-siirtoja TDC:n toiminta ei estä, koska BitTorrent-protokollaa noudattavat P2P-ohjelmat siirtävät tiedostot suoraan käyttäjältä toiselle, joten ainoastaan torrent-tiedostojen etsiminen ja lataaminen hankaloituu.

Edellinen Seuraava  

9 kommenttia

120.1.2009 13:45

Pian niin edistyksellisillä tanskalaisilla on liittymä tyyppinä isdn :-p..tai jos adsl niin 512/512..kauaa ie tarvi operaattoreiden ihmetellä laajakaistaliittymien alaspäin menoa tulopuolella.

220.1.2009 13:48

Onhan niitä muitakin saitteja olemassa TBP:n lisäksi...

Millonkahan suomen TDC tekee saman tempun?

;)

320.1.2009 13:58
masa92
Inactive

Tämähän on aika kaksiiippuinen juttu. Nimittäin loppupeleissähän tämä on silkkaa sensuuria, mutta periaatteessahan piratebayn avulla voi rikkoa tekijänoikeuksia. Siksipä siksi on vaikea keksiä argumentteja kummankaan puolesta.

420.1.2009 14:40

Sinänsä pelkkä temppu jolla koitetaan hämätä virkavaltaa ja uskotella että "kyllä me tehdään jotain asian eteen." Piratebay:n torrentteja voi hakea muualtakin. Tuskin tuo haittaa käytännössä kenenkään puuhia mutta masa92 kommentin mukaisesti periaatteessa on väärin rajoittaa ihmisten oikeutta selata internet sivuja. Ja jos nyt yritetään oikein nokkelia olla niin mistä tahansa sivulta voi ladata tekijänoikeuksilla suojattua materiaalia ja käyttää niitä luvattomasti.

520.1.2009 18:46

Varmaan on niille tanskalaisille annettu
jo miljoonat ohjeet, miten tuo esto kierretään.

621.1.2009 1:04

Lainaus:
ÄKT haluaa Pirate Bay -eston Suomeenkin

Nyt Suomen Ääni- ja kuvatallennetuottajat ÄKT ry aikoo ottaa käyttöön tanskalaisen mallin mukaisen sensuurin läpiajamista myös Suomessa.

ÄKT aikoo käyttää siviilioikeusjuttua, jossa operaattorit määrättäisiin estämään pääsy sivustolle. ÄKT ry:n toiminnanjohtaja Arto Alaspää kertoo Tietokone-lehdelle, että järjestö suunnittelee testaavansa Tanskan mallia myös kotimaassamme.

"Vastaavia pääsynestohakemuksia on tarkoitus tehdä Suomessakin", Alaspää toteaa. Tietokone-lehden mukaan yksityiskohdat eivät ole vielä tiedossa, mutta ÄKT aikoo edetä asiassa vielä tänä vuonna.

721.1.2009 7:32

Ihan kuin torrentteja ei muilta sivuilta löytäisi....Kyllä tuo saattaa vähän vähentää tota lataamista, muttei kuitenkaan niin merkityksellisesti.

821.1.2009 11:03

Itse asiassa, sensuroinnilla tai sen yrittämisellä on aina vastakkainen vaikutus. Pirate Bay:n suosio on kasvanut näiden johdosta joka ikinen kerta, joten miksi kukaan olettaa tämän kerran olevan poikkeus? Sensuuria parhaimmillaan. Niitä artisteja varmasti syö, jotka käyttävät TPB:ta julkaisukanavana, kuten NIN.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21.1.2009 @ 11:04

95.2.2009 17:39

Joo, estääpä hyvinkin.. :) No. Eihän tuo ole kummoinen ongelma ohittaa, menee vain jollekin proxy-sivulle, kuten weeweewee . ninjacloak . com niin jopa pääsee mihinkä vain, vaikkei oma maa sitä sallikaan tai joku toinen maa ei salli sinun menevän, koska pitää sinua suomalaisena. Tuonne vain ja osoitetta kehiin, niin näkyy esim. Fringen jaksot sarjan kotisivujen kautta vaikka katsotkin niitä täältä Suomesta.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla (19.7.2018 18:25)
HMD Global on esitellyt Kiinan markkinoille Nokia X5 -älypuhelimen, jolla pyritään vetoamaan tyylikästä ja edullista puhelinta etsivään kansanosaan. Nokai X5:n muotoilussa noudatetaan aiemmin ....
3 kommenttia
Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi (19.7.2018 18:13)
Googlen toimitusjohtaja Sundar Pichai tuntuu olevan hyvin järkyttynyt Euroopan komission eilen julkistamasta 4,3 miljardin euron sakosta. Komission mukaan Google on käyttänyt määräävää markkina-asemaa ....
9 kommenttia
Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä (19.7.2018 18:08)
Yhdysvaltalainen lasivalmistaja Corning on ottanut uuden harppauksen älypuhelimien näyttöjen suojana käytettävissä Gorilla Glass -lasien kehityksessä. Yhtiö on esitellyt seuraajan nykyisissä ....
Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin (18.7.2018 20:02)
Samsung kehittää seitsemän tuumaista mobiililaitetta, jonka voisi taittaa keskeltä pienemmäksi – samaan tapaan kuin lompakon. Suunnitelmista uutisoi Wall Street Journal. Kyseessä olisi yksi ....
5 kommenttia
Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää (18.7.2018 17:27)
Toukokuussa Suomessa myyntiin tulleelle Honor 10 -älypuhelimelle on luvassa kaksi mainittavaa muutosta elokuun 3. päivä ilmestyvän päivityksen mukana. Honor 10:n omistajien saataville on ....
2 kommenttia

Uutisarkisto