37% luvattomista lataajista ei lopettaisi vaikka rangaistuksena olisi liittymän sulkeminen

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 19.1.2009 21:03 Kommentteja (17)

37% luvattomista lataajista ei lopettaisi vaikka rangaistuksena olisi liittymän sulkeminen Viime lokakuussa Entertainment Media Research julkaisi tekemänsä kyselyn tulokset, joiden mukaan lähes 75 prosenttia musiikkia luvattomasti lataavista tahoista lopettaisi kyseisen toiminnan, jos internet-operaattori lähettäisi näille huomautuksen musiikin luvattomasta lataamisesta.
Nyt asiaa on tutkittu uudestaan tutkimusyhtiö The Leading Questionin ja musiikkialan konsulttifirmana toimivan Music Allyn toimesta. Kohdemaiksi otettiin tällä kertaa Britannia, Ranska ja Yhdysvallat, joissa ihmisiltä kysyttiin mitä pitäisi tapahtua, jotta he lopettaisivat tekijänoikeudella suojatun musiikin luvattoman lataamiseen.

41 prosenttia vastaajista ilmoitti, että lataus loppuisi heti, jos heidän internet-operaattorinsa lähettäisi heille varoituksen kirjeen muodossa. Tämä käytäntö on tällä hetkellä voimassa Britanniassa, jossa tietyt internet-operaattorit ohjaavat tekijänoikeusjärjestöiltä saatavia varoituksia asiakkailleen.Panoksia voidaan kuitenkin vielä koventaa, sillä kyselyn mukaan 63 prosenttia vastaajista lopettaisi luvattoman lataamisen, jos heidän internet-operaattori uhkaisi heitä internet-yhteyden katkaisemisella. 37 prosenttia vastaajista jatkaisi siis luvatonta lataamista, vaikka se johtaisi internet-liittymän sulkemiseen.

Music Allyn toimitusjohtaja Paul Brindleyn mukaan varoitukset tehoaisivat hyvin satunnaisiin lataajiin ja ne antaisivat myös selvän viestin kyseisen toiminnan laittomuudesta, mutta kovimpiin lataajiin näillä varoituksilla ei olisi vaikutusta.

Kyselyssä ei valitettavasti udeltu vastaajilta sitä, millainen rangaistus saisi kovimmatkin lataajat lopettamaan kyseisen aktiviteetin, joten mediajättien ja tekijänoikeusjärjestöjen täytyy itse keksiä luvattomien lataajien housut kasteleva pelottelukeino.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

17 kommenttia

119.1.2009 21:48

Lainaus:
...mediajättien ja tekijänoikeusjärjestöjen täytyy itse keksiä luvattomien lataajien housut kasteleva pelottelukeino.
Sanottaisiinko mieluummin näin:

...mediajättien ja tekijänoikeusjärjestöjen täytyy itse keksiä keino luvattomien lataajien houkutteluksi laillisen materiaalin pariin.

Pelottelu ei ole ratkaisu.

219.1.2009 22:03

Uhkaa operaattoria, että vaihtaa liittymää. heh.

319.1.2009 22:20

En itsekkään lopettaisi, koska se ei olisi edes mahdollista omalla kohdallani (kuten varmaan monen muunkaan), että moinen kirje tulisi. Latamaaminen kun on vähäistä / satunnaista verrattuna niihin, joilla kaista huutaa 24/7.

419.1.2009 22:25

Onhan sitä tässä kolme vuotta odotettu että tulisi kirje edes joltain, mutta eipä ole näkynyt. :-/ nim. kaista huuta 24/7. ;)

Jos kirje tulisi niin se menisi siihen että operaattori vaihtuisi. :)

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 19.1.2009 @ 22:26

519.1.2009 22:42

Kukapa uhkailuja sulattaisi miltään kaupalliselta taholta.

Kuten Pukli sanoi, uhkaa operaattoria, että vaihtaa liittymää.

619.1.2009 22:55

Ei tätä waretusta nyt niin vaan voi lopettaa. Tämä on kuin huumetta.

719.1.2009 22:59

Niin ja sitten se muuttuisi "vanhan-aikaseksi" menetelmäksi, eli kirje postiin ja kaverille tyhjämedia ja kaveri kärtsyttelee meneen...:-p. Eli ei tuo koskaan lopu se vain saattaisi muuttaa muotoaan. Ensin oli c-kasetilta - c-kasetille ja sitten vhs-vhs ja nyt cd-cd....jne. Tuo pelottelu ei todellakaan toimi, vaan houkuteltaisiin se "warettaja" lailliselle matskulle. Luulen että pian sen nämä mafia-levy yhtiötkin huomaavat. Operaattorit eivä kiinnostu asiasta koska menee asiakkaat, sitten heille jää paska käteen. Nytkin sonera väkisin vääntää kaistaa suuremmalle ja kun sanot että et tarvi niin suurentavat kuitenkin ja sitten maksat kalliimmasta vaikka et tarvi, kaverille kävi juuri niin. No sonera otti ja lähti...dna tilalla. Joten ei taida pelottelu toimia.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 19.1.2009 @ 23:00

819.1.2009 23:54

Suurin osa warettajista siirtyy käyttämään anonyymi palveluita joissa ei voi jäädä kiinni kuten

http://www.torrentfreedom.com/

https://torrentprivacy.com/

http://perfect-privacy.com/

Tai sitten anomyymi P2P-verkkoja kuten

http://www.i2p2.de/

http://piraattiliitto.org/artikkelit/200...-oman-darknetin

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.1.2009 @ 20:09

920.1.2009 00:23

Tässäkin ratkaisee lopulta se, onko operaattoreille huomautuskirjeitä lähettävä tekijänoikeusjärjestö tärkeämpi kuin asiakkaat. Voin melkein veikata kumpi painaa enemmän heidän puntarissa, vaatimukset ryhtyä toimiin vai raha.

1020.1.2009 03:20

Lainaus:
Kyselyssä ei valitettavasti udeltu vastaajilta sitä, millainen rangaistus saisi kovimmatkin lataajat lopettamaan kyseisen aktiviteetin, joten mediajättien ja tekijänoikeusjärjestöjen täytyy itse keksiä luvattomien lataajien housut kasteleva pelottelukeino.

Kuolemantuomio hehee sillä loppuis lataaminen jopa kovimmaltakin, koska voi olla aika vaikeaa ladata mitään jos on kuollut, mutta näin ankaraan tuomioon se ei ole menossa korkeitaan se saattaa mennä niin tulee vankeusrangaistus...

1120.1.2009 07:34

"37% luvattomista lataajista ei lopettaisi vaikka rangaistuksena olisi liittymän sulkeminen"

Voi olla että lopettais, koska ilman liittymään on hankala ladata. xD

No mut kyllä minä lopettaisin jos sellanen varotuskirje tulis postilaatikkoon. Äiti ei saattais tykätä kyttyrää kun liittymä sulettais, josta minä en maksa pennin vertaa....

1220.1.2009 11:23

Miten nämä laittomat lataukset sitten muka havaittaisiin? Esim. Torrent -liikenne voidaan salata (ei tosin kovin vahvasti, ainakaan vielä), joten pelkkiä IP-paketteja seuraamalla ei välttämättä laittomuus paljastuisi. Trackereille tietysti voisivat järjestöt ujuttautua käyttäjinä, mutta omat ongelmansa siinäkin olisi. Töitä olisi siis bustaajille tarjolla?

1320.1.2009 12:14

Voin kyllä vannoa että jotkut poliisitkit lataavat musiikkia, videoita yms, Laittomasti. Oli tuttu poliisissa joka latas mulle Housen kaikki jaksot kun oma kone oli rikki :)

1420.1.2009 20:03

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti grinx:
Voin kyllä vannoa että jotkut poliisitkit lataavat musiikkia, videoita yms, Laittomasti. Oli tuttu poliisissa joka latas mulle Housen kaikki jaksot kun oma kone oli rikki :)

Nämä tekijänoikeus rikkomukset ei kiinnosta poliisia, on heillä tärkeämpääkin tekemistä.

Lainaus:
Tässäkin ratkaisee lopulta se, onko operaattoreille huomautuskirjeitä lähettävä tekijänoikeusjärjestö tärkeämpi kuin asiakkaat. Voin melkein veikata kumpi painaa enemmän heidän puntarissa, vaatimukset ryhtyä toimiin vai raha.

Eikä kyllä operaattorikaan paljon välitä. Nämä nopeat liittymät ovat vain bisnestä heille.

En usko että tuollainen varoituslappu systeemi toimisi suomessa, kaikki vain vaihtaisivat isp:tään.

1520.1.2009 23:30

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:
Niin ja sitten se muuttuisi "vanhan-aikaseksi" menetelmäksi, eli kirje postiin ja kaverille tyhjämedia ja kaveri kärtsyttelee meneen.

Tämä on muuten kätevä keino, jos tuttavapiirissä 24/7-lataajia. Taskuunmahtuvan kovon (320GB) saa 70eurolla. Tuon pistää dataa täyteen, niin ei ihan heti lopu ajanviete. Postituskaan ei ole kallista enää. Kuplamuovia ympärille ja helpostikuoressa menemään =D

161.2.2009 12:36

iTunes myy DRM-vapaata musiikkia ja DVD-elokuvia voi ostaa jopa alle kympin joten laittomalle lataamiselle ei ole enää kaikupohjaa.

Enkä oikein jaksa uskoa, että kenellekään tulee erityisen hyvää fiilistä warettamisesta muutenkaan.

171.2.2009 12:41

Lainaus:
En usko että tuollainen varoituslappu systeemi toimisi suomessa, kaikki vain vaihtaisivat isp:tään.
Kaikki ei voi vaihtaa ISP:tä. Esimerkiksi itsellä ei ole muuta vaihtoehtoa, kuin paikallinen operaattori.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto