AfterDawn: IT-alan uutiset

Plextorilta uusia MediaX-mediasoittimia

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 17.1.2009 19:31 Kommentteja (3)

Plextorilta uusia MediaX-mediasoittimia Plextorin MediaX-tuoteperhe laajenee tämän kuun lopulla uusilla olohuoneen medialaitteilla, kun Plextor tuo markkinoille PX-MX500WL- ja PX-MX1000WL-soittimet.
Laitteiden erona on mukana toimitettavan kiintolevyn tallennuskapasiteetti, jota PX-MX500WL:ssa on nimen mukaisesti 500 gigatavua ja PX-MX1000WL:ssa 1 000 gigatavua. Muuten soittimet ovat ominaisuuksiltaan yhtenevät.

Soittimet saa liitettyä kotiverkkoon Ethernet-liitännän tai WLAN:in avulla. WLAN-käyttöä varten laitteen mukana toimitetaan erillinen USB-dongeli, jonka liittämisen jälkeen WLAN-yhteyden käyttäminen pitäisi onnistua. Soittimet saa tarvittaessa liitettyä tietokoneeseen myös USB-liitännän avulla, jos laitteita ei saa liitettyä samaan lähiverkkoon.

Mediaformaattien osalta laitteen luvataan toistavan JPEG- ja BMP-kuvia; AC3-, WMA-, OGG- ja MP3-audiotiedostoja sekä AVI- ja MPEG-videotiedostoja. Videokoodekkien osalta tuettuina ovat AVI-tiedostoissa DivX ja XviD. Tekstitystiedostojen osalta tukea luvataan ainakin smi-, ssa- ja srt-formaateille.

Laitteiden pitäisi pystyä toistamaan myös teräväpiirtoisia DivX ja Xvid-videoita aina 1920x1080-resoluution saakka. Videota laitteesta saa ulos HDMI:n, komposiitti- ja komponentti-ulostulon kautta. Audion saa ulos soittimista analogisesti kahden RCA-liittimen kautta tai digitaalisesti RCA:n tai Toslinkin kautta. Laitteessa on myös SCART-ulostulo.

Videoiden toistamisen ohella soittimilla voi myös nauhoittaa videoita joko SCART-, komposiitti- tai DV-sisääntulon kautta. Tallennus tapahtuu MPEG-2-formaatin mukaiseksi videotiedostoksi, jonka voi siirtää esim. editointia varten tietokoneelle.

Lähiverkon lisäksi mediatiedostoja laitteelle voi siirtää esim. USB-massamuistilaitteilta.

Kokoa laitteella on 148x200x63mm ja paino ilman kiintolevyä on 900 grammaa. Soittimien hintoja ei ole vielä paljastettu, mutta yrityksen viime vuonna julkaisemia PX-MX500L-soittimia myydään tietyissä suomalaisissa verkkokaupoissa hieman yli 300 euron hintaan, joten PX-MX500WL asettunee vastaavaan hintaluokkaan. PX-MX1000WL:n hinta asettunee puolestaan samoille tietämille PX-MX1000L-soittimen kanssa, jota myydään nykyään noin 360 euron hintaan.
Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

117.1.2009 21:09
pezkuu
Inactive

kunno laatikko

217.1.2009 21:57

Turha kapistus ilman Matroska- ja h.264-tukea.

318.1.2009 9:30

...niin. Piraattileffojen pyörittämistä varten nämä laitteet tehdään, ja jos soitin ei kykene yleisimpien formaattien toistoon, on laitteella synkkä tulevaisuus, kuten brittiläisillä piraattien lataajillakin.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto