AfterDawn: IT-alan uutiset

Luvattomille lataajille luvassa ankea tulevaisuus Briteissä

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 17.1.2009 22:58 Kommentteja (60)

Luvattomille lataajille luvassa ankea tulevaisuus Briteissä Viime vuonna Britanniassa nähtiin iso muutos tekijänoikeuksien valvonnassa, kun paikalliset internet-operaattorit aloittivat kampanjan, jossa luvatonta latausta harrastava kuluttaja voi saada itselleen varoituskirjeen kotiin.
Kaikki Britannian internet-operaattorit eivät kuitenkaan lähteneet mukaan tähän toimintaan viime vuonna, mutta Financial Times -lehden verkkojulkaisun julkaiseman jutun perusteella kaikkien operaattoreiden olisi pian lähdettävä mukaan kyseiseen toimintaan, koska työn alla oleva laki pakottaisi operaattorit valvomaan asiakkaitaan.

Varoittamisen lisäksi uusi ehdotus pakottaisi internet-operaattoreita pitämään listaa eniten luvattomia latauksia tekevistä asiakkaistaan. Tekijänoikeusjärjestöt pääsevät näkemään tämän listan, jonka myötä tekijänoikeusjärjestöt voivat vaatia kyseisen listan henkilöiltä korvauksia tai tarvittaessa haastaa heidät oikeuteen tekijänoikeusrikoksista.

Uuden lain valvomista varten perustettaisiin uusi virasto, jonka toiminnoista tulevat kulut lankeavat nykyisen suunnitelman mukaan internet-operaattoreiden ja tekijänoikeusjärjestöjen maksettaviksi.

Ehdotusta laatineiden tahojen mukaan viime vuonna tehdyt muutokset eivät ole parantaneet tilannetta luvattoman lataamisen osalta, jonka lisäksi internet-operaattorit ja tekijänoikeusjärjestöt eivät ole päässeet keskenään sopuun ongelman korjauskeinoista. Tämän takia asia täytyy korjata lainsäädännöllisin keinoin.

Edellinen Seuraava  

60 kommenttia

117.1.2009 23:35

Ei hyvä. Eiks tää oo vähän niinku lukis toisten posteja ilman lupaa?

217.1.2009 23:41

ei?

317.1.2009 23:42

Ja tätä top10 listaa sitten karsitaan niin kauan että jäljellä ei enään ole kuin ne jotka lataavat 10 kappaletta vuodessa...

Hankkikaa VPN ja ladatkaa Rapidsharesta niin ei torrentti tädit pysty valvomaan.

...en edes tajua miksi kukaan haluaisi valutella torrenttina mitään kun Rapidsharesta tulee 10Mb/s

417.1.2009 23:44

Mitä helvettiä?

Millä vitulla tällanen on laillista?! :o

Mihin vittuun ollaan menossa?!


Onneksi utorrentissa on kryptaus..

517.1.2009 23:51
masa92
Inactive

Taas ne isoimmat huutelijat (=pahimmat piraatit) valittaa etta tallainen toiminta ei voi olla laillista, vaikka itse rikkovat lakia jatkuvasti... Yht aikkia kun joku toinen alkaa rikkomaan lakia jotta saadaan alkup. rikkojat kiinni, niin takerrutaan lain jokaiseen pykalaan. Uskokaa jo, etta heti kun waretus loppuu, loppuu myos meidan normaalien ihmisten vakoilu. Kiitos ja kumarrus piraateille, nyt me kaikki karsimme, koska muutama idiootti ei voi lakia noudattaa.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 18.1.2009 @ 00:01

617.1.2009 23:52

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti JasonSco:
Hankkikaa VPN ja ladatkaa Rapidsharesta niin ei torrentti tädit pysty valvomaan.

...en edes tajua miksi kukaan haluaisi valutella torrenttina mitään kun Rapidsharesta tulee 10Mb/s
On kyllä totta, että Rapidshitistä saa nopeasti tavaraa, kunhan vain hankkii sinne tilin, joka onneksi ei edes ole kallis. Ongelma on vain se, että kaikkea mahdollista ei sieltä voi löytää.

718.1.2009 0:01

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti masa92:
Taas ne isoimmat huutelijat (=pahimmat piraatit) valittaa etta tallainen toiminta ei voi olla laillista, vaikka itse rikkovat lakia jatkuvasti... Yht aiikia kun joku toinen alkaa rikkomaan lakia jotta saadaan alkup. rikkojat kiinni, niin takerrutaan lain jokaiseen pykalaan. Uskokaa jo, etta heti kun waretus loppuu, loppuu myos meidan normaalien ihmisten vakoilu. Kiitos ja kumarrus piraateille, nyt me kaikki karsimme, koska muutama idiootti ei voi lakia noudattaa.
Tekopyhää meininkiä kyllä, mutta mielestäni on ongelmallista, että TO-mafia saa liikaa valtaa käsiinsä. Eikä kyseessä ole edes mikään erityisen vaikutusvaltainen ala vaan ihan "tavallinen" bisnesala. Miksi juuri tekijänoikeuksia käsittelevät firmat ja järjestöt saisivat käsiinsä virkavallan oikeudet?

818.1.2009 0:03

Jaahas... taitaa Relakks yms. palveluilla olla ruusuisa tulevaisuus lähivuosina.

918.1.2009 0:48

Torrentista vain pakotettu salaus päälle tulevan ja menevän liikenteen osalta ja https:// kommennot paikkojen eteen mistä lataa esim. https://thepiratebay.org tällöin ei edes oma operaattori näe mitä ja mistä lataa.

Toinen keino on käyttää VPN, https://www.relakks.com/ http://www.torrentfreedom.com/ palveluita joilla sama vaikutus kuten edellä mainitut eli oma operaattori ei näe eikä tiedä yhtään mitä liikkuu, koska liikenne on salattua. Eikä ole tarvetta käyttää ensimmäistä keinoa, jos valitsee tämän.

Kolmas keino on siirtyä anonyymi p2p-ohjelmiin http://piraattiliitto.org/artikkelit/200...-oman-darknetin

Noilla kolmella toimenpiteellä tekee kiinnijäämisen mahdottomaksi mutta ainoastaan kaksi viimeistä ovat 100% varmoja. Ensimmäinen 90% varma. Nämä nopeat ja helpot keinot siten täysin tekevät tyhjiksi to-mafian epätoivoiset yritykset :)

Ei mene kovin kauaa niin TTVK/IFPI/ÄKT itkee vastaavaa Suomeen ja se tulee varmaan pian mutta ei sillä ole yhtään mitään vaikutusta. Liian helppo ja nopea suojautua moiselta.

Nytkin, kun käyttää muiden maiden P2P-verkkoja (torrentit,dc-hubit yms.),kuin Suomen tekee jäljittämisen lähes mahdottomaksi TTVK:lle. Samoin rapidsharen kaltaisten palveluiden käyttäminen.

Nämä toimenpiteet tarkoittavat vain sitä, että vain tyhmät tai tietämättömät nettipiraatit tulevat jäämään kiinni. Muiden jatkaessa harrastustaan suojatusti. TO-mafia tutkii p2p-liikennettä ja poimii sieltä laittomat levittäjät, mutta salattua liikennettä to-mafia ei pysty näkemään, joten ei to-mafia voi asialle yhtään mitään. Alla linkki missä selvitetään tarkemmin miten to-mafia jäljittää nettipiraatteja. Aikaisemmin mainituilla keinoilla on naurettavan helppo suojautua.

http://torrentfreak.com/meet-dtecnet-ria...artners-090113/

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 18.1.2009 @ 01:01

1018.1.2009 0:54

Mitenköhän aikovat erotella laillisen ja laittoman latailun välillä? Protkollaan ei voi luottaa koska kaikista on saatavilla laittoman lisäksi laillistakin tavaraa. Samoin torrent trackeri urlien kanssa sillä träkkereillä on myös paljon laillista tavaraa.

1118.1.2009 1:00

Brave New World here we come!

1218.1.2009 1:57

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti masa92:
Taas ne isoimmat huutelijat (=pahimmat piraatit) valittaa etta tallainen toiminta ei voi olla laillista, vaikka itse rikkovat lakia jatkuvasti... Yht aikkia kun joku toinen alkaa rikkomaan lakia jotta saadaan alkup. rikkojat kiinni, niin takerrutaan lain jokaiseen pykalaan. Uskokaa jo, etta heti kun waretus loppuu, loppuu myos meidan normaalien ihmisten vakoilu. Kiitos ja kumarrus piraateille, nyt me kaikki karsimme, koska muutama idiootti ei voi lakia noudattaa.
Jep, muutama... Mikäköhän se prosenttiluku olikaan että kuinka moni on laittomasti hommannut ohjelman, musiikkia tms. Ei ole nimittäin ihan pieni.

1318.1.2009 2:36

Yksi yli kaikkien.

http://perfect-privacy.com/

;)

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.3.2009 @ 23:07

1418.1.2009 3:34

Eiköhän Ruotsin Piraattiliitto hoida homman kotiinpäin, jos ensi kesänä pääsee EU parlamenttiin:

Jäsenmäärä huikeassa kasvussa:
http://www.piratpartiet.se/partiet/medlemsstatistik

On jo varsin suuri puolue muihin verrattuna:
http://www.piratpartiet.se/storlek

Mutta se varmasti tarvitsisi myös Suomalaisten apua!

1518.1.2009 4:09

Ruotsin Piraattipuolue on julkistanut kaupallisen darknet-palvelun yhteistyössä ruotsalaisen Relakks high-tech yrityksen kanssa. Viiden euron kuukausimaksua vastaan asiakas saa käyttöönsä jäljittämättömän ruotsalaisen IP-numeron, johon hän on yhteydessä suojatun VPN-yhteyden kautta omasta koneestaan. Anonyymista ruotsalaisesta IP-numerostaan käsin asiakas voi sitten vaikkapa surfata netissä turvassa Isoveljen valvovalta silmältä tai käyttää haluamiansa vertaisverkko-ohjelmia ilman pelkoa tekijänoikeusmafian ahdistelusta. Osa palvelumaksuista käytetään Piraattipuolueen toiminnan rahoitukseen.

Pitäisi kai testata tuota, 3 päivää saa testailla ilmaiseksi:

https://www.relakks.com/?lang=eng

SEK 49.00 /mån eller SEK 449.00/år

449 kruunua=41.5 euroa.
http://finance.yahoo.com/currency-conver...&submit=Convert

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 18.1.2009 @ 04:13

1618.1.2009 4:25

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti masa92:
Uskokaa jo, etta heti kun waretus loppuu, loppuu myos meidan normaalien ihmisten vakoilu.
Taidat elää jossain fantasiamaailmassa. Kerran saavutettuja oikeuksia tai minkäänlaista valtaa ei kukaan luovuta, ei varsinkaan tekijänoikeusjärjestöt. Valvonta jatkuu ja varmaan pahenee vielä, jos tekijänoikeusapinat ei löydä enää ihmisiä jotka jakaa laitonta materiaalia niin valvontaa pitää niiden mielestä varmaan tiukentaa koska on piraatit on sillo keksiny keinon kiertää senhetkinen valvonta.

1718.1.2009 10:04

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti masa92:
Uskokaa jo, etta heti kun waretus loppuu, loppuu myos meidan normaalien ihmisten vakoilu.

Aikamoisessa pilvilinnassa elät.

Lainaus:
Varoittamisen lisäksi uusi ehdotus pakottaisi internet-operaattoreita pitämään listaa eniten luvattomia latauksia tekevistä asiakkaistaan. Tekijänoikeusjärjestöt pääsevät näkemään tämän listan, jonka myötä tekijänoikeusjärjestöt voivat vaatia kyseisen listan henkilöiltä korvauksia tai tarvittaessa haastaa heidät oikeuteen tekijänoikeusrikoksista.

Edelleenkin ihmetyttää, että mitä v**un väliä on jollain listalla? Jos se lista pitää sisällään vaikka torrent-tiedostoja, niin mitä sitten. Tiedostonimellä ja tiedoston oikealla sisällöllä ei välttämättä ole mitään yhteistä.

EDIT: Jos tämmöstä systeemiä suomeen on joskus tulossa, niin kai sitä siinä vaiheessa voisi alkaa pikkuhiljaa ottaa lain ja oikeuden omiin käsiin. Kun kerran tämmösille kaikenmaailman höpöhöpöjärjestöille on annettu poliisin valtuuksia, niin kai sitä voisi sitten alkaa itsekin toteuttaa samaa.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 18.1.2009 @ 10:07

1818.1.2009 10:21

Edelleen tehokkain keino olisi isp:n seurata kaistan liikennettä, jos huutaa jatkuvasti 100% niin poliisit poikkeamaan oven taakse muutamalle tälläiselle henkilölle ja hiukan juttua lehtiin että poliisit on käyneet muutaman lataajan luona ja koneet takavarikoitu rikoksesta epäilyn nojalla. Jo alkais waretus vähenemään, nyt kiinnijäämisen riski normilataajalla olematon, suuremmilla jakajillakin todella pieni. Kun tuo riski saataisiin edes prosentin osien suuruiseksi niin varmasti vähenisi lataukset rajusti. Ja tuohon kai on ihan valtuudet tälläkin hetkellä, suurtakaan vahinkooa tuskin tulee vaikka ketään ei kiinni saataisikaan, mutta viesti olisi selvä, pelkkä lataajakin voi olla tulilinjalla.

1918.1.2009 10:23

Yhteyden salaus/kryptaus ei vaikuta siihen etteikö kukaan näkisi mistä ja mihin liikenne on menossa.

Nuo VPN-tunnelit on siinä mielessä huonoja että annat tuntemattomalle taholle mahdollisuuden seurata liikennettäsi ja vielä maksat siitä. Eikä tämäkään ole edes kovin anonyymi koska ip pysyy kai samana yhteyden ajan.

Anonyymiverkot kuten TOR antaa jo lähes sotilaallista tasoa olevan salauksen ja anonyymiuden, joka tosin sekin riippuu käyttäjän toimista. Myös tällöin on helppo paljastaa oma identiteetti esim. jos vaikka kirjaudut afterdawniin tms. omilla tunnuksilla, niin kaikki liikenne voidaan yhdistää tähän tunnukseen.

Jos operaattorit vielä panostavat valvontaan niin täydellinen suojautuminen on hyvin vaikeaa. Esim. päästä-päähän liikenteen valvonta ja yksinkertaisetkin korrelaatioanalyysit paljastavat mistä ja mihin liikenne on menossa.

2018.1.2009 10:47

Tuo laki saattaisi vähentää satunnaisia lataajia, piraatteja ei. tästä saattaa olla monelle vaikeuksia vaikka ei lataisikaan,

" Varoittamisen lisäksi uusi ehdotus pakottaisi internet-operaattoreita pitämään listaa eniten luvattomia latauksia tekevistä asiakkaistaan. "

Vaikeuksia siksi että olet vaikka operaattorille "paskamainen" niin tuuppaavat sinut listalle (vaikka et olisi koskaan ladannut) tai olet naapurille (joka on operaattori vastaava) huudellut että siirrä se romusi (auto) omalle puolelle. Eli kuka siiten valvoo sitä että ei ole väärinkäytöksiä? Ei kukaan. Eli laki on jo susi syntyessään.

2118.1.2009 10:58
Laukaa
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti masa92:
Taas ne isoimmat huutelijat (=pahimmat piraatit) valittaa etta tallainen toiminta ei voi olla laillista, vaikka itse rikkovat lakia jatkuvasti... Yht aikkia kun joku toinen alkaa rikkomaan lakia jotta saadaan alkup. rikkojat kiinni, niin takerrutaan lain jokaiseen pykalaan. Uskokaa jo, etta heti kun waretus loppuu, loppuu myos meidan normaalien ihmisten vakoilu. Kiitos ja kumarrus piraateille, nyt me kaikki karsimme, koska muutama idiootti ei voi lakia noudattaa.
Huomaa taas, ett joku aivoton järjestelmän lammas kirjoittelee mitä sattuu!

2218.1.2009 11:24
masa92
Inactive

Kysyin vain että miksi jonkun toisen tulisi noudattaa lakia, kun piraatit eivät itse pysty sitä noudattamaan. Tuohan on maailman tekopyhin asia: huudellaan muille ja korjataan muiden virheitä, vaikka itse rikotaan lakia minkä ehtii.

Minusta en ole systeemin lammas, vaikka noudatan lakia. Siis mielestäsi lakia noudattavat ihmiset ovat kaikki aivottomia massoja, joita isoveli kontrolloi. Hyvä ihminen, lakeja EI ole tehty rikottaviksi, vaikka ne saattaisi kuulostaa kuinka hömlöiltä. Lait pitävät länsimaisen sivistyksen kasassa. Ajatelkaapa vaikka jotakin Afrikan valtiota jossa vallitsee täysi anarkia. Eihän siellä voi ihminen elää, ilman jatkuvaa pelkoa.

2318.1.2009 11:39

Lainaus:
nyt me kaikki karsimme

Millä tavalla me kärsimme, jos emme lataa?

2418.1.2009 12:00

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti masa92:
Kysyin vain että miksi jonkun toisen tulisi noudattaa lakia, kun piraatit eivät itse pysty sitä noudattamaan. Tuohan on maailman tekopyhin asia: huudellaan muille ja korjataan muiden virheitä, vaikka itse rikotaan lakia minkä ehtii.

Minusta en ole systeemin lammas, vaikka noudatan lakia. Siis mielestäsi lakia noudattavat ihmiset ovat kaikki aivottomia massoja, joita isoveli kontrolloi. Hyvä ihminen, lakeja EI ole tehty rikottaviksi, vaikka ne saattaisi kuulostaa kuinka hömlöiltä. Lait pitävät länsimaisen sivistyksen kasassa. Ajatelkaapa vaikka jotakin Afrikan valtiota jossa vallitsee täysi anarkia. Eihän siellä voi ihminen elää, ilman jatkuvaa pelkoa.
Mä koen sen mun velvollisuutena rikkoa lakeja jotka on mun mielestä "väärin", eikä asia rajotu pelkästään warettamiseen. Kaikkia lakeja ei oo välttämättä myöskään tehty sun etujen mukaisesti, sillä valta ja raha saattaa vaikuttaa yllättävän paljon päättäjiin.

2518.1.2009 12:07

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti masa92:
Kysyin vain että miksi jonkun toisen tulisi noudattaa lakia, kun piraatit eivät itse pysty sitä noudattamaan. Tuohan on maailman tekopyhin asia: huudellaan muille ja korjataan muiden virheitä, vaikka itse rikotaan lakia minkä ehtii.

Minusta en ole systeemin lammas, vaikka noudatan lakia. Siis mielestäsi lakia noudattavat ihmiset ovat kaikki aivottomia massoja, joita isoveli kontrolloi. Hyvä ihminen, lakeja EI ole tehty rikottaviksi, vaikka ne saattaisi kuulostaa kuinka hömlöiltä. Lait pitävät länsimaisen sivistyksen kasassa. Ajatelkaapa vaikka jotakin Afrikan valtiota jossa vallitsee täysi anarkia. Eihän siellä voi ihminen elää, ilman jatkuvaa pelkoa.
Niin,,,,lakia ei ole tehty rikottavaksi, kysymys kuuluu näin? Miksi pitäisi maksaa ylihinnasta? No älä osta, älä lataa. Mutta kuinkahan moni tulee ajatelleeksi sitä tosiseikkaa että "melkein" kaikki suomalaiset ovat rikkoneet "lakia". Kävelet päin punaisia, ajat päin punaisia, ajat kännissä, tappelet kännissä tai muuten vain, käytät huumeita jne lista olisi loputon, Mieluummin lataan kuin tapan kännissä tai ajamalla punasia päin jonkun yli. Totuus on se että levy-yhtiöt, Riaa, Mpaa ja etc saavat myynnistä 70% ja se on rahastusta. Itse en paljoa lataile kuin laillista matskua mutta ymmärrän esim. köyhiä joilla ei ole työtä ja jne. On paskaa ajatella ole sitten ostamatta eikö vain. Minua ärsyttää juuri eniten tuollainen ajattelutapa. Yhteiskunnan tässä tapauksessa moni maksaa jo ns kasettiveroa (tai vastaavaa) joten silloin luulisi latauksien olevan laillista olenhan jo maksanut "rojaltit" tekijöille. Eipä tämä sovi nykyajan mafialle..RIAA; MPAA. Eli kasettivero yms paska pois ja silloin voitaisiin puhua laittomasta latauksesta nyt tilanne on vähintäänkin kitsofreeninen. Minä en ainakaan halua maksaa äkt:lle mitään omasta matskustani jonka teen, se ei kuulu paskaaan heille. Mutta silti maksan sen fuckin kasetti maksun :-(. Joten älkää paastako siitä laillisuudesta ja laittomasta. Tässä tilanteessa molemmat ovat oikeassa ja väärässä.

2618.1.2009 12:07

Ongelmanahan ei ole laki vaan se ettei sen rikkomisesta jää kiinni ja saa rangaistusta. Käsi ylös kuinka moni ei ajaisi ylinopeutta jos siitä ei ikinä jäisi kiinni? Tai kuinka moni maksaisi kaupassa valitsemistaan tuotteista jos ne saisi viedä ilmaiseksikin kotiin? Ja sitten kysytään että mitähän pitkässä juoksussa ko. toiminnasta seuraisi? niinpä niin.

2718.1.2009 12:11

Kauheeeeeeeeee pölötys aina ku puhutaa merirosvoista o_O

Mut siis joo aika pers eestä toi on noille briteille... Suomi on nii niin mukava "hyvinvointi" -valtio(?) ettei se tommosii rupee, ainakaa iha helposti ;))

2818.1.2009 12:12

Niin ja vielä tästä joka on asisasta päättänyt, ne jotka sen teki eiväy välttämättä edes tiedä mikä on vertaisverko tai mp3-soitin. Mpaa yms ovat "maasuttaneeet" poliitikot jotta äänestys menisi läpi. Tästä on monia viittauksia tapahtuneeseen. Päättäjien ei siis tarvinnut kuin painaa nappia, asia oli jo ns "hoidossa". No toivottavasti tämä paska jatkuu sitä kun hauska seurata.

2918.1.2009 12:12

Hamrmin paikka brittilataajille... Toivottavasti ei tuu suomeen tollanen...

3018.1.2009 12:15

Tuntuu siltä, että melkein kaikista noista palveluista täytyy maksaa esim. torrentfreedom, perfect-privacy? Eikö olisi olemassa mitään ilmaista palvelua?

3118.1.2009 12:57

Sitten alan vastustamaan verkosta lataamista, kun siitä on haittaa. Nythän musiikkia, pelejä ja elokuvia ostetaan kokoajan enemmän. En ole nähnyt uutisia myöskään ohjelmistotalojen konkursseista. No, valvonta kiristyy ja uusia keinoja keksitään valvonnan kiertämiseksi tulevaisuudessa ja varmasti se poikii hyviä innovaatioita P2P:n puolella, joista pääsevät hyötymään loppujen lopuksi kaikki. Jeesustelu ja foliohattujen valmistaminen jatkukoon...


Maailmassa on vikana se, että tyhmät ihmiset ovat niin varmoja kaikesta - ja älykkäät niin epävarmoja.

Bertrand Russell

3218.1.2009 13:03

Miten ne saa selville mitä sieltä netistä ladataan ?

3318.1.2009 13:16

kun on vpn käytössä nii mikä ip näkyy torrentin peers listassa jos to mafian edustaja ryhtyy lataamaan jotain ja ottaa talteen kaikki iipeet peers listasta

3418.1.2009 13:17

Lainaus:
Miksi juuri tekijänoikeuksia käsittelevät firmat ja järjestöt saisivat käsiinsä virkavallan oikeudet?
Kenties sen takia kun näin asiat ovat toimineet jo useamman sata vuotta. Rahan valta lakeihin on ollut selvää niin kauan kuin lakeja on ollut olemassa mutta ainakaan ennen tuon seikan takia ei ole viranomaisten oikeuksia näin selkeästi annettu omia etuja ajaville globaaleille firmoille.

Piraatithan eivät tietenkään huomio sitä miten asiat ovat toimineet (saahan sitä sanoa että Ahven on Hauki, mutta ei sitä pakko uskoa ole. Poliitikot voivat sanoa mitä huvittavat mutta teot kertovat enemmän) ja edelleenkin toimivat. Nyt aletaan vaatia jotain mitä ei ikinä ole ollut muuta kuin mielikuvituksessa, haaveissa, tulevaisuuden toiveissa ja poliitikkojen puheissa..

Toki on muitakin asioita jotka vaikuttavat seikkaan (rahan ja menestyksen nouseminen entistä tärkeämpään asemaan nyky-yhteiskunnassa yms yms.) mutta ne asiat vaikuttavat tilanteeseen. Piraattien toimien seurauksena mediateollisuus reagoi omalla tavallaan: rahalla firmat ovat lobanneet poliitikot antamaan heille viranomaisen oikeuksia ja nyt näkyy se mikä on ollut paikalla aina: rahalla saa lait ja oikeudet. Nuo lait menevät läpi, haluaisipa piraatit sitä tai ei. Näiden lakien seuraukset ulottuvat muihinkin joita ei ole asiaa kiinnostanut pätkän vertaa.

Kumpikaan osapuoli ei sitten suostu kuitenkaan ottamaan vastuuta: piraatit syyttävät mediateollisuutta ja mediateollisuus piraatteja. Molemmat osapuolet kieltävät oman osallisuutensa mutta molemmat ovat kuitenkin vaikuttaneet muiden ihmisten asioihin ajaessaan omia etuja.

itse olen huomannut, että paras tapa vaikuttaa asioihin on tehdä itse omat ratkaisunsa. Aina voi lopettaa huomion antamisen mediafirmojen tuotteille: ei lataamista, ei ostamista, ei teatterissa käyntejä, ei keikoilla käyntiä, ei MusicTVn katsomista, ei soittöääniä kännyköihin yms yms. Tarpeeksi moni kun tuon tekee, niin markkinatalouden mukaan käyttäytyvä firma menee nurin (tai ainakin osakkeeiden arvo romahtaa) jos tuotteita ei saada kaupaksi eikä viitteitä menekistä ole.

Voisin vaikka veikata, että niin kauan kuin piraatit pitävät meteliä asiasta, niin sitä kovempia lakeja tulee: se veikkaus perustuu em. ikiaikaiselle rahan ja lakien suhteelle.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 18.1.2009 @ 13:18

3518.1.2009 15:53

Lainaus:
The Internet has been a blessing for the music industry. Although the RIAA and IFPI frequently complain about piracy, their own research shows that only 10% of all illegal downloads are considered to be a loss in sales. Meanwhile, piracy has shown them how to monetize music online, and turn it into profit.
http://torrentfreak.com/music-piracy-not...ry-says-090118/

Lainaus:
Actualy, some very serious scientific (e.g. not funded by the industry and working in very prestigious organization) have shown that piracy could even increase sales. Take a look here http://papers.ssrn.com/sol3/cf_dev/AbsBy...=354513


Nyt kun on virallista tietoa RIAA/IFPI:n toimesta, että nettipiratismi aiheuttaa vain noin 10% menetykset. Herää kysymys miksi teostomaksut, kasettimaksut, gramexmaksut, to-veromaksut jne...
Ylikovat to-tuomiot ja korvaukset. TO-mafia on lobbaamassa vieläkin paljon kovempia lakeja ja korvauksia. Siksi, että poliitikot ovat tyhmiä ja niitä on helppo kusettaa. To-mafia yksinkertaisesti maksimoi voittonsa, mistä tulee kärsimään kaikki muut eli koko yhteiskunta. Artistit ja kaikki muut saa vähemmän rahaa to-mafian takia.

Kotimaisen cd:n hintarakenne ->

http://xs.to/xs.php?h=xs435&d=09036&f=levyjenhinnatu471.png

Kannattaa muistaa, että aina kun ostaa musiikkia tukee rahallisesti tekijänoikeusmafiaa=suuria levy-yhtiöitä.

Tekijänoikeudet ovat olleet vuosia armotonta, kylmää ja tunteetonta rahan tekoa eli se on puhdasta bisnestä. Oikeudessa lasketaan jokainen ladattu/levitetty teos myynnistä pois periaatteella. To-mafian oikeuteen haastamisen peruste ei ole kohtuullisen korvauksen saaminen, vaan se on bisnestä kylmää rahastusta. Sovittelu (maksa xxxx eur tai joudut oikeuteen) ja oikeuteen haastaminen on siis vain to-mafian (levy-yhtiöiden) yksi tapa saada lisää rahaa. Se on erittäin tuottoisa, koska yhteiskunta tukee lakien avulla mafia rahastusta.

Kuten olen useasti aikaisemminkin sanonut. To-järjestöt ovat levy/elokuva-yhtiöiden luomia ja rahoittamia järjestöjä. Niiden tehtävä on ajaa vain ja ainoastaan levy/elokuva-yhtiöiden etuja. Eli lobata kovempia lakeja ja korvauksia. Haastaa oikeuteen ihmisiä ja lahjoa poliitikoita. To-järjestöt eivät edusta tai suojele yksittäisten artistien etuja, vaan isojen levy/elokuva-yhtiöiden etuja.

Nettipiratismi ei tule koskaan loppumaan se on fakta. Vaikka to-mafia kuinka kiristäisi lakeja, koventaisi tuomioita. Ei nettipiratismi tule ikinä poistumaan. To-mafia toki tietää tämän siksi nettipiratismi onkin hyvä keino rahastaa lisää ja lisää rahaa.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 18.1.2009 @ 17:06

3618.1.2009 16:01

Lainaus:
The Internet has been a blessing for the music industry. Although the RIAA and IFPI frequently complain about piracy, their own research shows that only 10% of all illegal downloads are considered to be a loss in sales. Meanwhile, piracy has shown them how to monetize music online, and turn it into profit.


Indeed.

Maailmassa on vikana se, että tyhmät ihmiset ovat niin varmoja kaikesta - ja älykkäät niin epävarmoja.

Bertrand Russell

3718.1.2009 16:18

Lainaus:
Lainaus:
The Internet has been a blessing for the music industry. Although the RIAA and IFPI frequently complain about piracy, their own research shows that only 10% of all illegal downloads are considered to be a loss in sales. Meanwhile, piracy has shown them how to monetize music online, and turn it into profit.


Indeed.
Yep, this is true.

3818.1.2009 16:23

Poistettu

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.11.2009 @ 23:29

3918.1.2009 16:45

Kun noita ylempiä vietejä katsoi, huomaa että kuten yleensä tälläisissä piraattijutuissa, että ongelmaan on keksitty ratkaisu jo ennen kuin ongelmaa ehtii kunnolla syntyä.

4018.1.2009 20:49
zonezzz
Inactive

esti, että kyseessä on seitsemän SADAN kappaleen tai edes seitsemän sadan MEGAN edestä tiedostoja. Koska jos meinaavat oikeasti nyhtää yli millin seitsemästä kappaleesta musiikkia, niin kyllä joutuu aika naurunalaiseksi kyseinen pulju. Vaikka vielä 700 kappaleellakaan ei vä

4119.1.2009 5:58

Kyllä ne lataajat aina ratkasun keksii näihinkin ongelmiin.

4219.1.2009 8:33

Kylläpäs ne keksi keinon moninkertaistaa voitot, toivottavasti keksivät miten kierretään tämäkin yritys rahastaa.

4319.1.2009 9:11
WumWum
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jawa75:
Edelleen tehokkain keino olisi isp:n seurata kaistan liikennettä, jos huutaa jatkuvasti 100% niin poliisit poikkeamaan oven taakse muutamalle tälläiselle henkilölle ja hiukan juttua lehtiin että poliisit on käyneet muutaman lataajan luona ja koneet takavarikoitu rikoksesta epäilyn nojalla. Jo alkais waretus vähenemään, nyt kiinnijäämisen riski normilataajalla olematon, suuremmilla jakajillakin todella pieni. Kun tuo riski saataisiin edes prosentin osien suuruiseksi niin varmasti vähenisi lataukset rajusti. Ja tuohon kai on ihan valtuudet tälläkin hetkellä, suurtakaan vahinkooa tuskin tulee vaikka ketään ei kiinni saataisikaan, mutta viesti olisi selvä, pelkkä lataajakin voi olla tulilinjalla.
-------------------
Surullista, että ennen tälläkin sivustolla oli enemmän tai vähemmän tietotekniikkaa osaavia ihmisiä, jotka osaavat asiansa mutta nykyään enemmän tai vähemmän on Jawa75 taipaisia tyyppejä.
Kohta ei mua huvita surffata olenkaan muualla kuin aliverkoissa. Tää kaupallisuus ja jatkuva arkielämän tekijänoikeuksien siirtäminen virtuaalimaailmaan väsyttää.

Huutaa vielä loppuun Jawa75 puolesta:"Microsoft ja RIAA RULES!"

4419.1.2009 15:50

Lainaus:
Uuden lain valvomista varten perustettaisiin uusi virasto, jonka toiminnoista tulevat kulut lankeavat nykyisen suunnitelman mukaan internet-operaattoreiden ja tekijänoikeusjärjestöjen maksettaviksi.

Miksi internet-operaattoreiden maksettavaksi? Mitä pahaa he ovat tehneet? :(

Tilanne on varsin tukala ajatellen heitä. Tekijänoikeus järjestöt vaativat lataajien päitä vadille kun taas jatkuva warettajien paljastaminen on huonoa mainosta nopeimmille internetyhteyksille.

Lainaus:
Edelleen tehokkain keino olisi isp:n seurata kaistan liikennettä, jos huutaa jatkuvasti 100% niin poliisit poikkeamaan oven taakse muutamalle tälläiselle henkilölle ja hiukan juttua lehtiin että poliisit on käyneet muutaman lataajan luona ja koneet takavarikoitu rikoksesta epäilyn nojalla.
Juttua lehtiin ja ISPn nimi perään niin ois firma pian "konkurssissa" kun kaikki vaihtaisivat turhan nopeita liittymiä halpoihin ja hitaisiin.

EDIT: Sais internet-operaattorit vetää RIAAn oikeuteen, sillä tämä "isoveli valvoo" ajatus hajoaa vielä joskus käsiin. Ei se kyllä mukava ole käydä verkkopankissa tai missää muualla kun tietää että kaikki yhteydet listataan jonnekkin palveluntarjoajan seuranta palvelimelle.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 19.1.2009 @ 15:54

Power corrupts

4519.1.2009 22:16
Vincent90
Inactive

Mitenkäs toi torrentfreedom toimii? Sekö estäisi täysin latausten näkemisen ulkopuolisille?

4619.1.2009 23:42

Torrentfreedomia käyttävät esim. reloaded yms. scene groupit. Torrentfreedom ei säilytä mitään logeja eikä tietoja. Se miten torrent freedom toimii on se, että se antaa anonyymi VPN ip-osoitteen jota käytettäessä edes oma internet operaattori ei näe yhtään mitään mitä tekee. Esim. torrentia/dc hubia käytettäessä ja torrentfreedom palvelua muut näkevät torrentfreedomin antaman anonyymi ip:n, jota ei voi jäljittää.

Lainaus:
ISP tracks and throttles your traffic
Everything you download can be seen by your ISP.
They can watch your every step - beware!
Some ISPs throttle Bittorrent traffic.
With TorrentPrivacy we encrypt your traffic
TorrentPrivacy creates secure encrypted tunnel via
SSH protocol so all your Bittorrent traffic going
through this tunnel and can't be decrypted by others.

Your IP is seen to all trackers and peers
While you are downloading via bittorrent your IP
address is fixed by trackers and seen to all peers.
Everything you download is recorded!
With TorrentPrivacy your IP is concealed
Using TorrentPrivacy you're seen as the user from Netherlands,
Canada or USA this is where our servers are. Nobody will be
able to identify your real IP. We do not save logs either.


You can be sued for downloading via Bittorrent
Every month hundreds of people are getting
pre-lawsuit notices and some are sued.Do you
have enough money to afford a lawyer in this case?
TorrentPrivacy ensures no lawsuits against you
With Torrent Privacy your IP is concealed and ISP can not
monitor your traffic. Nobody will ever know what you're doing.
It is impossible to get pre-lawsuit notice.


Using proxy is not safe and anonymous
Proxy doesn't encrypt your traffic, so your ISP
still can monitor what you're downloading and
inform an appropriate organization.
Only encrypted connection dissembles what you're doing
With TorrentPrivacy your Bittorrent traffic is going
through SSH encrypted tunnel which is much more secure
then simple proxy.


Encryption in torrent clients is a trick
Encryption which some bittorrent clients have
is only to circumvent traffic throttling and
not for security.
SSH protocol has strong 128 bit encryption
All data sent and received during the connection
via secure SSH tunnel is extremely difficult to
decrypt and read.
https://torrentprivacy.com/

http://en.wikipedia.org/wiki/Vpn

Muita vastaavia anonyymi palveluita

http://www.torrentfreedom.com/

https://torrentprivacy.com/

http://perfect-privacy.com/

https://www.relakks.com/?cid=gb/

Anonyymi P2P-verkot/ohjelmat http://www.i2p2.de/
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.1.2009 @ 20:10

4720.1.2009 8:26

Koitappas WumWum hiukan perustella väitettäs. Ei muuten mutta tuollainen komentti pistää hiukan vihaksi, kaikki kaverit on jo häipyneet pc:ltä konsolipuolelle teinien kaveriksi. Joten jos itse jaksan vielä tapella pc:n kanssa ja ainaisten microsoftin paskaohjelmien kanssa ja etsin ratkaisun ongelmaan toisensa perään ihan vaan sen takia että kerran vuoteen julkaistaan peli mitä haluan illan pimeinä tunteina pelata. Ja sitten warettajat tuhoaa pc:n pelikannan, nykyään lähes kaikki pelit on käännöksiä konsolipuolelta (surkeata kuraa).

4820.1.2009 10:15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jawa75:
Koitappas WumWum hiukan perustella väitettäs. Ei muuten mutta tuollainen komentti pistää hiukan vihaksi, kaikki kaverit on jo häipyneet pc:ltä konsolipuolelle teinien kaveriksi. Joten jos itse jaksan vielä tapella pc:n kanssa ja ainaisten microsoftin paskaohjelmien kanssa ja etsin ratkaisun ongelmaan toisensa perään ihan vaan sen takia että kerran vuoteen julkaistaan peli mitä haluan illan pimeinä tunteina pelata. Ja sitten warettajat tuhoaa pc:n pelikannan, nykyään lähes kaikki pelit on käännöksiä konsolipuolelta (surkeata kuraa).
Ei pc-puoli kuole koskaan. Kuten sanoit että osapeleistä on konsolikäännöksiä, mutta siihen ei paljoa ole vaikuttanut "ware" vaan tekijöiden laiskuus. Tässä tuli ilmi erään nimeltämainitsettoman pelin tekijät ilmoittivat että nimenomaan olisivat halunneet tehdä pelin pc:lle mutta omistajataho oli sanonut kääntäkää ko peli pc:lle juuri muka "waren" takia mutta sitten paljastuikin että kyseessä oli koodaajien/kehittäjän laiskuus !


Itsepeliallalla ja ko asiaa paheksuttiin mutta saattaa olla totta joka toisessa firmassa, tiedähäntä. Mutta se on totta että nykypeleistä suurinoasa on tayttä paskaa...100 peliä . 10 hyvää siitä.

4920.1.2009 14:39

Joo, oli ehkä turhan kärjistetysti sanottu, syitä on monia. Yhtenä varmasti se että konsoleille on helpompi tehdä pelejä yhtenäisen laitekannan takia. Pc-puolelta löytyy yhtä monta erilaista kokoonpanoa kuin on koneitakin. Mutta varmasti vaikuttaa pelien lataaminenkin asiaan. Monta kaveria löytyy jotka warettaa pc-pelit ja ostaa konsolien pelit. Siitä voi jokainen miettiä kumpi "osasto" rahat käärii ja lisää mietintää siitä kummalle itse tekisit pelejä jos palkkasi siitä tienaisit?

5020.1.2009 14:47

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jawa75:
Joo, oli ehkä turhan kärjistetysti sanottu, syitä on monia. Yhtenä varmasti se että konsoleille on helpompi tehdä pelejä yhtenäisen laitekannan takia. Pc-puolelta löytyy yhtä monta erilaista kokoonpanoa kuin on koneitakin. Mutta varmasti vaikuttaa pelien lataaminenkin asiaan. Monta kaveria löytyy jotka warettaa pc-pelit ja ostaa konsolien pelit. Siitä voi jokainen miettiä kumpi "osasto" rahat käärii ja lisää mietintää siitä kummalle itse tekisit pelejä jos palkkasi siitä tienaisit?
Konukoille waretetaan pelejä yhtälailla, tosin vähemmässä määrin tosin kuin pc:lle ja kyllä kehittelisin pc:lle.

5120.1.2009 14:49

Lainaus:
Monta kaveria löytyy jotka warettaa pc-pelit ja ostaa konsolien pelit. Siitä voi jokainen miettiä kumpi "osasto" rahat käärii ja lisää mietintää siitä kummalle itse tekisit pelejä jos palkkasi siitä tienaisit?
Tuo on ihan totta. Löytyy myös näitä jotka warettaa leffat ja sarjat ja ostaa hyvät leffat ja sarjat aitoina versioina hyllyyn. Mitä tuossakin tapauksessa elokuvateollisuus on menettänyt?

Ja tuohon ne onkin pelin tekijät päätynyt, että konsolit on alustana kiinnostava juuri sen takia että konsoleille yleisemmin ostetaan kaikki pelit. PC taas on houkuttelevampi sen takia että se jättää kehittäjille enemmän avoimia ovia kuin konsolipuoli sillä konsolit päivittyvät ja kehittyvät paljon hitaammalla tahdilla. Haittapuolena tietysti se warettaminen, mutta sekin alkaa olla jo pelkkä keppihevonen millä TO-järjestöt kahmii rahaa ilman laajasti todettuja vaikutuksia myyntiin.

Phenom X4 955BE | HD 5770 | 4GB DDR3 || #afterdawn.com @ QuakeNet

5221.1.2009 19:25
Vincent90
Inactive

Lainaus:
Torrentfreedomia käyttävät esim. reloaded yms. scene groupit. Torrentfreedom ei säilytä mitään logeja eikä tietoja. Se miten torrent freedom toimii on se, että se antaa anonyymi VPN ip-osoitteen jota käytettäessä edes oma internet operaattori ei näe yhtään mitään mitä tekee. Esim. torrentia/dc hubia käytettäessä ja torrentfreedom palvelua muut näkevät torrentfreedomin antaman anonyymi ip:n, jota ei voi jäljittää.

Mutta eikös se operaattori näe kumminkin, että nyt siellä liikkuu hirveästi tavaraa... Ja sit jos sen perusteella poliisi esim. tekee pistokokeen?

5321.1.2009 22:59

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Vincent90:
Lainaus:
Torrentfreedomia käyttävät esim. reloaded yms. scene groupit. Torrentfreedom ei säilytä mitään logeja eikä tietoja. Se miten torrent freedom toimii on se, että se antaa anonyymi VPN ip-osoitteen jota käytettäessä edes oma internet operaattori ei näe yhtään mitään mitä tekee. Esim. torrentia/dc hubia käytettäessä ja torrentfreedom palvelua muut näkevät torrentfreedomin antaman anonyymi ip:n, jota ei voi jäljittää.

Mutta eikös se operaattori näe kumminkin, että nyt siellä liikkuu hirveästi tavaraa... Ja sit jos sen perusteella poliisi esim. tekee pistokokeen?
No jaa.. Joillakin voi olla paljon liikennettä vaikka ei lataakkaan mitään. Esimerkiksi internet televisio. Vaikkapa Joost voi olla yksi paljon kaistaa vievä tekijä varsinkin teräväpiirto kanavia katsoessa. Tai jos latailee ja jakaa linuxeja :D

Joost taisi olla jokin aika sitten erillisellä sovelluksella toimiva, nykyisin se näkyy internet selaimella. Se sovellus taisi käyttää vertaisverkkoa videon kuvan siirtämiseen joten pelkän vertaisverkkoliikenteen perusteella on hankala päätellä, lataako mitään laitonta.

http://www.joost.com/

Power corrupts

5422.1.2009 6:52

Pointtihan on se, että to-järjestöt etsivät ihmisiä vain ip-osoitteen perusteella. Anonyymi ip:tä käyettäessä to-järjetöt näkevät vain ip:n eivät voi asialle yhtään mitään, koska kyseessä on anonyymi ip, jota ei voi jäljittää = yhdistää henkilöön. Nämä anonyymi palveluiden tarjoajat eivät säilytä mitään logeja = todisteita siitä, että olisit käyttänyt palvelua ei ole sinua vastaan. Eli sinua on täysin mahdoton syyttää mistään, koska kukaan ei tiedä, että juuri sinä käytit anonyymipalveluita, koska ei ole yhtään todistetta, eikä todisteita saa mistään.

Omalla operaattorilla luonnolliseti ei kiinnosta mitä salattua liikennettä sinulla kulkee ja kuinka paljon. Eikä oma operaattori pysty näkemään yhtään mitään mitä teet.

Eli Suomen/muut to-järjestöt jäljittävät ip:n perusteella. Esimerkki warettajan X ip-löytyy dc-hubista, jossa hän jakaa musiikkia vaikka 100 gt verran muille. To-järjestöt ottavat ip:n ja tiedostolistauksen ja kuvanruutukaappauksen molemmista. He tekevät tutkintapyynnön poliisille tai oikeuden päätöksellä pyytävät luovuttamaan palventarjoajaa IP-osoitetta vastaan nimen. Jolloin selviää kuka on käyttänyt ip:tä. Anonyymi ip-palvelut sijaitsevat maissa, joissa logeja ei tarvitsi säilyttää. Eli homma kaatuu siihen, että IP:tä vastaan ei saa mitään henkilötietoja anonyymi palveluissa, koska niitä ei ole, kun niitä ei säilytetä tallessa.

Asian voi myös tehdä toisin käyttämällä esim. kaupungin ilmaista wlan palvelua kannettavalla tai normaali tietokoneella. Tai käyttämällä muiden ihmisten avoimia wlan verkkoja. Molemmissa tapauksissa omia henkilötietoja ei ole saatavilla, koska wlan on kaupungin nimissä tai muiden ihmisten nimissä, joita käytät jälleen kerran et voi jäädä kiinni. Sama toimii myös nettikahviloissa ja kirjastoissa yms jne.

Anonyymi P2P-ohjelmissa myös on oma ip-suojassa, eikä tietoa kuka jakaa mitäkin ole. Asiasta tarkemmin http://www.i2p2.de/intro.html

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 22.1.2009 @ 07:04

5522.1.2009 17:10
Vincent90
Inactive

Mutta kuinkas tää toimii torrenttien kanssa? Eihän TO-järjestöt voi katsoa IP:tä sillä silloinhan heidän täytyisi ladata torrentti ja aloittaa sen käyttö, jolloin hekin syyllistyisivät rikokseen. Ja eikös esimerkiksi TPB:ssä oo joku että se antaa valheellisen IP:n? Mutkikasta touhua nämä lakipykälät.


"Chill the fuck out, Jules, shit happens."

5622.1.2009 19:12

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Vincent90:
Mutta kuinkas tää toimii torrenttien kanssa? Eihän TO-järjestöt voi katsoa IP:tä sillä silloinhan heidän täytyisi ladata torrentti ja aloittaa sen käyttö, jolloin hekin syyllistyisivät rikokseen. Ja eikös esimerkiksi TPB:ssä oo joku että se antaa valheellisen IP:n? Mutkikasta touhua nämä lakipykälät.
Näinhän soluttautumalla he saavat ne ip-osoitteensa. Paitsi että suomen poliisilla ei varmaan ole edes lupaa mennä ulkomaalaisen em.piratebayn trackkerille lataamaan mitään torrentteja, mutta joissain maissa tämä on mahdollista. Liekkö vielä juuri ketään suomalaista jäänyt kiinni joka on ladannut ulkomaalaiselta träkkeriltä.?

It's complicated

Power corrupts

5723.1.2009 5:03

To-järjestöt jäljittävät ip:n avulla myös torrenteissa. To-järjestöt omistavat kaikki oikeudet omaan materiaaliinsa, joita he etsivät P2P-verkoista, siten he voivat ladata omaa materiaalia. He voivat myös luovuttaa oikeudet, jollekin piraatteja jahtaavalle yritykselle. Kaikki tämä menee lakien mukaan. Esimerkki piraatteja jahtaavasta yrityksestä

http://torrentfreak.com/meet-dtecnet-ria...artners-090113/

Piratebay antaa random ip-osoitteita, niille jotka yrittävät automaattisesti saada lataajien ip-osoitteita, mutta manuaalisesti tehtäessä eli to-järjestö itse alkaa lataamaan torrentia se näkee kaikki oikeat ip-osoitteet. Asiasta tarkemmin torrentfreakissa.

Finreactor tapauksessa vaikka serveri oli hollannissa KRP sai serverin logi tiedostot. FR tapauksessahan 60 ylläpitäjää ja 60 eniten levittänyttä joutui oikeuteen ja kaikki tiedot olivat juuri logi tietojen ansiota. Googlella asiasta tarkemmin saa tietoa.

To-järjestöt tai niiden ulkoistama yritys kerää tiedot nettipiraateista ip-osoitteen perusteella ja myös sen mitä he levittävät ja lataavat P2P-verkoissa (torrent,dc-hubit yms). Asian siirtyessä poliisille saa poliisi jo valmiit tiedot ip-osoite tai henkilötiedot, kuka on missäkin ladannut/levittänyt mitäkin. Jos poliisi saa vain ip-osoitteen selvittää se kenelle se kuuluu ja sieltä paljastuvat henkilötiedot. Poliisin on sitten nopea viedä asia syyttäjälle, josta juttu etenee aikanaan oikeuteen, jossa to-mafian juristit ovat syyttämässä.

Ketään suomalaista ei ole vielä jäänyt kiinni ulkomaisten torrentien tai dc-hubien käytöstä, koska jäljittäminen on työlästä ja hidasta. Miljoonien ip-osoitteiden, joukosta on erittäin hidasta ja aikaa vievää etsiä suomalaisia ip-osoitteita, joita on ehkä 1% kaikista muista. Toinen hyvä asia torrenteissa on se, että yleensä jaetaan tai ladataan vain yhtä tiedostoa kerralla. Eli syytettä enemmästä, kuin yhdestä tiedostosta (levittäminen/lataaminen) ei tule, joten korvaukset jäävät pieniksi. Eli to-mafialla ei riitä resurssit muuhun, kuin suomalaisten dc-hubien kyttäämiseen ja mahdollisesti suomalaisten trakkereiden kyttäämiseen.

Käyttämällä ulkomaisia p2p-verkkoja pystyy nopeasti, ilmaiseksi ja helposti tekemään to-mafialle jäljityksen erittäin vaikeaksi ja hitaaksi.

Anonyymit ip-palveluiden tarjoajat yleensä maksavat ja vastineeksi saa sitten ip:n, jota ei voi jäljittää. Anonyymit p2p-verkot ovat ilmaisia ja niissäkään ei voi jäljittää. On siten itsestä kiinni minkätason suojautumisen haluaa. Itse jos olisin piraatti käyttäisin vain muiden maiden p2p-verkkoja. Ilmaista, nopeaa ja helppoa. Mikäli Suomessa jossain vaiheessa operaattorit ryhtyvät valvomaan asiakkaidensa netinkäyttöä. Silloin kannattaa ottaa utorrentista pakotettu salaus/kryptaus menevän ja tuleva liikenteen kohdalla ja käyttää https:// etumerkkiä https://thepiratebay.org/ kun menee piratebayhin. Eli sama systeemi, kuin pankeissa ja muissaa yritysten käyttämissä salauksissa. Tällöin oma operaattori ei näe, eikä tiedä mitä tekee ja missä tekee. Tosin manuaalisesti pystytään oma ip-selvittämään aikaisemmin selitetyllä tavalla mutta se on erittäin hidasta ja hankalaa. Lisäksi omalta operaattorilta ei löydy mitään todisteita siitä, mitä on laittomasti levittänyt/jakanut, salauksen ansiosta eli operaattori näkee, että jotain salattua liikennettä on muuta ei tiedä mitä ja mistä, eikä pysty mitenkään selvittämään mitä salatussa liikenteessä on kulkenut. Luonnollisesti oikeudessa ei riitä pelkkä epäilys vaikka esim. salatussa liikenteessä olisi muka ollut p2p-liikennettä. Tarvitaan todisteita ja niitähän ei saa ainakaan omalta operaattorilta, jos salausta on käyttänyt torrentissa sekä piratebayn osoitteessa.

Kannattaa muistaa, että to-järjestöt ovat lobanneet itselleen aseman, vallan ja lait, jossa he ovat melkein kaikkien lakien yläpuolella ja melkein voivat tehdä mitä huvittaa.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24.1.2009 @ 15:59

5824.1.2009 10:28
Vincent90
Inactive

Öö... Mitä toi https tossa osoitteen edessä auttaa? Miten se eroaa siitä perinteisestä http:stä?

5924.1.2009 10:42

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Vincent90:
Öö... Mitä toi https tossa osoitteen edessä auttaa? Miten se eroaa siitä perinteisestä http:stä?
Se on http-protokollan salattu versio.

http://fi.wikipedia.org/wiki/HTTPS

Maailmassa on vikana se, että tyhmät ihmiset ovat niin varmoja kaikesta - ja älykkäät niin epävarmoja.

Bertrand Russell

6024.1.2009 12:55

Innostuin testaamaan 3.sukupolven tiedostojenjako-ohjelmia tämän keskustelun siivittämänä. Stealthnet on idioottivarma tiedostojenjako-ohjelma, joka sopii myös vammaiselle apinalle yksinkertaisuutensa ansiosta. Ohjelma vaatii toimiakseen monia nopeita internetkaistoja, että 3x-hop -yhteys toimii sujuvasti mutta Suomen valokaapeliyhteydet riittävät tähän enemmän kuin hyvin. Se on myös parantanut toimivuuttaan viimeisten päivitysten jälkeen merkittävästi ja sisältää nykyään swarming-ominaisuuden (multidownload).

OFF ja Perfect Dark ovat äärimmäisen nopeita anonyymiratkaisuja, vaikka niiden toimintamallit eroavatkin merkittävästi toisistaan. OFF on jo nyt melko suosittu ja Perfect Dark on Japanin kehittynein anonyymi ratkaisu tiedostojenjakoon. 2.sukupolven tiedostojenjako-ohjelmat ovat osoittautuneet jo lähes voittamattomiksi teollisuudelle. Missäköhän näiden potentiaali on? Ehkä olisi parempi lopettaa tämä pelleily ja etsiä kestäviä ratkaisuja ongelmaan kriminalisoinnin ja yksityisyyden huonontamisen sijasta.

Edit. Unohdin testata GNUnettiä. Kaikki varmaan jo tietävätkin tämän ohjelman elleivät ole eläneet kiven alla. Erittäin pitkälle kehitetty ja hyvin dokumentoitu.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24.1.2009 @ 13:00

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto