AfterDawn: IT-alan uutiset

YouTubessa kukaan ei kuule Warnerin musiikkia

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 14.1.2009 21:41 Kommentteja (10)

YouTubessa kukaan ei kuule Warnerin musiikkia Kerroimme joulukuussa Warnerin ja YouTuben välisistä ongelmista musiikin lisensoinnin suhteen.
Nyt osapuolten välinen eripura sopivista tekijänoikeuskorvauksista on iskenyt myös palvelun käyttäjiin, kun YouTuben tietyistä videoista katosivat ääniraidat kokonaan. Yhtenä esimerkkinä on Albert Kingin kappale Laundromat Blues -video, jossa ei kuulla enää lainkaan ääntä.

YouTube huomauttaa kohteliaasti videon alapuolella, että kyseinen video sisältää ääniraidan, jossa kuullaan tekijänoikeudella suojattua musiikkia, ja koska YouTubella ei ole lupaa jaella kyseistä musiikkia, ei sitä kuulla myöskään videossa.

Albert Kingin lisäksi äänet ovat hävinneet mm. Sealin ja John Michael Montgomeryn videoista.

Monet YouTuben käyttäjät ovat luonnollisesti vihaisia uudistuksesta, joka todennäköisesti tulee koskemaan myös muita videoita, joiden ääniraitojen levittämiseen YouTube ei ole saanut oikeuksia.

Muutoksen uskotaan ajavan useat YouTuben käyttäjät muiden videopalveluiden vakiokäyttäjiksi. YouTube ei ole vielä julkaissut virallista tiedotetta asiasta, mutta yrityksen antamat tiedot tuskin rauhoittavat suuttuneita YouTuben käyttäjiä.

Edellinen Seuraava  

10 kommenttia

114.1.2009 22:06

joskus olen kuullut sanottavan että ahneella on paska loppu.
mikä loppu mahtaa olla warnerilla ja kumppaneilla loppupeleissä?
kuitenkin juutuuppi on helvetinmoinen mainoskanava.

jotenkin pirullinen mieleni haluaisi nähdä noiden yhtiöiden kaatuvan totaalisesti konkkaan näiden vaatimusten takia.

muistakaa maksaa TO maksu nupissa soivista biiseistä

214.1.2009 22:07
hentriz
Inactive

Eipä haittaa minua, itse olen jo siirynyt YouTubesta Imeemiin (jos kuuntelen musiikkia) ^^ Ehkä jotkut muutkin vaihtavat videosaittiaan, jos tekevät musiikkivideoita. Kotivideot sun muiden tekijät voivat jäädä YouTubeen - toistaikseksi.

EDIT: Typo

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14.1.2009 @ 22:09

314.1.2009 22:40

Ja kuka sitä Warnerin musiikkia kaipaa. Kuunnelkoon itekseen "hittejänsä" kopissaan.

414.1.2009 23:22

Tämähän tarkoittaa sitä, että kaikista videoista, joissa youtubella ei ole lupaa jaella musiikkia tai videoita tullaan poistamaan. Se tarkoittaa sitä, että käyttäjät siirtyvät käyttämään muita parempia videopalveluita, kuin youtube ja tämä tietää youtuben loppua. Onneksi paljon parempia videopalveluita löytyy netistä useita. Parempi kuvanlaatu ja parempi nopeus, kuin youtubella. Nämä muut videopalveluiden tarjoajat eivät noudata mitään tekijänoikeuksia ja sijaitsevat maissa, joihin to-mafialla ei ole valtaa :)

515.1.2009 0:12

Vimeo on satamiljoonaakertaa parempi kun youtube =) kaikki sinne vaan...

615.1.2009 7:58

Warnerin musa on mitä on. en minä ainakiaan sitä kuuntele joten ei minua haittaa. mutta luultavasti tästä ottaa muutkin lafkat esimerkkiä. luulen että tulevaisuudessa ääniraitoja tullaan poistamaan huomattavasti enemmän.

715.1.2009 14:11

Youtube on kerännyt samanlaisen maineen kuin Google, ei se aivan hetkessä kaadu. Lähes kaikkien levy-yhtiöiden johtoporras ja ajatusmaailma on niin vanhanaikainen että toivon niiden menevän konkurssiin. Yrittävät kaikki vaan niitä CD-levyjä markkinoida vieläkin käsittämättömään ryöstöhintaan. Ja albumeiden muodossa myyvät väkisin myös läjäpäin levyntäytebiisejä. Itse en tule enää koskaan elämäni aikana maksamaan yhdestäkään biisistä. Kuukausimaksullista palvelua voisin käyttää, jos sieltä löytyisi kaikki musiikki mitä mieleeni tulisi ladata, ilman mitään kopiosuojauksia.

817.1.2009 4:48
Krewi
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ddarud:
Youtube on kerännyt samanlaisen maineen kuin Google, ei se aivan hetkessä kaadu.
Niin, ja youtubehan on googlen omistama. En itsekkään usko että loppua tulee, eikä varmastikkaan videoita / ääniraitoja poisteta ennen kuin artisti sitä pyytää. Eikä siinäkään myöskään mielestäni ole järkeä, että biisit / videot poistettaisiin, sillä se on suuri mainos paikka, sitä en sit tiedä että ostavatko ihmiset enään itse cd:tä kun hittibiisit voi katsoa youtubesta. Alkaa vaan risoomaan tommoset **elvetin ahneet *askat, tosiaan konkkaan sais mennä tuommoiset. Noh, ei minua kiinnosta, ei ole pussistani pois ja lataan musani p2p:nä joten..

Edit: Korjailtu typoja. Väsyneenä kirjotettu.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 17.1.2009 @ 04:51

927.1.2009 23:19
jheknight
Inactive

Kyllä se vähän pisti ketuttamaan kun yritti videota laittaa youtubeen ja poistivat siitä musiikin minkä olin laittanu videoon, nyt video onki sitten mykkä. Kai tässä kohta on katottava muita videopaikkoja missä saa vielä musiikkiaki lisätä videoihi. Yleensä kotivideoissa musiikki on se tärkein siinä videossa.

103.6.2011 2:47
IPLlZcNe
Vahvistamaton

ThatÂ’s not just logic. ThatÂ’s raelly sensible.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Netflix järkytti sijoittajia – Tilaajamäärät jäivät pahasti ennusteista Netflix järkytti sijoittajia – Tilaajamäärät jäivät pahasti ennusteista (17.7.2018 06:56)
Netflix joutui aiheuttamaan pettymyksen sijoittajille julkaisemalla kasvuluvut, jotka jäivät kuitenkin odotuksista. Osavuosituloksen julkistuksen jälkeen Netflixin kurssi putosi jälkihuutokaupassa ....
Galaxy S10 ottaa mallia iPhoneista – Sisältää myös Applen hylkäämän tekniikan Galaxy S10 ottaa mallia iPhoneista – Sisältää myös Applen hylkäämän tekniikan (17.7.2018 06:39)
Korealainen The Bell -julkaisu kertoi viime viikolla tiedoista, joiden mukaan Samsungilta olisi tulossa ensi vuonna peräti kolme Galaxy S10 -mallia. Tähän asti erilaisia kokovariaatioita on ....
Skype uudistui – Saa tuen puheluiden nauhoitukselle Skype uudistui – Saa tuen puheluiden nauhoitukselle (16.7.2018 19:42)
Aikoinaan nettivideopuheluiden ykköseksi muodostunut Skype on saamassa ominaisuuden, jota palvelun käyttäjät ovat jollain tasolla toivoneet ehkä jo 15 vuotta – nimittäin mahdollisuuden nauhoittaa puheluita. ....
Hinnat eivät ole nousussa – Galaxy Note9:n hinta jäämässä tuhannen euron tasolle Hinnat eivät ole nousussa – Galaxy Note9:n hinta jäämässä tuhannen euron tasolle (16.7.2018 06:53)
Uuden sukupolven teknologiassa ominaisuudet lisääntyvät ja tehostuvat, mutta hinta pysyy usein samalla tasolla kuin aiemminkin. Tästä näkökulmasta katsottuna ei pitäisi olla kovin suuri ihme, ....
3 kommenttia
Koneoppimisen aikakausi – Tarjoukset eivät ole enää samoja kaikille Koneoppimisen aikakausi – Tarjoukset eivät ole enää samoja kaikille (16.7.2018 06:41)
Supercellin data scientist Jarno Seppälä piti hiljattain esitelmän Games First -tapahtumassa, missä on kertoi miten peliyhtiö hyödyntää koneoppimisen mahdollisuuksien Clash Royale -pelissä. ....

Uutisarkisto