AfterDawn: IT-alan uutiset

Sony haastoi Datelin oikeuteen PSP:n hakkeriakun takia

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 14.1.2009 20:24 Kommentteja (7)

Sony haastoi Datelin oikeuteen PSP:n hakkeriakun takia Pelikonsoleita valmistavien tahojen taistelu laitteiden muokkausta vastaan on tällä kertaa jatkunut oikeusjutulla, kun PSP-käsikonsolille Lite Blue Tool -nimellä kulkeneen akun luvannut Datel on haastettu oikeuteen kyseisen akun takia. Haasteen takana on luonnollisesti Sony, joka ei halua Lite Blue Tool -akkua myyntiin, koska sen avulla voi tiettävästi kiertää PSP:n uuden 3000-mallin käyttämät suojaukset, jonka jälkeen laitteeseen voi asentaa epävirallisen firmwaren ja tämän myötä pelata esim. luvattomasti ladattuja varmuuskopioita peleistä.
Datel kertoi Lite Blue Toolista ensimmäisen kerran marraskuussa, mutta yritys ei tuonut kovasta kysynnästä huolimatta akkua lainkaan markkinoille. Tässä kuussa Datel poisti kotisivuiltaan tiedot Lite Blue Toolista, jonka jälkeen monet ihmiset kiinnostuivat tuotteen lopullisesta kohtalosta. Pian Datel myönsi, että Sony Computer Entertainment Europen (SCEE) tekemien oikeustoimien vuoksi laitteen myyntiä ei voida aloittaa. Datel sanoo tiedottavansa asiasta uudelleen, jos tilanne muuttuu tulevaisuudessa.

Tällä hetkellä ei ole tietoa millä perusteella Sony on haastanut Datelin oikeuteen, mutta spekulaatioiden mukaan akun tunnisteen muuttaminen ohjelmallisesti laittaa akun tunnistepiirille koodia, jonka levittäminen ilman lupaa rikkoo Sonyn tekijänoikeuksia.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Sonyn aloittamat oikeustoimet haittaavat pelikonsolitarvikkeita myyvien yritysten toimintaa, sillä vuonna 2006 Lik-Sang.com ilmoitti lopettavansa toimintansa Sonyn oikeushaasteiden takia.

Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

114.1.2009 20:38

Tätä onkin jo odoteltu. Pyyhkisi vaan Datelin maailmankartalta.

214.1.2009 20:51

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Spardy:
Tätä onkin jo odoteltu. Pyyhkisi vaan Datelin maailmankartalta.

öö mitäs pahaa se on tehnyt?

314.1.2009 21:37

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Spardy:
Tätä onkin jo odoteltu. Pyyhkisi vaan Datelin maailmankartalta.

Miksi ihmeessä? Kyllä minä ainakin haluaisin kaiken hyödyn irti laitteesta mistä joutuu noinkin paljon maksamaan.

414.1.2009 22:13

Lainaus:
Miksi ihmeessä? Kyllä minä ainakin haluaisin kaiken hyödyn irti laitteesta mistä joutuu noinkin paljon maksamaan.
Tuollaiset tarvikkeet ym. modaukset ovat kyllä hyviä, jotta laitteeseen on mahdollista saada muitakin käyttötarkoituksia kuin pelaaminen (esim. visuaalisempi musiikkisoitin). Fakta vaan taitaa valitettavasti olla se että suuri osa, jotka modauksia harrastavat (lue:käyttävät) haluavat vain pelata piraattipelejä ja tästä syystä konsolivalmistajat lienevät syystäkin hieman varuillaan.

514.1.2009 22:32

Uutisen kirjoittaja voisi ottaa hiukan asioista selvää. PSP-3000:een ei voi tällä hetkellä asentaa CFW:tä. Tuolla Datelin PSP-3000:n "käyvällä" Tool-akulla ei tee käytännössä yhtikäs mitään. Ainoa konkreettinen reikä laitteessa on GripShift-pelin memory overflow-sploitti. Sitä kautta voi ajaa usermode-koodia. Juuri toki julkaistiin video HENin olemassaolosta (Homebrew Enabler), mutta se ei tarkoita CFW:n asennusmahdollisuutta, kun CFW:tä PSP-3000:lle ei edes ole.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14.1.2009 @ 23:28

615.1.2009 7:51

Kyllä se sony yrittää, mutta kuitenkin CFW:t on tullu jäädäkseen... luvattomia ISO/CSO pelejä pelataan sonyn mielipiteistä huolimatta..

715.1.2009 11:41

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Spardy:
Tätä onkin jo odoteltu. Pyyhkisi vaan Datelin maailmankartalta.

öö mitäs pahaa se on tehnyt?
Repii rahaa toisten jutuilla. Kuten Wiin politiikalla tuli ensimmäiset region free -hömpät, viikko sen jälkeen Datel julkaisi ~40€ maksavan alueohituslevyn. PSP puolella Pandoran ilmaannuttua Datel julkaisi melkein heti perään omia valmiiksi muunneltuja akkuja rutkasti ylihintaan. Muitakin lukemattomia esimerkkejä löytyy.

Itsekin kyllä modaan koneet homebrew -ohjelmien/pelien sun muun toivossa, mutta Datelia en silti tukisi. Odottaa vaan vielä jonkin aikaa, niin kyllä Pandorasta tulee uusi oma versio, joka tukee 3000-mallia. Ellei sellainen sitten ole jo. En ole juurikaan seuraillut sillä itse olen ihan hyvin pärjännyt tuolla ensimmäisellä mallilla.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Samsung nostaa Galaxy S9:n hintaa – Näin paljon se maksaa Samsung nostaa Galaxy S9:n hintaa – Näin paljon se maksaa (23.2.2018 15:09)
Sunnuntaina esiteltävästä Samsungin Galaxy S9:stä tiedetään jo lähes kaikki tietämisen arvoinen. Muotoilu, tekniikka ja myynnin aloituspäivä ovat olleet jo hyvän tovin tiedossa. Sen sijaan puhelimen ....
5G-läppärit rynnivät markkinoille aiemmin kuin luulitkaan 5G-läppärit rynnivät markkinoille aiemmin kuin luulitkaan (23.2.2018 14:46)
Nokia kokeili aikoinaan millaista kysyntää matkapuhelinverkkoon kytkeytyvällä kannettavalla tietokoneella on. Markkinat eivät reagoineet 3G-yhteydellä varustettuun kannettavaan erityisen hyvin, ....
SIM-kortit halutaan hävittää kokonaan – iSIMit tulevat SIM-kortit halutaan hävittää kokonaan – iSIMit tulevat (23.2.2018 14:36)
Älypuhelimet ovat tiiviisti pakattuja tietokoneita, joissa uusien ominaisuuksien tai suorituskyvyn lisääminen tarkoittaa lähes aina pinta-alan tarvetta muodossa tai toisessa. Tämän takia älypuhelinvalmistajat ....
1 kommentti
WhatsAppin jättänyt perustaja sijoitti kymmeniä miljoonia kilpailevaan viestisovellukseen WhatsAppin jättänyt perustaja sijoitti kymmeniä miljoonia kilpailevaan viestisovellukseen (22.2.2018 22:20)
WhatsApp on maailman suosituin viestisovellus, jonka käyttäjämäärissä lähelle pääsee vain toinen yli miljardin käyttäjän viestin, Facebook Messenger. Molemmat omistaa tietysti Facebook, joka ....
Bloomberg: Apple uudistaa AirPods-kuulokkeita parilla tärkeällä ominaisuudella Bloomberg: Apple uudistaa AirPods-kuulokkeita parilla tärkeällä ominaisuudella (22.2.2018 21:15)
Applen viime vuoden iPhone-julkaisut toivat merkittäviä uudistuksia yhtiön älypuhelinlinjastoon. Monille iPhone X:n näyttö ja käyttöliittymäuudistukset olivat merkittävin uudistus vuosikausiin, ....
1 kommentti

Uutisarkisto