AfterDawn: IT-alan uutiset

Sony haastoi Datelin oikeuteen PSP:n hakkeriakun takia

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 14.1.2009 20:24 Kommentteja (7)

Sony haastoi Datelin oikeuteen PSP:n hakkeriakun takia Pelikonsoleita valmistavien tahojen taistelu laitteiden muokkausta vastaan on tällä kertaa jatkunut oikeusjutulla, kun PSP-käsikonsolille Lite Blue Tool -nimellä kulkeneen akun luvannut Datel on haastettu oikeuteen kyseisen akun takia. Haasteen takana on luonnollisesti Sony, joka ei halua Lite Blue Tool -akkua myyntiin, koska sen avulla voi tiettävästi kiertää PSP:n uuden 3000-mallin käyttämät suojaukset, jonka jälkeen laitteeseen voi asentaa epävirallisen firmwaren ja tämän myötä pelata esim. luvattomasti ladattuja varmuuskopioita peleistä.
Datel kertoi Lite Blue Toolista ensimmäisen kerran marraskuussa, mutta yritys ei tuonut kovasta kysynnästä huolimatta akkua lainkaan markkinoille. Tässä kuussa Datel poisti kotisivuiltaan tiedot Lite Blue Toolista, jonka jälkeen monet ihmiset kiinnostuivat tuotteen lopullisesta kohtalosta. Pian Datel myönsi, että Sony Computer Entertainment Europen (SCEE) tekemien oikeustoimien vuoksi laitteen myyntiä ei voida aloittaa. Datel sanoo tiedottavansa asiasta uudelleen, jos tilanne muuttuu tulevaisuudessa.

Tällä hetkellä ei ole tietoa millä perusteella Sony on haastanut Datelin oikeuteen, mutta spekulaatioiden mukaan akun tunnisteen muuttaminen ohjelmallisesti laittaa akun tunnistepiirille koodia, jonka levittäminen ilman lupaa rikkoo Sonyn tekijänoikeuksia.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Sonyn aloittamat oikeustoimet haittaavat pelikonsolitarvikkeita myyvien yritysten toimintaa, sillä vuonna 2006 Lik-Sang.com ilmoitti lopettavansa toimintansa Sonyn oikeushaasteiden takia.

Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

114.1.2009 20:38

Tätä onkin jo odoteltu. Pyyhkisi vaan Datelin maailmankartalta.

214.1.2009 20:51

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Spardy:
Tätä onkin jo odoteltu. Pyyhkisi vaan Datelin maailmankartalta.

öö mitäs pahaa se on tehnyt?

314.1.2009 21:37

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Spardy:
Tätä onkin jo odoteltu. Pyyhkisi vaan Datelin maailmankartalta.

Miksi ihmeessä? Kyllä minä ainakin haluaisin kaiken hyödyn irti laitteesta mistä joutuu noinkin paljon maksamaan.

414.1.2009 22:13

Lainaus:
Miksi ihmeessä? Kyllä minä ainakin haluaisin kaiken hyödyn irti laitteesta mistä joutuu noinkin paljon maksamaan.
Tuollaiset tarvikkeet ym. modaukset ovat kyllä hyviä, jotta laitteeseen on mahdollista saada muitakin käyttötarkoituksia kuin pelaaminen (esim. visuaalisempi musiikkisoitin). Fakta vaan taitaa valitettavasti olla se että suuri osa, jotka modauksia harrastavat (lue:käyttävät) haluavat vain pelata piraattipelejä ja tästä syystä konsolivalmistajat lienevät syystäkin hieman varuillaan.

514.1.2009 22:32

Uutisen kirjoittaja voisi ottaa hiukan asioista selvää. PSP-3000:een ei voi tällä hetkellä asentaa CFW:tä. Tuolla Datelin PSP-3000:n "käyvällä" Tool-akulla ei tee käytännössä yhtikäs mitään. Ainoa konkreettinen reikä laitteessa on GripShift-pelin memory overflow-sploitti. Sitä kautta voi ajaa usermode-koodia. Juuri toki julkaistiin video HENin olemassaolosta (Homebrew Enabler), mutta se ei tarkoita CFW:n asennusmahdollisuutta, kun CFW:tä PSP-3000:lle ei edes ole.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14.1.2009 @ 23:28

615.1.2009 7:51

Kyllä se sony yrittää, mutta kuitenkin CFW:t on tullu jäädäkseen... luvattomia ISO/CSO pelejä pelataan sonyn mielipiteistä huolimatta..

715.1.2009 11:41

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Spardy:
Tätä onkin jo odoteltu. Pyyhkisi vaan Datelin maailmankartalta.

öö mitäs pahaa se on tehnyt?
Repii rahaa toisten jutuilla. Kuten Wiin politiikalla tuli ensimmäiset region free -hömpät, viikko sen jälkeen Datel julkaisi ~40€ maksavan alueohituslevyn. PSP puolella Pandoran ilmaannuttua Datel julkaisi melkein heti perään omia valmiiksi muunneltuja akkuja rutkasti ylihintaan. Muitakin lukemattomia esimerkkejä löytyy.

Itsekin kyllä modaan koneet homebrew -ohjelmien/pelien sun muun toivossa, mutta Datelia en silti tukisi. Odottaa vaan vielä jonkin aikaa, niin kyllä Pandorasta tulee uusi oma versio, joka tukee 3000-mallia. Ellei sellainen sitten ole jo. En ole juurikaan seuraillut sillä itse olen ihan hyvin pärjännyt tuolla ensimmäisellä mallilla.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla (19.7.2018 18:25)
HMD Global on esitellyt Kiinan markkinoille Nokia X5 -älypuhelimen, jolla pyritään vetoamaan tyylikästä ja edullista puhelinta etsivään kansanosaan. Nokai X5:n muotoilussa noudatetaan aiemmin ....
Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi (19.7.2018 18:13)
Googlen toimitusjohtaja Sundar Pichai tuntuu olevan hyvin järkyttynyt Euroopan komission eilen julkistamasta 4,3 miljardin euron sakosta. Komission mukaan Google on käyttänyt määräävää markkina-asemaa ....
2 kommenttia
Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä (19.7.2018 18:08)
Yhdysvaltalainen lasivalmistaja Corning on ottanut uuden harppauksen älypuhelimien näyttöjen suojana käytettävissä Gorilla Glass -lasien kehityksessä. Yhtiö on esitellyt seuraajan nykyisissä ....
Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin (18.7.2018 20:02)
Samsung kehittää seitsemän tuumaista mobiililaitetta, jonka voisi taittaa keskeltä pienemmäksi – samaan tapaan kuin lompakon. Suunnitelmista uutisoi Wall Street Journal. Kyseessä olisi yksi ....
5 kommenttia
Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää (18.7.2018 17:27)
Toukokuussa Suomessa myyntiin tulleelle Honor 10 -älypuhelimelle on luvassa kaksi mainittavaa muutosta elokuun 3. päivä ilmestyvän päivityksen mukana. Honor 10:n omistajien saataville on ....
2 kommenttia

Uutisarkisto