AfterDawn: IT-alan uutiset

TV-maksujen maksajat vähenevät entisestään

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 13.1.2009 15:37 Kommentteja (42)

TV-maksujen maksajat vähenevät entisestään Viestintävirasto ilmoittaa TV-maksu-sivustollaan televisiomaksun maksajien määrän vähentyneen viime vuoden aikana yli 30 tuhannella.
Vuoden 2008 lopussa Suomessa oli televisioilmoituksen tehnyt yhteensä 1 916 256 kotitaloutta. Luku on 30 700 vähemmän kuin vuotta aikaisemmin.

Vähentyneistä televisionkatselijoista syytetään digisiirtymää, joka on Viestintäviraston mukaan tuonut TV-maksun maksajien määrää alas sekä viime että toissa vuonna.

Vuoden 2008 kesällä ja syksyllä TV-maksujen määrän kerrotaan nousseen hieman, mutta joulukuussa tilauksien määrä putosi jälleen.

Viestintäviraston tilastoista ilmenee maksettujen TV-maksujen määrän pienentyneen selvästi vuosien saatossa. Vuonna 2003 käyttöilmoituksia oli saatu ennätyksellinen määrä, 2 016 725 kappaletta.

Tilastokeskuksen
mukaan vuonna 2006 Suomessa oli yhteensä noin 2 455 000 kotitaloutta.

Edellinen Seuraava  

42 kommenttia

113.1.2009 15:51

:D Niinhän se on, että yli 90% tv-maksua maksamattomien kotoa löytyy vain erittäin moderni akvaario. Saisi Yle alkaa miettimään uusia rahoitusvaihtoehtoja. Näinhän tekee maikkari ja muut kanavat, eli mainoksia tai muuta markkinointihommaa.

213.1.2009 15:53

Tuleva lama pyyhkii 100000 maksajaa lisää.

313.1.2009 16:32

Milloin YLEllä ryhdytään parantamaan ohjelmistoa oikeasti nykyihmisen maun mukaiseksi?

Ei ole kuin n. 8 vuotta siitä, kun katselin televisiota jopa 4 tuntia päivässä. Nyt ei tule katseltua muutamaa minuuttia enempää, ei sieltä yksinkertaisesti tule mitään katsottavaa, ainakaan ylen kanavilta.

Kertokaa toki muutkin jos olette samaa mieltä!?

413.1.2009 16:37

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tbyron:
Milloin YLEllä ryhdytään parantamaan ohjelmistoa oikeasti nykyihmisen maun mukaiseksi?

Ei ole kuin n. 8 vuotta siitä, kun katselin televisiota jopa 4 tuntia päivässä. Nyt ei tule katseltua muutamaa minuuttia enempää, ei sieltä yksinkertaisesti tule mitään katsottavaa, ainakaan ylen kanavilta.

Kertokaa toki muutkin jos olette samaa mieltä!?
Meinasin itse jättää myös maksamatta TV-luvan, kun nykyään ei tule mitään katsottavaa. Päätin sit köyhänä opiskelijina maksaa tuon 120 euroa sen takia, ettei tarvitse pelätä aina kun ovikello soi. Yle voisi kyllä ottaa esim. mainokset käyttöönsä.

513.1.2009 16:50

Miks yleensäkki on pakko maksaa yli 200€ jostain YLE:n kanavista kun ei niiltä koskaan tule mitään katsottavaa. Vois mielummi olla neki ylet vapaaehtosii et saa päättää haluaako niitä kanaviinsa mukaan vai ei..

613.1.2009 17:19

Itsekkin irtisanoin tvluvan. Ei sieltä yleltä yksinkertaisesti tule mitään. Tuleehan sieltä niitä leffoja, mutta ne on melkein aina jotain taidehömpötystä jota ei terve ihminen kestä katsoa. Paljonkos se lupa nyt oli? Jotain 220€? Ajatelkaa montako leffaa/dvd boksia sillä rahalla saatte ostettua :)

713.1.2009 17:22

Jooh jos olisi ovisilmä niin varmaan jäisi tv-lupa maksamatta. Suoraan sanottuna ylen kanavilta ei tule ikinä katsottavaa ohjelmaa viimeks olen tainnut katsoa Suomen peliä...

813.1.2009 17:29

Miksi ihmiset puhuvat tulevasta lamasta? Lamahan tässä on juuri menossa. Vai onko irtisanomiset ja hinnanoussu mennyt ohi...

913.1.2009 17:46

Eihän tässä mitään uutta ole. Vaikkakin kyseessä on TV-lupa, väittäisin, että yhä useammat ihmiset ajattelevat TV-lupaa maksuna, jolla saa "kanavapaketin", joka sisältää YLE:n kanavat.
Ei oikein TV-maksu varmaan innosta, jos sillä saa periaatteessa vaivaiset neljä kanavaa (YLE), kun samaan hintaan on esim. täällä kaapelissa tarjolla kanavapaketti, josta löytyy vissiin 22 kanavaa. Kyllä tuohon hintaan paljon mieluummin ottaa tuon 22 kanavan paketin.

Ylipäänsäkin, itse olen sitä mieltä, että nykyään maksuTV-aikakaudella TV-maksu vääristää kilpailua, kun se periaatteessa pakottaa maksamaan palvelusta, jota ei välttämättä koskaan käytä.
Eikös samalla periaatteella voisi poistaa salaukset kaikista maksuTV-kanavista ja sitten ihmiset "velvoitettaisiin" TV-maksun tapaan maksamaan niistä maksuTV-kanavista, joita katsoo?

1013.1.2009 18:02

Tv lupa on ollut aina ja aina se on pitänyt maksaa, tältä tuntuu, kai sillä jotain yhteishyödyllistä tehdään.............

1113.1.2009 18:08

Mites, jos olisi yksi ilmainen uutis- ajankohtaiskanava, muut maksaisivat tai olisivat mainosrahoitteisia? Osa uutisista voisi olla ruotsiksi, niin täyttyisi ruotsinkielinen osuus.

Perinteinen television katselu tulee muuttumaan. Elokuvia en ole jaksanut katsoa pitkään aikaan, en edes sarjoja. Uutisia ja urheilua kyllä.

Lasten-, kulttuuriohjelmia ja suomalaisia elokuvia, urheilua ym. voi Ylen kanavilla näyttää, mutta miksi rahoja pistää massiiisiin sarjoihin? Se kaupallisten kanavien heiniä.

1213.1.2009 18:28

TV lupa sitä maksetaan television käytöstä ei ylen katsomisesta. Samaan tapaan kuin esim. auton ajoneuvovero. Sillä rahalla toki tuetaan yleä, mutta sillä on myös rakennettu kyseistä kantaverkkoa suomeen. Eikä sitä työtä tee kaupalliset, kuin isoissa kaupungeissa.
Ylen ohjelmapolitiikka taas perustuu kaikille jotain, mitä ei yleensä kaupalliset voittoa yrittävät kanavat harrasta esim. lapset ja kuurot.
Eli sillä lupamaksulla on oikeus katsoa kaikkia kanavia mitä suomessa lähetetään, siis ilmaisia, maksullisia, kaapeli tai taivaskanavia.
Minun mielestä taas on outoa se, että ihmiset ovat valmiita maksamaan kanavapaketeista paljon enemmän vaikka niissä tulevat ohjelma, ovat uutuuksia vai muutaman kymmenen prosenttia. Nekin tulevat nykyään aika äkkiä ilmais kanavilta ulos.
Plus TV norm. hinta 13 kanavaa 24,9 + 2,9 *12= 333,6 € vuodessa

1313.1.2009 19:02

No tottakai ihmiset maksavat siitä mistä haluavatkin maksaa.Mutta tuohon päälle kun laitat vielä tv-luvan niin aika v.... kallista on töllöä katsella.Voikin kohtuudella kysyä kannattaako maksaa tv-luvasta,siis oikeudesta katsoa telkkaria!!!

1413.1.2009 19:55

Eipä tuo uutinen tule mitenkään yllätyksenä, vapaaehtoisista maksuista helposti luistetaan, kun vain siihen tulee mahdollisuus varsinkin silloin, kun koetaan ettei rahoilleen saa vastinetta. Saa nähdä, kuinka kauan YLE pystyy nykyistä toimintaansa kolehtirahoilla pyörittämään? Kuluttaja on Kuningas tässäkin tapauksessa ja ohjaa tarjontaa oikeaan suuntaan.

1513.1.2009 20:13

Joo lupa voitaisiin siirtää myös nykypäivänä kortin taakse. Sitten olisi pakkomaksaa kattoi mitä tahansa kanavaa vaikka nelosta tai mtv3. Lapsiperheellisenä se tarkoittaisi vielä muutenkin lisäkuluja, että saadaan kanavat näkymään viidessä televisiossa. Minun mielestä lupamaksu pitäisi sisältyä veronkantoon. Koska on kyse yleishyödykkeestä.

1613.1.2009 21:03

Neljään vuoteen ei ole tullut TV:tä katsottua. En koe mielekkääksi katsoa ohjelmia ennalta määrättyyn aikaan. TV olisikin parempi, jos ohjelmat vain tilattaisiin maksua vastaan ruutuun. Toki random ohjelmaa on joskus hauska katsoa, mutta esim netissä surffailu voittaa TV:n kanavasurffailun.

1713.1.2009 21:20

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ackalin:
Eli sillä lupamaksulla on oikeus katsoa kaikkia kanavia mitä suomessa lähetetään, siis ilmaisia, maksullisia, kaapeli tai taivaskanavia.

Olen maksanut TV-luvan. Viimeksi kun tarkistin, digiboksini kanavalistassa on noin sata kanavaa, mutta suurinta osaa niistä ei näe. Boksi valittaa vain että "ei oikeuksia". Eli ainakaan itsellä TV-lupa ei anna oikeutta katsoa esim. PlayboyTV:tä. Sulla on varmaan joku parempi lupa, minäkin haluaisin sellaisen.
Lainaus:

Minun mielestä taas on outoa se, että ihmiset ovat valmiita maksamaan kanavapaketeista paljon enemmän vaikka niissä tulevat ohjelma, ovat uutuuksia vai muutaman kymmenen prosenttia. Nekin tulevat nykyään aika äkkiä ilmais kanavilta ulos.
Plus TV norm. hinta 13 kanavaa 24,9 + 2,9 *12= 333,6 € vuodessa

Jos joku tahtoo katsoa uutisensa TV1:n sijaan CNN:ltä, niin mikä ettei, kunhan on valmis maksamaan, mutta mikä taasen on omasta mielestäni outoa, on se, että siitä huolimatta pitäisi maksaa ylimääräistä maksua (TV-maksua) kanavista, joita ei katso.
Ja mitä TV:n uusintoihin tulee, sama kai se on, katsooko ne uusinnat YLE:ltä vai Discoveryltä. Juurihan se Reinikainenkin tuli vähän aikaa takaperin ja nyt se tulee taas uusintana ja vielä varmuuden vuoksi kaksi kertaa viikossa sama jakso.

1813.1.2009 22:15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ackalin:
Joo lupa voitaisiin siirtää myös nykypäivänä kortin taakse. Sitten olisi pakkomaksaa kattoi mitä tahansa kanavaa vaikka nelosta tai mtv3.
Olen täysin kortin kannalla, koska silloin joko katsoo telkkaria tai ei. Ne, jotka jättävät maksun maksamatta huonoa ohjelmatarjontaa tekosyynä käyttäen, eivät myöskään sitten katso telkkaria. Tämä olisi nykypäivänä ehdottomasti paras vaihtoehto.

1913.1.2009 22:21

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Diazzi:
Miksi ihmiset puhuvat tulevasta lamasta? Lamahan tässä on juuri menossa. Vai onko irtisanomiset ja hinnanoussu mennyt ohi...
Ei ole lama, sillä talouden taantuma ei vaikuta vielä kaikkiin aloihin. Tämähän ei ole mitään verrattuna 90-luvun alun lamaan, jolloin ei toivoa näkynyt juuri missään.

2013.1.2009 22:41
Grazzzz
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Tv-Maksu.fi:
Television käyttäjiltä kerättävä televisiomaksu takaa laadukkaan ja monipuolisen ohjelmatarjonnan Yleisradion kanavilta.
Että minkä takaa? Miksi se pitäisi taata? Tällä perusteella
mtv3:kin voisi periä tv-maksua, eikö? Miten perustellaan, että minun
pitäisi maksaa television katsomisesta YLE:lle?
Tässäpä pari faktaa:
-Olen itse maksanut oman televisioni.
-Olen itse maksanut digiboxini (vaikkakin hammasta purren)
-En katso YLE:n kanavia, harvoin televisiota ollenkaan.

Minkä takia mun pitäisi maksaa sekä tv:n omistajuudesta, että käytöstä, jota en edes käytä?
Miksi YLE:lle? He eivät omista mun töllöä, eikä muuten mun digiboxiakaan.
Eikä mun mielipidettä, että katson mielummin vaikka JIM:iä kun YLE:ä.
Pistäisivät YLE:n kanavat poikki, niiltä jotka eivät siitä sonnasta
halua maksaa. Minä maksan käytöstä, ja sen olen maksanut jo gigantissa.
19.35e pitäisi maksaa /kk? Ei käy.
Minäkin pistän muutaman kanavan pystyyn, jos siitä noin hyvin tienaa.
Lähetän 00.01-00.00 pelkkää miesten balettia, ympäri vuoden, ja jokainen tollo maksaa sen kaks kybää kuussa?
Aivan se ja sama, katsotko sitä vai et.
Aivan sama, onko sulla telkkaria vai ei, nettiyhteys riittää.
Juoksen ovelta ovelle perimässä maksua, ja annan tuntuvat sakot
niille joilla ei tv-lupaa ole.
Miten tällainen mafiatoiminta voi olla laillista?
Tiedän kyllä vastauksen, mutta arvaatteko te?

Pöyristyttävää tuollainen kiristys ja kyttääminen. Meillä kävi
tv-lupatarkastaja, yritti _tunkea_ sisälle, ajettiin saman tein pihalle. Ajattelin, että kiskaisen turpaan, jos vielä näyttää naamaansa->2min ja se oli parvekkeen alla tuijottamassa, että mistä se valo tulee (verhojen läpi näki tietokoneen näytön).
Kyllä siinä tuli muutama manaus karjaistua, ja kenkäkin lensi perään.
Oli kyllä pitkät juoksu askeleet kaverilla.
Mutta tässä se kummallinen puoli: meillä ei näy Ylen kanavat enää,
vaikka miten päivittelisi. Kaikki muut näkyy hienosti.

En tule koskaan maksamaan tv-maksua!

T: Vihainen tv:n omistaja.

2114.1.2009 0:26

Lainaus:

Tässäpä pari faktaa:
-Olen itse maksanut oman televisioni.
-Olen itse maksanut digiboxini (vaikkakin hammasta purren)
-En katso YLE:n kanavia, harvoin televisiota ollenkaan.

Oletko myös itse rakentanut ja ylläpitänyt lähetysverkkoa?
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14.1.2009 @ 00:27

2214.1.2009 3:44

Itseäni aina ihmetyttää mitä ihmiset katsovat jos kokevat Ylen tarjonnan huonoksi? Minusta siellä on kyllä jokaiselle jotain. Tietenkin teinistä nuoreen aikuiseen ei ehkä kiinnosta ajankohtaisohjelmat, laatudokumentit, laatusarjat, hyvin valitut elokuvat (muukin kuin sataan kertaan uusittu jenkkimättö). He sitten haluavat ilmeisesti sitä Realityä, Poliisiopistoa ja James Bondia? Pakkohan se on uskoa kun katsojaluvut menevät kolmoselle?!

Jos uusia elokuvia tahtoo niin on Canalit ja p2p. Canalillakin tarjonta toistaa itseään aika paljon. Tosin uusinta-sana on korjattu esityskerralla. Plussana se, että näyttävät välillä esim aasialaista ja euroopplaistakin uutta elokuvaa.

Sarjoja tulee joka kanavalta, joista Nelonen on suvereenisti napannut melkein kaikki ne uudet hyvät. Elokuva valinnatkin ovat suhteellisen loogisia. Jimi on ihan ok kanava, tosin ohjelmisto on vähän sekava. Subille on kerätty taas kolmosen kerma ja se on selkeästi nuorille aikuisille suunnattu tuhtine uusintoineen ja nostalgia arvoineen. Maikkari on taas ihme sekamelska jolle laitetaan kaikki uudet "hittisarjat" ja kylkiäisenä saadut 20 kertaiset uusintaleffat.

Saatan olla ehkä poikkeus, koska itseäni ei kiinnosta reality/saippua(Lost)/höpö -sarjat. Tykkään ihan oikeasta draamasta, dekkareista ja brittikomediasta. Elokuvia tykkään katsella koko sadan vuoden ajalta. Maalla ei ole väliä. Kyllä viihdekkin toimii toisinaan, mutta kyllä noin yleisesti toivon että ohjelma vähän haastaa ajatusmaailmaakin. Ikää on 28v.

Tv-maksu sinänsä on vanhentunut rahankeräyskolehti joten jotain uutta sille olisi keksittävä, mutta pirunmoista laatua sillä on saatu aikaan!

Lopuksi - Pystyttekö oikeasti kehumaan jotain kanavaa (maksullistakin) eikä aina vain haukkumaan Yleä tv-luvan takia? Olisiko Yle laadukas jos se olisi ilmainen?

2314.1.2009 4:04

jos yle rupeaisi näyttämään hentaita niin varmaan suurin osa näistäkin kitisijöistä olis hieromassa itteensä telkkarin ääressä tälläkin hetkellä. tai sitten valittaisivat että neon jo nähty.

se on totta että yleltä ei tule 24/7 sellaista ohjelmaa mitä itse haluaisi katsoa mutta miksi pitäisikään? jotain on vialla päässä jos täytyy koko päivä viettää telkkarin ääressä(?)

itse kuulun varmaan johonkin marginaaliryhmään kun olen reilu parikymppinen ja tykkään yleltä seurata dokkareita ja joitain ajankohtaisohjelmia. kyllä sitä aivotonta itseääntoistavaa hienoa jenkkilän menoa tulee ihan tarpeeksi mainoskanavienkin puolelta katsottua.

mutta joo, kyllä sille luvalle jokin muu konsti olisi hyvä keksiä sillä kyllä se vähän tuuppaa kirpaisemaan kun aina vain nousee.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14.1.2009 @ 04:08

2414.1.2009 6:29

Ylen ohjelmissa on se huono puoli että niistä ei etukäteen tiedä mikä on hyvä, esim. dokumenttien nimet ei välttämättä kerro yhtään mitään. Usein ylen kanssa käykin niin että sattuu vahingossa kohdalleen kanava kun tulee joku hyvä dokumentti. Meillä tv-lupa maksettuna ja varmaankin yleä katsotaan eniten, johtuen uutisista, dokumenteista ja siitä että noita lapsien (järkeviä) ohjelmia ei tule kuin yleltä, vai voiko joku oikeasti näyttää alle 7v. lapselle digimonia, pokemonia, transformerssia, yms?

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14.1.2009 @ 06:30

2514.1.2009 7:31

Tv maksut pois ja enemmän mainosrahoitteisia kanavia. JIM, MAIKKARI, SUB ja NELONEN on hyviä kanavia. jimillä lyhyet mainoskatkot, joka on minun mieleeni :D Ylen kanavilta ei tule yksinkertaisesti mitään katsottavaa. Pikku sisko katsoo sieltä lastenohjelmia lauantaiaamuna korkeintaan tunnin.. siihen se jääkin.

2614.1.2009 7:42

Niin mielestäni suomalaisessa yhteiskunnassa pitää ajatella yhteisvastuullisesti, eikä vain omaa napaansa. Otetaan esimerkki kaikille helposti ymmärrettävästä asiasta tiet. Minusta kaikkiin autoihin pitäisi laittaa gpsllä toimiva ajopiirturi. Tämä sitten mittaisi matkan ja tien missä auto kulkee. Teiden kustannukset sitten jaetaan ja hinnoitellaan sen mukaan miten niitä käytetään. Eli siellä missä paljon liikennettä halpa- ja pieniliikenne kallistiemaksu. Onko se oikein, että minun auto/palkkaveroilla maksetaan taajaman ulkopuolella asuvien teiden kunnosta kerran en edes käytä niitä.

2714.1.2009 9:39

Kyllähän se lupa täytyy maksaa jos löytyy se viritin jolla katsella, vaikka vanha jäänne tv-lupa onkin. Itse tässä ajattelin juuri kysyä mitähän tv-lupa tarkastaja sanoisi kun poikkeisi ja ilmoittaisin että tämä lupa on "uusinta" koska tv:stä ei tule kuin uusintoja. Tässä yksipäivä katsoin ohjelmatarjontaa ja kappas kaikki oli uusintoja uutisia lukuunottamatta. Aika kallis uutinen...eli minäkin olen miettinyt tv:stä luopumista (digiboksista)jos nämä ohjelmat alkavat oleen näitä jatkuvia uusintoja.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14.1.2009 @ 09:40

2814.1.2009 10:01

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ackalin:
Niin mielestäni suomalaisessa yhteiskunnassa pitää ajatella yhteisvastuullisesti, eikä vain omaa napaansa. Otetaan esimerkki kaikille helposti ymmärrettävästä asiasta tiet. Minusta kaikkiin autoihin pitäisi laittaa gpsllä toimiva ajopiirturi. Tämä sitten mittaisi matkan ja tien missä auto kulkee. Teiden kustannukset sitten jaetaan ja hinnoitellaan sen mukaan miten niitä käytetään. Eli siellä missä paljon liikennettä halpa- ja pieniliikenne kallistiemaksu. Onko se oikein, että minun auto/palkkaveroilla maksetaan taajaman ulkopuolella asuvien teiden kunnosta kerran en edes käytä niitä.
Eli sinun mielestä kaikkien pitäisi ajatella yheisvastuullisesti, kunhan sinä hyödyt siitä. Melko ristiriitaista. En muutenkaan haluisi mitään gps laitetta joka tietäisi aina missä kuljen ja rajoittaisi yksityisyyttäni lisää.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14.1.2009 @ 10:05

2914.1.2009 10:29

On se kummallista ku porukka ei ymmärrä, että TV-maksu on maksu joka pitää maksaa jos on mahdollista vastaanottaa televisiolähetystä ei siis ole mitään merkitystä mitä kanavia katsot televisiollasi. Tv-maksu ei siis ole maksu ylen kanavista, niin kuin erittäin moni luulee.

Tässä lainattua tekstiä:

Televisioilmoitus tulee olla aina tehtynä, jos on mahdollista vastaanottaa televisiolähetystä. Sillä ei ole merkitystä otetaanko lähetystä vastaan analogisena vai digitaalisena. Esimerkiksi jotkin kaapeliyhtiöt lähettävät edelleen analogisia lähetyksiä.

Viestintävirasto kerää tv-maksut valtion televisio- ja radiorahastoon, mistä rahoitetaan Yleisradio Oy:n toimintaa. Myös kaikki muut Pohjoismaat ja lähes kaikki Länsi-Euroopan maat rahoittavat televisiomaksuilla julkisia radio- ja televisiopalveluja.


1. AMD FX-8320, radeon R9 280X, asus m5A99X EVO, 8 GB DDR3 1600 MHz, SilverStone Strider Plus 850W, crucial 250 GB SSD, Samsung 1TB SATA II, Antec 300, ruutuina BenQ 27" G2750 ja BenQ G2420hd 24"
2. Asus K551LN CORE I7 4510U - WINDOWS 8.1 64-BIT - 8 GT RAM - 500 GT HDD ( 24 GT SSD CACHE ) 15.6" FULL HD NÄYTTÖ - NVIDIA GEFORCE 840M
3. PS4 1 TB, PS3 320 GB+ PS Vita, telkkuna Samsung 40" LE40B530 Fulkkari

3014.1.2009 10:35

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Henry1979:
On se kummallista ku porukka ei ymmärrä, että TV-maksu on maksu joka pitää maksaa jos on mahdollista vastaanottaa televisiolähetystä ei siis ole mitään merkitystä mitä kanavia katsot televisiollasi. Tv-maksu ei siis ole maksu ylen kanavista, niin kuin erittäin moni luulee.

Tässä lainattua tekstiä:

Televisioilmoitus tulee olla aina tehtynä, jos on mahdollista vastaanottaa televisiolähetystä. Sillä ei ole merkitystä otetaanko lähetystä vastaan analogisena vai digitaalisena. Esimerkiksi jotkin kaapeliyhtiöt lähettävät edelleen analogisia lähetyksiä.

Viestintävirasto kerää tv-maksut valtion televisio- ja radiorahastoon, mistä rahoitetaan Yleisradio Oy:n toimintaa. Myös kaikki muut Pohjoismaat ja lähes kaikki Länsi-Euroopan maat rahoittavat televisiomaksuilla julkisia radio- ja televisiopalveluja.

Niin Henry poika, tässä se olennainen :
"Viestintävirasto kerää tv-maksut valtion televisio- ja radiorahastoon, mistä rahoitetaan Yleisradio Oy:n toimintaa."

Joten suomeksi rahoitetaan yleä. Muut kanavat eivät saa paskaakaan koska ovat mainosrahoitteisia, vai voitko väittää vastaan?
Nelonen, MTV3 ja kumpp. siis eivät saa tuosta mitään koska saavat tulonsa mainoksista ja yhteistyö kumpp.

3114.1.2009 10:49

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Henry1979:
On se kummallista ku porukka ei ymmärrä, että TV-maksu on maksu joka pitää maksaa jos on mahdollista vastaanottaa televisiolähetystä ei siis ole mitään merkitystä mitä kanavia katsot televisiollasi. Tv-maksu ei siis ole maksu ylen kanavista, niin kuin erittäin moni luulee.

Tässä lainattua tekstiä:

Televisioilmoitus tulee olla aina tehtynä, jos on mahdollista vastaanottaa televisiolähetystä. Sillä ei ole merkitystä otetaanko lähetystä vastaan analogisena vai digitaalisena. Esimerkiksi jotkin kaapeliyhtiöt lähettävät edelleen analogisia lähetyksiä.

Viestintävirasto kerää tv-maksut valtion televisio- ja radiorahastoon, mistä rahoitetaan Yleisradio Oy:n toimintaa. Myös kaikki muut Pohjoismaat ja lähes kaikki Länsi-Euroopan maat rahoittavat televisiomaksuilla julkisia radio- ja televisiopalveluja.

Niin Henry poika, tässä se olennainen :
"Viestintävirasto kerää tv-maksut valtion televisio- ja radiorahastoon, mistä rahoitetaan Yleisradio Oy:n toimintaa."

Joten suomeksi rahoitetaan yleä. Muut kanavat eivät saa paskaakaan koska ovat mainosrahoitteisia, vai voitko väittää vastaan?
Nelonen, MTV3 ja kumpp. siis eivät saa tuosta mitään koska saavat tulonsa mainoksista ja yhteistyö kumpp.
Niin mjk poika mikäs tossa sun kommentissa oli nyt pointtina? Sotket eri kanavat keskusteluun jossa puhutaan TV-maksusta. TV-maksuhan ei ole maksu mistään kanavasta vaan maksu televiosiolähetyksen vastaanottamisesta.
Minulle on yksi lysti mihin valtion televisio- ja radiorahasto sijoittaa saamansa tv-maksu rahat. En kyllä keksi parempaakaan sijoituskohdetta kuin julkisen radio- ja televisiopalvelun tukemista, mutta sinulla varmaan parempi idea ; )

1. AMD FX-8320, radeon R9 280X, asus m5A99X EVO, 8 GB DDR3 1600 MHz, SilverStone Strider Plus 850W, crucial 250 GB SSD, Samsung 1TB SATA II, Antec 300, ruutuina BenQ 27" G2750 ja BenQ G2420hd 24"
2. Asus K551LN CORE I7 4510U - WINDOWS 8.1 64-BIT - 8 GT RAM - 500 GT HDD ( 24 GT SSD CACHE ) 15.6" FULL HD NÄYTTÖ - NVIDIA GEFORCE 840M
3. PS4 1 TB, PS3 320 GB+ PS Vita, telkkuna Samsung 40" LE40B530 Fulkkari

3214.1.2009 11:04

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Henry1979:
On se kummallista ku porukka ei ymmärrä, että TV-maksu on maksu joka pitää maksaa jos on mahdollista vastaanottaa televisiolähetystä ei siis ole mitään merkitystä mitä kanavia katsot televisiollasi. Tv-maksu ei siis ole maksu ylen kanavista, niin kuin erittäin moni luulee.

Tässä lainattua tekstiä:

Televisioilmoitus tulee olla aina tehtynä, jos on mahdollista vastaanottaa televisiolähetystä. Sillä ei ole merkitystä otetaanko lähetystä vastaan analogisena vai digitaalisena. Esimerkiksi jotkin kaapeliyhtiöt lähettävät edelleen analogisia lähetyksiä.

Viestintävirasto kerää tv-maksut valtion televisio- ja radiorahastoon, mistä rahoitetaan Yleisradio Oy:n toimintaa. Myös kaikki muut Pohjoismaat ja lähes kaikki Länsi-Euroopan maat rahoittavat televisiomaksuilla julkisia radio- ja televisiopalveluja.

Niin Henry poika, tässä se olennainen :
"Viestintävirasto kerää tv-maksut valtion televisio- ja radiorahastoon, mistä rahoitetaan Yleisradio Oy:n toimintaa."

Joten suomeksi rahoitetaan yleä. Muut kanavat eivät saa paskaakaan koska ovat mainosrahoitteisia, vai voitko väittää vastaan?
Nelonen, MTV3 ja kumpp. siis eivät saa tuosta mitään koska saavat tulonsa mainoksista ja yhteistyö kumpp.
Niin mjk poika mikäs tossa sun kommentissa oli nyt pointtina? Sotket eri kanavat keskusteluun jossa puhutaan TV-maksusta. TV-maksuhan ei ole maksu mistään kanavasta vaan maksu televiosiolähetyksen vastaanottamisesta.
Minulle on yksi lysti mihin valtion televisio- ja radiorahasto sijoittaa saamansa tv-maksu rahat. En kyllä keksi parempaakaan sijoituskohdetta kuin julkisen radio- ja televisiopalvelun tukemista, mutta sinulla varmaan parempi idea ; )
Niin tv-lupa on Yle-maksu...mutta eipä tuolla merkitystä koska jos se olisi pelkästään tv-viritinlupa niin silloin kaikenjärjen mukaan pitäsi 4, maikkarin ja kumpp saada siitä osansa eikö vain?

3314.1.2009 11:22

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:
Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Henry1979:
On se kummallista ku porukka ei ymmärrä, että TV-maksu on maksu joka pitää maksaa jos on mahdollista vastaanottaa televisiolähetystä ei siis ole mitään merkitystä mitä kanavia katsot televisiollasi. Tv-maksu ei siis ole maksu ylen kanavista, niin kuin erittäin moni luulee.

Tässä lainattua tekstiä:

Televisioilmoitus tulee olla aina tehtynä, jos on mahdollista vastaanottaa televisiolähetystä. Sillä ei ole merkitystä otetaanko lähetystä vastaan analogisena vai digitaalisena. Esimerkiksi jotkin kaapeliyhtiöt lähettävät edelleen analogisia lähetyksiä.

Viestintävirasto kerää tv-maksut valtion televisio- ja radiorahastoon, mistä rahoitetaan Yleisradio Oy:n toimintaa. Myös kaikki muut Pohjoismaat ja lähes kaikki Länsi-Euroopan maat rahoittavat televisiomaksuilla julkisia radio- ja televisiopalveluja.

Niin Henry poika, tässä se olennainen :
"Viestintävirasto kerää tv-maksut valtion televisio- ja radiorahastoon, mistä rahoitetaan Yleisradio Oy:n toimintaa."

Joten suomeksi rahoitetaan yleä. Muut kanavat eivät saa paskaakaan koska ovat mainosrahoitteisia, vai voitko väittää vastaan?
Nelonen, MTV3 ja kumpp. siis eivät saa tuosta mitään koska saavat tulonsa mainoksista ja yhteistyö kumpp.
Niin mjk poika mikäs tossa sun kommentissa oli nyt pointtina? Sotket eri kanavat keskusteluun jossa puhutaan TV-maksusta. TV-maksuhan ei ole maksu mistään kanavasta vaan maksu televiosiolähetyksen vastaanottamisesta.
Minulle on yksi lysti mihin valtion televisio- ja radiorahasto sijoittaa saamansa tv-maksu rahat. En kyllä keksi parempaakaan sijoituskohdetta kuin julkisen radio- ja televisiopalvelun tukemista, mutta sinulla varmaan parempi idea ; )
Niin tv-lupa on Yle-maksu...mutta eipä tuolla merkitystä koska jos se olisi pelkästään tv-viritinlupa niin silloin kaikenjärjen mukaan pitäsi 4, maikkarin ja kumpp saada siitä osansa eikö vain?
Huhhuh päätä seinään vai miten se meni... Suomen valtiohan omistaa YLE:n, joten kuinka sinun mielestäsi on kaiken järjen mukaista, että suomen valtio jakaisi osan televisio- ja radiorahastosta esim. ruotsalaiselle kustannusyhtiö bonnierille, joka omistaa MTV:n tytäryhtiönsä Nordic Broadcasting Oy:n kautta???

1. AMD FX-8320, radeon R9 280X, asus m5A99X EVO, 8 GB DDR3 1600 MHz, SilverStone Strider Plus 850W, crucial 250 GB SSD, Samsung 1TB SATA II, Antec 300, ruutuina BenQ 27" G2750 ja BenQ G2420hd 24"
2. Asus K551LN CORE I7 4510U - WINDOWS 8.1 64-BIT - 8 GT RAM - 500 GT HDD ( 24 GT SSD CACHE ) 15.6" FULL HD NÄYTTÖ - NVIDIA GEFORCE 840M
3. PS4 1 TB, PS3 320 GB+ PS Vita, telkkuna Samsung 40" LE40B530 Fulkkari

3414.1.2009 11:31

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:
Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Henry1979:
On se kummallista ku porukka ei ymmärrä, että TV-maksu on maksu joka pitää maksaa jos on mahdollista vastaanottaa televisiolähetystä ei siis ole mitään merkitystä mitä kanavia katsot televisiollasi. Tv-maksu ei siis ole maksu ylen kanavista, niin kuin erittäin moni luulee.

Tässä lainattua tekstiä:

Televisioilmoitus tulee olla aina tehtynä, jos on mahdollista vastaanottaa televisiolähetystä. Sillä ei ole merkitystä otetaanko lähetystä vastaan analogisena vai digitaalisena. Esimerkiksi jotkin kaapeliyhtiöt lähettävät edelleen analogisia lähetyksiä.

Viestintävirasto kerää tv-maksut valtion televisio- ja radiorahastoon, mistä rahoitetaan Yleisradio Oy:n toimintaa. Myös kaikki muut Pohjoismaat ja lähes kaikki Länsi-Euroopan maat rahoittavat televisiomaksuilla julkisia radio- ja televisiopalveluja.

Niin Henry poika, tässä se olennainen :
"Viestintävirasto kerää tv-maksut valtion televisio- ja radiorahastoon, mistä rahoitetaan Yleisradio Oy:n toimintaa."

Joten suomeksi rahoitetaan yleä. Muut kanavat eivät saa paskaakaan koska ovat mainosrahoitteisia, vai voitko väittää vastaan?
Nelonen, MTV3 ja kumpp. siis eivät saa tuosta mitään koska saavat tulonsa mainoksista ja yhteistyö kumpp.
Niin mjk poika mikäs tossa sun kommentissa oli nyt pointtina? Sotket eri kanavat keskusteluun jossa puhutaan TV-maksusta. TV-maksuhan ei ole maksu mistään kanavasta vaan maksu televiosiolähetyksen vastaanottamisesta.
Minulle on yksi lysti mihin valtion televisio- ja radiorahasto sijoittaa saamansa tv-maksu rahat. En kyllä keksi parempaakaan sijoituskohdetta kuin julkisen radio- ja televisiopalvelun tukemista, mutta sinulla varmaan parempi idea ; )
Niin tv-lupa on Yle-maksu...mutta eipä tuolla merkitystä koska jos se olisi pelkästään tv-viritinlupa niin silloin kaikenjärjen mukaan pitäsi 4, maikkarin ja kumpp saada siitä osansa eikö vain?
Huhhuh päätä seinään vai miten se meni... Suomen valtiohan omistaa YLE:n, joten kuinka sinun mielestäsi on kaiken järjen mukaista, että suomen valtio jakaisi osan televisio- ja radiorahastosta esim. ruotsalaiselle kustannusyhtiö bonnierille, joka omistaa MTV:n tytäryhtiönsä Nordic Broadcasting Oy:n kautta???

Jos se olisi tv-viritin maksu se koskisi kaikkia kanavia, jolloin jää vain YLE-maksu...päätä seinään vain. Eli tarkoitan nyt tätä, jos maksu perittäisiin sillä verukkeella että olisi ns "viritinmaksu" niin silloin rahoitus pitäisi mennä tietyn jaonmukaan. Mutta kun kyseessä on vanhajäänne eli tv-lupa joka koskee vain YLE:ä joka saa siitä rahoitustaan, kuten sanoit se raha kylläkin menee ensi valtion pohjattomaan pussiin josta sitten ministeriö jakaa sitä YLE:lle. Muut kanavathan saavat sen mainoksista. Jos viisaita oltaisiin niin ko maksu joko verorahoitteiseksi (maksat veroissa sen) tai maksukortti eli maksat jos katsot ylen kanavia. Kuten vaikka canal, mtv-kanavapaketti jne..

3514.1.2009 12:00

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:
Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:
Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Henry1979:
On se kummallista ku porukka ei ymmärrä, että TV-maksu on maksu joka pitää maksaa jos on mahdollista vastaanottaa televisiolähetystä ei siis ole mitään merkitystä mitä kanavia katsot televisiollasi. Tv-maksu ei siis ole maksu ylen kanavista, niin kuin erittäin moni luulee.

Tässä lainattua tekstiä:

Televisioilmoitus tulee olla aina tehtynä, jos on mahdollista vastaanottaa televisiolähetystä. Sillä ei ole merkitystä otetaanko lähetystä vastaan analogisena vai digitaalisena. Esimerkiksi jotkin kaapeliyhtiöt lähettävät edelleen analogisia lähetyksiä.

Viestintävirasto kerää tv-maksut valtion televisio- ja radiorahastoon, mistä rahoitetaan Yleisradio Oy:n toimintaa. Myös kaikki muut Pohjoismaat ja lähes kaikki Länsi-Euroopan maat rahoittavat televisiomaksuilla julkisia radio- ja televisiopalveluja.

Niin Henry poika, tässä se olennainen :
"Viestintävirasto kerää tv-maksut valtion televisio- ja radiorahastoon, mistä rahoitetaan Yleisradio Oy:n toimintaa."

Joten suomeksi rahoitetaan yleä. Muut kanavat eivät saa paskaakaan koska ovat mainosrahoitteisia, vai voitko väittää vastaan?
Nelonen, MTV3 ja kumpp. siis eivät saa tuosta mitään koska saavat tulonsa mainoksista ja yhteistyö kumpp.
Niin mjk poika mikäs tossa sun kommentissa oli nyt pointtina? Sotket eri kanavat keskusteluun jossa puhutaan TV-maksusta. TV-maksuhan ei ole maksu mistään kanavasta vaan maksu televiosiolähetyksen vastaanottamisesta.
Minulle on yksi lysti mihin valtion televisio- ja radiorahasto sijoittaa saamansa tv-maksu rahat. En kyllä keksi parempaakaan sijoituskohdetta kuin julkisen radio- ja televisiopalvelun tukemista, mutta sinulla varmaan parempi idea ; )
Niin tv-lupa on Yle-maksu...mutta eipä tuolla merkitystä koska jos se olisi pelkästään tv-viritinlupa niin silloin kaikenjärjen mukaan pitäsi 4, maikkarin ja kumpp saada siitä osansa eikö vain?
Huhhuh päätä seinään vai miten se meni... Suomen valtiohan omistaa YLE:n, joten kuinka sinun mielestäsi on kaiken järjen mukaista, että suomen valtio jakaisi osan televisio- ja radiorahastosta esim. ruotsalaiselle kustannusyhtiö bonnierille, joka omistaa MTV:n tytäryhtiönsä Nordic Broadcasting Oy:n kautta???

Jos se olisi tv-viritin maksu se koskisi kaikkia kanavia, jolloin jää vain YLE-maksu...päätä seinään vain. Eli tarkoitan nyt tätä, jos maksu perittäisiin sillä verukkeella että olisi ns "viritinmaksu" niin silloin rahoitus pitäisi mennä tietyn jaonmukaan. Mutta kun kyseessä on vanhajäänne eli tv-lupa joka koskee vain YLE:ä joka saa siitä rahoitustaan, kuten sanoit se raha kylläkin menee ensi valtion pohjattomaan pussiin josta sitten ministeriö jakaa sitä YLE:lle. Muut kanavathan saavat sen mainoksista. Jos viisaita oltaisiin niin ko maksu joko verorahoitteiseksi (maksat veroissa sen) tai maksukortti eli maksat jos katsot ylen kanavia. Kuten vaikka canal, mtv-kanavapaketti jne..
Edelleenki älä sotke kanavia mukaan. TV-maksuista kertyneillä varoilla rahoitetaan myös paljon muitakin palveluja kuin väittämäsi YLE:n televisio kanavat.

Suomessa televisiomaksujen keräämisen hoitaa Ficora (eli Viestintävirasto, entinen Telehallintokeskus). Suomessa televisiomaksu tuli käyttöön 1958 eli heti televisiolähetysten säännöllisen lähetyksen alkaessa. Värilisälupamaksu tuli ajankohtaiseksi väritelevisiolähetysten myötä vuonna 1969. Vuonna 1996 mustavalko-vastaanottimiin sidottu tv-lupa poistui käytöstä, ja hinnaltaan yhtenäinen tv-lupa tuli käyttöön koko maassa.
Vuonna 1999 voimaan astuneen valtion televisio- ja radiorahastolain myötä televisiolupa muuttui television käyttöönottoilmoitukseksi ja televisiolupamaksu televisiomaksuksi. Televisiomaksut tilitetään valtion televisio- ja radiorahastoon, josta rahaa siirretään Yleisradio Oy:lle valtioneuvoston päätöksellä. Lain mukaan valtioneuvosto voi osoittaa rahastosta varoja myös muuhun televisio- ja radiotoiminnan edistämiseen.
Toistaiseksi Eduskunta on lähtenyt siitä että Yleisradion rahoitus hoidetaan vastaisuudessakin televisiomaksulla, jota korotetaan asteittain vuoteen 2010 asti, jotta sillä voidaan kattaa television digitalisoinnista aiheutuvat kustannukset.


1. AMD FX-8320, radeon R9 280X, asus m5A99X EVO, 8 GB DDR3 1600 MHz, SilverStone Strider Plus 850W, crucial 250 GB SSD, Samsung 1TB SATA II, Antec 300, ruutuina BenQ 27" G2750 ja BenQ G2420hd 24"
2. Asus K551LN CORE I7 4510U - WINDOWS 8.1 64-BIT - 8 GT RAM - 500 GT HDD ( 24 GT SSD CACHE ) 15.6" FULL HD NÄYTTÖ - NVIDIA GEFORCE 840M
3. PS4 1 TB, PS3 320 GB+ PS Vita, telkkuna Samsung 40" LE40B530 Fulkkari

3614.1.2009 12:35

Paljon tekstiä ja paljon asiaa. Pääasia on, että minun rahoilla ei tueta sellaisten ohjelmien tekoa, mitä en itse seuraa. Ei ainakaan siloin, jos voin asiaan itse vaikuttaa. Ylessä ei sinällänsä mitään vikaa ole, sieltä tulee joskus ihan katseltavaakin ohjelmaa, mutta rahoitustaan YLE ei oikein osaa hankkia. Veroihin nämä tämmöiset.


Maailmassa on vikana se, että tyhmät ihmiset ovat niin varmoja kaikesta - ja älykkäät niin epävarmoja.

Bertrand Russell

3714.1.2009 12:41

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:
Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:
Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Henry1979:
On se kummallista ku porukka ei ymmärrä, että TV-maksu on maksu joka pitää maksaa jos on mahdollista vastaanottaa televisiolähetystä ei siis ole mitään merkitystä mitä kanavia katsot televisiollasi. Tv-maksu ei siis ole maksu ylen kanavista, niin kuin erittäin moni luulee.

Tässä lainattua tekstiä:

Televisioilmoitus tulee olla aina tehtynä, jos on mahdollista vastaanottaa televisiolähetystä. Sillä ei ole merkitystä otetaanko lähetystä vastaan analogisena vai digitaalisena. Esimerkiksi jotkin kaapeliyhtiöt lähettävät edelleen analogisia lähetyksiä.

Viestintävirasto kerää tv-maksut valtion televisio- ja radiorahastoon, mistä rahoitetaan Yleisradio Oy:n toimintaa. Myös kaikki muut Pohjoismaat ja lähes kaikki Länsi-Euroopan maat rahoittavat televisiomaksuilla julkisia radio- ja televisiopalveluja.

Niin Henry poika, tässä se olennainen :
"Viestintävirasto kerää tv-maksut valtion televisio- ja radiorahastoon, mistä rahoitetaan Yleisradio Oy:n toimintaa."

Joten suomeksi rahoitetaan yleä. Muut kanavat eivät saa paskaakaan koska ovat mainosrahoitteisia, vai voitko väittää vastaan?
Nelonen, MTV3 ja kumpp. siis eivät saa tuosta mitään koska saavat tulonsa mainoksista ja yhteistyö kumpp.
Niin mjk poika mikäs tossa sun kommentissa oli nyt pointtina? Sotket eri kanavat keskusteluun jossa puhutaan TV-maksusta. TV-maksuhan ei ole maksu mistään kanavasta vaan maksu televiosiolähetyksen vastaanottamisesta.
Minulle on yksi lysti mihin valtion televisio- ja radiorahasto sijoittaa saamansa tv-maksu rahat. En kyllä keksi parempaakaan sijoituskohdetta kuin julkisen radio- ja televisiopalvelun tukemista, mutta sinulla varmaan parempi idea ; )
Niin tv-lupa on Yle-maksu...mutta eipä tuolla merkitystä koska jos se olisi pelkästään tv-viritinlupa niin silloin kaikenjärjen mukaan pitäsi 4, maikkarin ja kumpp saada siitä osansa eikö vain?
Huhhuh päätä seinään vai miten se meni... Suomen valtiohan omistaa YLE:n, joten kuinka sinun mielestäsi on kaiken järjen mukaista, että suomen valtio jakaisi osan televisio- ja radiorahastosta esim. ruotsalaiselle kustannusyhtiö bonnierille, joka omistaa MTV:n tytäryhtiönsä Nordic Broadcasting Oy:n kautta???

Jos se olisi tv-viritin maksu se koskisi kaikkia kanavia, jolloin jää vain YLE-maksu...päätä seinään vain. Eli tarkoitan nyt tätä, jos maksu perittäisiin sillä verukkeella että olisi ns "viritinmaksu" niin silloin rahoitus pitäisi mennä tietyn jaonmukaan. Mutta kun kyseessä on vanhajäänne eli tv-lupa joka koskee vain YLE:ä joka saa siitä rahoitustaan, kuten sanoit se raha kylläkin menee ensi valtion pohjattomaan pussiin josta sitten ministeriö jakaa sitä YLE:lle. Muut kanavathan saavat sen mainoksista. Jos viisaita oltaisiin niin ko maksu joko verorahoitteiseksi (maksat veroissa sen) tai maksukortti eli maksat jos katsot ylen kanavia. Kuten vaikka canal, mtv-kanavapaketti jne..
Edelleenki älä sotke kanavia mukaan. TV-maksuista kertyneillä varoilla rahoitetaan myös paljon muitakin palveluja kuin väittämäsi YLE:n televisio kanavat.

Suomessa televisiomaksujen keräämisen hoitaa Ficora (eli Viestintävirasto, entinen Telehallintokeskus). Suomessa televisiomaksu tuli käyttöön 1958 eli heti televisiolähetysten säännöllisen lähetyksen alkaessa. Värilisälupamaksu tuli ajankohtaiseksi väritelevisiolähetysten myötä vuonna 1969. Vuonna 1996 mustavalko-vastaanottimiin sidottu tv-lupa poistui käytöstä, ja hinnaltaan yhtenäinen tv-lupa tuli käyttöön koko maassa.
Vuonna 1999 voimaan astuneen valtion televisio- ja radiorahastolain myötä televisiolupa muuttui television käyttöönottoilmoitukseksi ja televisiolupamaksu televisiomaksuksi. Televisiomaksut tilitetään valtion televisio- ja radiorahastoon, josta rahaa siirretään Yleisradio Oy:lle valtioneuvoston päätöksellä. Lain mukaan valtioneuvosto voi osoittaa rahastosta varoja myös muuhun televisio- ja radiotoiminnan edistämiseen.
Toistaiseksi Eduskunta on lähtenyt siitä että Yleisradion rahoitus hoidetaan vastaisuudessakin televisiomaksulla, jota korotetaan asteittain vuoteen 2010 asti, jotta sillä voidaan kattaa television digitalisoinnista aiheutuvat kustannukset.
Aivan, Digitahan erotettiin ylestä. KUten saoit sillä rahoitetaan digi-tv:tä ja sen antennipeittoa mutta sen olisi voinut tehdä myös muittenkanavien vastaava, mutta koska yle, digita ja viestintäministeriö sen teki ei muiden aknnattanut alkaa. Suomi on juuri takapajula siinä suhteessa että monissa maissa juuri tv-lupa maksut jakautuvat eri prosenttuaalisesti eri kanaville, edelleen väitän että ko maksu on vain ylelle. Ymmärrän kyllä mitä tarkoita/ajat takaa mutta miten luulisit ylelle käyvän jos ko lupa poistettaisiin? Yle joutuisi melkoiselle laihdutuskuurille :-p, meinaan aika vähän ihmisiä ostaisi sen maksukortin yleltä, toden näköisesti olisi vanhempaa väkeä, eläkellä olevia etc. Ja 3 ja 4:kku tuskin antaisivat kovin helposti tilaa ylelle mainosrahoiteisuudessa..no anyway kannatan edeleeen sen veron/kortin puolesta.

3816.1.2009 13:08

Ja varmasti vielä vähenee. Itse maksasin mieluusti vaikka erikseen sille kanavalle mitä katson ja vaikka joka ohjelmasta erikseen, kuin maksan ylelle ihan turhasta.
Meillä kävi tuossa muutama kuukausi sitten tarkastaja joka oli niin ihana, että väitti nähneensä television (vaikka ei mahdollista), tein selvitykset myöhemmin ja silti sain 160 € laskun siitä kun en päästänyt häntä sisälle. Et tälleen nykyään rahastetaan ihmisiä ku eivät muuten maksa lupamaksuja...

3917.1.2009 3:20

Aluksi ostan 2 digiboxia taloon,maksetaan 30€ kuukaudessa PlusTV:n palveluista, hankin kalliin taulutelevision.Vieläkö pyydetään tv maksua?

4021.11.2009 0:39
km
Vahvistamaton

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti extralow:
Tv lupa on ollut aina ja aina se on pitänyt maksaa, tältä tuntuu, kai sillä jotain yhteishyödyllistä tehdään.............
Olen samaa mieltä.Kuulun siihen ikärymään,joka joutui maksamaan autoradioluvan 1973.Tyttöystäväni kanssa suudellessani parkkipaikalla tarkastaja iski.Koputus ikkunaan ja kysymys,onko luvat kunnossa.Kunnossa olivat.

4121.11.2009 7:36

Lupa on aina ollut vaikkakin joskus tuntuu ettei sieltä mitään järjellistä tulekkaan, mutta laki mikä laki ja niiden ehdoilla on mentävä. Mutta missä on ne töllöt joiden luvat on irtisanottu luulis jollain jäteasemalla jonkunnäköisenä piikkinä näkyvän?? kyllä totuus on että töllöt on entisellä paikallaan ja niitä töllötetään entiseen malliin toki on hommattu ovisilmä kaikenvaralta jos virkamies sattuu ovelle.


iMac 27" 3.5GHz Quad-core Intel Core i7, Turbo Boost up to 3.9GHz- 8GB 1600MHz DDR3 SDRAM 2X4GB-256GB Flash Storage- NVIDIA GeForce GTX 780M 4GB GDDR5- Apple USB SuperDrive Apple Magic Mouse + Magic Trackpad- Elisa-viihde 100/10 valokuitu. Asus X70AC Series.

422.6.2011 22:24
fnxmINDWPVeVCiceB
Vahvistamaton

YouÂ’re the one with the brains here. IÂ’m waicthng for your posts.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto