AfterDawn: IT-alan uutiset

Creativelta Vado HD -videokamera

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 12.1.2009 17:25 Kommentteja (4)

Creativelta Vado HD -videokamera Viime kesänä Creative julkaisi pieniä Vado-videokameroita ja nyt kyseinen tuoteperhe kasvaa uusien Vado HD-videokameroiden myötä.
HD-termin lisäys paljastaakin Vado HD:n suurimman eron aiempiin Vado-videokameroihin verrattuna, joka on 720p-resoluutiolla kuvattavan videomateriaalin tuki. 720p-videon myötä Vado HD on saanut kylkeensä HDMI-liitännän, jonka avulla Vado HD:lle tallennettua videomateriaalia voi näyttää teräväpiirtonäyttölaitteissa.

Videoita voi katsella HDMI-ulostulon lisäksi komposiitti-ulostulon avulla. Vado HD:ssä löytyy myös sisäänrakennettu kahden tuuman LCD-näyttö (resoluutio 640x240) ja kaiuttimet videoiden esikatselua varten.

Vado HD:ssä olevan USB-liitännän kautta laitteella kuvatut videot voi siirtää tietokoneelle, josta ne voi jakaa kavereille esim. lähettämällä ne YouTubeen. Mukana tulevalla Vado Central -ohjelmalla videoita voi lähettää YouTuben lisäksi helposti Box.net-tiedostopalveluun.

Flash-muistia laitteessa on kahdeksan gigatavua, jonne voi Creativen mukaan tallentaa noin kaksi tuntia 720p-resoluution videota AVI-muodossa (videokoodekki on H.264/AVC). 480p-resoluution videota laitteen muistiin mahtuu puolestaan kahdeksan tuntia. Mukana tulevalla akulla pitäisi kuvausaikaa saada noin pari tuntia yhdellä latauksella. Akut ovat irrotettavia, joten pidempiä kuvaushetkiä varten mukaan voi ottaa vara-akkuja.

Suomessa laite tulee myyntiin helmikuussa ja sen suositushinta täällä on 235 euroa. Vado HD:n mukana toimitetaan HDMI-kaapeli, silikonisuoja ja USB-jatkokaapeli. Vado HD:n lisälaitevalikoimaan kuuluu mm. vesitiivis suojapussi, akkulaturi ja komposiitti-ulostulon käyttämisen mahdollistava AV-kaapeli.
Edellinen Seuraava  

4 kommenttia

113.1.2009 10:54

Onpa siinä ruma laite. Parempi muotoilu voisi tehdä laitteesta vähän vakuuttavamman. Nyt se näyttää lasten lelulta.

213.1.2009 16:41

Jotenkin ihmeessä tulee mieleen 1930-luvun röntgenlaitteet. Niissähän töllättiin tollasten valkosten juttujen läpi. Ovat kyllä ruman saaneet tehtyä...

38.5.2009 17:07

Mistä ihmeestä Suomessa saa tuota Vado HD:tä??? Tarttisin pikimiten, mutta kaikki myyvät ei oo:ta. Edes Creativen kauppa ei osaa auttaa. Jo on piru ja kumma.

43.6.2011 17:57
KNwLeXvZOJuE
Vahvistamaton

YouÂ’re a real deep thinker. Thanks for shairng.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto