AfterDawn: IT-alan uutiset

Taas yksi piraattikauppias pidätetty Briteissä

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 11.1.2009 14:55 Kommentteja (7)

Taas yksi piraattikauppias pidätetty Briteissä Briteissä pelialaa edustavan ELSPA (Entertainment and Leisure Software Publishers Association) on jälleen kertonut sen toimien johtaneen yksittäisen piraattikauppiaan pidätykseen.
Pidätetyksi joutui Staffordshiressä asuva 30-vuotias työtön mieshenkilö, joka kauppasi pelikonsolipelien piraattikopioita kotoaan käsin. Miehen kotiin tehdyn ratsian yhteydessä asunnosta löytyi neljä tietokonetta, joilla luvattomia pelikopioita oli valmistettu. Luvattomia Xbox 360 -pelien kopioita asunnosta löytyi 700 kappaletta. Wiin kohdalla vastaava luku oli 300 peliä ja PlayStation 2:n kohdalla luku oli 100 peliä. Mies myös modasi pelikonsoleita, jotta niillä pystyisi pelaamaan pelien piraattikopioita.

Miehen jäljelle päästiin erilaisiin ilmoituksiin keskittyneen Gumtree.com-sivuston kautta, jossa tämä mainosti toimintaansa. Kotietsintälupaa varten tarvittiin kuitenkin fyysisiä todisteita luvattomasta toiminnasta, joten ELSPA:n edustaja kävi modauttamassa yhden Xbox 360 -pelikonsolin miehen kotona ja osti samalla itselleen kolmen pelin piraattikopiot, joita modauksen suorittanut mies oli hänelle kaupannut.

Mies ei kiistänyt tekojaan, vaan hän myönsi poliiseille toimineensa lainvastaisesti. Britanniassa piraattikopioiden kauppaaminen voi tuoda jopa kymmenen vuoden vankeusrangaistuksen, mutta miehen onneksi vastaavista teoista määrätyt vankeusrangaistukset ovat jääneet yleensä hyvin lyhyiksi.

Tekijänoikeuskorvaukset ja sakot saattavat kuitenkin nousta jutussa suuriksi, koska kyseisen rikoksen kohdalla korvauksilla ja sakoilla ei ole ylärajaa. Virkavalta arvioi parhaillaan kuinka suuren taloudellisen hyödyn mies on saanut rikollisilla toimillaan. Luvatonta toimintaa mies oli pyörittänyt ainakin kahden vuoden ajan.

Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

111.1.2009 15:15

Näin sen pitääkin mennä. Piraatti_kauppiaat_ vastuuseen teostaan.

211.1.2009 15:57

Onko konsolin modaaminen Brittein saarilla muka lainvastaista? Käsittääkseni sen johdosta vain raukeaa laitteen takuu... Eli ilmeisesti tuomio tulee vain myydyistä peleistä?

Voihan asian käsittää niinkin, että X0:n DVD-aseman flashaaminen mahdollistaa käytännössä vain ja ainoastaan backup-pelien pelaamisen, mutta silti... No, ei se ainakaan Suomessa laitonta liene, kun Modpiiri.comikin tarjoaa noita palveluita maksua vastaan, tosin törkeän kalliilla hinnalla.

311.1.2009 16:03

Oikein. Kovat tuomiot näille piraateille vaan, aiheuttavat taloudellisia menetyksiä ja pilaavat rehellisten warettajien maineen. Ei jatkoon.

411.1.2009 20:23

IMO waren myyminen on tyhmää muttei waretuksessa omaan käyttöön ole vikaa, tai jos hieman vain warettelee, ettei mitään 500gb leffoja päivässä, sitten hieman yli :).

511.1.2009 21:34

kyllä tuo piraattipelien myynti on sitten tyhmää, kun siitä kuitenkin jää kiinni. itse waretusta tuen, joka menee omaan käyttöön ja jota tapahtuu vain pienissä määrin, mutta en mitään piraattikauppaa..

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 11.1.2009 @ 21:35

612.1.2009 4:58

Kiinni nämä pitää saada.

723.1.2009 0:29

HMmm miehellähän oli hieman osaamista kun kerta modasi piirejä se on aika tarkkaa hommaa että ei kärähdä esim ps2;ssa se modaus kohta, mies oli vain järkevä kun huomasi että tienaisi paljon paremmin yksityisyrittäjänä ;D kuin jossain elektroniikka kaupassa. On se maailma julma paikka...

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Netflix järkytti sijoittajia – Tilaajamäärät jäivät pahasti ennusteista Netflix järkytti sijoittajia – Tilaajamäärät jäivät pahasti ennusteista (17.7.2018 06:56)
Netflix joutui aiheuttamaan pettymyksen sijoittajille julkaisemalla kasvuluvut, jotka jäivät kuitenkin odotuksista. Osavuosituloksen julkistuksen jälkeen Netflixin kurssi putosi jälkihuutokaupassa ....
Galaxy S10 ottaa mallia iPhoneista – Sisältää myös Applen hylkäämän tekniikan Galaxy S10 ottaa mallia iPhoneista – Sisältää myös Applen hylkäämän tekniikan (17.7.2018 06:39)
Korealainen The Bell -julkaisu kertoi viime viikolla tiedoista, joiden mukaan Samsungilta olisi tulossa ensi vuonna peräti kolme Galaxy S10 -mallia. Tähän asti erilaisia kokovariaatioita on ....
Skype uudistui – Saa tuen puheluiden nauhoitukselle Skype uudistui – Saa tuen puheluiden nauhoitukselle (16.7.2018 19:42)
Aikoinaan nettivideopuheluiden ykköseksi muodostunut Skype on saamassa ominaisuuden, jota palvelun käyttäjät ovat jollain tasolla toivoneet ehkä jo 15 vuotta – nimittäin mahdollisuuden nauhoittaa puheluita. ....
Hinnat eivät ole nousussa – Galaxy Note9:n hinta jäämässä tuhannen euron tasolle Hinnat eivät ole nousussa – Galaxy Note9:n hinta jäämässä tuhannen euron tasolle (16.7.2018 06:53)
Uuden sukupolven teknologiassa ominaisuudet lisääntyvät ja tehostuvat, mutta hinta pysyy usein samalla tasolla kuin aiemminkin. Tästä näkökulmasta katsottuna ei pitäisi olla kovin suuri ihme, ....
3 kommenttia
Koneoppimisen aikakausi – Tarjoukset eivät ole enää samoja kaikille Koneoppimisen aikakausi – Tarjoukset eivät ole enää samoja kaikille (16.7.2018 06:41)
Supercellin data scientist Jarno Seppälä piti hiljattain esitelmän Games First -tapahtumassa, missä on kertoi miten peliyhtiö hyödyntää koneoppimisen mahdollisuuksien Clash Royale -pelissä. ....

Uutisarkisto