AfterDawn: IT-alan uutiset

HDi:n Blu-ray-soittimissa Matroska- ja BitTorrent-tuet

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 10.1.2009 19:57 Kommentteja (12)

HDi:n Blu-ray-soittimissa Matroska- ja BitTorrent-tuet High Definition Israel -niminen (HDi) yritys on monille täysin vieras tuttavuus, mutta yhtiön tuotteista saattaa tulla tulevaisuudessa tuttuja monille kuluttajille, jos yrityksen lupaukset sen uutuustuotteista pitävät paikkaansa.
HDi on nimittäin esitellyt viime aikoina Blu-ray-soittimia, jotka tukeva Blu-ray-elokuvien ohella monia muitakin mediaformaatteja, kuten Matroska- ja DivX-tiedostoja.

HDi:n superlaitteiden tuoteperhe on jaoteltu Dune HD Center- ja Dune BD Prime -laitteisiin. Molemmissa laitekategorioissa on neljä erilaista tuotetta, joiden ominaisuudet vaihtelevat lähinnä käytössä olevien verkko-yhteyksien ja eSATA-liitännän osalta.

Edullisimmissa Dune BD Prime -laitteissa vakio-ominaisuuksia ovat mm. BD-Live-yhteensopivuus, gigatavun edestä flash-muistia ladattavaa BD-Live-sisältöä varten, DVD-elokuvien toisto, CD-levyjen toisto, tuki USB-massamuistilaitteille, tuki lähiverkon kautta tehdyille NFS- ja SMB-tiedostojaoille, IPTV-tuki UDP- ja RTP-protokollan lähetyksille sekä MP3-nettiradioiden tuki.

Tiedostoformaattien osalta tuetaan esim. AVI-, MKV- (Matroska), M2TS-, TS-, MOV-, MP4- ja WMV-tiedostoja. Videokoodekkien puolelta tuettuina ovat MPEG2, MPEG4, DivX, XVID, WMV9, VC1 ja H.264/AVC. Audiokoodekeista puolestaan AC3 (Dolby Digital), EAC3 (Dolby Digital+), DTS, MPEG 1/2/3, AAC, LPCM, WMA, WMAPro, Dolby True HD ja DTS-HD Master Audio. Irtonaisten tekstitystiedostojen osalta tuetaan SSA/ASS- ja SRT-tekstityksiä.

Laite näyttää teräväpiirtovideoita HDMI- ja komponenttiliitäntöjen kautta aina 1080p-resoluutioon asti. Audioliitäntöjä löytyy digitaalisena Toslink ja RCA sekä analogiset 7.1 RCA-ulostulot. USB-portteja laitteessa on kolme kappaletta.

Verkko-ominaisuuksien puolelta laitteesta löytyy BitTorrent-yhteensopiva asiakasohjelma tiedostojen lataamista varten ja Firefoxista tuttuun Gecko-moottoriin perustuva internet-selain surffailua varten.

Laitteen suorittimena hyrrää Sigma Designs 8634 -piiri, keskusmuistia laitteessa on 384 megatavua ja laitteen ohjelmisto on tallennettu 64 megatavun flash-piirille.

Perusmallin lisäksi saatavilla on Wi-Fi 802.11n -malli, jossa on tuki WLAN-verkoille. Ethernet 1000 Mb/s -malli, jossa on toinen nopeampi (1000 Mb/s) Ethernet-liitäntä. Sekä 2 x eSATA -malli, johon saa kiinnitettyä kaksi eSATA-kiintolevyä.

Kokoa laitteella on 430x270x50mm. Valitettavasti HDi:n laitteilla ei ole Suomessa ainakaan vielä jälleenmyyjiä, mutta esim. Briteistä perus Dune BD Prime irtoaa 429 punnan eli noin 490 euron hintaan.

Hintavammat Dune HD Center -laitteet sisältävät lisäksi paikan SATA-kiintolevylle, jonka vuoksi laitteet ovat hieman sisariaan kookkaampia (429x296x94mm). Dune HD Center -laitteissa on myös enemmän keskusmuistia (512 megatavua). Esimerkiksi MKV Players -verkkokaupassa Dune HD Centerin perusmalli maksaa 599 euroa.

MPC Club testasi soittimen marraskuun lopulla ja tietyistä ongelmistaan huolimatta soitin tuntui vakuuttavan testaajan laitteiden potentiaalista.Dune BD Prime edestä ja takaa


Dune HD Center edestä ja takaa

Edellinen Seuraava  

12 kommenttia

110.1.2009 22:01

Kas kun ei tuota kukaan muu vielä ole keksinyt. Tai ovat varmaan keksineet, muttei jostain syystä (esim. suhteet muihin yrityksiin) ole ollut rahkeita toteuttaa. Missä eilen oli vain kysyntää, on nyt myös tarjontaa. Eivätköhän muutkin laitevalmistajat seuraa uusille markkinoille ensimmäisen koitettua jäätä.

210.1.2009 22:21
Potti5
Inactive

Lainaus:
Briteistä perus Dune BD Prime irtoaa 429 punnan eli noin 490 euron hintaan.
Ja koska punnan kurssi on tällä hetkellä todella alhainen (0,88) niin tuo laitehan irtoaa 377 euron hintaan.

Ja vaikuttaa todella kätevältä vehkeeltä.

310.1.2009 22:27

Warettavan elokuvakuluttajan unelmahan tuo laite on ja vieläpä ihan hifin näköinen. Pidättäydyn kumminkin olohuone-PC:ssä ainakin toistaiseksi.

410.1.2009 23:09

Popcorn hour tekee saman, mutta ilman bluray-soitinta. Mihin sitä warettaja sellaista tarvitsisikaan kun kaiken saa netistä :p

510.1.2009 23:43

Eiköhän sitä Sony pian täräytä myös PS3:lle matroska-tuen... Eihän se ole kuin kodekista kiinni.

610.1.2009 23:59

Itselleni tuli tuollainen BD Prime (1Gbit malli) muutama päivä sitten hintaan 443€ + toimituskulut (MPC buy-in) ja ei voi muuta sanoa kuin, että aivan uskomattoman hyvä laite jo tässä vaiheessa vaikka tuote ei ole ollut vielä markkinoillakaan kuin hetken. Firmware päivityksissä myös kuunnellaan loppukäyttäjiä ja ominaisuuksia tulee kokoajan lisää.

Myös Blu-ray varmuuskopiot toimivat esimerkiksi verkkolevyn kautta nykimättä (SMB tai NFS). Lisäksi laitteesta saa halutessaan maakodivapaan (myös Blu-ray).

Olen kokeillut tätä ennen sekä DViCo TViX M-7000 ja Popcorn Hour medisoittimia ja kyllä nämä HDi:n uudet mallit ovat nyt ison asekeleen edempänä muita mediasoittimia. Lisäksi tuo Prime on todella nätin näköinenkin ja sopii hyvin laitehyllyyn. Suosittelen lämpimästi kaikille verkko-/monitoimitoistimien ystäville!

Itselleni laite tuli tämän firman kautta:
http://www.divxplayer.nl/

Toimitus UPS:illa ja erittäin hyvin pakattuna. Ei ongelmia.

711.1.2009 02:06

Lainaus:
Lainaus:
Briteistä perus Dune BD Prime irtoaa 429 punnan eli noin 490 euron hintaan.
Ja koska punnan kurssi on tällä hetkellä todella alhainen (0,88) niin tuo laitehan irtoaa 377 euron hintaan.

Ja vaikuttaa todella kätevältä vehkeeltä.
Niin. Sehän oli siis siten päin, että yksi euro vastaa ~0,9 puntaa, mutta punnalla saa toistaiseksi yli 1,10 euroa.

Itse laitteesta. Itselleni ei tuo torrent-tuki vaikuta suuntaan eikä toiseen, sillä en ole perseaukinen jolloin ei ole tarvetta warettaa. Älkääkä tosissanne sanoko, että meinaisitte käyttää tuota torrent-tukea muuhun kuin warettamiseen, tiedän että valehtelisitte.
:)

Itse en ole kiinnostunut edes ostamaan Blu-ray soitinta, koska hyllyssä oleva PS3 hoitaa levyjen toistamisen paremmin kuin hyvin. Kyllähän noita elokuvia on tullut BR:nä ostettua jo toista kymmentä kappaletta. Kyllä jos elokuvan olen ostamassa, niin ostan kyllä Blu-ray -version, jos sellainen on saatavilla...
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 11.1.2009 @ 02:11

811.1.2009 02:52

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti NaftaLefa:
Eiköhän sitä Sony pian täräytä myös PS3:lle matroska-tuen... Eihän se ole kuin kodekista kiinni.

Noh pitää heittää negatiivista settii tähä välii... Pleikkari 3 ssa on FAT32 muotoset levyt vakiona mitkä tukee sen onks se ny 4 gigaa maks koko tiedostolle ja normi 720p leffa warena on sen 4.5 gigaa.. sen ver et se menee yhelle dvd lle... eli vaikka tuki mkv lle tulisikin niin se leffa pitäs ekaks jakaa 2 tai useempaan osaan tai sitten vain saada ntfs skulaan pleikkarille :))

Ja itse laitteesta.. Vois olla aika veikee peli.. noilla TViXeillä ku on ollu vähä se paha tapa et potku loppunu keske ku alkanu kunnon terävää tyrkkää..

911.1.2009 18:49
Krewi
Inactive

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti NaftaLefa:
Eiköhän sitä Sony pian täräytä myös PS3:lle matroska-tuen... Eihän se ole kuin kodekista kiinni.

Noh pitää heittää negatiivista settii tähä välii... Pleikkari 3 ssa on FAT32 muotoset levyt vakiona mitkä tukee sen onks se ny 4 gigaa maks koko tiedostolle ja normi 720p leffa warena on sen 4.5 gigaa.. sen ver et se menee yhelle dvd lle... eli vaikka tuki mkv lle tulisikin niin se leffa pitäs ekaks jakaa 2 tai useempaan osaan tai sitten vain saada ntfs skulaan pleikkarille :))

Ja itse laitteesta.. Vois olla aika veikee peli.. noilla TViXeillä ku on ollu vähä se paha tapa et potku loppunu keske ku alkanu kunnon terävää tyrkkää..
Otimpa selvää tuosta FAT32 koska minusta tuo 4gigan mahtuvuus ei pidä paikkaansa, mutta siltikään en ole varma

Lainaus:

FAT32 on Windows 98/SE ja Windows ME -käyttöjärjestelmien oletustiedostojärjestelmä, joka tukee kahdeksan teratavun tiedostojärjestelmiä.

Lähde

1011.1.2009 19:32

Lainaus:

FAT32 on Windows 98/SE ja Windows ME -käyttöjärjestelmien oletustiedostojärjestelmä, joka tukee kahdeksan teratavun tiedostojärjestelmiä.

Lähde


Kyllä, mutta siltikään siihen ei voi tallentaa yhtä yksittäistä yli 4Gt tiedostoa. Voi sinne toki laittaa vaikkapa sata 2Gt tiedostoa, mutta ei yksittäistä yli 4Gt tiedostoa.

1111.1.2009 19:39

Lainaus:
Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti NaftaLefa:
Eiköhän sitä Sony pian täräytä myös PS3:lle matroska-tuen... Eihän se ole kuin kodekista kiinni.

Noh pitää heittää negatiivista settii tähä välii... Pleikkari 3 ssa on FAT32 muotoset levyt vakiona mitkä tukee sen onks se ny 4 gigaa maks koko tiedostolle ja normi 720p leffa warena on sen 4.5 gigaa.. sen ver et se menee yhelle dvd lle... eli vaikka tuki mkv lle tulisikin niin se leffa pitäs ekaks jakaa 2 tai useempaan osaan tai sitten vain saada ntfs skulaan pleikkarille :))

Ja itse laitteesta.. Vois olla aika veikee peli.. noilla TViXeillä ku on ollu vähä se paha tapa et potku loppunu keske ku alkanu kunnon terävää tyrkkää..
Otimpa selvää tuosta FAT32 koska minusta tuo 4gigan mahtuvuus ei pidä paikkaansa, mutta siltikään en ole varma

Lainaus:

FAT32 on Windows 98/SE ja Windows ME -käyttöjärjestelmien oletustiedostojärjestelmä, joka tukee kahdeksan teratavun tiedostojärjestelmiä.

LähdeKyllähän se tiedostojärjestelmiä MUTTA nytten puhuttiin 1 tiedoston maksimi koosta joka on se 4 Gigaa


EDIT: Edelline kerkes :D
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 11.1.2009 @ 19:40

1212.1.2009 00:37

Kaikkea ne kehitteleekin. Pian nuokin vedetään markkinoilta, kun tekijänoikeus järjestöt huomaavat, sillä tuolla tuskin kukaan lataa linukseja..

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto