AfterDawn: IT-alan uutiset

CES 2009: Esillä runsaasti pikoprojektoreita

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 8.1.2009 16:30 Kommentteja (8)

CES 2009: Esillä runsaasti pikoprojektoreita Viime vuoden CES-messuilla Texas Instruments esitteli DLP Pico -projektoreiden prototyyppejä ja tämän vuotisilla CES-messuilla useat valmistajat ovatkin esitelleet valmiina tuotteita, joiden on tarkoitus saapua kuluttajien ulottuville tämän vuoden aikana.
3M-yritys esitteli MM200-projektorin mainostamalla sen pystyvän näyttämään ongelmitta VGA-resoluution (640x480) kuvaa 50 tuuman kokoiselle alueelle. Laitteen kuva tuotetaan LCOS-tekniikalla, ja heijastamiseen käytettävän valon tuottavat RGB-ledit.

Projektorin pitäisi toimia noin yhden watin kulutuksella, joten se sopii yrityksen mukaan erinomaisesti esim. matkapuhelimen tai digikameran kaveriksi. Lisää kuvia laitteesta löytyy Gizmodo-sivuston jutusta.

WowWeen pikoprojektorit ovat Cinemin Swivel, Cinemin Station ja Cinemin Stick.

Swivelin pitäisi toimia pattereilla 3 tunnin ajan, ja projektorissa on 90 asteen kääntyvä varsi, jonka avulla laitteen heijastuskulmaa voi tarvittaessa muuttaa. Laitteen resoluutio on 480x320. Suositushinta Swivelille on 299 dollaria ja sen on tarkoitus tulla myyntiin keväällä.

Stick sisältää 4 gigatavua flash-muistia esim. videoiden ja kuvien tallentamista varten. Laitteessa on myös paikka SD-muistikortille, jos 4 gigatavun tila ei riitä omia esityksiä varten. Myös Stickin pitäisi toimia pattereilla 3 tuntia. Laitteen resoluutio on 800x480, suositushinta 349 dollaria ja markkinoille Stick ehtii syksyksi.

Station on puolestaan tarkoitettu iPodin kaveriksi, sillä laitteesta löytyy iPod-telakka, jonka avulla iPodin videosisältöä voi näyttää helposti isommalle ihmismassalle. iPodin lisäksi laite osaa toistaa videoita ja kuvia SD-muistikortilta. Laitteen resoluutio on 800x480 ja suositushinta 399 dollaria. Laitteella ei ole kuitenkaan vielä kerrottu myyntiintuloajankohtaa.

Lisää kuvia Cinemin-laitteista löytyy Engadget-sivustolta.

BUG Labsin näkemys pikoprojektorista on BUGprojector, jonka resoluutio on 480x320. Laitteelle pitäisi riittää minimissään noin 20 cm heijastusetäisyys, joten laite soveltuu esim. peiton alla tapahtuvaan katseluun. Valitettavasti laitteen julkaisuajankohtaa tai suositushintaa ei ole paljastettu.

Samsung esitteli CES-messuilla oman MBP200-nimellä kulkevan pikoprojektorin. 480x320-resoluutiolla varustetun projektorin lisäksi laitteessa on 2,2 tuuman LCD-näyttö, jonka resoluutio on 320x240. Laite toistaa mm. DivX-, MP3- ja JPEG-tiedostoja MicroSD-muistikorteilta.

Kokoa laitteella on 4,83 x 1,78 x 10,67cm ja painoa 180 grammaa. Valitettavasti laitteen julkaisuajankohtaa tai suositushintaa ei ole paljastettu.MM200


WowWeen projektorit


BUGprojector


MBP200

Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

18.1.2009 17:19

Ai ai kun on kivoja pikku leluja...

28.1.2009 17:22

Selvästihän nuo ovat seuraava tekniikan trendi-ilmiö ja ovat varmasti kännykänkokoisina laitteina mukavia käyttää kännykän kanssa, mutta en jumalauta ymmärrä nuita ipodtelakkahärpäkkeitä, onko ne muka oikeasti suosittuja, vai luulenko vaan että potentiaalisella ostajalla tuommonen jää vain muutaman kokeilukerran viehätykseksi.

38.1.2009 17:30

Tuommoisia vielä FullHD:nä kohtuuhintaan. :)

48.1.2009 18:49

Paljonkohan ipod härpäke maksaisi jos ei olis ipod ominaisuutta?

58.1.2009 22:08

Lainaus:
Laitteelle pitäisi riittää minimissään noin 20 cm heijastusetäisyys, joten laite soveltuu esim. peiton alla tapahtuvaan katseluun.
Peiton alla tapahtuvaan katseluun? En ymmärrä.

68.1.2009 23:29

Viittasin tuolla siis siihen, kun projektoreiden kanssa kannattaa yleensä käyttää pimennettyä tilaa, jolloin tummalla viltillä tai peitolla saa helposti tehtyä hieman paremman katselutilan. http://leghumped.com/blog/2006/06/24/internet-privacy-sock/ (hieman vastaava idea)

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.1.2009 @ 11:22

79.1.2009 1:03

..ja tää repes totaalisti tolle Internet Privacy Sockille :D

811.1.2009 20:50

Itellä on moinen lelu ollut jo 6kk käytössä tosin eri nimellä

Aiptek V10 -> Aiptek V10 ja Nokia 8G

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Uusi Nokia saapumassa markkinoille – Tällainen on Nokia 6.1 Plus Uusi Nokia saapumassa markkinoille – Tällainen on Nokia 6.1 Plus (23.7.2018 18:45)
HMD Global jatkaa puhelinjulkistusten tahkoamista, sillä Nokia X5:n lisäksi suomalaisyhtiö on tuomassa markkinoille Nokia 6.1 Plussan. Viimeksi mainittu on käytännössä kansainvälisille markkinoille ....
Trump laittaa Euroopan ojennukseen – Ei pitänyt Googlen saamasta kohtelusta Trump laittaa Euroopan ojennukseen – Ei pitänyt Googlen saamasta kohtelusta (23.7.2018 18:23)
Euroopan ja Yhdysvaltojen välit ovat kiristyneet kevään jälkeen, kun presidentti Donald Trump alkoi uhkailla Eurooppaa teräs- ja autotulleilla, joihin EU vastasi omilla vastatulleilla. Nyt tunnelmia ....
MTV3 ja C More siirtyvät Telian omistukseen MTV3 ja C More siirtyvät Telian omistukseen (23.7.2018 17:59)
Pohjoismainen teleoperaattori Telia Company kertoi viime viikolla aikeistaan ostaa mediayhtiö Bonnier Broadcastingin. Kauppahinta on 9,2 miljardia Ruotsin kruunua eli noin 888 miljoonaa euroa. ....
Kilpajuoksu avaruuteen on alkanut – Facebook kehittää myös nettisatelliitteja Kilpajuoksu avaruuteen on alkanut – Facebook kehittää myös nettisatelliitteja (23.7.2018 06:52)
Facebook ilmoitti kesäkuun lopulla, että se lopettaa miehittämättömien lentokoneiden varassa toimivan Internet-tukiasemaverkon kehittämisen. Aiemmin Googlen emoyhtiö Alphabet teki saman johtopäätöksen ....
Samsung onnistui siinä missä Apple epäonnistui – Laturi lataa kahta laitetta samaan aikaan Samsung onnistui siinä missä Apple epäonnistui – Laturi lataa kahta laitetta samaan aikaan (23.7.2018 06:35)
Verkkoon vuotaneen lehdistökuvan perusteella Samsungilta on tulossa elokuun 9. päivänä muitakin tuotelanseerauksia kuin Galaxy Note9. Markkinoille on nimittäin tulossa uusi Qi-standardiin pohjautuva ....
5 kommenttia

Uutisarkisto