AfterDawn: IT-alan uutiset

Applen ase talousahdinkoa vastaan on 2 499 euron MacBook Pro

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 6.1.2009 22:04 Kommentteja (30)

Applen ase talousahdinkoa vastaan on 2 499 euron MacBook Pro Applea eivät näytä maailman talousongelmat juuri huolettavan, sillä yrityksen Macworld-tapahtuman keynote-esityksen ainoa uusi fyysinen tuotejulkaisu oli vähintään 2 499 euron hintalapulla varustettu MacBook Pro -kannettava.
Kyseisellä summalla saa itselleen 17 tuuman 1920x1200-resoluutiolla varustetun kiiltäväpintaisen LED-taustavalaistun näytön; 2,66 GHz -kellotaajuudella toimivan Intelin valmistaman Core 2 Duo -suorittimen; 4 gigatavua muistia ja 320 gigatavua kiintolevytilaa. Jos tavallinen kiintolevy ei kiinnosta kuluttajia, ovat vaihtoehtoina 128 tai 256 gigatavun SSD-levyt, joista joutuu kuitenkin maksamaan lisää.

Kannettavassa on kaksi näytönohjainta (NVIDIA:n GeForce 9400M ja GeForce 9600M GT), joista kuluttaja voi valita käyttötilanteen mukaan sopivaa laskentatehoa tarjoavan mallin.

Koneen varsinainen uutuus on se uudistettu akku, jota ei voi enää itse vaihtaa. Akun vaihtaminen Applen toimesta maksaa 179 dollaria eli noin 130 euroa. Vaihtomahdollisuuden poistamisen myötä akun koko on voitu kasvattaa 40 prosenttia aiempiin malleihin verrattuna. Uuden akun elinkaaren pitäisi kestää noin 1 000 latauskertaa ja yhdellä latauksella akku käyttää konetta seitsemän tuntia GeForce 9600M GT -näytönohjaimen kanssa ja kahdeksan tuntia GeForce 9400M -näytönohjaimen kanssa.

Liitäntöinä laitteesta löytyy Ethernet-portti, FireWire 800 -portti, kolme USB 2.0 -porttia, Mini DisplayPort -liitäntä, 3,5mm ulos- ja sisääntulo audiolle ja ExpressCard/34-paikka. Laitteen optinen asema lukee ja kirjoittaa sekä CD- että DVD-levyjä. Kannettavassa on sisäänrakennettuna iSight-webbikamera, taustavalaistu näppäimistö ja Multi-Touch-tekniikkaa tukeva ohjauslevy.

Kokoa laitteella on kansi suljettuna 2,5 x 39,3 x 26,7 cm ja painoa 2,99 kiloa.


Edellinen Seuraava  

30 kommenttia

16.1.2009 22:41

Käsittämätön hinta.

26.1.2009 22:57

Todellakin käsittämätön hinta ja toi Applen akuvaihto hommeli sen laitteissa on vielä käsittämättömämpi.

36.1.2009 23:25

Mikä tuosta mahtaa tehdä käytännössä noin kalliin? Aika paljon täytyy tuon omenalogon maksaa :(

46.1.2009 23:36

Hah toi on halvempi kun mun nykyinen kannettava ja häviää tehossa ratkaisevan paljon, eikä tossa edes oo bluray asemaa :) .

56.1.2009 23:57

haha... tuo läppäri maksaa 100€ ja sitten kun siinä lukeekin apple niin kaupanpäälle saa vielä omenan, jonka hinta on se 2400€. Hmmm..?

66.1.2009 23:59

kaksi näytönohjainta? öh.. oliskohan noin kuitenkaan.. kun saa noita näyttiksiä alikellotettua tarvittaessa, niin en ikänä näkisi tuolle huonomalle näyttikselle mitään käyttöä.

:P Tuskimpa nyt sentään mitään sli-näyttiksiä ovat, kun vielä kaksi eri mallista näyttistä.

77.1.2009 0:17

Applessa haisee korporaation mädännäisyys.

87.1.2009 1:29

Ei toi hinta nyt sinänsä ole yllättävä kun vähänkään seuraillut uusien tehokkaiden kannettavien hintoja joilla tekee muutakin kun räpellystä tosin kilpailijat tunkee jo prossua koneisiin 4llä ytimellä ja parilla näytönohjaimella myöskin.. Apple tais unohtaa kokonaan uudistukset siltä osin.

ja toi Akku juttu on käsittämätön! läppäri jonka akkua et voi itse vaihtaa. mitä seuraavaksi? ipod jonka musiikkia et voi itse valita..

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 7.1.2009 @ 01:34

97.1.2009 1:33

No johan hinta pompsahti. Tiedän, että apple on kallis merkki, mutta että noin kallis? Paljonkohan maksaisi kyseinen loota ilman apple merkkiä? 500€?

107.1.2009 1:55

kyllä tuossa on jo vähintään 1500e brändihintaa

117.1.2009 3:46

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Bluejack:
Ei toi hinta nyt sinänsä ole yllättävä kun vähänkään seuraillut uusien tehokkaiden kannettavien hintoja joilla tekee muutakin kun räpellystä tosin kilpailijat tunkee jo prossua koneisiin 4llä ytimellä ja parilla näytönohjaimella myöskin.. Apple tais unohtaa kokonaan uudistukset siltä osin.

ja toi Akku juttu on käsittämätön! läppäri jonka akkua et voi itse vaihtaa. mitä seuraavaksi? ipod jonka musiikkia et voi itse valita..
iPodin akkua ei voi nytkään vaihtaa, entäs sitten? Kuinkahan moni on vaihtanut akkua mp3-soittimeensa. Kaikki nykyelektroniikka kännyköistä läppäreihin tuntuvat tulevan tiensä päähän kaikilta muilta osin, paitsi akultaan. Edellinen puhelin johon kerkesin ostamaan uuden akun ennen kapulan hajoamista oli Nokian 3310.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 7.1.2009 @ 03:55

127.1.2009 8:44

Akut on kannettavissa tosiaankin sellaista kulutustavaraa, että vaihtamisen soisi olla helppoa & halpaa. Nimim. töissä kannettavaa käyttävä & vuosittain uuden akun hankkiva.

137.1.2009 9:03

Vaihdettava akku on kiva myös siinä mielessä että voi käyttää kahta akkua (eli vaihtaa täyden tilalle ku toinen tyhjenee) tässä koneessa niin ei voi tehdä.. ainakin itselläni on esim eee pc:ssä 2 akkua

147.1.2009 9:38

Käytän ammatikseni päivittäin windows, linux ja mac ympäristöjä ja mielestäni macin hinta ei tule komponenteista, eikä logosta, vaan siitä että kaikki yksinkertaisesti toimii. Kaikille käyttiksille on omat paikkansa ja hyvät/huonot puolensa, mutta macin osalta se juttu on juuri se käytettävyys, luotettavuus ja se että kaikki ohjelman pelaa luontevasti yhdessä. Ei tuossa ole mitään erityistä taikaa, vaan se perustuu hyvin suunnitellulle käyttöjärjestelmälle ja suljetulle komponenttiympäristölle.

Eli oma mielipiteeni on, että ei ole mitään tarvetta verrata pc:n ja macin välillä noille komponenteille kertyvää hintaa. Itseäni se ei ainakaan kiinnosta kun pohdin uuden pc:n tai macin valintaa.

157.1.2009 11:01

Lainaus:
Koneen varsinainen uutuus on se uudistettu akku, jota ei voi enää itse vaihtaa. Akun vaihtaminen Applen toimesta maksaa 179 dollaria eli noin 130 euroa.
No huh huh, taas keksitty mistä saadaan lisää rahaa.

Lainaus:
Eli oma mielipiteeni on, että ei ole mitään tarvetta verrata pc:n ja macin välillä noille komponenteille kertyvää hintaa.
No jos komponentit maksaa 500e ja käyttis 200e -> 2500e kone niin kyllä mun mielestä on tarvetta verrata.

Lainaus:
Itseäni se ei ainakaan kiinnosta kun pohdin uuden pc:n tai macin valintaa.
Go for it, siihen se apple luottaa.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 7.1.2009 @ 12:43

167.1.2009 14:02

Hyvä Apple! Viimeinkin laman kestävä, edullinen hinnoittelu, ja tehossakin löytyy, ei vain yhden vaan peräti KAHDEN YTIMEN VERRAN!
Onneksi akkua ei voi vaihtaa, muuten olisi jo kilpailuviranomaisten puututtava asiaan!

177.1.2009 14:13

Mitä järkeä on olla kaksi näytönohjainta vain sen takia että toista käyttämällä riittää akussa virta jopa TUNNIN pidempään. Hieman järkevämpi ratkaisu voisi olla kaksi identtistä näytönohjainta jotka toimisivat SLI-tilassa, ja toisen voisi kytkeä pois päältä säästääkseen virtaa. Kone on myöskin ominaisuuksiltaan ehkä tonnin luokkaa. Ei ole edes Bluray-asemaa. Löytyyköhän edes sisäistä mokkulaa? Tuolla hinnalla pitäisi saada kaikki mahdollinen!

187.1.2009 14:22

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ddarud:
Mitä järkeä on olla kaksi näytönohjainta vain sen takia että toista käyttämällä riittää akussa virta jopa TUNNIN pidempään. Hieman järkevämpi ratkaisu voisi olla kaksi identtistä näytönohjainta jotka toimisivat SLI-tilassa, ja toisen voisi kytkeä pois päältä säästääkseen virtaa. Kone on myöskin ominaisuuksiltaan ehkä tonnin luokkaa. Ei ole edes Bluray-asemaa. Löytyyköhän edes sisäistä mokkulaa? Tuolla hinnalla pitäisi saada kaikki mahdollinen!
itse ymmärsin engadgetin sivuilta että koneesta tulee 2 mallia toisessa on emolla näyttis ja toinen on tehokkaammalla erillisellä näyttiksellä

197.1.2009 14:25

Ja about vastaavin speksein olevat kilpailevat mallit (jotka voi ostaa ~500 €) ovat? Ostaisin heti, vaikka löytyisi hintaluokassa ~1500€.

207.1.2009 15:16

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Hmmmh:


Eli oma mielipiteeni on, että ei ole mitään tarvetta verrata pc:n ja macin välillä noille komponenteille kertyvää hintaa.
You fail

Tottakai on syytä verrata tuotteita siinä osin miltä ne vastaavat toisiaan. Logiikkasi on yhtä ontuva kuin Steve Jobs . Tässä keskinkertainen tuote joka on kääritty hienoihin kuoriin. Siihen ei mitkään käyttöjärjestelmän toimivuudet auta, kun on kakkaa kotelo täynnä.

Ihmetyttää että kuinka iso olisi irroitettavan akun kiinnitysmekanismi kun sen avulla on saatu akkukestoksi noin pitkä? Onko se mallia Neuvostoliitto??? Rahastukselta tämänkin haiskahtaa... ( No Shit Sherlock)

217.1.2009 15:30
hentriz
Inactive

Ainakin akun kesto kuulosti lupaavalta, saapi sitten nähdä mikä se oikeasti on. Toisaalta hintalappu pistää sanomaan: Ei kiitos.

227.1.2009 15:44

Heh. Verratkaa juntit tota lenovon tai muitten mekkien tehokannettaviin älkääkä omiin citimarket 399€ muovihärpättimiin.Ei nekään mitään halpoja oo. Arvatkaapa paljon Aplen poikia kiinnostaa tää teidän kummastelu hinnasta ja akun vaihdettavuudesta.... toi tulee myymään kuitenkin kuin häkä joka tapauksessa ;)

237.1.2009 16:24

Niin onhan se selvä, että naiset ja snobihomot ostaa tommosia kattomatta hintalappuun, joten kyllä apple aina käärii kermat oli sitten kuinka säälittävä rakkine tahansa.

247.1.2009 17:21

Acer Aspire 8930G
Intel Core 2 Quad Q9000
4GB (2x2GB) keskusmuistia
1TB (2x500GB) SATA kovalevytilaa
18.4" WUXGA Full HD näyttö
NVIDIA GeForce 9600M GT 1024MB
Blu-ray kirjoittava asema
WLAN, Bluetooth
DVB-T digiviritin

Lähtee 2000€ kummankohan ostais?

257.1.2009 17:25

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jiiksi:
Acer Aspire 8930G
Intel Core 2 Quad Q9000
4GB (2x2GB) keskusmuistia
1TB (2x500GB) SATA kovalevytilaa
18.4" WUXGA Full HD näyttö
NVIDIA GeForce 9600M GT 1024MB
Blu-ray kirjoittava asema
WLAN, Bluetooth
DVB-T digiviritin

Lähtee 2000€ kummankohan ostais?
Niinpä, mut en ostais raahattavia just niiden korkean hinnan vuoksi. Tuolla hinnalla saa jo paljon paremman pöytäkoneen.

267.1.2009 17:27

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jiiksi:
Acer Aspire 8930G
Intel Core 2 Quad Q9000
4GB (2x2GB) keskusmuistia
1TB (2x500GB) SATA kovalevytilaa
18.4" WUXGA Full HD näyttö
NVIDIA GeForce 9600M GT 1024MB
Blu-ray kirjoittava asema
WLAN, Bluetooth
DVB-T digiviritin

Lähtee 2000€ kummankohan ostais?

Osta aceri 1800e hintaan iman windowsia ja asenna Linux tilalle

277.1.2009 17:29

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jiiksi:
Acer Aspire 8930G
Intel Core 2 Quad Q9000
4GB (2x2GB) keskusmuistia
1TB (2x500GB) SATA kovalevytilaa
18.4" WUXGA Full HD näyttö
NVIDIA GeForce 9600M GT 1024MB
Blu-ray kirjoittava asema
WLAN, Bluetooth
DVB-T digiviritin

Lähtee 2000€ kummankohan ostais?
Paino 7 kg... puhe oli kannettavista...

288.1.2009 1:43

Applen kannettavat tehdään vähän eri tavalla kuin PC:t yleensä. Apple koneiden pitää olla designiltaan parasta mitä tietokonemaailma on kokenut ja niissä on paljon oivalluksia joita ei tavallisista läppäreistä löydy.

Ei Apple halua jokaista asiakasta miellyttää jos hintana on kompromisseja sen takia että jokin asia pitäisi tehdä halvemmalla tavalla.

Maailmasta ei löydy yhtään kannettavaa jossa olisi yhdestä alumiininkappaleesta CNC-koneistettu unibody-runko. Tämä tekniikka maksaa niin paljon että tällaisen tekniikan piti olla mahdoton kuluttajaluokan kannettaville.

Tämä tekniikka vaatii valtavat/järjettömät panostukset yhtiöltä ja yhtiö ilmoitti edellisessä osavuosituloksessa että heidän kate tulee tippumaan huomattavasti kun he tulevaisuudessa tuovat uuden kuluttajaluokan laitteen markkinoille. Näin jälkikäteen monet ovat sitä mieltä että nämä uudet CNC koneistetut MacBookit ovat viime osavuosikatsauksessa ilmoitetut laitteet. Vaikka esim. perushalppiskoneen (macbook) hinta pompahti 200 euroa kalliimmaksi tämän CNC koneistuksen myötä, Applen oma kate on kuitenkin hurjasti pienempi kuin ennen.

Tällä ns. unibodykotelolla on saatu kone jossa koko etulevy on vain yhtä osaa joka tekee kotelosta uskomattoman tukevan ja silti se on hyvin kevyt.

Applen tietokoneet suunnitellaan designin ja sen ympärille suunnitellun tekniikan osalta niin että koneet olisivat sekä mahdollisimman pieniä kuin mahdollisimman pitkäikäisiä designin osalta.

Myös käyttöjärjestelmän osalta luotetaan omaan tuotantoon. Apple valmistaa todella kehittynyttä Unix pohjaista Mac OS X käyttöjärjestelmää jota ei myydä kenellekään ulkopuolisille taholle vaikka monet PC valmistajat ovat olleet kiinnostuneita Mac OS X:stä.

Tämä tietokone on maailman pienin 17" kannettava joten designin suhteen tässä ei ole annettu mitään periksi. Esim. Näyttöalue on yhtä ainoaa tasaista pintaa (karkaistua lasia) joka jatkuu reunasta reunaan. Lasiosan tumman reunusalueen taakse piilotettu valaistuksensensori näppäimistön taustavaloa varten ja iSight webkamera (jonka merkkivalo niin ikään on suoran lasipinnan takana).

Muutama oleellinen huomio uudesta MacBook Pro 17" designista:
• Maailman ohuin 17" kannettava (2,5 x 39,3 x 26,7 cm)
• Maailman kevein 17" kannettava (2,99 kiloa)
• Yhdestä kappaleesta kokonaan alumiinisesta unibody-kotelosta joka tekee siitä uskomattoman jykevän kotelon
• Karkaistusta lasista luotu touchpad joka ei kerää rasvaa samalla tavalla kuin perinteiset halvat touchpadit
• Karkaistulla lasilla verhoiltu näyttöpääte jossa ei ole näytön kohdalla mitään syvennystä jolloin näyttöalue on yhtä suoraa pintaa reunasta reunaan

MacBook Prossa on seuraavat ympäristövaikutuksia vähentävät ominaisuudet:
• Helposti kierrätettävä alumiini- ja lasikotelo
• Elohopeavapaa LED-taustavalaistu näyttö
• Ei arseenia lasissa
• Ei bromattuja palonestoaineita sisäisissä komponenteissa
• Ei PVC:tä sisäisissä kaapeleissa

Muutamia teknisiä yksityiskohtia:
• 95 watt-hour Lithium-Polymer Li-Poly akkukennosto jotka ovat ylivoimaisia paino/kapasiteettisuhteeltaan verrattuna litium-ioniakkuihin nähden. Akkukennoston väliin Applen insinöörit ovat rakentaneet oman mikropiirisirun joka tarkkailee jokaista kennostoa erikseen jolloin saadaan maksimaalinen hyöty latauksesta (ei ylilataa kennoja ja näin ollen pidentää käyttöikää). Tällä tekniikalla saadaan nostettua lataussyklien määrä normaalista 300 > 1000 sykliin joka vastaa noin 5 vuotta. Tämän tekniikan Apple on nimennyt Adaptive Charging (suom. joustavaksi lataamikseksi). Li-Polyn ja sisäisen akun edut ovat 40 % tilahyöty verrattuna vaihdettavaan akkuun ja näin ollen uskomaton 8 tunnin akkukesto tilaan nähden. Irrotettavalla akulla ei olisi päästy mitenkään näin hyviin tuloksiin kun kuitenkin rajana oli MacBookin kuori joka on maailman ohuin 17" kannettava.
• erillinen NVIDIA GeForce 9600M GT & integroitu NVIDIA GeForce 9400M näytönohjain. NVIDIA GeForce 9600M GT 7 tunnin akkukesto ja NVIDIA GeForce 9400M 8 tunnin akkukesto.
• 17" LED taustavalaistu 1920 x 1200 jossa kontrastisuhde 700:1
• Patentoitu MacSafe virtalähde joka kiinnittyy laitteeseen magneettisesti
• 2.66GHz Intel Core 2 Duo tai optiona 2.93GHz
• 4 gigatavua keskusmuistia mukana (kannettava tukee 8 gitavua)

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 8.1.2009 @ 01:44

298.1.2009 6:35

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti amtiainen:
Applen kannettavat tehdään vähän eri tavalla kuin PC:t yleensä. Apple koneiden pitää olla designiltaan parasta mitä tietokonemaailma on kokenut ja niissä on paljon oivalluksia joita ei tavallisista läppäreistä löydy.

Ei Apple halua jokaista asiakasta miellyttää jos hintana on kompromisseja sen takia että jokin asia pitäisi tehdä halvemmalla tavalla.

Maailmasta ei löydy yhtään kannettavaa jossa olisi yhdestä alumiininkappaleesta CNC-koneistettu unibody-runko. Tämä tekniikka maksaa niin paljon että tällaisen tekniikan piti olla mahdoton kuluttajaluokan kannettaville.

Tämä tekniikka vaatii valtavat/järjettömät panostukset yhtiöltä ja yhtiö ilmoitti edellisessä osavuosituloksessa että heidän kate tulee tippumaan huomattavasti kun he tulevaisuudessa tuovat uuden kuluttajaluokan laitteen markkinoille. Näin jälkikäteen monet ovat sitä mieltä että nämä uudet CNC koneistetut MacBookit ovat viime osavuosikatsauksessa ilmoitetut laitteet. Vaikka esim. perushalppiskoneen (macbook) hinta pompahti 200 euroa kalliimmaksi tämän CNC koneistuksen myötä, Applen oma kate on kuitenkin hurjasti pienempi kuin ennen.

Tällä ns. unibodykotelolla on saatu kone jossa koko etulevy on vain yhtä osaa joka tekee kotelosta uskomattoman tukevan ja silti se on hyvin kevyt.

Applen tietokoneet suunnitellaan designin ja sen ympärille suunnitellun tekniikan osalta niin että koneet olisivat sekä mahdollisimman pieniä kuin mahdollisimman pitkäikäisiä designin osalta.

Myös käyttöjärjestelmän osalta luotetaan omaan tuotantoon. Apple valmistaa todella kehittynyttä Unix pohjaista Mac OS X käyttöjärjestelmää jota ei myydä kenellekään ulkopuolisille taholle vaikka monet PC valmistajat ovat olleet kiinnostuneita Mac OS X:stä.

Tämä tietokone on maailman pienin 17" kannettava joten designin suhteen tässä ei ole annettu mitään periksi. Esim. Näyttöalue on yhtä ainoaa tasaista pintaa (karkaistua lasia) joka jatkuu reunasta reunaan. Lasiosan tumman reunusalueen taakse piilotettu valaistuksensensori näppäimistön taustavaloa varten ja iSight webkamera (jonka merkkivalo niin ikään on suoran lasipinnan takana).

Muutama oleellinen huomio uudesta MacBook Pro 17" designista:
• Maailman ohuin 17" kannettava (2,5 x 39,3 x 26,7 cm)
• Maailman kevein 17" kannettava (2,99 kiloa)
• Yhdestä kappaleesta kokonaan alumiinisesta unibody-kotelosta joka tekee siitä uskomattoman jykevän kotelon
• Karkaistusta lasista luotu touchpad joka ei kerää rasvaa samalla tavalla kuin perinteiset halvat touchpadit
• Karkaistulla lasilla verhoiltu näyttöpääte jossa ei ole näytön kohdalla mitään syvennystä jolloin näyttöalue on yhtä suoraa pintaa reunasta reunaan

MacBook Prossa on seuraavat ympäristövaikutuksia vähentävät ominaisuudet:
• Helposti kierrätettävä alumiini- ja lasikotelo
• Elohopeavapaa LED-taustavalaistu näyttö
• Ei arseenia lasissa
• Ei bromattuja palonestoaineita sisäisissä komponenteissa
• Ei PVC:tä sisäisissä kaapeleissa

Muutamia teknisiä yksityiskohtia:
• 95 watt-hour Lithium-Polymer Li-Poly akkukennosto jotka ovat ylivoimaisia paino/kapasiteettisuhteeltaan verrattuna litium-ioniakkuihin nähden. Akkukennoston väliin Applen insinöörit ovat rakentaneet oman mikropiirisirun joka tarkkailee jokaista kennostoa erikseen jolloin saadaan maksimaalinen hyöty latauksesta (ei ylilataa kennoja ja näin ollen pidentää käyttöikää). Tällä tekniikalla saadaan nostettua lataussyklien määrä normaalista 300 > 1000 sykliin joka vastaa noin 5 vuotta. Tämän tekniikan Apple on nimennyt Adaptive Charging (suom. joustavaksi lataamikseksi). Li-Polyn ja sisäisen akun edut ovat 40 % tilahyöty verrattuna vaihdettavaan akkuun ja näin ollen uskomaton 8 tunnin akkukesto tilaan nähden. Irrotettavalla akulla ei olisi päästy mitenkään näin hyviin tuloksiin kun kuitenkin rajana oli MacBookin kuori joka on maailman ohuin 17" kannettava.
• erillinen NVIDIA GeForce 9600M GT & integroitu NVIDIA GeForce 9400M näytönohjain. NVIDIA GeForce 9600M GT 7 tunnin akkukesto ja NVIDIA GeForce 9400M 8 tunnin akkukesto.
• 17" LED taustavalaistu 1920 x 1200 jossa kontrastisuhde 700:1
• Patentoitu MacSafe virtalähde joka kiinnittyy laitteeseen magneettisesti
• 2.66GHz Intel Core 2 Duo tai optiona 2.93GHz
• 4 gigatavua keskusmuistia mukana (kannettava tukee 8 gitavua)
Hyvin myyntipuheelta kuulostaa, mutta ihan totta. Applella on oma käyttis, mikä on luotu toimimaan ja sen takia applea käytetäänkin niin paljon musiikki ja elokuvabisneksessä. Hinta on toki erittäin suolainen ja sille designille on kyllä annettu paljon tilaa. Muistaakseni juuri näistä MacBook Pro:ista löytyy sellainen toiminto, että kone aistii äkkinäiset liikkeet, kuten putoamiset ja jotenkin suojaa kovalevyä tekemällä jonkun jutun. En tiedä asiasta sen enempää, mutta muistelempa näin. Kuinka monesta muusta läppäristä löytyy samanlainen toiminto? Apple on luotu toimimaan aina ja varmasti, joten se kompensoi tuota hintaa aika paljon.

Ingenting

308.1.2009 10:06

Edellä mainittu kovalevyn turvaaminen tiputuksissa on löytynyt esim IBM kannettavista jo kohta 10v ( ainakin melkein, koska löytyy omasta t42 ja löytyy kyllä hieman vanhemmistakin). Perustuu kiihtyvyysantureihin jotka koneen sisällä aistivat nopeat liikkeet ja siirtävät luku/kirjoituspäät syrjään. Siis ei mikään uusi juttu

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto