AfterDawn: IT-alan uutiset

MP3tunes ei saa jaella EMI:n ilmaista musiikkia

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 1.1.2009 21:39 Kommentteja (6)

MP3tunes ei saa jaella EMI:n ilmaista musiikkia Musiikkijätti EMI haastoi sideload.com- ja MP3tunes.com-sivustoja pyörittävän MP3tunes LLC -yrityksen oikeuteen vuoden 2007 marraskuussa. EMI:n mukaan molemmat sivustot rikkovat levy-yhtiön tekijänoikeuksia jakelemalla tekijänoikeudella suojattua sisältöä luvatta ja aiheuttavat täten yhtiölle taloudellisia vahinkoja.
MP3tunes LLC on kuitenkin nyt toimittanut oikeudella dokumentteja, joissa osoitetaan, että levy-yhtiö jakelee itse tiettyjä musiikkikappaleita ilmaiseksi netin kautta. EMI on syyttänyt MP3tunes LLC:ta kyseisten kappaleiden luvattomasta jakelusta, koska sideload.com-haun avulla voi etsiä esim. Katy Perryn U R So Gay -kappaleen MP3-tiedostona ja ladata sen tämän jälkeen itselleen tai tarvittaessa siirtää talteen MP3tunes.com-sivuston tarjoamaan palveluun.

EMI:n harmiksi sideload.com-haun hakutulos Perryn kappaleen osalta osoittaa suoraan sisällönjakeluun keskittyneen Akamai-yrityksen omistamalle palvelimelle, jolta EMI on ostanut tiedonsiirtokapasiteettia omien musiikkikappaleidensa nettijakelua varten. Hakutuloksen tiedostolinkki osoittaa siis EMI:n omalle palvelimelle, josta tiedoston voi ladata kuka tahansa ilman sideload.com-haun apua.

EMI:llä on luonnollisesti tekijänoikeuden haltijana lupa päättää ne tahot, jotka saavat jaella kyseisiä kappaleita ja se, miten kappaleiden jakelu tulee suorittaa. Levy-yhtiön voi kuitenkin olla vaikeaa saada oikeuden kautta tekijänoikeuskorvauksia kappaleen luvattomasta jakelusta, jos levy-yhtiö jakaa samaan aikaan itse kappaletta ilmaiseksi kaikille halukkaille, sillä levy-yhtiöiden on hankala osoittaa, että vastaava ilmainen jakelu aiheuttaa taloudellisia tappioita.

Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

11.1.2009 22:11

Silkkaa ahneutta.

21.1.2009 23:04

-

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 8.7.2014 @ 00:07

31.1.2009 23:38

Lainaus:
Kohta ei EMI jakele edes niitä muutamia kappaleita ilmaiseksi, jos hyödyn yrittää ottaa jokin toinen taho.
Minkä hyödyn?

42.1.2009 1:37

-

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 8.7.2014 @ 00:07

52.1.2009 13:46

Lainaus:

Näkyvyys ja tunnettavuus, jotka ovat tärkeitä asioita yrityksille. Näille ei voi suoraan määritellä rahallista arvoa, mutta sellainen niiltä kuitenkin löytyy.
Eli kaupallisuus on mennyt aikoja sitten niin pitkälle, että kuluttajien huomiosta on tullut firmojen kannalta jotain jonka voi jokin taho lain mukaan omistaa, ihan niin kuin myytävän banaanin tai omenan.

Hullua puuhaa, ei voi muuta sanoa.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 2.1.2009 @ 13:47

614.1.2009 15:24

Alkaa olla niin yleistä nää oikeusjutut jostain pikkuasioista että ei ees tarttis laittaa uutisiin ;P :DD

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto