AfterDawn: IT-alan uutiset

Analogiset radiolähetykset loppuvat Briteissä 2020

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 27.12.2008 20:06

Analogiset radiolähetykset loppuvat Briteissä 2020 Vaikka Suomessa digiradio ei ole saanut tuulta alleen, ollaan Britanniassa lyöty jo alustavasti lukkoon vuosi, jolloin radioasemien täytyy lopettaa analogiset radiolähetykset.
Digiradion kehityksestä Britanniassa vastaava Digital Radio Working Group (DRWG) on kertonut, että nykyisen suunnitelman mukaan siirtyminen analogisista radiolähetyksistä digitaalisiin käynnistyy kunnolla vuonna 2017, ja analogisten radiolähetysten pitäisi loppua vuonna 2020, jos kaikki sujuu suunnitelmien mukaan.

DRWG:n mukaan tämä suunnitelma vaatii kuitenkin apua hallituksen suunnalta, sillä maan taloudellinen alamäki vaikeuttaa myös radioasemien lähetystekniikkaan liittyviä hankintoja. Täten ilman taloudellista apua kaikkia lähettimiä ei voida muuttaa digitaalisiksi aikataulun mukaisesti.

Radioasemien lisäksi taloudellisia helpotuksia pitäisi tarjota myös kuluttajille, jotta nämä kiinnostuisivat DAB-radioiden ostamisesta. Nykyisellään DRWG hakee hallitukselta tukea yli 100 miljoonan punnan (euron) edestä, jotta digiradioon siirtyminen saataisiin vihdoin kunnolla käyntiin.

Nykyisten arvioiden mukaan vuonna 2015 yli puolet brittiläisistä kuluttajista kuuntelee digitaalisia radiolähetyksiä. Tällä hetkellä digiradioiden osuus kuunteluista on noin 18,7 prosenttia. Joulumyyntien uskotaan hieman kasvattavan tätä osuutta, sillä ennakkoarvioiden mukaan kuluttajat ostivat tänä jouluna Britanniassa yli miljoona laitetta, joilla onnistuu digitaalisten radiolähetysten kuuntelu.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto