AfterDawn: IT-alan uutiset

BBC:n iPlayer tuli Linuxille ja Macille Adobe Airin avulla

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 19.12.2008 15:19 Kommentteja (2)

BBC:n iPlayer tuli Linuxille ja Macille Adobe Airin avulla Televisioyhtiö BBC on täyttänyt viimein monien Linux- ja Mac-fanaatikkojen toiveet, kun yritys julkaisi Adoben Air-tekniikan päälle toteutetun iPlayer-ohjelmiston, jonka avulla Linux- ja Mac- käyttäjät voivat vihdoinkin ladata BBC:n TV-ohjelmia tietokoneelle katsomista varten.
Aiemmin Linux- ja Mac-käyttäjät ovat joutuneet tyytymään Flash-tekniikalla toteutettuun iPlayer-ohjelmaan, jolla onnistuu kyllä ohjelmien katselu, mutta ohjelmien katselu onnistui ainoastaan suoraan BBC:n sivustolta, eikä ohjelmia voinut aiemmin tallentaa kiintolevylle myöhempää katselua varten.

DRM-fanaatikkojen harmiksi BBC iPlayer Desktop -ohjelman kiintolevylle lataamat TV-ohjelmat suojataan Adoben omilla DRM-suojauksilla, joten niiden katseluaika on rajoitettu 30 päivään. Täten rajoitukset ovat vastaavat Windowsille aiemmin julkaistun iPlayer-ohjelman kanssa.

BBC iPlayer Desktop -ohjelman käyttö vaatii luonnollisesti, että Adoben Air-ajoympäristö on asennettu tietokoneelle. Linuxilla toimiva Air-ajoympäristö on julkaistu virallisesti vasta tällä viikolla, joten Air-ohjelmien suorittamisessa esiintyy vielä pieniä ongelmia, ja esim. 64-bittisten järjestelmien kanssa ohjelmat eivät välttämättä toimi lainkaan.

BBC:n iPlayer-ohjelman kehityksestä vastaava Anthony Rose kertoi myös BBC iPlayer Desktop -ohjelman julkistuksen yhteydessä, että BBC on testannut digijakeluun keskittyvän Velocix-yrityksen kanssa tekniikkaa, joka mahdollistaa BBC:n ohjelmatarjonnan jakelun suoraan internet-operaattorin tiloista, jolloin iPlayer-ohjelman runsaasta käytöstä aiheutuvat tiedonsiirto-ongelmat internet-operaattoreiden verkoissa vähenisivät.

Tarkoituksena on, että internet-operaattorit saisivat omiin runkoverkkoihinsa erillisiä BBC-palvelimia, jotka jakelisivat operaattorin asiakkaille iPlayerin tarjontaa suoraan sisäverkosta, jolloin ulkoverkon kuormitus vähenisi merkittävästi. Rosen mukaan tekniikka on jo valmista, joten operaattoreiden täytyy enää käytännössä hankkia BBC:ltä sopivat palvelimet ja asentaa ne verkkoon. Nähtäväksi jää suostuvatko operaattorit tähän vai jatkavatko ne edelleen purnaamista iPlayerin tuomista kustannuksista.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

122.12.2008 20:35

Lainaus:
Televisioyhtiö BBC on täyttänyt viimein monien Linux- ja Mac-fanaatikkojen toiveet,
Linux- ja Mac-käyttäjät ovat automaattisesti fanaatikkoja?

Lainaus:
DRM-fanaatikkojen harmiksi
DRM:n vastustajat ovat automaattisesti jotain fanaatikkoja? Eiköhän sen vastustaminen perustu ihan terveeseen järkeen.

Pitäneekin tästä lähtien muistaa, että käyttää vain Windowsia ja DRM-suojattua mediaa, jotta ei vahingossakaan leimaudu fanaatikoksi.

223.12.2008 17:01

Kolmenkymmenen päivän aikaraja rassaa todella BBC:n tyyppisen materiaalin yhteydessä, jota mielellän katselisi vielä vuosienkin päästä, esim. lasten kanssa. Aikarajalla tietysti yritetään turvata DVD-myynti. Onneksi Linuxeissa ei ole tiedoston häviämispäivämäärää, kuten Windowsissa. Tai ainakin tällaista suunniteltiin Windowsiin 2000-luvun alkuvuosina.

Kaikki ei-Windows ihmiset ovat fanaatikkoja, haihattelijoita tai muuten vain epäilyttäviä tyyppejä. Tämän näkökulman MS:n porukka on saanut hyvin perille johtajille ja lehti-ihmisille lukuisien seminaarien ja ns. yhteiskuntasuhteiden hoidon avulla. Aina kun MS ottaa päähän, kannattaa muistella miten mahtavia olivat aikoinaan IBM ja Xerox. Nuoremmille tiedoksi: IBM teki aikoinaan hyvin kalliita tietokoneita ja Xerox hyvin kalliita kopiokoneita ja joitain muita pikkuvehkeitä.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Amazon haastaa Googlen uusilla aseilla – Joukkoistaa kysymyksiin vastaamisen Amazon haastaa Googlen uusilla aseilla – Joukkoistaa kysymyksiin vastaamisen (9.12.2018 13:23)
Googlettaminen on nykyisin yleisin tapa hakea ratkaisut yleistietoa vaativiin kiistoihin ja erimielisyyksiin, mutta käynnissä olevan muutoksen takia puheavustajat voivat korvata perinteiset ....
Älä osta näitä joululahjaksi – Verkkokauppa.comin paljasti eniten huoltoa tarvitsevat esineet Älä osta näitä joululahjaksi – Verkkokauppa.comin paljasti eniten huoltoa tarvitsevat esineet (9.12.2018 12:14)
Verkkokauppa.com on jo monena vuotena julkaissut kuluvan vuoden huolletuimmat- ja palautetuimmat tuotteet. Perinne jatkuu taas tänä vuonna uudella listalla. Syy miksi Verkkokauppa.com paljastaa ....
2 kommenttia
EU suosittaa välttämään Huawein tukiasemia – Britanniassa vaihdetaan niitä jo toisiin EU suosittaa välttämään Huawein tukiasemia – Britanniassa vaihdetaan niitä jo toisiin (8.12.2018 12:49)
Marraskuun lopulla uutisoimme tiedoista, joiden mukaan Yhdysvallat suosittelee kumppanimaitaan välttämään tilaamasta 5G-mobiiliverkkojen tukiasemia Huaweilta. Pelkona on, että Kiina voisi vakoilla ....
4 kommenttia
Apple päivitti suomalaisyhtiön kehittämän unianturin Apple päivitti suomalaisyhtiön kehittämän unianturin (8.12.2018 11:57)
Apple on julkaissut uuden version suomalaisen Bedditin kehittämästä unisensorista. Beddit Sleep Monitor 3.5:n lisäksi Apple päivitti laitteen hallintaan käytettävän iOS-sovelluksen, joka on ....
Apple hyökkää levy-yhtiöitä vastaan – Haluaa suoran yhteyden artisteihin Apple hyökkää levy-yhtiöitä vastaan – Haluaa suoran yhteyden artisteihin (8.12.2018 11:36)
Suoratoistomusiikissa on käynnistymässä uusi aikakausi Spotifyn uusien avausten ja Applen tuoreen yrityskaupan perusteella. Musiikkipalveluiden tarjoajat yrittävät luoda palvelun ja artistin ....
1 kommentti

Uutisarkisto