AfterDawn: IT-alan uutiset

BBC:n iPlayer tuli Linuxille ja Macille Adobe Airin avulla

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 19.12.2008 15:19 Kommentteja (2)

BBC:n iPlayer tuli Linuxille ja Macille Adobe Airin avulla Televisioyhtiö BBC on täyttänyt viimein monien Linux- ja Mac-fanaatikkojen toiveet, kun yritys julkaisi Adoben Air-tekniikan päälle toteutetun iPlayer-ohjelmiston, jonka avulla Linux- ja Mac- käyttäjät voivat vihdoinkin ladata BBC:n TV-ohjelmia tietokoneelle katsomista varten.
Aiemmin Linux- ja Mac-käyttäjät ovat joutuneet tyytymään Flash-tekniikalla toteutettuun iPlayer-ohjelmaan, jolla onnistuu kyllä ohjelmien katselu, mutta ohjelmien katselu onnistui ainoastaan suoraan BBC:n sivustolta, eikä ohjelmia voinut aiemmin tallentaa kiintolevylle myöhempää katselua varten.

DRM-fanaatikkojen harmiksi BBC iPlayer Desktop -ohjelman kiintolevylle lataamat TV-ohjelmat suojataan Adoben omilla DRM-suojauksilla, joten niiden katseluaika on rajoitettu 30 päivään. Täten rajoitukset ovat vastaavat Windowsille aiemmin julkaistun iPlayer-ohjelman kanssa.

BBC iPlayer Desktop -ohjelman käyttö vaatii luonnollisesti, että Adoben Air-ajoympäristö on asennettu tietokoneelle. Linuxilla toimiva Air-ajoympäristö on julkaistu virallisesti vasta tällä viikolla, joten Air-ohjelmien suorittamisessa esiintyy vielä pieniä ongelmia, ja esim. 64-bittisten järjestelmien kanssa ohjelmat eivät välttämättä toimi lainkaan.

BBC:n iPlayer-ohjelman kehityksestä vastaava Anthony Rose kertoi myös BBC iPlayer Desktop -ohjelman julkistuksen yhteydessä, että BBC on testannut digijakeluun keskittyvän Velocix-yrityksen kanssa tekniikkaa, joka mahdollistaa BBC:n ohjelmatarjonnan jakelun suoraan internet-operaattorin tiloista, jolloin iPlayer-ohjelman runsaasta käytöstä aiheutuvat tiedonsiirto-ongelmat internet-operaattoreiden verkoissa vähenisivät.

Tarkoituksena on, että internet-operaattorit saisivat omiin runkoverkkoihinsa erillisiä BBC-palvelimia, jotka jakelisivat operaattorin asiakkaille iPlayerin tarjontaa suoraan sisäverkosta, jolloin ulkoverkon kuormitus vähenisi merkittävästi. Rosen mukaan tekniikka on jo valmista, joten operaattoreiden täytyy enää käytännössä hankkia BBC:ltä sopivat palvelimet ja asentaa ne verkkoon. Nähtäväksi jää suostuvatko operaattorit tähän vai jatkavatko ne edelleen purnaamista iPlayerin tuomista kustannuksista.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

122.12.2008 20:35

Lainaus:
Televisioyhtiö BBC on täyttänyt viimein monien Linux- ja Mac-fanaatikkojen toiveet,
Linux- ja Mac-käyttäjät ovat automaattisesti fanaatikkoja?

Lainaus:
DRM-fanaatikkojen harmiksi
DRM:n vastustajat ovat automaattisesti jotain fanaatikkoja? Eiköhän sen vastustaminen perustu ihan terveeseen järkeen.

Pitäneekin tästä lähtien muistaa, että käyttää vain Windowsia ja DRM-suojattua mediaa, jotta ei vahingossakaan leimaudu fanaatikoksi.

223.12.2008 17:01

Kolmenkymmenen päivän aikaraja rassaa todella BBC:n tyyppisen materiaalin yhteydessä, jota mielellän katselisi vielä vuosienkin päästä, esim. lasten kanssa. Aikarajalla tietysti yritetään turvata DVD-myynti. Onneksi Linuxeissa ei ole tiedoston häviämispäivämäärää, kuten Windowsissa. Tai ainakin tällaista suunniteltiin Windowsiin 2000-luvun alkuvuosina.

Kaikki ei-Windows ihmiset ovat fanaatikkoja, haihattelijoita tai muuten vain epäilyttäviä tyyppejä. Tämän näkökulman MS:n porukka on saanut hyvin perille johtajille ja lehti-ihmisille lukuisien seminaarien ja ns. yhteiskuntasuhteiden hoidon avulla. Aina kun MS ottaa päähän, kannattaa muistella miten mahtavia olivat aikoinaan IBM ja Xerox. Nuoremmille tiedoksi: IBM teki aikoinaan hyvin kalliita tietokoneita ja Xerox hyvin kalliita kopiokoneita ja joitain muita pikkuvehkeitä.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Magic Leap -lasit saivat vakuuttavan tukijan – Luvassa hyvää äänentoistoa? Magic Leap -lasit saivat vakuuttavan tukijan – Luvassa hyvää äänentoistoa? (22.9.2018 15:30)
Laadukkaista audiotuotteista tunnettu Sennheiser aloittaa yhteistyön vasta ensimmäisen kaupallisen tuotteensa julkaisseen Magic Leapin kanssa. Magic Leapin tuotekehitys on painottunut laajennettua ....
Piratismi ei tappanutkaan musiikkia – Kasvaa kovaa vauhtia Piratismi ei tappanutkaan musiikkia – Kasvaa kovaa vauhtia (22.9.2018 10:29)
Yhdysvaltojen musiikkiteollisuuden etujärjestö RIAA on julkaissut tilastotietoa millaisessa jamassa ala nykyisin on. Ala on ollut suurten muutosten kourissa, mutta se on kuitenkin päässyt kiinni ....
1 kommentti
iPhone XS purettiin osiin – Sisältä löytyi pieni yllätys iPhone XS purettiin osiin – Sisältä löytyi pieni yllätys (22.9.2018 09:09)
Uusien iPhonien tullessa markkinoille, tietyistä asioista on tullut perinteitä. Puhelimet tulevat myyntiin seuraavan viikon perjantaina, sitä ennen teknologiamediat julkaisevat laitearvostelunsa ....
Keskihintainen älypuhelin hakusessa? Tällaisia ominaisuuksia saa noin 200 eurolla Keskihintainen älypuhelin hakusessa? Tällaisia ominaisuuksia saa noin 200 eurolla (22.9.2018 08:52)
Tällä viikolla Samsungilta putkahti uusi Galaxy A7 -älypuhelin, mutta keskihintaisten puhelimien anti ei jäänyt siihen. Yhtiö nimittäin paljasti uudet J-sarjan Galaxyt, jotka hintansa puolesta ....
PlayStation Now muuttaa strategiaansa – Suoratoistopalvelu vaihtaa offline-tilaan PlayStation Now muuttaa strategiaansa – Suoratoistopalvelu vaihtaa offline-tilaan (21.9.2018 16:28)
Suoratoistopelaamiseen tarkoitettu PlayStation Now -palvelu muuttaa joiltain osin toimintastrategiaansa, sillä tulevaisuudessa valikoituja pelejä on mahdollista ladata omalle konsolille ja niitä ....

Uutisarkisto