AfterDawn: IT-alan uutiset

ShareReactor on jälleen elossa

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 17.12.2008 19:27 Kommentteja (9)

ShareReactor on jälleen elossa Aikanaan suurta suosiota P2P-piireissä nauttinut ShareReactor-sivusto on palannut parin vuoden tauon jälkeen taas toimintaan. Valtavasta ed2k-linkkikokoelmasta tunnettu sivusto on kuitenkin kokenut muutoksia, sillä jatkossa sivusto tarjoaa myös torrent-tiedostoja ja uutta sisältöä tullaan tarjoamaan pääsääntöisesti torrent-tiedostojen avulla, mutta myös ed2k-linkkejä tullaan sivustolla näkemään.
ShareReactorin paluuta on avustanut The Pirate Bay, joka vastaa jatkossa sivuston palvelimista ja tiedonsiirtokapasiteetista. Uuden sisällön tarkistamisesta vastaa jatkossa uusi ylläpitoryhmä, joka aikoo ShareReactorin perinteiden mukaan keskittyä ainoastaan hyvälaatuisten julkaisujen etsimiseen, jolloin kuluttajien ei tarvitse useiden muiden torrent-sivustojen tapaan kahlata useita julkaisuja läpi, jotta he löytäisivät varmasti toimivan ja hyvälaatuisen julkaisun, vaan ylläpito tekee kaiken likaisen työn, jolloin kuluttajat voivat keskittyä ainoastaan sisällön lataamiseen.

Ulkoasultaan sivusto muistuttaa hyvin paljon vanhaa ShareReactor-sivustoa, eikä sivuston käyttäminen tuota vaikeuksia ihmisille. P2P-julkaisujen lisäksi ShareReactor tarjoilee käyttäjille edelleen erillistä keskustelufoorumia, jossa sivuston käyttäjät voivat tutustua tuleviin julkaisuihin ja tarvittaessa pyytää muita julkaisemaan tietyn tuotoksen.

Vaikka ShareReactorin paluu on monille mieluinen asia, on ihmisten usko sivustoon kuitenkin kokenut kolauksia, kun ShareReactorin edellinen ylösnousemus epäonnistui sivuston pysyessä toiminnassa vain muutaman viikon verran. Toivottavasti tällä kertaa sivuston tulevaisuus on kuitenkin valoisampi ja parhaassa tapauksessa P2P-taivaalle saadaan pian uusi tähti johtamaan P2P-lataajia.

Edellinen Seuraava  

9 kommenttia

117.12.2008 20:11

Taas. No, jospa se paluu nyt tapahtuisi kunnolla.
Hyvin kyl muistan SR:n. Silloin ennen torrent-aikakautta oli kova sana. Muistan et jos illalla suomen aikaa koitti tuolta jotain hakea, niin sivut latautu todella hitaasti. Paras aika oli aamulla suomen aikaa.
Kuinkas moni muistaa Gowennan, SR:n edeltäjän?

217.12.2008 22:52

Gowenna teki näyttävän katoamisen SR:n piiristä. Ajat oli tuolloin vähän erilaiset kuin nyt.

317.12.2008 23:54

Se oli sitä hienoa aikaa se.
Vieläköhän käyttäjät SR:n löytävät?

418.12.2008 5:19

Tämähän on retroa! Toki tämäkin uudelleensyntyminen taas nopeuttaa mediateollisuuden kuolemaa jonkin verran. Koska on Finreactorin vuoro nousta tuhkasta?

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 18.12.2008 @ 05:20

518.12.2008 8:35

Tällä hetkellä näyttäisi tulevan vain 404, kun klikkaa latauslinkkiä.

618.12.2008 8:51

Pikaisella katsauksella näyttäisi olevan melko pätevä saitti, jossa on kaikki tarpeellinen info yms (tosin kuin suurimmassa osassa julkaisuja esim. TPB:ssä).

Tosin epäilen, että juuri tämän takia SR ei tule olemaan pystyssä kovinkaan pitkään. TPB perustelee toimintaansa sillä, että he tarjoavat vain alustan jolla ihmiset voivat jakaa tiedostoja, eivätkä näin ollen vastaa sisällöstä. SR:ssä taas kaikki sisältö moderoidaan, joten tekijät ovat vastuussa linkeistä... tai näin ainakin olettaisin, mutta enhän tietysti tiedä sen maan lainsäädännöstä missä SR:n servut on.

Joka tapauksessa tulee olemaan helpompaa nostaa oikeusjuttuja SR:ää vastaan kuin esim. TPB:tä... sääli, sillä hyvältä saitilta vaikuttaa (lukuunottamatta muotoilua), josta voisi monet kaupallisetkin ottaa mallia.

718.12.2008 13:57

suprnova, SR, mitä seuraavaksi.. Audio Galaxy?
Pakko kyllä myöntää että nimenomaan laatujulkaisuihin keskittyvälle
julkiselle trackerille on tarvetta.

818.12.2008 16:20

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti bfr:
suprnova, SR, mitä seuraavaksi.. Audio Galaxy?
Pakko kyllä myöntää että nimenomaan laatujulkaisuihin keskittyvälle
julkiselle trackerille on tarvetta.
Yhdyn tähän. Tällä hetkellä privat ovat ainoita jotka tarjoavat taattua laatua.

919.12.2008 15:28

ShareReactor:ssa olevat linkit ovat vain ylläpidon laittamia kuten aikoinaan, joten laatu on hyvä, ei feikkejä, troijalaisia ja viruksia. Sivusto on avattu vasta 16.12.08, joten luulen, että tästä voisi tulla jotain. Kuten uutisessa on mainittu TPB ylläpitää palvelimia ja ne sijaitsevat tietääkseni Hollannissa, joka ei pahemmin puutu P2P-palvelimiin.

Edit: Torrent-linkkejä ei ollut toisella comeback:llä, joka epäonnistui surkeasti. Nyt niitä on, joka varmasti lisää suosiota.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 19.12.2008 @ 15:30

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto