AfterDawn: IT-alan uutiset

Sony esittelee CES-messuilla kosketusnäytöllä varustetun Walkmanin?

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 14.12.2008 15:36

Sony esittelee CES-messuilla kosketusnäytöllä varustetun Walkmanin? Sonyn ensimmäiset Walkman-tuoteperheen jäsenet ilmaantuivat markkinoille vuonna 1979 ja ensi vuonna 30-vuotista historiaa tullaan juhlistamaan uusilla Walkman-tuoteperheen jäsenillä. Nettiin ilmaantuneiden huhujen mukaan Sony esittelisi tammikuussa järjestettävillä CES-messuilla täysin uuden Walkman-tuoteperheen jäsenen, jonka olisi tarkoitus kilpailla samoista asiakkaista Applen iPod touch -soittimien kanssa.
Uudet OLED-kosketusnäytöllä varustetut soittimet sisältävät 16 tai 32 gigatavua flash-muistia, johon voi musiikin lisäksi tallentaa videoita ja kuvia. Laitteesta löytyy myös tuki langattomille WLAN-verkoille, joiden myötä soittimella voi iPod touchin tapaan katsella YouTubesta löytyviä videoita ja surffailla webbisivuilla sisäänrakennetun internet-selaimen avulla.

Laitteen kolmen tuuman näyttö on tehty Sonyn omalla AMOLED-tekniikkaalla ja näytön pitäisi tarjota 10 000 : 1 kontrastisuhdetta, joten videoiden ja valokuvien katselun pitäisi onnistua myös hieman huonommissakin katseluolosuhteissa. Näytön resoluutio olisi huhujen mukaan WQVGA-luokkaa, mutta tämän tarkempia tietoja asiasta ei toistaiseksi ole.

Sony Insider -verkkojulkaisun saamien tietojen mukaan soitin toistaa audion osalta MP3-, WMA-, AAC- ja WAV-tiedostoja (PCM). Videoiden osalta tuetut formaatit olisivat AVC (H.264), MPEG-4 ja WMV. Tämän lisäksi soittimesta löytyy myös FM-vastaanotin, ja radiokanavien äänenlaatua on soittimessa parannettu sekä erillisen vahvistimen että kohinanpoistajan avulla.

YouTuben ja internet-selaimen lisäksi laite osaa hyödyntää langatonta verkkoyhteyttä esim. podcastien lataamisessa, jonka lisäksi soittimella pitäisi onnistua suoraan kappaleiden ostaminen ja lataaminen Amazonin DRM-vapaasta musiikkikaupasta.

Soittimen suositushinnasta tai julkaisuaikataulusta ei ole toistaiseksi mitään tietoja.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Samsung nostaa Galaxy S9:n hintaa – Näin paljon se maksaa Samsung nostaa Galaxy S9:n hintaa – Näin paljon se maksaa (23.2.2018 15:09)
Sunnuntaina esiteltävästä Samsungin Galaxy S9:stä tiedetään jo lähes kaikki tietämisen arvoinen. Muotoilu, tekniikka ja myynnin aloituspäivä ovat olleet jo hyvän tovin tiedossa. Sen sijaan puhelimen ....
5G-läppärit rynnivät markkinoille aiemmin kuin luulitkaan 5G-läppärit rynnivät markkinoille aiemmin kuin luulitkaan (23.2.2018 14:46)
Nokia kokeili aikoinaan millaista kysyntää matkapuhelinverkkoon kytkeytyvällä kannettavalla tietokoneella on. Markkinat eivät reagoineet 3G-yhteydellä varustettuun kannettavaan erityisen hyvin, ....
SIM-kortit halutaan hävittää kokonaan – iSIMit tulevat SIM-kortit halutaan hävittää kokonaan – iSIMit tulevat (23.2.2018 14:36)
Älypuhelimet ovat tiiviisti pakattuja tietokoneita, joissa uusien ominaisuuksien tai suorituskyvyn lisääminen tarkoittaa lähes aina pinta-alan tarvetta muodossa tai toisessa. Tämän takia älypuhelinvalmistajat ....
1 kommentti
WhatsAppin jättänyt perustaja sijoitti kymmeniä miljoonia kilpailevaan viestisovellukseen WhatsAppin jättänyt perustaja sijoitti kymmeniä miljoonia kilpailevaan viestisovellukseen (22.2.2018 22:20)
WhatsApp on maailman suosituin viestisovellus, jonka käyttäjämäärissä lähelle pääsee vain toinen yli miljardin käyttäjän viestin, Facebook Messenger. Molemmat omistaa tietysti Facebook, joka ....
Bloomberg: Apple uudistaa AirPods-kuulokkeita parilla tärkeällä ominaisuudella Bloomberg: Apple uudistaa AirPods-kuulokkeita parilla tärkeällä ominaisuudella (22.2.2018 21:15)
Applen viime vuoden iPhone-julkaisut toivat merkittäviä uudistuksia yhtiön älypuhelinlinjastoon. Monille iPhone X:n näyttö ja käyttöliittymäuudistukset olivat merkittävin uudistus vuosikausiin, ....
1 kommentti

Uutisarkisto