AfterDawn: IT-alan uutiset

Sony esittelee CES-messuilla kosketusnäytöllä varustetun Walkmanin?

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 14.12.2008 15:36

Sony esittelee CES-messuilla kosketusnäytöllä varustetun Walkmanin? Sonyn ensimmäiset Walkman-tuoteperheen jäsenet ilmaantuivat markkinoille vuonna 1979 ja ensi vuonna 30-vuotista historiaa tullaan juhlistamaan uusilla Walkman-tuoteperheen jäsenillä. Nettiin ilmaantuneiden huhujen mukaan Sony esittelisi tammikuussa järjestettävillä CES-messuilla täysin uuden Walkman-tuoteperheen jäsenen, jonka olisi tarkoitus kilpailla samoista asiakkaista Applen iPod touch -soittimien kanssa.
Uudet OLED-kosketusnäytöllä varustetut soittimet sisältävät 16 tai 32 gigatavua flash-muistia, johon voi musiikin lisäksi tallentaa videoita ja kuvia. Laitteesta löytyy myös tuki langattomille WLAN-verkoille, joiden myötä soittimella voi iPod touchin tapaan katsella YouTubesta löytyviä videoita ja surffailla webbisivuilla sisäänrakennetun internet-selaimen avulla.

Laitteen kolmen tuuman näyttö on tehty Sonyn omalla AMOLED-tekniikkaalla ja näytön pitäisi tarjota 10 000 : 1 kontrastisuhdetta, joten videoiden ja valokuvien katselun pitäisi onnistua myös hieman huonommissakin katseluolosuhteissa. Näytön resoluutio olisi huhujen mukaan WQVGA-luokkaa, mutta tämän tarkempia tietoja asiasta ei toistaiseksi ole.

Sony Insider -verkkojulkaisun saamien tietojen mukaan soitin toistaa audion osalta MP3-, WMA-, AAC- ja WAV-tiedostoja (PCM). Videoiden osalta tuetut formaatit olisivat AVC (H.264), MPEG-4 ja WMV. Tämän lisäksi soittimesta löytyy myös FM-vastaanotin, ja radiokanavien äänenlaatua on soittimessa parannettu sekä erillisen vahvistimen että kohinanpoistajan avulla.

YouTuben ja internet-selaimen lisäksi laite osaa hyödyntää langatonta verkkoyhteyttä esim. podcastien lataamisessa, jonka lisäksi soittimella pitäisi onnistua suoraan kappaleiden ostaminen ja lataaminen Amazonin DRM-vapaasta musiikkikaupasta.

Soittimen suositushinnasta tai julkaisuaikataulusta ei ole toistaiseksi mitään tietoja.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto