AfterDawn: IT-alan uutiset

Yksityisten trakkereiden invitejä myydään verkkohuutokaupoissa

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 8.12.2008 18:24 Kommentteja (5)

Yksityisten trakkereiden invitejä myydään verkkohuutokaupoissa Internetistä löytyy runsaasti erilaisia Torrent-trakkereita, joista osa on kaikille avoimia ja toiset vaativat erillisen kutsun eli inviten ennen kuin niiden tarjontaan pääsee tutustumaan.
Tunnetuimpien yksityisten trakkereiden invitet ovat haluttua tavaraa, ja niitä on kyselty trakkereiden muilta käyttäjiltä esim. IRC:in tai keskustelufoorumeiden kautta. Nyt tilanne on kuitenkin muuttunut, sillä tiettyjen trakkereiden invitet ovat hiljalleen päätymässä myös internetissä toimivien verkkohuutokauppojen tarjontaan.

Yksityisille trakkereille pääsyä halajavat tahot voivat ostaa itselleen pääsyn esim. eBayn kautta, josta uutisen kirjoitushetkellä löytyi mm. Torrentleech.org- ja torrent-damage.net-sivustojen invitejä. Torrentleech.org-sivustolle pääsy maksaa 29,95 dollaria ja torrent-damage.net-sivuston kohdalla huutohinta alkaa puolestaan 9,99 dollarista.

Monien trakkereiden omistajat eivät kuitenkaan sulata kyseistä käytäntöä, vaan esim. Waffles.fm- ja what.cd-sivustojen ylläpitäjät ovat potkineet pois käyttäjiä, jotka ovat myyneet invitejä. Kutsuja myyneiden tahojen lisäksi myös kutsun ostaneet henkilöt ovat lentäneet ulos kyseisiltä sivustoilta, joten kaupankäynnissä kannattaa olla huolellinen.

Suomalaisista verkkohuutokaupoista ei pikaisella silmäyksellä löytynyt yhtään inviteä, joten ainakin toistaiseksi Suomessa toimivat verkkohuutokaupat eivät ole tarjonnan osalta paras paikka oman inviten ostamiselle.


Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

18.12.2008 18:35

Invitejen kauppaaminen on lähes jokaisen (ellei peräti kaikkien) privaträkkereiden käyttöehtojen vastaista... Näkeekö kukaan muu tässä ironiaa :P

28.12.2008 18:39

Mikäköhän uutinen tääki on. On noita kaupattu iät ajat mut en tajuu kuka torrentleechistä maksais 30e.

38.12.2008 18:52

Kyllä 99% varmasti potkut tulee inviten antajalle ja ostajalle. Ei noistat tykätä ollenkaan.

EDIT: @Finnisher
Kuljetaan massan mukana. Se on lainasana englannista ja yleistynyt hyvää vauhtia, joten mennään tuolla invite sanalla eteenpäin.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 8.12.2008 @ 20:26

48.12.2008 20:16

Hullun hommaa.
Think illegal downloading is free? Good. Because it is.
http://farm3.static.flickr.com/2336/2219282175_83aa0cddec_b.jpg

Ja suomeksi varmaan ihan "kutsu" eikä invite.

58.12.2008 22:38

Itseasiassa huuto.netissä on ollut parinkin suomalaisen trackerin invitet myynnissä taannoin.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto