AfterDawn: IT-alan uutiset

Tuomittuja Warez-ihmisiä voi etsiä nyt hakukoneella

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 8.12.2008 12:32 Kommentteja (3)

Tuomittuja Warez-ihmisiä voi etsiä nyt hakukoneella Yhdysvaltain oikeusministeriön (DOJ) tekemien toimien seurauksena Warez-skenessä toimivia ihmisiä tuomitaan telkien taakse Yhdysvalloissa lähes viikoittain.
Koska tuomittuja on nykyisellään jo melkoinen määrä, on Piracyisacrime.org-sivusto avannut oman hakukoneen, jonka avulla tuomittuja tiedostonjakajia voi etsiä nimen, lempinimen, Warez-ryhmän nimen tai tehtäväkuvauksen avulla.

Hakutulokset perustuvat oikeuslaitoksen julkaisemiin dokumentteihin, joita sivuston ylläpitäjä on etsinyt käsiinsä. Tällä hetkellä hakukone löytää tietoja noin 170 ihmisestä, jotka ovat tuomittu Yhdysvalloissa erinäisistä tekijänoikeusrikoksista. Tällä hetkellä hakutulokset kertovat haetusta henkilöstä tiettyjä perustietoja, kuten nimen ja saadun tuomion. Tiettyjen henkilöiden kohdalla hakutuloksissa löytyy myös linkki esim. oikeusministeriön viralliseen lehdistötiedotteeseen, jossa kerrotaan lisätietoa tuomion taustoista.

Hakukoneen yksi tehtävä on osoittaa ihmisille, ettei Warez-skeneen liittyminen ole järkevää, sillä yritykset lobbaavat poliitikkoja vuosittain suurilla rahasummilla, jotta luvattomat tiedostojenjakelijat saataisiin pidätettyä ja tuomittua. Tämä seikka näkyy hyvin DrinkOrDie-ryhmän (DoD) kohdalla, sillä DrinkOrDie-hakusana tuottaa 21 osumaa, joka tarkoittaa siis 21 pidätettyä ja tuomittua ihmistä. Hakutulosten mukaan hyvin ei käynyt myöskään Razor1911-ryhmää johtaneelle Sean Michael Breenille, jonka tuomioksi tuli 50 kuukautta vankeutta ja lähes 700 000 dollarin vahingonkorvaukset.

Hakukone on vielä beta-vaiheessa, joten hakutulosten ilmestymisessä kestää muutama hetki, jonka lisäksi uuden haun tekeminen ei onnistu suoraan, vaan käyttäjän on käytettävä selaimen Back-nappia päästääkseen takaisin hakusivulle. Hakukoneen kehittäjä on kuitenkin luvannut korjata nämä epäkohdat ja samalla lisätä tietokantaan lisää tuomittuja.

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

18.12.2008 14:30

Toivottavasti vain Jenkeissä ja ikävää jos ede siellä. Jos olis ylimäärästä rahaa, voisin hyvin mielin vipata vaikka Bin Ladenille...

28.12.2008 16:08

Kuoleman tuomioita odotellessa

38.12.2008 23:34

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti windown:
Kuoleman tuomioita odotellessa
hehe.. todellakin!

Siitä puheenollen - Millos tuommoinen tulee murhaajille ja/tai pedofiileille?

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Spotify muutti välimuistin tyhjentämistä – Ei pakota poistamaan ladattuja musiikkikappaleita Spotify muutti välimuistin tyhjentämistä – Ei pakota poistamaan ladattuja musiikkikappaleita (18.7.2018 06:48)
Spotify on tehnyt Android- ja iOS-sovelluksiinsa viimeisten viikkojen aikana pienen muutoksen, mutta se helpottaa monen kuuntelijan elämää ratkaisevasti. Ainakin arjessa on yksi ensimmäisen ....
Virtuaalilasit ottavat harppauksen eteenpäin – Vain yksi johto riittää Virtuaalilasit ottavat harppauksen eteenpäin – Vain yksi johto riittää (18.7.2018 06:30)
Seuraavien sukupolvien VR-lasien käyttömukavuus voi olla täysin toista luokkaa kuin nykyään, sillä VirtualLink-konsortio on esitellyt uuden USB-C-liitäntään pohjautuvan standardin, joka mahdollistaa ....
OnePlus 6:n kamera saa kehuja – Tarkennus on tarkka ja nopea OnePlus 6:n kamera saa kehuja – Tarkennus on tarkka ja nopea (17.7.2018 18:11)
Elisalla ja Telialla huippumyynteihin yltänyt OnePlus 6 saa suitsutusta valokuvaukseen erikoistuneelta DxO Labsilta. Puhelimen kamera saavutti DxOMark-testissä komeat 96 pistettä. OnePlussan ....
Samsung lupaa lisää suorituskykyä ja enemmän akkukestoa – Esitteli LPDDR5-muistin Samsung lupaa lisää suorituskykyä ja enemmän akkukestoa – Esitteli LPDDR5-muistin (17.7.2018 17:30)
Samsung on esitellyt ensimmäisen kahdeksan gigabitin LPDDR5-muistipiirin. Yhtiön mukaan entistä nopeampi mobiililaitteisiin tarkoitettu muistipiiri soveltuu erityisen hyvin tekoälyteknologian ....
Netflix järkytti sijoittajia – Tilaajamäärät jäivät pahasti ennusteista Netflix järkytti sijoittajia – Tilaajamäärät jäivät pahasti ennusteista (17.7.2018 06:56)
Netflix joutui aiheuttamaan pettymyksen sijoittajille julkaisemalla kasvuluvut, jotka jäivät kuitenkin odotuksista. Osavuosituloksen julkistuksen jälkeen Netflixin kurssi putosi jälkihuutokaupassa ....

Uutisarkisto