AfterDawn: IT-alan uutiset

PS3:lla paras suorituskyky Blu-ray-soittimien testeissä

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 6.12.2008 18:37 Kommentteja (15)

PS3:lla paras suorituskyky Blu-ray-soittimien testeissä Sonyn Playstation 3 -pelikonsolilla voi pelien pelaamisen lisäksi mm. katsella Blu-ray-elokuvia. Pelikonsolin suhteellisen edullisen hinnan myötä kyseinen laite on edelleen hinta/laatu-suhteelta paras Blu-ray-soitin, jonka osoittivat myös Blu-ray.com-sivuston tekemät testit Blu-ray-soittimien suorituskyvystä.
Sivuston testeissä mitattiin mm. soittimien käynnistysaikoja, eri elokuvien latausaikoja ja erilaisten Java-sovelusten suoritusaikoja. Sonyn konsoli voitti yhtä testiä lukuun ottamatta sivuston kaikki testit. Välimatka muihin soittimiin venyi erityisen suureksi Java-sovelluksia testatessa, kun Sonyn pelikonsoli keräsi keskimäärin noin neljä kertaa korkeammat pisteet kuin mitä seuraavaksi tullut soitin sai.

PS3 oli testeissä nopein soitin käynnistymään ja myös BD+-suojauksella että BD-J-ominaisuuksilla varustetut elokuvat käynnistyivät nopeiten PS3:lla. Ainoa testi, jossa PS3 hävisi muille soittimelle oli erikoisominaisuuksia sisältämättömän elokuvan lataaminen, joka sujui nopeammin LG:n BD300-soittimelta sekä Sonyn BDP-S350- että BDP-S550-soittimilta.
Huonoiten testeissä pärjäsi Sharpin HP21U-soitin, joka kärsii erityisesti Java-suorituskyvyn puutteesta. Pahimmillaan HP21U:lla kestää Blu-ray-elokuvan käynnistäminen jopa yli kaksi minuuttia, jos elokuva käyttää BD+-suojauksia. Samaisen elokuvan käynnistäminen PS3:lla kestää puolestaan 38 sekuntia, joten soittimien suorituskyvyissä on suuria eroja.

Testin toiseksi nousee LG:n BD300, joka voittaa muut Stand-alone-soittimet elokuvien latausajoissa ja Java-suorituskyvyssä. Testejä varten kaikkiin soittimiin oltiin päivitetty viimeisin saatavilla oleva firmware-päivitys. Testin tulokset saattavat muuttua tulevaisuudessa, kun soittimet saavat tuoreempia firmware-päivityksiä, mutta PS3:n ylivalta testeissä jatkunee vielä pitkään.

Blu-ray.com-sivuston testissä olivat mukana seuraavat Blu-ray-soittimet:

Sony PS3 40GB ja 80GB kiintolevyllä varustetut mallit
Insignia NS-2BRDVD
LG BD300
Olevia BD100
Panasonic DMP-BD35
Panasonic DMP-BD55
Pioneer BDP-51FD
Pioneer Elite BDP05FD
Samsung BD-P2500
Sharp HP21U
Sony BDP-S350
Sony BDP-S550
AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

15 kommenttia

16.12.2008 20:10

muistan kun ps3 oli paras sekä edullisin bluray soitin. Mutta tällä hetkellä enää paras.

26.12.2008 22:44

On kyllä noloa laitevalmistajilta ja vielä nolompaa idiooteilta jotka ostavat niitä :).Kyllä Ps3 on kova :)

37.12.2008 00:02

Ainakin itse olen ajatellut, jos ylimääräistä rahaa sattuu olemaan Bly-Ray-soitttimen ostoa varten, olisi ostokohde PS3, jo pelkästään sen puolesta, että se on edullinen ja sillä voi sekä pelata, että katsoa elokuvia. Testimenestyshän lisää tukee tätä ajatusta entuudestaan.

47.12.2008 00:41

On kyllä joka €:n arvoinen tuo vehje. Kannattaa myös sijoittaa se 30 € siihen BT-kaukokosäätimeen.


Maailmassa on vikana se, että tyhmät ihmiset ovat niin varmoja kaikesta - ja älykkäät niin epävarmoja.

Bertrand Russell

57.12.2008 03:25

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Supo:
On kyllä noloa laitevalmistajilta ja vielä nolompaa idiooteilta jotka ostavat niitä :).Kyllä Ps3 on kova :)
Asiaanhan ei yhtään vaikuta se, että koneessa on valmiiksi prosessorit ja näytönohjaimet nopeuttamaan toimintoja, sekä valmistaja on blu-ray:n kehittäjä ;=. Tosin aivan samahan se on, käynnistyykö se levy sekunin nopeammin vai hitaammin. Ei sillä, kyllähän tuo tällä hetkellä on paras BR soitin. Vaan tarve sellaiselle ei ole kovin kova.

614.12.2008 18:20

Tietokoneeseen maksaa alle 100€ bluray asema ja jos on ennastaan tehokas kone, niin halvimmaks tulee ostaa vaan tuo asema

718.12.2008 14:30

Kuten njiko aiemmin totesi, kohtuullisen tehokkaan tietokoneen omistavat sijoittavat rahansa viisaammin ostaessaan pelkän blu-ray -aseman koneeseen. Ja mitä esim. nopeuteen tulee, tietokone peittoaa jopa PS3:n mennen tullen. Jostain luin mittauksen että PS3:lla kestää 1min 16s ennen kuin itse elokuva alkaa...omalla tietokoneellani vastaava aika oli n. 25s.

818.12.2008 16:05

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti fuel150:
Kuten njiko aiemmin totesi, kohtuullisen tehokkaan tietokoneen omistavat sijoittavat rahansa viisaammin ostaessaan pelkän blu-ray -aseman koneeseen. Ja mitä esim. nopeuteen tulee, tietokone peittoaa jopa PS3:n mennen tullen. Jostain luin mittauksen että PS3:lla kestää 1min 16s ennen kuin itse elokuva alkaa...omalla tietokoneellani vastaava aika oli n. 25s.
Siis levy sisään ja leffa käytiin 1min 16s? Ei mulla ainakaan.

919.12.2008 22:14

Niin, siis tuolla kommentilla halusinkin vähän herätellä keskustelua noista todellisista latausajoista mitä kullakin käyttäjällä on ollut. Aika tietysti riippuu käytettävästä levystä sisällön mukaan, mutta itselläni oli muistaakseni Batman - Yön Ritari koneessa kun tuon ajan mittasin.

1019.12.2008 23:13

Ja vielä täsmennyksenä, että ajan mittasin siitä hetkestä kun levyn laitoin koneeseen siihen hetkeen, kun varsinainen elokuva alkoi (kaikkien mainosten ja valikkojen jälkeen).

1119.12.2008 23:45

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti fuel150:
Ja vielä täsmennyksenä, että ajan mittasin siitä hetkestä kun levyn laitoin koneeseen siihen hetkeen, kun varsinainen elokuva alkoi (kaikkien mainosten ja valikkojen jälkeen).
Quottaan tässä nyt taasen tätä hifimaailman 6/2008 testiä missä oli PS3 vs Pöytäsoittimiet. Testissä todettiin seuraavaa
Lainaus:
PS3 on vertailun ylivoimaisesti nopein Blu-ray-soitin. Se on myös selvästi ripein mitä valikoissa liikkumiseen ja komentoviiveeseen tulee.
Tuossa oltiin testattu myös nopeus siitä kun työnnetään levy koneeseen ja levyn toisto alkaa ja aikaa oli kulunut 18sec. Siinä oli myös reipas 10 eri testiä jossa mitattiin toiminto aikoja ja mielestäni PS3 voitti kaikki testit.

Ja oma kommenttini muutenkin tähän on se että kyllä pöytäsoittimista tuo PS3 on ominaisuuksiinsa nähden erittäin hyvä laite. Ihan jo noiden ääniominaisuuksiensa puolesta.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 19.12.2008 @ 23:52

1219.12.2008 23:50

Onhan tuo nopea kyllä, joskin tuolla omalla koneella tuo levyn toiston aloittaminen tapahtuu hieman alta 10 sekunnin (en vaivautunut ottamaan väliaikaa vaan katsoin siinä kohtaa kelloa). Mutta tosiaan se, mikä on omasta mielestäni kiinnostavampaa, on se kuinka nopeasti sitä itse elokuvaa pääsee seuraamaan, sillä sitähän se pääasiallinen käyttö koskee...vai?

1320.12.2008 00:06

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti fuel150:
Onhan tuo nopea kyllä, joskin tuolla omalla koneella tuo levyn toiston aloittaminen tapahtuu hieman alta 10 sekunnin (en vaivautunut ottamaan väliaikaa vaan katsoin siinä kohtaa kelloa). Mutta tosiaan se, mikä on omasta mielestäni kiinnostavampaa, on se kuinka nopeasti sitä itse elokuvaa pääsee seuraamaan, sillä sitähän se pääasiallinen käyttö koskee...vai?
No pitäisikö meidän sitten laskea aika siitä kun kone laitetaan päälle ja levy sisään? :)

Noh siis hei mielestäni noita ei edes niin kannattaisi lähteä vertailemaan koska mielestäni käyttötavat noilla on aikas erilaiset, tai ainakin uskoisin sen suurella osalla olevan niin.

Olen noita keskusteluja muutamalla foorumilla seurannut ja yleinen mielipide tuntuu olevan se että jos haluat laadukkaan teräväpiirto toistimen kotiteatteriisi hanki PS3. Itse varmaankin tulen hankkimaan seuraavaan koneeseeni Blu-ray aseman ihan siksi että saan niitä leffoja tarpeentullen katsottua myös koneelta.

1420.12.2008 00:14

Joo, oikeessa oot. Tolla pc:llä kattoessa ei ainakaan muita huolia oo ollu kuin ton mediaplayerin suhteen. Täs meni n. 4 kk ennen kuin cyberlink viimein suostui laittamaan uuden patchin jakoon tuosta powerdvd bd-editionista, jossa korjattiin jatkuvia kaatumisia ja uusimpien blu-ray -levyjen toistoon liittyviä ongelmia. Nyt kuitenkin taas toimii kuin ajatus. Huomas vaan niiden nyttemmin taakse jääneiden ongelmien aikana ettei netistä tuntunu löytyvän millään muiden valmistajien blu-ray-levyjä toistavia mediasoittimia...

1521.12.2008 09:41

Itse ostin Sony BDP-S550:n ja olen ollut ihan tyytyväinen. Ei tuon kanssa tarvitse kahveja keittää latausta odotellessa ja kuvanlaatu on hyvä, lisäksi äänet saa monikanavaisena pihalle analogisista liittimistä, mikä pleikkarilla ei olisi onnistunut. Oma vahvistimeni kun ei pidä sisällään HDMI-liittimiä eikä pari vuotta vanhaa vahvaria viitsi alkaa moisen takia vaihtelemaan, varsinkaan näillä palkoilla. Pleikkarissa jotenkin häiritsi lisäksi se, että siinä ei ole minkäänlaista näyttöä.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto