AfterDawn: IT-alan uutiset

Alpha-versio Opera 10:stä ladattavissa

Kirjoittaja Matti Vähäkainu (Google+) @ 5.12.2008 12:53 Kommentteja (16)

Alpha-versio Opera 10:stä ladattavissa Opera Software on julkaissut uuden v10 Alpha 1 -version omasta Opera-selaimestaan. Yritys kertoo, että uutta Presto 2.2 -mallinnusmoottoria käyttävä Opera 10 on jopa 30% edeltäjäänsä nopeampi lataamaan nettisivuja. Mikäli Alpha-version bugit ja rajoitetut ominaisuudet eivät haittaa, niin uutta selainta kannattaa kokeilla jo nyt.
Operan mukaan uusi Presto 2.2 on kesällä julkaistua 2.1 -versiota paitsi nopeampi niin myös tarkempi sivujen mallinnuksessa. Uuden Preston kerrotaan saavan täydet pisteet sivujen mallinnusta testaavassa Acid3-testissä, joka testaa selaimen css-, javascript-, ja html-yhteensopivuutta. Esimerkiksi Firefox 3 -selain saa testistä 71 ja Google Chrome 79 pistettä sadasta.

Lataa Opera v10 Alpha 1 -selain Windowsille, Macille tai Linuxille.

Edellinen Seuraava  

16 kommenttia

15.12.2008 13:06

Se on harmi, ettei Acid -testit oikein kerro tosi elämän tilanteista. Operan kanssa saa tottua siihen, että aina välillä tulee vastaan sivustoja jotka eivät Operan kanssa toimi (vaikka kuinka kikkailisi), mutta toimivat mainiosti IE:llä että Firefoxilla.

Nimim. Pääasiassa Operaa käyttänyt jo vuosia.

Tässä ensimmäisessä alfassa on joitain ärsyttäviä piirteitä, joten tuli palattua nopeasti takaisin versioon 9.62. Nopeudesta vaikea sanoa oliko nopeampi, mutta Gmail tuntui toimivan pikkuriikkisen aavistuksen, siis minimaalisen nopeammin :)

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.12.2008 @ 13:07

25.12.2008 14:12

Lainaus:
Se on harmi, ettei Acid -testit oikein kerro tosi elämän tilanteista. Operan kanssa saa tottua siihen, että aina välillä tulee vastaan sivustoja jotka eivät Operan kanssa toimi (vaikka kuinka kikkailisi), mutta toimivat mainiosti IE:llä että Firefoxilla.

Tämäkin johtuu laiskoista tekijöistä enemmän kuin Operasta. Tekisivät kaikki sivunsa standardien mukaan niin maailma olisi taas hieman parempi paikka. =) Välillä tulee vastaan näitä typeriä sivuja, jotka valittavat ettei Opeara käy. Sitten kun muutan asetuksista selaimen tunnistumaan vaikka IE:ksi niin yhtäkkiä kaikki onkin kunnossa.

35.12.2008 14:18

Juuri noita, ja jopa user scripteillä kikkailua tarkoitin, kun mainitsin ettei aina toimi vaikka kikkailisi. Tokihan se on sivustojen tekijöiden vika monesti, mutta ei se auta selailijaa joka on Operan kanssa liikkeellä :(

Ja kun on tehty jotain jollain tavalla, niin siinä ollaan ja pysytään. Samasta ongelmasta kärsii mm. IE8.

45.12.2008 15:53

Ehkäpä se on tuo ”tosi elämän tilanne” syynä siihen, ettei Opera ole saanut suurempaa suosiota taaksensa.
Omassa käytössäni se on ollut jo niin pitkään, etten edes muista, koska sen ensimmäisen kerran käyttööni otin.
Tuosta Acid-testistä sen verran, että omassa koneessani IE7 sai mahtavat 12:ta pistettä kun Opera 9.62 sai 85.
Tosin Operan WinGogi:lla, millä olisi pitänyt saada ne täydet sata, onnistuin saamaan vain 99.
Testin voi suorittaa omalle selaimelle täällä:
http://acid3.acidtests.org/

55.12.2008 17:14

Eipä tuo Web Standards Project Acid testi nyt paljoa kerro totuudesta.

IE7 oli pakko testata itse.
Eipä IE8 Beta 2 paljoa paremmalta vaikuttanut.


EDIT: http://en.wikipedia.org/wiki/Acid3
Ettei vaan ole Opera 10:ä viilattu vähän tarkoituksella Acid-testien suuntaan? Pitää mielenkiinnolla katsoa miten se pääsee tulevasta Acid4 koitoksesta läpi.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.12.2008 @ 17:30

66.12.2008 13:40

Uusi ooppera on siis nopeampi, yhteensopivampi.. ja minä kun
luulin että nämä ovat afterdawnin UUTISET.

Suurin osa operaa vastustavista firefox fanaatikoista eivät ole
koskaan edes kokeilleet operaa. Ainakin kaikki ystäväni ovat jättäneet firefoxin taakseen kun ovat lopulta suostuneet testaamaan vaihtoehtoa.

Itsekin tosin käytän firefoxia toisinaan muutaman debuggaamista helpottavan plugarin takia, mutta päivittäissurffailussa opera voittaa kyllä joka saralla(hakukoneiden käyttö, sivuilta haku, wand, gesturet, zoomaus, jne. Kaikki toimii firefoxia paremmin.).

727.1.2009 19:30

ie7 tuli acid testissä 5 ja uudella operalla 100


Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 27.1.2009 @ 19:31

81.2.2009 12:45

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti bfr:


Suurin osa operaa vastustavista firefox fanaatikoista eivät ole
koskaan edes kokeilleet operaa. Ainakin kaikki ystäväni ovat jättäneet firefoxin taakseen kun ovat lopulta suostuneet testaamaan vaihtoehtoa.
Sama juttu. Eräs ystäväni valitti, kun kaikki lisäosat eivät aina toimineet toivotulla tavalla FF:ssä, joten ehdotin hänelle Operaa jossa siis suurinosa on jo valmiina. Kokeiltuaan Operaa n. 5minuuttia, tuli hänkin järkiinsä ja siirtyi Operan leiriin. =)

917.2.2009 11:57

Itsekin 10 alphaa käytän. Ei ainakaan vielä ole tullut vastaan mitään ongelmia. Nopeus näkyi mielestäni tuntuvasti vrt. 9.65.


Intel Pentium D915 2.8GHz @ 3.5GHz (Noctua NH-C12P) | ASUS P5LD2-VM DH| 3 Gt PQI DDR2 800Mhz (3 x 1 Gt)| Nvidia GeForce 7950GT 512Mb | LG DVD-RW | Maxtor 320Gt SATA | Mode Com 500W | Antec Sonata II (modifioitu) Revoltec 120mm LED + Antec TriCool 120mm | Logitech LS21 2.1 | Logitech Cordless Desktop EX100 | LG Flatron W2242T & Philips 42PFL4506H/12 | Windows 7 Ultimate
Nintendo Wii & iPhone 4s

103.3.2009 16:52

Hienoa että opera pääsi läpi :) Harmi vaa että kyseinen selain on hidas javascriptissä, muuten olis täydellinen. Tälläselle vauhtia kaipaavan on pakko pysyä firefoxissa ja kun chrome kehittyy, niin siirryn vaikka siihe... Eli operan pojat, panostakaa nopeuteen, ni kyllä se ooppera sieltä konserttisalista maailmalle raikaa ;D

113.3.2009 17:05

Heh, ei se javascript nopeus todellakaan ole kaikki kaikessa. Opera on monesti Firefoxia paljon nopeampi, edelleen.

124.3.2009 17:07

En tiedä mikä on sinusta hidas, mutta kyllä opera firefoxin hakkaa myös javascriptin nopeudessa.

138.3.2009 0:59

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti bfr:
En tiedä mikä on sinusta hidas, mutta kyllä opera firefoxin hakkaa myös javascriptin nopeudessa.

Kyl firefox ja chrome voittaa operan javascriptissä, mutta yleensä nopeus on kiinni pääasiassa muiden tiedostojen määrästä (flash, kuvat, jne...) ja nyt ku löysin mainosten blokkauslistan ja suomenkielisen kielipaketin 10.0 alphalle ni tästä perkele vieköö tuliki mun vakioselain :D Ei olis eile kyl uskonu ;DDDDD Torrentti plug-in ei ees oo kovinkaa paska, sillä onnistuu helposti videoiden lataaminen Pirate baysta :P

149.4.2009 10:58

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti bfr:
En tiedä mikä on sinusta hidas, mutta kyllä opera firefoxin hakkaa myös javascriptin nopeudessa.

Kyl firefox ja chrome voittaa operan javascriptissä, mutta yleensä nopeus on kiinni pääasiassa muiden tiedostojen määrästä (flash, kuvat, jne...) ja nyt ku löysin mainosten blokkauslistan ja suomenkielisen kielipaketin 10.0 alphalle ni tästä perkele vieköö tuliki mun vakioselain :D Ei olis eile kyl uskonu ;DDDDD Torrentti plug-in ei ees oo kovinkaa paska, sillä onnistuu helposti videoiden lataaminen Pirate baysta :P
ikävä tuhota unelmasi mutta tässä on Javascript nopeuden benchmarkin tulokset.

Safari 3.1.2 344 1x (fastest)
Opera 9.5.2 420 1.2x slower
Firefox 3.0.1 (with add-ons*) 506 1.47x slower
Firefox 3.0.1 (no add-ons) 538 1.56x slower
Google Chrome 0.2.149.27 557 1.62x slower
IE8 Beta 2 806 2.35x slower

Eli Safari todella harmillista sanoa mutta Safari on nopein, sitten Opera ja sitten vasta sinun Firefoxisi ja Chromesi. (lähde)

Mutta eipä tuo tee Firefoxista huonoa selainta kun tässä tämän hetkisessä vakaassa Operassa ei ole tuota mainosten blockinta ominaisuutta mutta firefoxissa on. Mutta eipä nuo mainokset niin paljoa kyllä itseä haittaa että vaihtaisin FF:ään.

159.4.2009 12:02

Kyllähän Operasta saa mainokset suodatettua monellakin tapaa. Jos et halua itse niitä pikkuhiljaa estää Operan toiminnolla, hae valmis estolista jostain ja liitä se urlfilter.ini-tiedostoon. Tässä esim. http://www.fanboy.co.nz/adblock/opera/urlfilter.ini

169.4.2009 12:39

Joo, kyllähän Operasta saa mainokset pois, voi vaatia hieman viitseliäisyyttä, mutta lopputuloskin on sitten hyvä.

* Käytä Adblock Plussan tapaista suodatinlistaa Operassa
* Poista mainokset Operalla

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.4.2009 @ 12:39


Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto