AfterDawn: IT-alan uutiset

Raha liikkuu PC-raudassa

Kirjoittaja Matti Vähäkainu (Google+) @ 1.12.2008 10:50 Kommentteja (10)

Raha liikkuu PC-raudassa Jon Peddie Research -tutkimusyhtiön mukaan pelikonsolimarkkinat eivät pysty kilpailemaan PC-pelaamiseen tarkoitettujen komponenttien rahavirran kanssa. Yhtiön mukaan tänä vuonna kulutetaan pelitietokoneisiin yli 20 miljardia dollaria. Tämä on huomattavasti enemmän kuin pelikonsoleiden yhteenlaskettu myynti.
Yhtiön mukaan taloustaantuma ei vaikuta niin paljoa PC-rautaan kuin pelikonsoleihin. Tasaista kasvua on odotettavissa vuosi vuodelta ja vuonna 2012 JPR ennakoi tietokonekomponenttejen ja -lisälaitteiden myyvän yli 34 miljardin dollarin arvosta.

Myyntilukemien ulkopuolelle jäävät ohjelmistot - tai tässä tapauksessa pelit - jotka myyvät konsoleille huomattavasti paremmin. PC-pelaajat kuluttavat peleihin huomattavasti vähemmän rahaa kuin konsolipelaajat, johon osasyynä nähdään PC-pelaajien korkeampi peliuskollisuus, jolloin muutamaa ostettua peliä pelataan useampia vuosia esimerkiksi verkossa.

Jon Peddie huomautti myös, että jokainen PC-pelaaja ei osta useiden tuhansien pelikonetta, vaan pelaajia löytyy jokaisesta tietokonesegmetistä - kasvua on havaittu myös peliläppäreiden osalta.

AfterDawn.com:n Laitevertailusta löytyy kattava määrä tietokonekomponentteja, pelikonsoleita ja sekä PC- että konsolipelejä.

Edellinen Seuraava  

10 kommenttia

11.12.2008 10:54

Ja sitten waretellaan ja valitellaan että ei ole muka varaa ostaa pelejä ja ohjelmia.

21.12.2008 11:38

pelikonsolimarkkinat eivät pysty kilpailemaan PC-pelaamiseen tarkoitettujen komponenttien rahavirran kanssa.

Helevetin hyvä..ottais pattiin päivitellä ps3:sta samaan tahtiin kuin pc:tä jotta uusi/uudet pelit toimisivat!! Konsoli on konsoli ja pc on pc...

31.12.2008 11:43

Joo itsellä on 360 ja peliläppäri (oli vielä noin 6kk sitten) ja kohta koneen rakennan.Itsellä menee rahaa vähän kummankin peleihin.

41.12.2008 13:01

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti recoil:
pelikonsolimarkkinat eivät pysty kilpailemaan PC-pelaamiseen tarkoitettujen komponenttien rahavirran kanssa.

Helevetin hyvä..ottais pattiin päivitellä ps3:sta samaan tahtiin kuin pc:tä jotta uusi/uudet pelit toimisivat!! Konsoli on konsoli ja pc on pc...
Enemmän ottaisi pattiin jos PCtä ei pystyisi päivittämään ollenkaan.

51.12.2008 20:16

"PC-pelaajat kuluttavat peleihin huomattavasti vähemmän rahaa kuin konsolipelaajat, johon osasyynä nähdään PC-pelaajien korkeampi peliuskollisuus"

Ja syyhän on siinä että PC:lle tehdään huippu nettipelejä,itse olen ostanut Battlefiel,Call of Duty 2,4 ja 5:sen ja Call of Duty 5:ssa en
ole edes pelannut yksinpeliä vaan heti nettisotimaan.

Syyhän tähän on nettipelin suuri jännitys ja haasteellisuus jota en ainakaan itse saa irti yksinpeleistä.

Ainoat yksinpelit joita olen pelannut ovat Civization 4 mikä oli aika hauska oman aikansa ja Far Cry 2 minkä ostin tyhmyyttäni hypen takia ja jäi kesken tylsyyden ja takia.

Pelikoneeseen taas on uponnut jo varmaan tuhansia euroja sillä tämä on harrastukseni ja nettisotijallehan fps on kaikki kaikessa.

61.12.2008 22:10

Lainaus:
Pelikoneeseen taas on uponnut jo varmaan tuhansia euroja sillä tämä on harrastukseni ja nettisotijallehan fps on kaikki kaikessa
mut mpeli konsolilla pelaaminen on halvempaa esim kaikki PS3 pelit toimii PS3 mut ostappa Far Cry 2 ym uutuus peli PC:eelle ja pistä kaikki maximille niin kone menee polvilleen kun taas 399€ hinalla kaikki PS3 pelit toimii yhtä hyvin

ja pelkästään yks osa jonka hankinAtin 4870 X2 hetki sitten makso enemmän kuin koko toimiva PS3 parilla pelillä tän hetkinen oma PC on 3,5 PS3 tai 5 X-Box 360 hintainen ja vielä vuoden päästäkin pelaan PS3 yhtä hyvällä FPS pelejä kun tänään mutta PC kanssa se ei tule onnistumaan mut empä silti kumastakaan luovu pois

72.12.2008 7:25

Eipäs nyt liioitella,kyllä niitä pc:n pelejä voi vuoden vanhallakin koneella hyvin pelata.Peleissä on laaja skaala erilaisia asetuksia millä ne saa pyörimään vanhemmallakin koneella.

82.12.2008 8:13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Supo:
Eipäs nyt liioitella,kyllä niitä pc:n pelejä voi vuoden vanhallakin koneella hyvin pelata.Peleissä on laaja skaala erilaisia asetuksia millä ne saa pyörimään vanhemmallakin koneella.
Noin vuosi sitten itsekin viimeksi koneeni päivitin sillä hetkellä kalleimmalla raudalla, ja yhä pyörii kaikki uudetkin pelit 1920x1200 resolla, jopa tuo Far Cry 2. Crysis Warheadissa piti tosin jo tiputtaa kun meinas tukehtua hiukan liikaa.

Pleikka3n omistan kyllä muuten, mutta räiskintöjä ei tuteilla pelata.

92.12.2008 10:38

Niin eihän tuo pc:n rahastus uudella raudalla ole mitään uutta, esim: NV, Intel tekevät sitä välillä aika törkeesti varsinkin NV. Tosin konsoli puoli on myös nostamassa päätään päivitys rumbassa tosin se on vielä rajoittunut kiintis/softa tasolle onneksi.

Meiltä löytyy konsoli poikineen vanha Snes on se paras edelleen, vaikka tehohirmu 360 elite on töllön alla, myös pelikelpoinen pc lojuu jolla minä pelaan mieluummin kuin xo:lla, se Snes on hienolaite jollaista tuskin enää tulee, tarkoitan käytön helppoutta ja hauskuutta (peleissä) vertoja laitteelle vetää vain Wii. Konukka hemmot kinaavat kumpi parempi ms vai sony tuote...sinnähän kinaavat pc on aina se nro 1.

102.12.2008 14:28

"mut mpeli konsolilla pelaaminen on halvempaa esim kaikki PS3 pelit toimii PS3 mut ostappa Far Cry 2 ym uutuus peli PC:eelle ja pistä kaikki maximille niin kone menee polvilleen kun taas 399€ hinalla kaikki PS3 pelit toimii yhtä hyvin "

Tottahan tuo että konsolilla on paljon halvempaa mutta itseäni se ei kiinnosta sillä jos haluaa todella laadukasta nettipelaamista niin kyllä se on PC,jo hiiri-näppis ohjaus vie selkeästi voiton konsoleista ja eipä taida konsoleille olla kunnon nettisota peliä,ainakaan suuremmilla pelaajamäärillä.

Eipä tuo Far Cry 2 saanut omaa konettani polvilleen maksimiasetuksillakaan vaikka ei nyt ihan sujuvaa ruudunpäivitystä ollutkaan ja netissä pelaan näytön ominaisresoluutiolla mutta kaikki herkut pois,ei siinä ehdi maisemia katsella.

No se tästä,jos lähtis katsomaan löytyykö servereiltä pelikavereita.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto