AfterDawn: IT-alan uutiset

GTA IV:n PC-versiosta löytyy SecuROM-suojaus

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 29.11.2008 12:04 Kommentteja (74)

GTA IV:n PC-versiosta löytyy SecuROM-suojaus Tänä keväänä pelikonsoleille julkaistu GTA IV -peli saapuu ennen joulua myös PC:lle, mutta kuluttajien harmiksi pelistä tulee löytymään paljon negatiivisia uutisotsikoita kerännyt SecuROM-suojaus.
GTA IV:n kohdalla pelin asennuskertoja ei kuitenkaan rajoiteta, mutta peli pitää aktivoida internet-yhteyden avulla ennen pelaamista. Tämän aktivoinnin voi tarvittaessa suorittaa toisella tietokoneella, jolloin internet-yhteyden ulottumattomissa olevat tietokoneet voivat myös pelata yksinpeliä. Aktivointi pitää kuitenkin uusia, jos tietokoneen sisältä löytyviä komponentteja vaihdetaan enemmän kuin yksi kappale. Täten esim. pelkän näytönohjaimen vaihtaminen ei vaadi pelin uudelleenaktivointia, mutta näytönohjaimen ja suorittimen vaihtaminen vaatii pelin uudelleenaktivointia.

Kaupassa myytävän version lisäksi SecuROM-suojaus löytyy myös Steamin kautta ladattavasta versiosta. Kaupassa myytävien pelien kohdalla pelaajan on pidettävä pelin DVD-levyä asemassa, jotta pelin pelaaminen onnistuu. Steam-version kanssa vastaavaa rajoitusta ei luonnollisesti ole.

SecuROM-suojauksen negatiivisia puolia on kuitenkin yritetty kompensoida muutamilla seikoilla, joiden toivotaan vähentävän pelin luvatonta lataamista. Rockstarin edustajan mukaan laillisin keinoin pelinsä hankkineet pelaajat voivat ladata peliin lisää sisältöä Rockstar Games Social Club -palvelusta. Rockstar tulee myös ohjeistamaan kuluttajia siitä, kuinka SecuROM-suojauksen jäänteet saa poistettua tietokoneelta GTA IV -pelin poistamisen jälkeen. Näiden seikkojen lisäksi peliin on usutettu useita eri kohtia, joissa pelin laillisuus tarkistetaan, jonka vuoksi huonoa piraattikopiota pelaavat pelaajat voivat kokea pelissä epämieluisia yllätyksiä, jonka lisäksi pelissä eteneminen voi osoittautua mahdottomaksi.

Edellinen Seuraava  

74 kommenttia

129.11.2008 12:12

Tähän tämä piratismi johtaa. Mutta ymmärrän kyllä Rockstaria tässä, eikä tuo internetaktivointi niin kauhealta omaan korvaan ole koskaan kuullostanutkaan. Keskiviikkona tämä pitää jokatapauksessa käydä hakemassa...

229.11.2008 12:39

"Stream-version kanssa vastaavaa rajoitusta ei luonnollisesti ole."

Pitäisi varmaan lukea Steam-version...

329.11.2008 12:41

Ei näin !"#¤%& Taas yksi peli lisää joka jää kaupan hyllylle SecuROM:in takia. Itse en tuota SecuROM asenna koneelle, vaikka miten loistava peli olisi kyseessä. Mielummin vaikka sitten hankin pelin jostain muualta ilman SecuROM...

429.11.2008 12:54

ainahan on xbox360 + ps3 jolla pelata ;)

529.11.2008 13:01

GTA on vaan tunnetusti konsoleilla aikamoista kuraa verrattuna PC versioihin, varsinkin jos mukaan lasketaan vielä kaikki ne miljoonat fanien tekemät parannnukset, modit ja lisät mitä pc versioon tulee.

629.11.2008 13:07

Joka kerta kun kuulee/lukee sanan SecuROM alkaa päässä soimaan valmiit ärräpäät.

Asennuskertojen rajoituksen poisto on sentään pieni askel parempaan suuntaan. Pieni plussa siitä.

729.11.2008 13:55

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jonzcu:
GTA on vaan tunnetusti konsoleilla aikamoista kuraa verrattuna PC versioihin, varsinkin jos mukaan lasketaan vielä kaikki ne miljoonat fanien tekemät parannnukset, modit ja lisät mitä pc versioon tulee.
Aijaa? Oon aina luullu että konsoliversiossa ei ole mitään eroa PC-versioon verrattuna.

829.11.2008 14:22

Onhan tuo asennuskertojen rajoituksen poistaminen hyvä juttu mutta en edelleenkään tykkää siitä. Ärsyttävä pelata levyn kanssa varsinkin kun Sonatan etuluukku alkaa rämisemään...

929.11.2008 14:39

Huooh tuli toiki peli varattua...

1029.11.2008 14:58

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti zereg:
Tähän tämä piratismi johtaa. Mutta ymmärrän kyllä Rockstaria tässä, eikä tuo internetaktivointi niin kauhealta omaan korvaan ole koskaan kuullostanutkaan. Keskiviikkona tämä pitää jokatapauksessa käydä hakemassa...
Kopiosuojauksissa ei todellakaan ole kyse taistelusta piratismia vastaan eikä piratismi ole näihin mitenkään muuten syypää, kuin että sitä käytetään tekosyynä kopiosuojauksille. Oikea syy kopiosuojauksiin on saada mediasta yhtä vahginoittuvainen kuin mitä wanhat kunnon kuluvat kasetit olivat aikoinaan.

Digitaalinen sisältö ei vahingoitu periaatteessa ikinä, koska siitä voi aina tehdä varmuuskopioita joiden laatu on 100% sama kuin alkuperäisen. Estämällä varmuuskopioiden tekeminen pakotetaan kuluttajat ostamaan sama materiaali useaan kertaan.

Hyvänä esimerkkinä on nämä lopetetut DRM-musiikkia myyvät kaupat joita on ollut uutisissa pari kappaletta. Kun niiden autentikaatiota tarjoavat palvelimet jossain välissä pistetään matalaksi niin niistä ostettu musiikki lopettaa toimimisen. Eli siis hajoaa vähän samalla tavalla kuin VHS- tai C-kasetit kuluivat huonolaatuiseksi. Ja kuluttajan pitää taas maksaa elokuvasta/musiikista uudelleen. Juuri tämä on se syy miksi suuret levy-yhtiöt haluavat musiikkiaan myytävän vain DRM-suojattuna. Lisäbonuksena he eivät joudu näistä edes vastuuseen koska syyllisen penkille joutuu toimintansa lopettava kauppa.

Toinen hyvä esimerkki on DVD-levyt jotka varsinkin kirjastokäytössä kuluvat lopulta käyttökelvottomaksi. Mutta onko kirjastoilla lupaa tehdä näistä varmuuskopiota vaikka se olisi teknisesti erittäin helppoa ja edullista? Ei ole, koska laki kieltää kiertämästä "tehokasta" kopiosuojausta.

1129.11.2008 15:01

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jonzcu:
GTA on vaan tunnetusti konsoleilla aikamoista kuraa verrattuna PC versioihin, varsinkin jos mukaan lasketaan vielä kaikki ne miljoonat fanien tekemät parannnukset, modit ja lisät mitä pc versioon tulee.
Aijaa? Oon aina luullu että konsoliversiossa ei ole mitään eroa PC-versioon verrattuna.
Asia vaan on näin. Ne konsolit versiot on nii kuraa... toi SecuROM on paljon pienempi vaiva.

1229.11.2008 15:31

Kyllä jää peli kaupan hyllylle ja parempi/toimivamman version voi sitten hakea vaikka TBP:stä. Kiitos mutta ei kiitos.

1329.11.2008 15:33

Lainaus:
Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jonzcu:
GTA on vaan tunnetusti konsoleilla aikamoista kuraa verrattuna PC versioihin, varsinkin jos mukaan lasketaan vielä kaikki ne miljoonat fanien tekemät parannnukset, modit ja lisät mitä pc versioon tulee.
Aijaa? Oon aina luullu että konsoliversiossa ei ole mitään eroa PC-versioon verrattuna.
Asia vaan on näin. Ne konsolit versiot on nii kuraa... toi SecuROM on paljon pienempi vaiva.
Pitää kai sen pc:kin olla aika tykki jotta pääsee samaan ku X-box.
Ja x-box on varmasti halvempi.

1429.11.2008 15:34

Lukekaa se juttu kokonaan ennenkuin alatte nillittämään.

1529.11.2008 15:55

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Oevoe:
Onhan tuo asennuskertojen rajoituksen poistaminen hyvä juttu mutta en edelleenkään tykkää siitä. Ärsyttävä pelata levyn kanssa varsinkin kun Sonatan etuluukku alkaa rämisemään...

No ei se varmaan sitä levyä nyt kokoajan lue...peliä käynnistäessä vaan! ;)

1629.11.2008 16:05

Lainaus:
Oikea syy kopiosuojauksiin on saada mediasta yhtä vahginoittuvainen kuin mitä wanhat kunnon kuluvat kasetit olivat aikoinaan.


Ei mitään tuotetta ole mahdollisuus vaihtaa jos sen itse hajoittaa, jos tiputat kahvikuppisi lattialle niin ei sitä kukaan ole sinulle korvaamassa, eikä pelejen/musiikin/leffojen tarvitse olla poikkeus. Hajottaminen ei ole mikään syy kopioimiseen, minulla on lukemattomia DVD:itä, pelejä, cd:tä ym. ym. eikä yksikään ole sen huonommassa kunnossa kun ostaessa, vaikka niitä useasti käytänkin, pitää osata käsitellä tavaroitaan oikein, ja vaikka ikä jotain tuotetta heikentää, niin ei mikään ole ikuista, miksi digitaalimateriaalin pitäisi olla poikkeus.

Netti voisi mielestäni olla nykypäivänä välttämätön pelien pelaamisessa, sillä tuskin kenelläkään on tietokonetta, joka nykypelit pyörittää, mutta ei laajakaista yhteyttä.

Tai rockstars olisi vain pitänyt koko pelin konsoleilla, koska valitettavan moni jättää jopa konsolit ostamatta koska "tietokoneella ei tarvitse maksaa peleistä" Toivotaan että tälläkertaa piraattiestot toimii ja piraatit joutuvat "kokemaan pelissä epämieluisia yllätyksiä, jonka lisäksi pelissä eteneminen voi osoittautua mahdottomaksi."

Yhteenveto: maksakaa peleistä tai älkää pelatko

- Teku

1729.11.2008 16:12

Lainaus:
Toivotaan että tälläkertaa piraattiestot toimii ja piraatit joutuvat "kokemaan pelissä epämieluisia yllätyksiä, jonka lisäksi pelissä eteneminen voi osoittautua mahdottomaksi.
Hyvin sanottu.

1829.11.2008 16:13

Lainaus:
Kaupassa myytävien pelien kohdalla pelaajan on pidettävä pelin DVD-levyä asemassa, jotta pelin pelaaminen onnistuu.
Mun mielestäni melkein kaikkien pelien DVD-levyjä pidetään asemassa silloin kun pelaa. Toki asema lukee vain käynnistys hetkellä.

Tulee hommattua STEAMIN kautta.

1929.11.2008 16:21

Lainaus:
Lainaus:
Oikea syy kopiosuojauksiin on saada mediasta yhtä vahginoittuvainen kuin mitä wanhat kunnon kuluvat kasetit olivat aikoinaan.


Ei mitään tuotetta ole mahdollisuus vaihtaa jos sen itse hajoittaa, jos tiputat kahvikuppisi lattialle niin ei sitä kukaan ole sinulle korvaamassa, eikä pelejen/musiikin/leffojen tarvitse olla poikkeus. Hajottaminen ei ole mikään syy kopioimiseen, minulla on lukemattomia DVD:itä, pelejä, cd:tä ym. ym. eikä yksikään ole sen huonommassa kunnossa kun ostaessa, vaikka niitä useasti käytänkin, pitää osata käsitellä tavaroitaan oikein, ja vaikka ikä jotain tuotetta heikentää, niin ei mikään ole ikuista, miksi digitaalimateriaalin pitäisi olla poikkeus.

Netti voisi mielestäni olla nykypäivänä välttämätön pelien pelaamisessa, sillä tuskin kenelläkään on tietokonetta, joka nykypelit pyörittää, mutta ei laajakaista yhteyttä.

Tai rockstars olisi vain pitänyt koko pelin konsoleilla, koska valitettavan moni jättää jopa konsolit ostamatta koska "tietokoneella ei tarvitse maksaa peleistä" Toivotaan että tälläkertaa piraattiestot toimii ja piraatit joutuvat "kokemaan pelissä epämieluisia yllätyksiä, jonka lisäksi pelissä eteneminen voi osoittautua mahdottomaksi."

Yhteenveto: maksakaa peleistä tai älkää pelatko

- Teku
Et nyt oikein taida tajuta mailman menoa?. Kyllähän konsoleillekkin pelataan niitä piraatti pelejä vaikka kuinkapaljon. PS1 aikoihin en muista kenellä olisi ollut pleikkari missä ei modpiiriä ollut ja suurin osa peleistä oli piraatteja. Sitten kaikki ei halua pelata konsolilla koska konsolilla on harvinaisen perseestä pelata fps pelejä ja strategia pelejä tai yli päätänsä sellaisia pelejä missä pitää tähdätä johonkin.

2029.11.2008 17:10

Lainaus:
konsolilla on harvinaisen perseestä pelata fps pelejä ja strategia pelejä tai yli päätänsä sellaisia pelejä missä pitää tähdätä johonkin.
Jos ei osaa niin sitten ei osaa ;-D

edit. hups Steam-versiossakin oli securom, my bad <.<
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29.11.2008 @ 17:12

2129.11.2008 17:21

poistettu

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.11.2009 @ 22:36

2229.11.2008 17:21

Itse ainakin lataan tämän, olen jo kerran maksanut tästä.

2329.11.2008 17:39

Jää nähtäväksi miten ne hienot piraattiversioiden pelaajia estävät synsteemit tulevat toimimaan. Itse epäilen syvästi, sillä näin suosittuun peliin kaikki isoimmat groupit käyttävät varmasti kaiken mahdollisen osaamisensa ja aikansa, jotta saavan täysin toimivat wareversiot meille jakoon. Toivotaan, että onnistuvat tekemään toimivan ;).

2429.11.2008 17:45

Tyypit täällä sanoo että taas yksi peli joka jää kaupan hyllylle taitaa olla huono tekosyy warettamiselle. Hyvistä peleistä pitää maksaa jotta niitä saadaan jatkossakin!

2529.11.2008 18:21

eipä toi internetaktivointi mua haittaa. Ainut mikä häiritsee, että jos ostaa normikaupasta ni pitää pitää dvd-levyä asemassa, joka nostaa melutasoa liikaa.

2629.11.2008 18:56

Todennäköisesti tämäkin löytyy kräkättynä TPB:stä tai vastaavasta jo ennen kuin saapuu kauppojen hyllyyn...

2729.11.2008 19:02

Kuka retardi ny etes koneella Gta:ta pelaa?? No ei vaiskaan kaikki omalla tyylillään, mutta gta:t kyllä ovat parempia konsoleilla IMO. Padilla paljo parempi pelata mitä näppiksellä ja hiirellä gta:ta.

Mutta asiaan. Kyllähän se on näin että hyvästä kannattaa maksaa eikö?

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29.11.2008 @ 19:05

2829.11.2008 19:03
anaheim
Inactive

Ostan tämän pelin luultavasti, tosin myös tietokoneeni kaipaa "pientä" päivitystä samalla. Toivottavasti joku crack tulee ettei tarvi dvd:tä asemassa pitää. Eipä tuo netissä aktivointi suuremmin häiritse, jos sujuu helposti.

2929.11.2008 19:29
Kellopeli
Inactive

Olis kiva tietää kuinka paljon nämä kopiosuojaukset oikeasti vähentää pelin warettamista / tuo pelin tekijälle enemmän rahaa. Kopiosuojauksesta riippumatta peli on kräkättynä p2p viimeistään sinä päivänä, kun peli ilmestyy kauppojen hyllyille ja varmasti pelin tekijä tietää sen hyvin. Kuitenkin peleihin kehitellään koko ajan monimutkasempia suojauksia, mikä alkaa olla monelle potentiaaliselle pelin ostajallekkin jo liikaa.

3029.11.2008 19:32

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti zipzap:
Itse en pelaile, mutta tämä komponenttien vaihto mietityttää. Mikä lasketaan komponentiksi? USB-tikku, ulkoinen kiintolevy, Tv-tikku, w-/lan kortti jne. USB/firewire/esata laitteet???. Nämä nimittäin ovat osia, jotka vaihtuvat monilla viikottain, ellei päivittäin.

Ainakaan järjenmukaan nämä eivät ole komponenttejä, vaan lisälaitteita. Järjen mukaan myöskään muistin vaihtaminen ei vielä vaikuta asiaan, sitäkin on niin helppo lisäillä (ja ei se Windowseihinkaan vaikuta..). Varmaan jos prossun tai emon vaihtaa, niin sitten..

3129.11.2008 19:33

Lainaus:
Ei mitään tuotetta ole mahdollisuus vaihtaa jos sen itse hajoittaa, jos tiputat kahvikuppisi lattialle niin ei sitä kukaan ole sinulle korvaamassa, eikä pelejen/musiikin/leffojen tarvitse olla poikkeus. Hajottaminen ei ole mikään syy kopioimiseen, minulla on lukemattomia DVD:itä, pelejä, cd:tä ym. ym. eikä yksikään ole sen huonommassa kunnossa kun ostaessa, vaikka niitä useasti käytänkin, pitää osata käsitellä tavaroitaan oikein, ja vaikka ikä jotain tuotetta heikentää, niin ei mikään ole ikuista, miksi digitaalimateriaalin pitäisi olla poikkeus.

Netti voisi mielestäni olla nykypäivänä välttämätön pelien pelaamisessa, sillä tuskin kenelläkään on tietokonetta, joka nykypelit pyörittää, mutta ei laajakaista yhteyttä.

Tai rockstars olisi vain pitänyt koko pelin konsoleilla, koska valitettavan moni jättää jopa konsolit ostamatta koska "tietokoneella ei tarvitse maksaa peleistä" Toivotaan että tälläkertaa piraattiestot toimii ja piraatit joutuvat "kokemaan pelissä epämieluisia yllätyksiä, jonka lisäksi pelissä eteneminen voi osoittautua mahdottomaksi."

Yhteenveto: maksakaa peleistä tai älkää pelatko

- Teku

Jos maksaa vaikka 50 euroa tuotteesta, niin pitäisi sille saada ainakin vuoden takuu ja uusi tilalle, jos lopettaa sen aikana toimimisen.

3229.11.2008 19:47

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Kellopeli:
Olis kiva tietää kuinka paljon nämä kopiosuojaukset oikeasti vähentää pelin warettamista / tuo pelin tekijälle enemmän rahaa. Kopiosuojauksesta riippumatta peli on kräkättynä p2p viimeistään sinä päivänä, kun peli ilmestyy kauppojen hyllyille ja varmasti pelin tekijä tietää sen hyvin. Kuitenkin peleihin kehitellään koko ajan monimutkasempia suojauksia, mikä alkaa olla monelle potentiaaliselle pelin ostajallekkin jo liikaa.
Tavoitehan tälläkin suojauksella on estää antamasta peliä kaverille tai myymästä edelleen ostamaansa tuotetta. Tähän liittyy varsinkin se että dvd pitää pitää asemassa jatkuvasti. Internet piratismiin vaikuttavaa suojausta ei vielä ole kukaan onnistunut tekemään ja vaikka ymmärtääkseni internet aktivoinnilla sitä yritetäänkin estää ei se luultavasti taaskaan onnistu saamaan muuta aikaan kuin sen että maksavat asiakkaat kärsivät.

3329.11.2008 20:21

Rockstar potkii itseään jalkaan ja pakkottaa jälleen yhden hyvän pelin hankkimisen piraattina. Pitääpä pitää silmällä torrent sivuja "puhtaan" version saamiseksi.

3429.11.2008 20:32

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ropocop:
Kuka retardi ny etes koneella Gta:ta pelaa?? No ei vaiskaan kaikki omalla tyylillään, mutta gta:t kyllä ovat parempia konsoleilla IMO. Padilla paljo parempi pelata mitä näppiksellä ja hiirellä gta:ta.

Padin saa myös pc:lle

3529.11.2008 22:02

Lainaus:
Näiden seikkojen lisäksi peliin on usutettu useita eri kohtia, joissa pelin laillisuus tarkistetaan, jonka vuoksi huonoa piraattikopiota pelaavat pelaajat voivat kokea pelissä epämieluisia yllätyksiä, jonka lisäksi pelissä eteneminen voi osoittautua mahdottomaksi.

En tiedä muista, mutta itse olen joskus aiemminkin kuullu vastaavanlaisia hehkutuksia siitä kuinka kopiosuojaus x on niin varma ja luotettava. Aina ne on osoittautuneet pelkäksi legendaksi...
Lainaus:

Hyvänä esimerkkinä on nämä lopetetut DRM-musiikkia myyvät kaupat joita on ollut uutisissa pari kappaletta. Kun niiden autentikaatiota tarjoavat palvelimet jossain välissä pistetään matalaksi niin niistä ostettu musiikki lopettaa toimimisen. Eli siis hajoaa vähän samalla tavalla kuin VHS- tai C-kasetit kuluivat huonolaatuiseksi.

Tämä onkin muuten hiton hyvä pointti. En ole itse tullut koskaan ajatelleeksi.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29.11.2008 @ 22:05

3629.11.2008 22:13

Meikäläisen GTA IV:sta tulee löytymään RELOADED-suojaus >)

3730.11.2008 0:33

Vois Rockstar lopettaa kokonaa PC versioiden teon.

3830.11.2008 0:45

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ahet:
Vois Rockstar lopettaa kokonaa PC versioiden teon.
Vasta kun pc versiot tuottavat tappiota.

3930.11.2008 0:57

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ibanez90:
Tyypit täällä sanoo että taas yksi peli joka jää kaupan hyllylle taitaa olla huono tekosyy warettamiselle.
Mä taas sanon: Software is like XXX, it's better when it's free :)

Toivottavasti helpotti tekosyitten ettimistä..

4030.11.2008 1:23

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Kellopeli:
Olis kiva tietää kuinka paljon nämä kopiosuojaukset oikeasti vähentää pelin warettamista / tuo pelin tekijälle enemmän rahaa.

Ei vähennä warea/lisää kustannuksia, ks. world of goo. Mutta kyse on periaatteesta, ei tuotosta.

4130.11.2008 1:47

"...jonka vuoksi huonoa piraattikopiota - - -" PROPAGANDAA!

4230.11.2008 2:50

Lainaus:
Kuka retardi ny etes koneella Gta:ta pelaa?? No ei vaiskaan kaikki omalla tyylillään, mutta gta:t kyllä ovat parempia konsoleilla IMO. Padilla paljo parempi pelata mitä näppiksellä ja hiirellä gta:ta.
GTA on tietokoneella paljon parempi ku konsolilla, tattiohjaus on perseestä.

Saisivat kyllä lopettaa tuon securom paskan kylvämisen joka peliin, se ei edes häiritse waretusta yhtään ja vaikeuttaa maksavien asiakkaiden pelaamista. Ainoa minkä securom tekee on että se estää pelin jälleenmyynnin, mikä on sen ainoa tarkoitus muutenkin. Kumma juttu kun pelkästään tietokonepelien jälleenmyyntiä yritetään estää, konsolipelien jälleenmyyntihän on paljon suositumpaa.

Henkilökohtaisesti en maksa mistään tuotteesta missä on minkäänlainen kopiointisuojaus, ei niin että olisi edes varaa yhtään peliä ostaa mutta vaikka oliskin niin kopiointisuojauksen sisältävä materiaali boikotissa.

Lainaus:
Tai rockstars olisi vain pitänyt koko pelin konsoleilla, koska valitettavan moni jättää jopa konsolit ostamatta koska "tietokoneella ei tarvitse maksaa peleistä" Toivotaan että tälläkertaa piraattiestot toimii ja piraatit joutuvat "kokemaan pelissä epämieluisia yllätyksiä, jonka lisäksi pelissä eteneminen voi osoittautua mahdottomaksi."
GTA 4:n on saanut ainakin xbox 360:selle jo 7 kuukautta netistä joten ei warettaminen ole pelkkä tietokonepelien ongelma, se on vain tietokoneella paljon helpompaa.

4330.11.2008 3:37

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ropocop:
Kuka retardi ny etes koneella Gta:ta pelaa?? No ei vaiskaan kaikki omalla tyylillään, mutta gta:t kyllä ovat parempia konsoleilla IMO. Padilla paljo parempi pelata mitä näppiksellä ja hiirellä gta:ta.

Mutta asiaan. Kyllähän se on näin että hyvästä kannattaa maksaa eikö?
Alkoi naurattamaan. Monet konsolipelit (FPS tyyliset) kärsii juuri tuosta tatti-ohjauksesta, koska se tähtääminen vie aina tyyliin joku 10 sekunttia. Eli sulla on aikaa sohia sen tatin kanssa 10 sekunttia ennen kuin kukaan osuu suhun. PC:llä kiitos näppis/hiiri yhdistelmän ratkaisut on tehtävä silmänräpäyksessä. Tämä on näkyny noissa konsolikäännöksissä, joka teki mm. San Andreaksesta erittäin helpon pelin. Oi niitä aikoja kun pelit vielä koettelivat hermoja ja kykyjä!

4430.11.2008 8:09

Nojoo eiköhän tämä peli nyt tule muutenkin ostettua, eikä waretettua.Peli löytyy jo boxilla, mutta ei se haittaisikaan myöhemmin koneelle tätä ostaa :)

4530.11.2008 11:41

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ropocop:
Kuka retardi ny etes koneella Gta:ta pelaa?? No ei vaiskaan kaikki omalla tyylillään, mutta gta:t kyllä ovat parempia konsoleilla IMO. Padilla paljo parempi pelata mitä näppiksellä ja hiirellä gta:ta.

Mutta asiaan. Kyllähän se on näin että hyvästä kannattaa maksaa eikö?
Alkoi naurattamaan. Monet konsolipelit (FPS tyyliset) kärsii juuri tuosta tatti-ohjauksesta, koska se tähtääminen vie aina tyyliin joku 10 sekunttia. Eli sulla on aikaa sohia sen tatin kanssa 10 sekunttia ennen kuin kukaan osuu suhun. PC:llä kiitos näppis/hiiri yhdistelmän ratkaisut on tehtävä silmänräpäyksessä. Tämä on näkyny noissa konsolikäännöksissä, joka teki mm. San Andreaksesta erittäin helpon pelin. Oi niitä aikoja kun pelit vielä koettelivat hermoja ja kykyjä!

Tosin että ainakin gta konsolipeleissä on se automaattinentähtäys :E, joka kyllä helpottaa todella paljon, ilman sitä olisi aika perseestä pelata.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 30.11.2008 @ 13:08

4630.11.2008 11:48

Taidampa ladata pelin netistä, heti kun ilmestyy ja jokupäivä ostaa sen tuonne hyllyyn koristeeksi :)
E8500, MSI P45 Neo3-FR, GTX260, 8gb ram, 2t HDD

4730.11.2008 13:50

tämä on hyvä, koska kun ostat tämän, omistat sen pelin, vaikka siinä on secuROM suojaus.
muissa on tämä asennus limitti, eli et oikeastaan omista niitä.

mut jos ette todellakaan halua secuROMia koneelle, niin ladatkaa netistä, mut tukekaa Rockstaria, eli ostakaa peli kaupasta.

eli:
osta peli ja lataa sit netistä. no problems.

4830.11.2008 16:40

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti OneMember:
Rockstar potkii itseään jalkaan ja pakkottaa jälleen yhden hyvän pelin hankkimisen piraattina. Pitääpä pitää silmällä torrent sivuja "puhtaan" version saamiseksi.
Jos nyt vaan jättäisit pelin kokonaan pelaamatta.

4930.11.2008 18:19

Ostakaa peli ja warettakaa sitten..

Varastatteko te tietokoneenne koska sitä ei voi kopioida?

5030.11.2008 19:51

Fallout 3 oli kyllä viimeinen peli jonka tilaan ennakkoon, kun ennakkoon mainostettu "yksinkertainen levyntarkistus" muuttui ko. pelissä Securomiksi.
Onneksi joku ryssi Fallout 3:n Securomituksen siten että Fallout3.exe:n ajamalla ei Securom aktivoidu, nyt voin sitten valita jotta pelaanko ilman kunnon graffasäätöjä ilman Securomia vai launcherin kautta securomin kanssa jolloin kaikkia peli-alueita ei voi ladata vaan peli jumahtaa täysin levyvirheeseen tiettyihin paikkoihin mentäessä, koska securom nyt ei vaan tykkää minun raid ohjaimesta tai Vista 64:n raid ajurista.
Peli kyllä tökkii hiukan liikaa bloomit ja muut efektit päällä pyöritellä 3.2Ghz:n dualcorella ja hd4870:n ressukalla.

5130.11.2008 21:53

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Gluttoni:
Fallout 3 oli kyllä viimeinen peli jonka tilaan ennakkoon, kun ennakkoon mainostettu "yksinkertainen levyntarkistus" muuttui ko. pelissä Securomiksi.
Onneksi joku ryssi Fallout 3:n Securomituksen siten että Fallout3.exe:n ajamalla ei Securom aktivoidu, nyt voin sitten valita jotta pelaanko ilman kunnon graffasäätöjä ilman Securomia vai launcherin kautta securomin kanssa jolloin kaikkia peli-alueita ei voi ladata vaan peli jumahtaa täysin levyvirheeseen tiettyihin paikkoihin mentäessä, koska securom nyt ei vaan tykkää minun raid ohjaimesta tai Vista 64:n raid ajurista.
Peli kyllä tökkii hiukan liikaa bloomit ja muut efektit päällä pyöritellä 3.2Ghz:n dualcorella ja hd4870:n ressukalla.

Hassua että te maksavat asiakkaat saatte tuollaista paskaa kun warettajat pääsevät yli yhdeksäntuhatta kertaa helpommalla.

5230.11.2008 22:23

Täytyypä tuplapostata, sen verran tärkeätä: Nyt GTA IV löytyy jo näiltä laittomilta sivuilta ;) Itse ainakin löysin.

531.12.2008 8:03

Luuletko sen olevan oikea versio pelistä?

541.12.2008 10:02

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Mkone:
Luuletko sen olevan oikea versio pelistä?

Se osoittautui feikiksi, mutta monet ovat saaneet jo gta:n, mutta eivät voi pelata vielä koska eivät pysty aktivoimaan vielä...

551.12.2008 11:57

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti JereHakal:

Hassua että te maksavat asiakkaat saatte tuollaista paskaa kun warettajat pääsevät yli yhdeksäntuhatta kertaa helpommalla.
Joo, aika monta peliä on jo ostettu ja sitten erikseen hommattu kräkki. Kaikesta DRM-paskasta huolimatta PC on kuitenkin niin hieno pelialusta, että että monista peleistä mielellään maksaa. Yhtä monista aivan mielelellään jättää maksamatta. Fallout 3 ja GTA IV kuuluvat ensimmäiseen joukkoon :)

561.12.2008 12:43

Ei ainakaan meikäläisen ostoksiin eksy yhtä ainutta SecuROM peliä.

Mielestäni pelin pitäisi olla sellainen että kun sen ostat niin sen kanssa ei tarvitse enää aktivointi juttujen kanssa pelleillä.

571.12.2008 15:15

Gta IV:stä on vuotanut toimiva versio nettiin! Tietenkin se vaati crackin, ennenkuin toimii.

581.12.2008 17:00

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti lateksi1:
Gta IV:stä on vuotanut toimiva versio nettiin! Tietenkin se vaati crackin, ennenkuin toimii.

Name # Size Done Status Seeds Peers Down Speed Up Speed ETA Uploaded Ratio Avail. Label Added On Completed On Tracker
GTA IV PC Version 7 13.8 GB 2.6 % Downloading 0 (54) 0 (26063) ∞ 149 MB 0.403 0.025 12/1/2008 3:23:22 PM


Wat? Kaveri pastes.

591.12.2008 17:15

Siis ihan The piratebaysta saa, 23k lataajaa... Ei tästä sen enempää.


amd athlon 64x2 6000+ @3,0ghz | Geforce 8600GS 512mb |3gb ddr2 667mhz ram|Windows Vista 32bit| Samsung syncmaster 2032BW| Nokia 6670 symbian 2nd edition|Canon EOS 450D

601.12.2008 17:19

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti lateksi1:
Siis ihan The piratebaysta saa, 23k lataajaa... Ei tästä sen enempää.

Tällä..kaverilla.. tuli yhdessä vaiheessa se 500kb/s :E.

Hmm..

611.12.2008 17:43

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti JereHakal:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti lateksi1:
Siis ihan The piratebaysta saa, 23k lataajaa... Ei tästä sen enempää.

Tällä..kaverilla.. tuli yhdessä vaiheessa se 500kb/s :E.
No mikäs siinä, jos netissä riittää nopeutta. Itellä 2mbit/s netti ja about 200kt/s tulee.

amd athlon 64x2 6000+ @3,0ghz | Geforce 8600GS 512mb |3gb ddr2 667mhz ram|Windows Vista 32bit| Samsung syncmaster 2032BW| Nokia 6670 symbian 2nd edition|Canon EOS 450D

623.12.2008 21:46

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti lateksi1:
Gta IV:stä on vuotanut toimiva versio nettiin! Tietenkin se vaati crackin, ennenkuin toimii.

No mikäs pirun toimiva se sitten on? Vasta Crackihän siitä tekee toimivan...

633.12.2008 22:09

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Duffman21:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti lateksi1:
Gta IV:stä on vuotanut toimiva versio nettiin! Tietenkin se vaati crackin, ennenkuin toimii.

No mikäs pirun toimiva se sitten on? Vasta Crackihän siitä tekee toimivan...

Tässä tapauksessa ei taia tehä sekään... :'(

643.12.2008 22:15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jkaart:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Duffman21:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti lateksi1:
Gta IV:stä on vuotanut toimiva versio nettiin! Tietenkin se vaati crackin, ennenkuin toimii.

No mikäs pirun toimiva se sitten on? Vasta Crackihän siitä tekee toimivan...

Tässä tapauksessa ei taia tehä sekään... :'(

Herranjestas, kohtahan on jo pelin virallinen julkaisupäivä eikä VIELÄKÄÄN ole toimivaa crackiä saatu... "Elämme kovia aikoja, poikaseni." ;D

654.12.2008 0:22

Juu ei taida tähän peliin aivan normaali cräkit toimiakkaan vaikka pelaamaan asti niillä pääsiskin.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4.12.2008 @ 00:23

664.12.2008 17:30

Lainaus:

Herranjestas, kohtahan on jo pelin virallinen julkaisupäivä eikä VIELÄKÄÄN ole toimivaa crackiä saatu... "Elämme kovia aikoja, poikaseni." ;D

Tämä peli vaatii purukumia ja kiireesti

675.12.2008 12:48

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ropocop:
Kuka retardi ny etes koneella Gta:ta pelaa?? No ei vaiskaan kaikki omalla tyylillään, mutta gta:t kyllä ovat parempia konsoleilla IMO. Padilla paljo parempi pelata mitä näppiksellä ja hiirellä gta:ta.

Mutta asiaan. Kyllähän se on näin että hyvästä kannattaa maksaa eikö?
Alkoi naurattamaan. Monet konsolipelit (FPS tyyliset) kärsii juuri tuosta tatti-ohjauksesta, koska se tähtääminen vie aina tyyliin joku 10 sekunttia. Eli sulla on aikaa sohia sen tatin kanssa 10 sekunttia ennen kuin kukaan osuu suhun. PC:llä kiitos näppis/hiiri yhdistelmän ratkaisut on tehtävä silmänräpäyksessä. Tämä on näkyny noissa konsolikäännöksissä, joka teki mm. San Andreaksesta erittäin helpon pelin. Oi niitä aikoja kun pelit vielä koettelivat hermoja ja kykyjä!
Ei mene 10 sek jos osaat tähdätä. Itellä onnistuu konsolilla yhtä hyvin ku tietokoneellaki. En kyllä sanois että Andreas _erittäin_ helppo olis.. Ja sitä paitsi ton automaattitähtäyksen saa IV:ssä pois päältä.

E: Ja väität vielä ettei nykypelit ole sulle tarpeeksi haastavia?
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.12.2008 @ 12:50

685.12.2008 15:38

Lainaus:
Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ropocop:
Kuka retardi ny etes koneella Gta:ta pelaa?? No ei vaiskaan kaikki omalla tyylillään, mutta gta:t kyllä ovat parempia konsoleilla IMO. Padilla paljo parempi pelata mitä näppiksellä ja hiirellä gta:ta.

Mutta asiaan. Kyllähän se on näin että hyvästä kannattaa maksaa eikö?
Alkoi naurattamaan. Monet konsolipelit (FPS tyyliset) kärsii juuri tuosta tatti-ohjauksesta, koska se tähtääminen vie aina tyyliin joku 10 sekunttia. Eli sulla on aikaa sohia sen tatin kanssa 10 sekunttia ennen kuin kukaan osuu suhun. PC:llä kiitos näppis/hiiri yhdistelmän ratkaisut on tehtävä silmänräpäyksessä. Tämä on näkyny noissa konsolikäännöksissä, joka teki mm. San Andreaksesta erittäin helpon pelin. Oi niitä aikoja kun pelit vielä koettelivat hermoja ja kykyjä!
Ei mene 10 sek jos osaat tähdätä. Itellä onnistuu konsolilla yhtä hyvin ku tietokoneellaki. En kyllä sanois että Andreas _erittäin_ helppo olis.. Ja sitä paitsi ton automaattitähtäyksen saa IV:ssä pois päältä.

E: Ja väität vielä ettei nykypelit ole sulle tarpeeksi haastavia?
Nykypelit ovat luvattoman helppoja. En muista milloin viimeksi olisi tullut vastaan FPS peli jota voisi sanoa jollain tasolla vaikeaksi.

698.12.2008 16:39
Vincent90
Inactive

No heh heh. Mitäs leego pelejä sä sitten oikein pelaat? Tai sit ilmeisesti pelaat jollain very very easy asetuksella. Pistäpäs COD 5 ja se vaikein vaikeustaso niin takaan, että kyllä sieltä pari sellasta kohtaa löytyy mitä saat jankata ainakin toistakymmentä kertaa. Ja jos ei botit kelpaa niin sit nettiin vaan, sieltä löytyy ainakin tosi kovia pelureita.

Ja jos nämäkään ei vielä riitä niin pistäppäs vanha kunnon Operation flashpoint vaikeimmalle, niin et tuu ikinä selviämään peliä loppuun asti ilman harmaita hiuksia. Ellet sitten jotain koodeja käyttele...


"Chill the fuck out, Jules, shit happens."

7014.12.2008 6:47

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti OneMember:
Rockstar potkii itseään jalkaan ja pakkottaa jälleen yhden hyvän pelin hankkimisen piraattina. Pitääpä pitää silmällä torrent sivuja "puhtaan" version saamiseksi.
Jos nyt vaan jättäisit pelin kokonaan pelaamatta.
Niin koska jos sen sijaan otot piraatin niin (tekijän mukaan) heille tulee tappiota kun et ostanut sitä, mutta jos jätät vallan väliin niin tätä tappiota ei tulekaan.

7114.12.2008 6:54

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ahet:
Ostakaa peli ja warettakaa sitten..

Varastatteko te tietokoneenne koska sitä ei voi kopioida?
Nope, mutta saattaisin kyllä kopioida jos voisi - samalla tavalla jäisivät nuolemaan näppejään kuin nytkin kun ostan käytettynä. Varastaminen taas aiheuttaisi tappiota valmistajalle eikä se tunnu oikeelta.

En tue firmoja jotka pistävät malwarea periaatteesta mutten näe syytä kokea tunnontuskia heidän pelien waretuksesta - IMHO ansaittua täysin.

7215.12.2008 8:13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Vincent90:
No heh heh. Mitäs leego pelejä sä sitten oikein pelaat? Tai sit ilmeisesti pelaat jollain very very easy asetuksella. Pistäpäs COD 5 ja se vaikein vaikeustaso niin takaan, että kyllä sieltä pari sellasta kohtaa löytyy mitä saat jankata ainakin toistakymmentä kertaa. Ja jos ei botit kelpaa niin sit nettiin vaan, sieltä löytyy ainakin tosi kovia pelureita.

Ja jos nämäkään ei vielä riitä niin pistäppäs vanha kunnon Operation flashpoint vaikeimmalle, niin et tuu ikinä selviämään peliä loppuun asti ilman harmaita hiuksia. Ellet sitten jotain koodeja käyttele...
Pelasin COD 5 jo vaikeimmalla läpi ja eipä se nyt paljoa mitään vaikeutta tuonut. Eikä oikea vaikeus ole mitään miljoonittain spawnaavia vihollisia/seinistä ilmestyviä monsuja, vaan sitä että AI kampittaa sinut "älyllä" tai yleensäkkin paremmalla pelaamisella.

OFP on vaikea peli kyllä, ja hyvä peli muutenkin. Mutta ei se ole enää mikään nykypeli, se on jo vanha peli kuten monet muutkin vaikeat ja hyvät pelit. Minusta joka vuosi pitäisi tulla paljon vaikeita ja hyviä pelejä ulos. Nykyään ei tule EDES enää paljoa hyviä pelejä puhumattakaan niistä vaikeista.

Mutta CODeja on turha väittää vaikeaksi, sillä ne kaikki voi pelata vaikeimmalla sinne päin ruiskimalla läpi (itse ainakin olen pelannut näin) ja peli jossa voi tehdä näin ei voi olla kovin vaikea.

7315.12.2008 14:35

Lainaus:
Viestiketjuun kuuluvat käyttäjäkommentit liittyvät tähän uutiseen
Eli..

Kommentointia uutisesta = OK

Keskustelua jostain ihan muusta = EI HYVÄ ( menolippu banaanisaarille)
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 15.12.2008 @ 14:35

Phenom X4 955BE | HD 5770 | 4GB DDR3 || #afterdawn.com @ QuakeNet

7415.12.2008 18:26

Tähän väliin voisi vetäistä näin:
Itseäni tuo SecuROM ei GTA:ssa haittaa mitenkään. Kerran tai kaksi näin sen mainittavan asennuksen yhteydessä. Mistään se ei valita, eikä estä peliä toimimasta. Eikä mikään muu valita sen olemassaolosta

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla (19.7.2018 18:25)
HMD Global on esitellyt Kiinan markkinoille Nokia X5 -älypuhelimen, jolla pyritään vetoamaan tyylikästä ja edullista puhelinta etsivään kansanosaan. Nokai X5:n muotoilussa noudatetaan aiemmin ....
2 kommenttia
Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi (19.7.2018 18:13)
Googlen toimitusjohtaja Sundar Pichai tuntuu olevan hyvin järkyttynyt Euroopan komission eilen julkistamasta 4,3 miljardin euron sakosta. Komission mukaan Google on käyttänyt määräävää markkina-asemaa ....
3 kommenttia
Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä (19.7.2018 18:08)
Yhdysvaltalainen lasivalmistaja Corning on ottanut uuden harppauksen älypuhelimien näyttöjen suojana käytettävissä Gorilla Glass -lasien kehityksessä. Yhtiö on esitellyt seuraajan nykyisissä ....
Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin (18.7.2018 20:02)
Samsung kehittää seitsemän tuumaista mobiililaitetta, jonka voisi taittaa keskeltä pienemmäksi – samaan tapaan kuin lompakon. Suunnitelmista uutisoi Wall Street Journal. Kyseessä olisi yksi ....
5 kommenttia
Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää (18.7.2018 17:27)
Toukokuussa Suomessa myyntiin tulleelle Honor 10 -älypuhelimelle on luvassa kaksi mainittavaa muutosta elokuun 3. päivä ilmestyvän päivityksen mukana. Honor 10:n omistajien saataville on ....
2 kommenttia

Uutisarkisto