AfterDawn: IT-alan uutiset

Digitaalisen musiikin myynti tuottaa puolet Atlantic Recordsin levynmyyntituloista

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 26.11.2008 16:43 Kommentteja (2)

Digitaalisen musiikin myynti tuottaa puolet Atlantic Recordsin levynmyyntituloista Musiikkikappaleiden myynti internetissä toimivien latauspalveluiden kautta on yleistynyt parin viimeisen vuoden aikana nopeasti, ja nyt Atlantic Records -levy-yhtiö on rikkonut Yhdysvaltojen markkinoilla eräänlaisen merkkipaalun, kun levy-yhtiö ilmoitti, että yli puolet levy-yhtiön saamista levyjen myynteihin liittyvistä tuloista tulevat digitaalisten latausten myynneistä.
Atlantic Recordsilla digitaalisten myyntien tarkka prosenttiosuus on 51 prosenttia ja se pitää sisällään mm. iTunesin kautta tapahtuvan jakelun ja soittoäänien myynnin. Luku on huimaava, sillä Atlantic Recordsin omistavan Warner Music Groupin kaikkien levy-yhtiöiden yhteenlaskettu keskiarvo on 27 prosenttia. Analyytikkojen mukaan koko musiikkiteollisuus saavuttaa 50 prosentin rajapyykin vuonna 2011.

Digitaalisten latausten suosion nopean kasvamisen ohella tilastoihin vaikuttaa CD-levyjen myynneissä jatkuva alamäki, jonka seurauksena levy-yhtiöiden tulot ovat laskussa. Forrester Research -tutkimusyhtiön ennusteiden mukaan levy-yhtiöiden tulot ovat vuonna 2013 noin 37 prosenttia pienemmät kuin vuonna 1999. Tämän takia suuret levy-yhtiöt etsivät tällä hetkellä kuumeisesti keinoja, joiden avulla tuloja saataisiin kasvatettua.

Levy-yhtiöt ovat joutuneet myös vähentämään kulujaan, jonka takia esim. musiikkivideoiden tuotantomääriä on pienennetty ja promotointiin käytettäviä rahamääriä leikattu. Jos musiikkiteollisuuden alamäki jatkuu samanlaisena, on vastaavia leikkauksia luvassa lisää.

Atlantic Recordsin nykyisiin suojatteihin kuuluvat mm. T.I., Death Cab for Cutie ja Kid Rock.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

126.11.2008 17:03

Tjaa-a. Mielestäni se CD-levyjenkin musiikki on ollut digitaalisessa muodossa. Otsikon perusteella saa käsityksen, että tähän päivään saakka yli puolet levy-yhtiöiden tuloista on tullut C-kasettien ja LP-kiekkojen myynnistä. :)

227.11.2008 1:33

Lainaus:
Forrester Research -tutkimusyhtiön ennusteiden mukaan levy-yhtiöiden tulot ovat vuonna 2013 noin 37 prosenttia pienemmät kuin vuonna 1999. Tämän takia suuret levy-yhtiöt etsivät tällä hetkellä kuumeisesti keinoja, joiden avulla tuloja saataisiin kasvatettua.
Harmi että eivät keksi mitään parempia keinoja tulojen kasvattamiseen kuin viattomien ihmisten kiristys uhkailemalla oikeusjutuilla ja ihmisten oikeuteen haastaminen muutaman hassun biisin lataamisesta.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

EU:n villi ehdotus – Ehdottaa laajaa digiveroa EU:n villi ehdotus – Ehdottaa laajaa digiveroa (21.3.2018 17:25)
EU-komissio ehdottaa tänään julkistetussa tiedotteessa uudenlaista digiveroa, jolla pyritään suitsimaan monikansallisten Internet-jättien verokikkailua Euroopassa. Esimerkiksi Facebook, Google ....
Toyota pelästyi – Keskeytti kokeet itsestään ajavilla autoilla Toyota pelästyi – Keskeytti kokeet itsestään ajavilla autoilla (21.3.2018 10:25)
Jalankulkijan kuolemaan johtanut onnettomuus Arizonassa tällä viikolla on saanut itsestään ajavia autoja kehittävät yhtiöt varpailleen. Ainakin Toyota on päättänyt keskeyttää teknologian testaamisen ....
2 kommenttia
Google on ostamassa takavuosien kuuman kamerakehittäjän pilkkahintaan Google on ostamassa takavuosien kuuman kamerakehittäjän pilkkahintaan (21.3.2018 09:56)
Lytro oli jotain vuosia sitten todella kuuma startup-yhtiö, jolla ei tuntunut olevan ongelmia saada toiminnalleen rahoitusta. Valokenttäkameraa, jonka avulla voidaan säädellä tarkennusta jälkikäteen, ....
Nokian hirviökamerapuhelin saa haastajan – Tässä puhelimessa on 40 MP:n kamera Nokian hirviökamerapuhelin saa haastajan – Tässä puhelimessa on 40 MP:n kamera (21.3.2018 09:15)
Nokian 808 Pureview- ja Lumia 1020 -älypuhelimet muistetaan yhdestä seikasta: massiivisesta 41 megapikselin kamerasta. Puhelimet ovat saamassa modernimman haastajan, sillä Huawei on päättänyt ....
WhatsAppin perustajalta yllättävä kehotus – Poista Facebook-tilisi WhatsAppin perustajalta yllättävä kehotus – Poista Facebook-tilisi (21.3.2018 09:06)
Facebook osti pikaviestipalvelu WhatsAppin vuonna 2014 noin 19 miljardilla, mikä teki palvelun perustaneista Jan Koumista ja Brian Actonista kohtuullisen hyvin toimeentulevia. Rahalla ei saa ....

Uutisarkisto